29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Obvinění velvyslanci...

Scénář byl pokaždé stejný. Vysocí úředníci ministerstva zahraničních věcí – včetně velvyslanců – byli obvinění z hospodářských deliktů, řadu měsíců, respektive spíše let vláčeni po soudech, což samozřejmě znamenalo profesní likvidaci a velké životní martyrium, aby na samém konci byli osvobozeni, protože se vůbec ničeho nedopustili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kusý 26.11.2013 18:09

Ze všech příspěvků je jasné jedno, zda ke škodě

došlo, je lhostejné.Důležité je, že si lze na pana Schwarzenberga plivnout.Není sice můj kůň, ale proč se zde neprobírá to základní, totiž zda skutečně škoda vznikla, či ne ?

R. Kluzák 26.11.2013 16:41

Neschopný Schwarzenberg

Tento článek je dalším dokladem skutečnosti, jak katastrofálně se mýlili propagátoři Schwarzenberga na post prezidenta republiky. Je stěží pochopitelné, že mezi těmito propagátory byli i mnozí herci  a vysokoškolští učitelé.  Podlé útoky Schwarzenberga proti prezidentu Zemanovi v rakouském tisku ukazují také jeho morální vlastnosti. Kdy konečně si pravicoví voliči uvědomí, že  šišlající slintající v psané češtině negramotný adoptovaný kníže Schwarzenberg, který využíval svého politického vlivu aby celá jeho rodina zrestituovala i majetky nacistů a SA Mannů, nemá co dělat v české politice. Jeho spojení se sudetoněmeckými svazy  je velmi nebezpečné.

P. Papež 26.11.2013 18:25

Re: Neschopný Schwarzenberg

Jen hlupák dokáže napsat tolik hloupostí a demagogií, které v předvolebním čase prezidentské volby budoucí prezident na KS naházel. Opravdu hloupé nařčení. Vaše inteligence nedosahuje IQ KS ani z třetiny. Někdo má raději inteligentního člověka s inteligentním vystupováním než ožralu burana, který dělá ostudu ve světě, o Čechách nemluvě.

R. Kluzák 28.11.2013 21:09

Re: Neschopný Schwarzenberg

Pane Papež, pokud se týká inteligence, tak ta vaše je na úrovnui nejnižší. Necháte se ovlivnit jako člen stáda ovcí hysterickou kampaní v koupených mediích. Pokládáte-li Schwarzenbergovo špinění českého prezidenta v rakouském tisku za projev inteligentní, pak už vám není pomoci.  Ve vašem příspěvku dovedete jen nadávat, ale nepřinesl jste jediný důkaz - např. že pan Schwarzenberg svou ohromnou inteligencí dokázal za 22 let po sametu se naučit aspoň ty nejzákladnější zákony českého pravopisu?  Nebo že pan KS nevyužil svého vlivu v politice k tomu, aby jeho rodina zrestituovala ohromný majetek, na který neměla zákonné právo?  Nebo že pan KS neprosazuje zájmy Sudeťáků proti zájmům českého národa?   Že se ucházel o post prezidenta, je nestoudná drzost.

R. Langer 26.11.2013 14:32

On od pana knížete

čeká někdo nějaké omluvy? :-D

P. Papež 26.11.2013 11:23

Zajímalo by

Zajímalo by mě, jak by mohl jakýkoliv ministr zahraničí ovlivnit vyšetřovatele a soud, který řešil divné pohyby na účtech a ztrátu peněz. Už vidím článek, KS mluví soudu do vyšetřování a rozhodování o vině. Holt kdo má pocit se stále prezentovat, tak to musí dělat, stejně jako když chce někdo bít psa, hůl si vždycky najde. Jen ta hůl by měla praštit autora.

M. Varadinková 26.11.2013 11:36

Re: Zajímalo by

Naučte se číst. Pakliže důkazy o nevině dotyčného ležely na ministerstvu zahraničí, měl se Schwarzenberg toho obviněného člověka zastat nebo si od něj aspoň vyslechnout jeho verzi. To by přece měl udělat každý slušný zaměstnavatel, pokud by se jeho zaměstnanec dostal v souvislosti s výkonem své funkce do konfliktu s orgány činnými v trestním řízení.

O. Zuckerová 26.11.2013 10:26

Zbývá kardinální otázka:

Jak vzniklo obvinění z hospodářské trestné činnosti na MZV a pakliže se ztratily nějaké peníze, KDE TEDY JSOU? Jak patrno, mělo obvinění svalit něčí (KOHO?) zavinění na jiné osoby.

V. Váňa 26.11.2013 8:00

Můj problém je,

že jsem u KS nikdy nenašel nějaký pozitivní skutek týkající se našich politických vod, který bych mohl ocenit. Jeho adorace mi byla vždycky nepochopitelná.

Teď nechci provokovat, ale fakt nevím, z čeho vyplývá jeho tak poměrně široká podpora obyvatel.

Žádný člověk není jen černý nebo jen bílý. Ani on ne. Oceňuji například jeho druhý sňatek s manželkou po jejím těžkém úrazu. Ale fakt bych chtěl vědět, které jeho činy týkající se ČR by bylo možno hodnotit pozitivně.

Prosím některého z jeho příznivců, aby mi odpověděl. Mě napadají jen samé přinejmenším kontroverzní počiny: Kosovo, smlouva ACTA, neřešení problémů na MZV...

M. Varadinková 26.11.2013 9:06

Re: Můj problém je,

Pozitivní skutek mne taky žádný nenapadá, ale vysvětlení pro tu  "širokou" podporu mám. Ta podpora totiž není ve skutečnosti tak široká, jak se zdá, protože jde zejména o podporu médií a kulturní fronty. Čili není zdaleka tak široká, jako je hlasitá. Mlčící většina, která má Schwarzenberga a jeho neustálé adorace v médiích plné zuby, se totiž k mediálním tlampačům dostane jen zřídka, pokud vůbec. A když už se dostane, tak jsou to média jen okrajová, tedy nějaké zapadlé weby. Mediální mainstream Schwarzenberga dál adoruje, a to na všech frontách. V žádném rozhovoru s různými přiblblými celebritami neopominou zmínit, jak je Karel úžasný (většinou to zmíní v kombinaci s plivnutím na stávající prezidenta a povzdechnutím nad jeho "hloupými" voliči).

Stejný typ lidí, jaký dnes dává podporu Schwarzenbergovi, dával svého času podporu Hitlerovi a nebo komunistům. Celebritám  je totiž jedno, koho podporují, oni jen potřebují jít s tím mainstreamem, být zváni k těm rozhovorům, musí se o nich psát, je to způsob jejich obživy. Nemohou si dovolit jít proti proudu, musí jít se stádem (čest výjimkám) , musí prostě být "in" a k tomu adorace Karla patří.  Navíc tyto celebrity dost často moc rozumu nepobraly a tak samy jako první té manipulaci podléhají, čili nakonec i samy uvěří, že to dělají pro správnou věc.

B. Brousková 26.11.2013 10:10

Re: Můj problém je,

Proto také u nás má největší podporu u komunistů a nácků. A jen ti ho jistě volili proti Zemanovi. To musí vidět každý rozumný člověk.

J. Boleslav 26.11.2013 10:29

Re: Můj problém je,

Doufám, že jste to myslela ironicky. :-)

B. Brousková 26.11.2013 10:51

Re: Můj problém je,

Púvodně tam měl být dovětek: Svatá prostoto !

M. Varadinková 26.11.2013 11:39

Re: Můj problém je,

Koukám, že jste Schwarzenbergova fanynka, tak zkuste místo urážení Zemanových voličů raději uvést nějaký Schwarzenbergův  pozitivní skutek, jak se na něj ptá pan Váňa.

R. Langer 26.11.2013 14:33

Re: Můj problém je,

Ha ha ha...

E. Sevrát 26.11.2013 11:07

Re: Můj problém je,

Pozitivní skutek, který by udělal Karel Recyklát mě opravdu nenapadá.O žádném nevím.Ale,doufám že mě příznivci Karla Recykláta jako je pan Boleslav atd..vyvedou z omylu a napíší celý seznam jeho kladných činů ve prospěch ČR.Já napíši aspoň jeho negativní akce i když asi jenom část,taky si vše nepamatuji a vše neznám.1)Zrušení ambasád v Brazílii a Keni,naštěstí jsou již znovu za velké peníze obnovovány.2)Zamýšlený zcela nesmyslný prodej Lobkovického paláce SRN,dtto zamýšlený prodej zámku Štiřín,zřejmě spřáteleným firmám,opět naštěstí současná vláda tyto prodeje zastavila.3) Totální neschopnost zajistit v EU reciproční vízovou povinnost pro občany Kanady-po jeho odchodu z MZ byla vízová povinnost ze strany Kanady zrušena.4) Totální neschopnost při vyjednávání o Češích zadržených v cizině-např. Slovensko dostalo své občany z nepřátelského Iránu dříve,než naše MZ z Řecka,člena EU.A v jiných případech museli občané ČR útéct,protože MZ jim nebylo sto vyřídit svobodný odjezd.5) Pomlouvání ČR v cizině,např. při návštěve USA u krajanů tam Karel Recyklát "vtipně" vyprávěl,že by se měl změnit znak ČR na večerníčkového Krtečka a nová hymna by měla být "Kde tunel můj" .6) Jeho srovnávání presidenta E.Beneše s válečnými zločinci. A co se týče jeho adorace tzv.celebritami,po úmrtí V.Havla jim chyběl guru a tak tuto figurku povýšili na jeho místo-přestože V.Havel v závěru života již s Karlem Recyklátem skoro nekomunikoval,protože mu vadilo jeho angažmá v Kalouskově TOPce.Za života V.H. v podstatě nikoho nezajímal.Každý den jsem rád,že takový člověk není presidentem ČR.

M. Varadinková 26.11.2013 11:32

Re: Můj problém je,

Zapomněl jste na vyslepičení Arevě, že bude vyřazena z tendru na Temelín  viz http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ekonomika/Prijdeme-kvuli-Schwarzenbergovi-o-miliardy-EU-jiz-zahajila-setreni-260536

poškozování zájmů českých podnikatelů v cizině viz třeba http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ceskym-firmam-hrozi-konec-obchodu-v-Azerbajdzanu-Kvuli-Schwarzenbergovu-vyroku-274340

A mezinárodní skandály s jeho věčným usínáním, třeba :

http://zpravy.ihned.cz/c1-52869220-schwarzenberg-usnul-pred-diplomaty-v-belehrade-skandal-rikaji-srbove

E. Sevrát 26.11.2013 16:27

Re: Můj problém je,

Je příznačné,že obdivovatelé a právdoláskařští příznivci Karla Recykláta jako je pan Boleslav atd. nedokáží za cca 6 hodin odpovědět na prostou otázku"co pozitivního přinesl Karel Recyklát ČR ?" Je to to tak jednoduché, jak se v Čechách říká "kde nic není,ani čert nebere".

B. Rybák 28.11.2013 14:30

Re: Můj problém je,

O jedné jeho výjimečné dovednosti bych věděl. Umí se skvěle starat o navrácení rodového majetku do svých rukou. Pokud nejde o budoucnost toho majetku tak spí.

R. Kluzák 26.11.2013 16:54

Re: Můj problém je,

Plně souhlasím s příspěvkem paní Varadinkové!! Je pravdou, že neschopný šišlající sudeťáky podporující Schwarzenberg  je neustále adorován koupenými medii spolu s útoky proti prezidentu Zemanovi. Česká současná media jsou koupená posametovými miliardářskými gaunery (Bakala, Babiš) a poslušně plní přání těchto gaunerů. Nutno uvést, že i v psané češtině negramotný Schwarzenberg koupil některá media (Respekt) - za miliardy, získané z neoprávněných restitucí majetků členů jeho rodiny, nácků nebo s nácky sympatizujícími. Pan Schwarzenbewrg by měl konečně zmizet z české politické scény a odebrat se do své skutečné vlasti - do Rakouska.

P. Papež 26.11.2013 18:39

Re: Můj problém je,

"Stejný typ lidí, jaký dnes dává podporu Schwarzenbergovi, dával svého času podporu Hitlerovi a nebo komunistům" To opravdu myslíte vážně? Jestli ano, je to na léčení silnými prášky. Musíte stále do KS kopat, když už viróza ovládla Hrad?

M. Vondráček 26.11.2013 9:37

Re: Můj problém je,

Chtěl jsem k tomu napsat také něco, ale paní Varadinková a pan Váň mé názory a pocity vyjádřili beze zbytku. Díky :-)

R. Langer 26.11.2013 14:35

Re: Můj problém je,

Souhlas!

J. Kanioková 26.11.2013 19:56

Přidávám se k vašemu názoru,

protože jsem slyšela od 2 zaměstnanců MZ v době působení KS, že on je nejhorší z ministrů, kteří tam po sametu působili.

V. Kain 26.11.2013 10:50

Re: Můj problém je,

Schwarzenberga sem nasadil Havel.Aby se tento lesník domohl majetku,tak bylo použito rakouské právo.Schwarzenberg je čistokrevný pravdoláskař.Všichni ti tak zvaní intelektuálové ho už viděli jako našeho pana prezidenta a ono ouha.Jejich koník doběhl jako druhý a to oni dodnes nemohou strávit.Dobře jim tak.Už pan Klaus neměl vůbec chuť jmenovat toho falešného dědka ministrem zahraničí.Nakonec ho pod nátlakem jmenoval.Že to byla velice špatná volba už dneska víme.Proto pro naší zem jedině dobře,že je konečně odstaven.

J. Boleslav 26.11.2013 10:53

Re: Můj problém je,

Teď už jen odstavit i Ovara a bude dobře. :-)

R. Langer 26.11.2013 14:35

Re: Můj problém je,

Ale klidně, můžete pro to něco udělat v příštích volbách...

J. Boleslav 26.11.2013 14:58

Re: Můj problém je,

Doufám, že tak dlouho čekat nebude třeba. :-)

E. Sevrát 26.11.2013 15:58

Re: Můj problém je,

A proč ??

Náš ,z boží vůle president,první demokraticky  zvolený ,má zdravý kořínek a tak je velká šance,že budu zvolen i pro druhé funkční období.Já ho budu volit v každém případě.

Š. Hašek 26.11.2013 10:58

Re: Můj problém je,

Vidím to stejně jako pan Váňa.