20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Obuškování poslance Ondráčka

V souvislosti se závěrem tzv. Palachova týdne před 30 lety nám ve svém pořadu Šťastné pondělí pan Jindřich Šídlo chtěl připomenout ještě jeden důležitý faktor. Bohužel neuspěl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Václav 21.1.2019 7:47

Re: doporučuji

já jsem tedy tento článek pochopil tak, jako že je o Ondráčkovi, vy to chápete jinak?

M. Klas 21.1.2019 8:54

Re: doporučuji

To je kouzlo nechtěného? Nebo chtěného? Doporučujete autorovi nepatlat se v minulosti a zhruba v polovině vašeho příspěvku se ví patláte. Měl byste být konzistentní, pak by to k něčemu snad bylo. Poznámka: Naši demonstranti v roce 1989 byli tak agresivní jako ti v Paříži? Tady nějaký boxer zkopal na zemi ležícího policistu?

M. Klas 21.1.2019 8:55

Re: doporučuji

Omlouvám překlep, má být: "se v ní patláte".

P. Kmoníček 21.1.2019 9:00

Re: doporučuji

Zajisté souhlasíte s názorem lháře z Hradu, že proti nepravostem se má bojovat a ne se upálit. Tak proč nedá nějaký řád skupině bratří Mašínů, aby ukázal, že zase nekecá ?

Š. Hašek 21.1.2019 10:21

Re: doporučuji

Není lhář.

Nečetl jste nic od Ferdinanda Peroutky. Prosinec 1938.

J. Svoboda 21.1.2019 0:18

Plně se ztotožňuji.

Pan Vodvářka za 1 *.

J. Novak 21.1.2019 0:16

Je mi Vás líto,

pane Vodvářko. Stejně jako mi je líto poslance Ondráčka, z kterého se snaží lidé jako Vy a Vám podobní udělat nějaké monstrum. Prostě se tenkrát rozhodl že bude policistou. Každá společnost policisty potřebuje .. stejně jako potřebuje třeba lékaře.

J. Svoboda 21.1.2019 0:23

Re: Je mi Vás líto,

Pane Nováku, rozdíl mezi policistou a husákovskými Ondráčky i potřeba jejich služeb se liší společenským systémem. jež tyto jejich služby využívá. Tak jako mezi odnětím svobody ve vězení v Norsku a tímtéž v ruském Gulagu za Stalina.

Některá společnost využívá služeb lékařů typu pana Pomahače nebo Pirka, jiná dá přednost Mengelemu.

Čest!

J. Novak 21.1.2019 0:35

Re: Je mi Vás líto,

Takže máme vyčítat Husákovi že nenajal policisty z Norska ? Nebo jak si vyložit Váš příspěvek ? Á propos - viděl jste ten páně Vodvářkou zmíněný televizní rozhovor s tím strašlivým obuškobijcem Ondráčkem ?

J. Franke 21.1.2019 2:29

Re: Je mi Vás líto,

Jde jen o to, aby se bývalí členové zločinných organizací necpali do vrcholných státních funkcí. Jak prosté...

J. Brunner 21.1.2019 3:00

Re: Je mi Vás líto,

Proboha, snad memyslíte g. Pavla?

J. Fridrich 21.1.2019 6:08

Re: Je mi Vás líto,

Nám je líto vás, soudruhu Nováku. Píšete - " Prostě se tenkrát rozhodl že bude policistou. Každá společnost policisty potřebuje .. stejně jako potřebuje třeba lékaře " - On Adolf Hitler a soudruh Stalin policisty také potřebovali - no a lékaře také - doktor Mengele byl dobrý specialista. No a chlapci z gestapa a NKVD byli prostě policisty, které země typu SSSR a Německa potřebovaly. Na a u nás soudruh Husák soudruha Ondráčka také potřeboval. Jen je ostuda našeho Parlamentu, že si tam otvírá svá sprostá ústa i nyní.. „Průvod Prahou připomněl výročí Palachova upálení.“ A zúčastnili se vzpomínky na svou obět' - Jana Palacha, Jana Zajíce a dalších - naši dnešní komunisté, pokračovatelé toho nelidského systému, kdy asijská ŘÍŠE ZLA diktovala svou zlovůli porobeným národům kterých se zmocnila ? Tedy soudruzi Filip, Grebeníček, Skála, Kováčik, Grospič, Semelová a vyznamenaná mlátička policista Vondráček..? Nyní je máme v našem Parlamentu, 30 roků po jejich pádu a kážou nám o morálce, svobodě a demokracii..

Mistr Jan Hus mohl odvolat a neuhořel by...

J. Karlík 21.1.2019 8:22

Re: Je mi Vás líto,

Dobře zmiňujete oběť J. Palacha a dalších. Trochu to posunu, myslím, že dnes by se musel upálit znovu a ze stejného důvodu. Je dnes naše společnost lepší, než tehdy? Má smysl ji burcovat takovou obětí? Myslím, že Jan Palach se svou obětí obrátil na tehdejší představitele moci a bohužel, marně. Brzy došlo k tuhé normalizaci. Jeho oběť ale přesahuje až do dneška. Ale bere ji většina našich mocných vážně? Zrušení cenzury, navíc dosti nejisté, viz korektní zpravodajství, nestačí. Opravdu naši poslanci, kromě pietních akcí, mají jeho oběť na mysli? Chovají se v parlamentu tak, aby J.P nemusel svůj čin opakovat?

M. Valenta 21.1.2019 8:51

Re: Je mi Vás líto,

Lékař s obuškem, to se Vám pane Nováku povedlo.

M. Klas 21.1.2019 8:57

Re: Je mi Vás líto,

Není třeba z něj dělat monstrum, on monstrem je.

B. Rameš 21.1.2019 10:21

Re: Je mi Vás líto,

Každá společnost potřebuje chránit své členy a jejich práva, mimo jiné i prostřednictvím policie, zajisté. Nejsem si jistý, jaká práva chrání osoba mlátící účastníky poklidné demonstrace hlava nehlava. Můžete mi to objasnit?

P. Khail 21.1.2019 13:58

Re: Je mi Vás líto,

Tak jasněěě, za Hitlera společnost zase potřebovala koncentráky a do nich dozorce, že. Přece jim to nebudeme zazlívat, někdo to dělat musel.