23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: „Objevy“ Václava Moravce

V Otázkách Václava Moravce tentokrát jako hlavní hosté vystoupili ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), místopředseda zahraniční výboru poslanecké sněmovny Jiří Kobza (SPD) a člen zahraničního výboru Daniel Pawlas (KSČM).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 17.6.2020 8:38

Máte pravdu v tom, že Moravec je chudák. Ale drzý chudák. Takový televizácký. Náš. Veřejnoprávní.

Vyšeptalý redaktor, který skáče do řeči ...... asi plynulá odpověď hostů (s několika souvětími) je pro něho moc složitá. A ..... "dnes pečení rohlíků z mraženého polotovaru a zítra úrokové sazby Deutsche Bank". To se hned tak nevidí, že, pane Halašto.

Š. Hašek 17.6.2020 8:32

Asi tak.

A mimochodem - Moravec není redaktor, je to politický školitel. A ani si nevšiml, že na svoje řečnické otázky si odpovídá sám. Vzhledem k jeho/ČT09 finacování si to může dovolit. Může ho sledovat 1/2000 občanů republiky a stejně se bude naparovat.

V. Halašta 17.6.2020 8:22

Ten Moravec je chudák. Tak si dal záležet na výběru diskutujících a stejně se bartoňovi nezalíbil. Njn, za opozici v pořádku ale za vládu nemá co mluvit nějaký socan, když tam je tolik zástupců ANO (i když většina ani není v ANO).

V. Halašta 17.6.2020 8:19

BIS s těmi politiky nebyla vůbec v kontaktu. Záležitost jejich ochrany předala PČR a ta to měla na starosti. K tomu žádné podrobnosti ohledně kauzy nepotřebovala. To celé je jen Bartoňova denunciace.

M. Růžička 17.6.2020 7:48

jestli vám pane kotaz nelezou na hlavu bláboly pana Bartoně

J. Vlček 17.6.2020 7:48

R^R^R^

P. Victorin 17.6.2020 6:30

Protože ani po listopadu 1989 u nás nepřestalo platit pověstné "Ryba smrdí od hlavy", tak není žádným překvapením, když máme na Hradě v pořadí po sobě, již druhého následujícího vlastizrádce, pokud máme nějakého "krtka" i v našich tajných službách, najmě v zahraniční rozvědce...

PS ... který, vzhledem k výše uvedeným faktům, je dokonce možná řízen a honorován z Hradu Rv;-([>-]

V. Mokrý 17.6.2020 6:11

Co k tomu asi tak podotknout ?

Moravcovi už leze ta politika na mozek, potřeboval by si odpočinout. A to nejlépe tak, že zmizí z obrazovky ČT do reálného života.

J. Krásenský 17.6.2020 5:36

Nejpravděpodobnější je provokace. Jde o to, zda z Ruska nebo proti Rusku, vnitřní nebo zahraniční. Oficiální vysvětlení BIS je nedůvěryhodné. Vůbec BIS není důvěryhodná, nejpozději od chvíle, kdy začala fušovat do výuky dějepisu.

J. Krásenský 17.6.2020 5:34

Vzpomínám si na druhou polovinu devadesátých let, kdy vyšlo najevo, že politické strany mají v BIS své krtky, tehdy v souvislosti s lidovci. Tuším, že to psali v lidovkách nebo v Respektu (za Mlynáře).

P. Hatina 17.6.2020 3:02

Tak ono zase není tak pravděpodobné že to udělal někdo z těch sledovaných politiků. Protože, těm by sice BIS mohla sdělit, že jim hrozí zvýšené nebezpečí (z Ruska, odkud jinud :)) a přidělit ochranku - ovšem nikoliv předat ty informace v takové míře podrobností, v jaké to pak publikoval Respekt..

A pokud to snad BIS udělala, je to tak zásadní chyba, že to je na vyhazov celého vedení. Ono totiž, zhrzený úředník na ruské ambasádě by byl samozřejmě pro naše (ale i západní) tajné služby dosti cenný zdroj, než aby riskovali jeho prozrazení naprosto neschopnými a nekontrolovatelnými lokálními politiky,....