28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Obdivuhodná (a podivuhodná?) posedlost

Pro přírodu, abychom se předem vyhnuli všem náboženstvím, co vy to pořád máte s tím, kdo kamarádí více s Putinem a navíc ještě s Čínou, a kdo méně?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Adler 27.1.2018 1:49

radostne psani p-anu radostovi

nevim, zda mam tancit, ze jste si prave vy precetl muj clanek, ale uz se stalo ...

takze: mam plizivy pocit, ze jste bud clanek nedocetl (treba vas nudil), nebo ze jsme si nerozumeli ...

takze: vase soucasne volby NEjsou o vztahu k rusku nebo k cine, ba dokonce NEjsou o tom, ktery z kandidatu mluvi vybrane a ktery ne ... ba dokonce: o nedostatku nazoru jednoho z kandidatu jsou pouze velice okrajove ... takze ani reci o rozdelovani naroda moc neobstoji: nazory jsou od toho, aby se lisily, a paklize se jeden z kandidatu vlastne chlubi, ze ON narod nerozdeli, pripousti tim na plne pecky, ze mu chybi nazor ...

vase soucasne volby JSOU o tom, zda se ceska republika mini vratit do podruci cizi velmoci (jakkoliv eu stoji kousek od propasti, porad to je velmoc) ...

a o tom je i muj clanek, stejne, jako vase volby ...

J. Kanioková 25.1.2018 21:44

Souhlas s autorem,

P. Radosta 25.1.2018 20:08

Chceme obnovení trestu smrti? Určitě!

Chceme vidět na vlastní oči, že jsou trestáni i vysocí funkcionáři? No že váháte! Chcete trestat úplatné prozápadní novináře, tu žumpu? Jistě!

Ano, Čínská lidová republika je náš vzor a ne že ne! A taky Rusko!!

Náš prezident Zeman dobře ví, jak stabilizovat naši pobouřenou společnost: Bude se na vedoucích místech střídat s naším Babišem, po vzoru Putin-Medvěděv-Putin-Medvěděv-Putin-Medvěděv-Putin.

A zločinci budou stříleni do zátylku na stadionech 1. Agrofert ligy, v přímým televizním přenosu. A my budeme tak bohatý a šťastný, jako občani Ruska a ČLR.

Rozkaz zní jasně: Drahoš NESMÍ PROJÍT! My komunisti volíme Zemana!

J. Kanioková 25.1.2018 21:18

Běžte do pihele, agitátore !

P. Radosta 25.1.2018 22:30

Re: Běžte do pihele, agitátore !

To je jedno, že jsi sudokopytnice zkřížená s nosnicí, soudružko Kanioková.

Vážně je to úplně jedno, protože se nepočítá tvoje IQ výše pokojové teploty, ale tvůj hlas pro Zemana, Babiše a Putina.

Prostě zítra zvol našeho prezidenta Zemana. Víš, že už občas neudržíš moč, tak se snaž udržet myšlenku: ZEMANA!!

Napiš si to na papírek, a nezapomeň si ten papírek a brejle!

Když na to všechno nezapomeneš, tak od Babiše dostaneš bramboračku a koblihu, a příští rok – když vystojíš frontu – tak na Vánoce seženeš pro vnoučata možná i MANDARINKY!

J. Jurax 25.1.2018 23:42

Re: Běžte do pihele, agitátore !

Kuš, burane ...

J. Pražák 25.1.2018 14:33

Souhlas

Každý uzavřený exportních kontrakt mimo zemí EU nám zvyšuje nezávislost na bruselskoberlínském gangu. Obchod je obchod, geopolitika je svinstvo. Lidé již zapomněli, jak se evropské mocnosti chovaly nečestně. Viz Mnichovská dohoda, příklon na stranu odvěkých nepřátel v Krymské válce,...

M. Prokop 25.1.2018 20:59

Re: Souhlas

Já mám nějaké takové aktuálnější vzpomínky než Krymskou válku. Třeba okupaci ČSSR.

J. Jurax 25.1.2018 23:44

Re: Souhlas

Ano.

Ale ten Mnichov a okupace ČSR platí taky. Obé bylo historicky nedávno ...

J. Pražák 26.1.2018 11:15

Re: Souhlas

Z dnešního hlediska už není velký rozdíl mezi okupací nacionálně-socialistický Německem (před 78 lety), která stála život 360 000 lidí v ČR, vedla k rozvratu a následném převzetí moci bolševiky

a

mezi sovětskou okupací v r. 1968 (před 50 lety). Mrtvých bylo za celou dobu této okupace několik set - cca 120 při samotné okupaci, někteří občané zastřeleni při "nedovoleném opuštění republiky".

Horší je, že už dnes probíhá tichá okupace řízená z bruselsko-berlínského centra EU. Z dlouhodobého hlediska přinese daleko větší škody na životech, materiálu i duševním rozvoji populace, než obě předchozí.

P. Radosta 25.1.2018 14:31

Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

Kdo se s.re do našich citů a vztahů s Ruskem a Čínou? Jedině Západ a jeho placení agenti, pražský kavárníci a bruselanti.

Nevšímejme si jich a dále posilujme naše pevné přátelství s Ruskem a Čínou. Západ nás jen vykořisťuje, krade nám naše národní podniky a bohatrsví, krade nám naše děti (Norsko). Posílá k nám tanky a běžence, vražednější než usácké tanky.

Zato Rusko nám posílá plyn, ropu a pšenici. Čína nám dodávaá zboží, které si sami nevyrobíme, protože Západ nás okrad o naše skvělý závody. Kdo je tedy lepší a horší? Kdo je náš přítel a kdo nepřítel?

Koho si zvolíme za prezidenta? Drahoše, kterej nás chce udržet v područí Západu i zacenu bídy a krveprolití? Nebo Zemana, kterej nás chce osvobodit a vyhnat od nás NATO a EU?

To je otázka pro koně: Volíme si Zemana, Babiše a Putina, na věčný časy a nikdy jinak!

J. Vlček 25.1.2018 15:13

Re: Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

Jak vidno, vás ty trapnosti neopustily. Jen vás odstřihnou, a jste tu zas, i když pod jiným jménem. Švejk by to nazval rafinovaností, někdo slabým duchem, já otravností.

P. Radosta 25.1.2018 15:58

Re: Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

Táhni do Brusele, hnusný pos.aný kavárníku Vlčku!

Táhni si ke svým milovaným Němcům, když se ti tady u nás nelíbí!

Tohle je NAŠE země, my tady nechceme ani běžence ani kavárníky, sluníčkáře a vítače!

Proto si volíme Zemana, který se jezdí do Číny učit, jak stabilizovat společnost a do Ruska jak likvidovat novináře.

Ať žije náš prezident Zeman! Ať žije náš předseda vlády Babiš!

J. Vlček 25.1.2018 16:13

Re: Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

Který stupeň debility máte oficiálně lékařsky přiznán? Já jen, že vás nechají běhat na svobodě. Nebo to píšete z ústavu? B je správně, že. To mne uklidňuje.

J. Jelínek 25.1.2018 16:16

Re: Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

Soudruhu a nebylo by lepší, aby prezident byl současně i generálním tajemníkem ÚV ANO? Já vím, ono už to tak funguje, ale kdybychom to uzákonili stejně jako vedoucí úlohu ANO, pak bychom těm válečným štváčům zasadili tvrdou ránu a jejich agenti by už naší vesnicí neprošli.

J. Vlček 25.1.2018 16:26

Re: Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

No vy jste tu, pane Jelinku, scházel. Zajděte si za panem Radostou do ústavu a můžete to tam probrat. Třeba si vás tam také hned nechají, což mnoho lidí jistě uvítá.

E. Pawlica 25.1.2018 15:19

Re: Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

Přikláním se k hodnocení podle Švejka, stejně jako Petr Adler. Je to rafinovanost! A pan rada Vacátko by to celé bědování uzavřel: "Zkrátka, je to případ zapeklitej a čert nám ho byl, mládenci, dlužnej!"

P. Rudolf 25.1.2018 15:48

Re: Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

A hlavně, západní společnosti dlouholetým blahobytem a příliš samozřejmou svobodou výrazně zhlouply a tak je dnes Střední Evropa nejenom výspou, ale i poslední baštou západní civilizace, jak tvrdí mentor Robejšek. A nadějí nás západoasiatů, jak by jistě připodotkl jeden zdejší, často na lavici hanby neoprávněně sedící, moudrý diskutér.

MUPY MUP!!!

J. Vlček 25.1.2018 16:22

Re: Milujme Rusko a Čínu JEŠTĚ VÍC!

Na té lavici hanby sedíte často spolu, že pane Rudolfe. Čím větší blbci, tím víc vyvádějí, ale to už tak bývá. Máte si aspoň o čem povídat a neotravujete ostatní.

J. Kanioková 25.1.2018 21:21

:)))))))))))))))))))))))

parta JFPN

A. Alda 25.1.2018 13:39

Skvěle napsáno, pane.

Moc jste mne potěšil.

A na jednu stranu Vám závidím, že se Vás to coby poddaného zpuchřelé sasko-kobursko-gothajské dynastie netýká, na druhou stranu je mně Vás líto, že žijete v zemi odsouzené k tvrdé islamisaci.

E. Pawlica 25.1.2018 15:21

Re: Skvěle napsáno, pane.

Závidí pouze lidé mdlí duchem. A lítost je prvním projevem neochoty pomoct. Tož tak.

P. Rudolf 25.1.2018 13:06

Jak tak koukám

tak autor už není ani schopen udržet myšlenku. Jinak by takový Eintopf nikdy neuvařil, natož ho někomu naservíroval.

Ovšem nazvat současné prezidentské volby v Česku slovy "panoptikum příšer", kdy osm kandidátů, vesměs vzdělaných osobností, vystupovalo celou dobu nad míru slušně, je vrcholně urážlivé naprosto ubohé.

Údivu nad hloupostí, probíhající za mořem slané vody v autorově hlavě, se skutečně jen tak nezbavím. Nebo, že by mne to u něj už nepřekvapilo?!

J. Vlček 25.1.2018 14:18

Re: Jak tak koukám

No vy už, pane Rudolfe, nemůžete překvapit nikoho a ničím. Vy prostě zůstanete troubou jakým jste byl a jste doposud a na tom se těžko něco změní. A když ano, tak k horšímu.

E. Pawlica 25.1.2018 15:22

Re: Jak tak koukám

Á - pán je Zemanovec, to se hned pozná... :-)))

P. Rudolf 25.1.2018 15:39

Re: Jak tak koukám

Těším se na to, pane Vlčku, až se vám místo invektiv podaří i poznamenat něco smysluplného k příspěvku. Ale ono to s vámi bude spíš pořád horší.

J. Vlček 25.1.2018 16:07

Re: Jak tak koukám

Pane Rudolfe, ono to panoptikum příšer opravdu bylo. A nemění na tom nic ani jeho obsazení samými vzdělanými osobnostmi. Ty osobnosti se totiž, kromě nabiflovaných frází a nic neříkajících floskulí, společného napadání současného prezidenta a vymezování se vůči němu, nezmohli chudáci vůbec na nic.

To jen tak na okraj vašeho smysluplného příspěvku plného invektiv vůči autoru článku.

V. Patkoš 25.1.2018 18:21

Re: Jak tak koukám

Krásné, když někomu vyčítáte invektivy a přitom hned v druhé větě mu vynadáte do troubů. Zalezte raděj zpátky do jeskyně, ze které jste vylezl.

J. Vlček 25.1.2018 18:43

Re: Jak tak koukám

Milý pane Patkoši, všimněte si, že pokud diskutuji s diskutujícím, jež diskutuje slušně, slušně mu také odpovídám. Pokud někdo slušně diskutovat neumí, napadá nevybranými slovy autory článků, nebo spoludiskutujícího, nemám žádný problém, přejít na výrazové prostředky takového diskutéra. Toť vše.Takže z té jeskyně vylezte vy.

M. Pesat 25.1.2018 13:01

kolonie a montovny

"A nejsem si jist, že dělat velký byznys s Čínou a Ruskem je pecka. Jedno, zda ho reálně dělají třeba Němci nebo zda ho pouze předstírá Zeman."

Kolonie a montovny zadny velky business delat nemohou, Nemecko je zkratka jina liga. Rusko, tam je teoreticky sance prodat ceske vyrobky s vyssi/ne vysokou/ prodanou hodnotou. Pro China je CR jen dira kudy mohou proniknout na obrovsky trh EU, v podstate chce China v CR jit stejnou cestou jako South Korea, vybudovat fabriky="investice", zamestnat v nich levnou , kvalifikovanou pracovni silu a zahltit trh svym zbozim. Spousta lidi netusi, ze to stejne dela China v Africa, napr. v Etiopii, kam se do prumyslovych zon stehuje vyroba textilu, protoze cinska pracovni sila uz je draha. V Rusku a vubec celem prostoru byv. SSSR, tam si myslim, ze je sance pro cesky strojirensky prumysl, investicni celky,ci napr. tramvaje ci elektricke lokomotivy, turbiny, i kdyz v mnoha pripadech uz jde o paberkovani, protoze ty hlavni agregaty jsou Siemens a pod. Kuprikladu v Polsku se vyrabi velice dobre autobusy Solaris, ale fakticky ty hlvni dily, kde je vysoka pridana hodnota, jsou od svetovych vyrobcu, napr. motory Iveco a pod. Podobne auta Tatra, motory Cummins . S takovou se holt velky business dela blbe :-( .

Cest :-(