19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Občané nejsou dostatečně informováni

Je třeba snížit deficit státních financí. Proč? Protože cca polovinu letošního státního deficitu tvoří úroky z dřívějších dluhů. A ještě hůře. Se stoupajícím zadlužením klesá důvěra věřitele v dlužníka. Znamená to, že stejný objem peněz je možno získat za stále narůstající úrok. Až zadluženosti dosáhne takové úrovně, že už nám nikdo nepůjčí protože riziko nevratnosti je příliš vysoké.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 17.6.2011 10:04

Re: DLUH Švýcarska je 378.6% HDP,dle údaje Světové banky CNBC

Díky za odkaz na Švýcarský dluh. Ano. Nebude-li velikost důchodu výrazně záviset na počtu dětí, nebude nejen na důchody , nebude tu ani tato civilizace.

K. Kadleček 17.6.2011 2:40

DLUH Švýcarska je 378.6% HDP,dle údaje Světové banky CNBC

Pane Kučero, poznámka k tomu Švýcarsku: Neválčili, nebyli okupováni a i tak mají dluh 378.6% HDP,dle údaje Světové banky CNBC: http://www.cnbc.com/id/30308959/The_World_s_Biggest_Debtor_Nations?slide=19

Jak to ti šetrní protestanti dokázali?

Podívejte se po našich souputnících z EU. Při pohledu na ta čísla mne nenapadá nic optimistického...

Co se týče důchodů jsem pro osvědčený systém "pay as you go". Proč:V minulosti bylo na vesnici pěkným zvykem se postarat o rodiče, když zestárli. Byla to smlouva, staří dali hospodářství mladým a ti měli kde bydlet co jíst (měli nějakou světnici a naturálie...). Byl to prostě "primitivní" průběžný systém . Mladým se to leckdy nelíbilo, zatěžovalo to hospodářství... .My se opět dostali do období, kdy se to "někomu" nelíbí...těch peněz je na důchody ve státním rozpočtu 32%-to je pro naše elity moc-MOC lákavé. Nyní jde o to jak to zaonačit, aby se dali použít. Přímo na ně stávající politická elita nemůže sáhnout, asi bychom se zlobili... Nicméně lze TO ošetřit. Prostředky vyvedu do FONDŮ a ty je půjčí státu (komu jinému by přece půjčovali) na Blanku, na vodárnu, robota, gama nůž.....

Milý ovčan to prostě vždy zaplatí. Prosím podpořte http://www.nfpk.cz/cz/podporte-nas

J. Kanioková 16.6.2011 17:48

Máte pravdu, vychovávat MUSÍ rodiče, učitelé odpovídají za vzdělání

Jenže to je problém "svobodné výchovy", kterou prosazumí humanisti. Jejich vinou se vytrácí schopnost řešit problémy dle zdravého rozumu.

J. Kanioková 16.6.2011 17:44

Ano, Palas je zářným příkladem "levičáka"

J. Kanioková 16.6.2011 17:43

Souhlas a především snižování role státu je třeba. Snižování přerozdělování.

http://www.mises.cz/clanky/zmensovanie-ulohy-statu-lekcie-z-noveho-zelandu-328.aspx

R. Tichý 16.6.2011 12:26

Článek se mi líbí

P. Schuh 16.6.2011 10:13

Re: Občané nejsou dostatečně informováni?

Dovolím si souhlasit.

P. Čech 16.6.2011 7:55

Občané nejsou dostatečně informováni?

To sice máte pravdu, ale tak tomu je skoro na celém světě, snad s výjimkou Švýcarska. Občané ovšem informace shánějí, sami se po nich pídí a potom se podle toho chovají. Ne již tak ovčané, jichž je u nás velmi mnoho. Požadují, aby jim byly informace předkládány a nepřemýšlejí nad nimi. Stačí jim být součástí stád (rozuměj zde politických stran, odborů a pod), rádi a ochotně podléhají stádní, tedy davové psychóze. Neprojevují se jako svobodní jedinci s vlastním názorem na věci obecné. Toho mistrně využívají různí mocichtiví jedinci, kteří k pouze svému prospěchu ona stáda ovládají. O tom to je. Reformy u nás je třeba, ovšem reformy skutečné a zásadní. Takové, která sebou nese automaticky zlepšení (tedy reformu) mnoha oblastí a to hlavně státní správy. Zásadní reformy ústavy, volebního zákona, zákona o soudech a soudcích a mnoha dalších. Zásadní reformy všech oblastí veřejného života, kterou ovšem musí provést odborníci (nazávislí, tedy neovčané) a nikoliv politici. Politici by takovou reformu neměli ani schvalovat. Schvalovat ji mají občané a to v referendech. Pouze tak je možné dosáhnout obecného zlepšení stavu a konečně překročit startovní čáru skutečné demokracie. Odstraněním absolutní moci politiků a politických stran, které jsou bez výjimky žábou na jejím prameni a nedovolí občanům, aby vládli sami sobě.

V. Kain 16.6.2011 7:41

Re: víte pane

To nejhorší co nás mohlo potkat je prakticky neodvolatelný soudce a když k tomu přidáme,že víc jak polovina dnešních soudců byla v KSČ tak je dílo dokonáno.Tihleti hoši si budou vždycky krýt záda.Proto se bývalý komunista Palas může smát nahlas.

R. Kujínek 16.6.2011 7:24

víte pane

Komunisti nebyli poslední, kdo rozkradl peníze na penze.Pana Klause znáte?

J. Bakulová 16.6.2011 7:12

víte pane Kučero,

já s Vámi souhlasím až na to školství a to jsem v něm nikdy nepracovala. Učitelé jsou povětšinou otráveni, ale systém za to může jen zčásti. Učitelé by měli učit a ne vychovávat děti v základních požadavcích, jako je kázeň, elementární slušnost apod. Stačí jedno jediné nezvladatelné dítě a učitel  - jinou možnost nemá - se věnuje spíš jeho pacifikování než výuce. Arogantní rodiče vychovávají arogantní děti a vše poměřují penězi, které mají (často taky nemají) oni a dítěti dávají ten nejhorší příklad. Až bude mít učitel, respektive škola možnost takové dítě odmítnout učit, nechť si rodiče zaplatí za jeho vzdělání i v základní škole a nemajetným to nevukázněné dítě umístí  do polepšovny, pak se snad učitelé vrátí k výuce a vzdor všem státním zásahům naše děti a vnoučata snad něco naučí