19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: O vlastizradě

Pár slov o vlastizradě, o omezování osobní svobody, vnucování dogmat i terorizování občanů v zájmu "vyššího dobra" mne napadá vždy, když slyším, že se dává dohromady další parta "spasitelů", která chce jednou zbavit svéprávnosti, jindy obvinit z vlastizrady prezidenta vlastní země a zadupat, znemožnit, zničit každého, kdo je jiného názoru a měl odvahu to veřejně hlásat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 11.2.2013 13:40

Děkuji autorovi za tento článek

Realita světové hospodářské krize ("selhání kapitalismu") a strašlivý otřes "mnichovské zrady" ("selhání demokracie) mohou být polehčující okolností pro vlastizrádné selhání (mladých) poválečných komunistů, dokonce i pro do poslední chvíle bojovného vlastence a pak kolaboranta E. Moravce. Mohou být dokonce i zdrojem národní pýchy za to, že drtivá většina našich voličů tehdy komunistické demagogii nepodlehla.

Dnešní EU-hujerští vlastizrádci ale nemají žádnou polehčující okolnost. Jejich jednání nemůže být motivováno ničím jiným, než vidinou "jejich pašalíků bruselských", důchodů tučných (grošů Jidášových) a vidinou beztrestnosti za svá "šibalství".

Takových "hyen" si nemohu vážit ani "páni", který slouží.

J. Barto 11.2.2013 13:45

Re: Děkuji autorovi za tento článek

Tak to je dojemne blbe.

Jinak, neni to "o nas bez nas". Staci masivne volit pana Macha a pani Bobosikovou a narod je zachranen. Nic tomu nebrani !

J. Šejnoha 10.2.2013 22:43

taky vidím vlastizradu v likvidaci suverenity

Amnastie V.K. je  podle mého názoru hloupost, stejně  jako přechozí amnestie  V.H.

Ale vlastizrada to určitě  není, když je to pravomoc  presidenta podle ústavy.

Tak tu ústavu předělejme, ať se nemusíme příště zase rozčilovat.

Vlastizrada je postupná likvidace suverénní ČR.

O tom se v refrendu opravdu nehlasovalo !

J. Sládeček 8.2.2013 20:23

Ano, ano, pozavírat "demokraty", rozbili

Československo.

J. Kanioková 8.2.2013 19:42

Dnešní Hyde park - Petr Robejšek

R. Szewczyk 8.2.2013 14:54

hi hi hi hi

vlastizrada?To je to,že když rozbiju nějakej stát,tak jsem hrdina,vytvořím novej stát tak jsem otec zakladatel a první zákon pak udělám ten,že kdo rozbije můj stát je vlastzrádce hi hi hi,pak je tu ešče jeden takovej příklad,že akceptuji někde v Mnichově smlouvu o rozdělení státu,abdikuji,pak přes mrtvoly jsem nikým nevolený prezident s krví na rukou ,no a na konec se zasloužím o stát tak,že na to dostanu zákon.HiHiHi,,,no a pak,zblnu lidi,aby referendovali o vstupu do 5.říše,ale ten kdo tam nechce,je vlastzrádce,toto je možné jen u Čechů

P. Vaňura 8.2.2013 16:02

Akceptuji nějakou smlouvu = ustoupím vydírání

Ale Beneš abdikoval a oficiálně politicky nevystupoval až do 15. 3. 1939. Pak nastala JINÁ SITUACE, to zase Hácha podlehl vydírání a dopustil se vlastizrady. A nezapomeňte, Hitler Chamberlaina v Mnichově neustále ujišťoval že, "toto jsou už naše opravdu poslední požadavky." 

Po 15. 3. 1939 tu už nebyla legální vláda, Česko se stalo okupovanou zemí a byla tu legimní snaha vytvořit exilovou vládu. Což o to, vládu v exilu může vytvořit (skoro) každý, záleží ale na tom, kolik občanů vlastní země a cizích vlád tuto vládu UZNÁ.

Nevím, zda víte, že při Norimberském procesu bylo čteno tajné memorandum britské (pořád ještě Chamberlainovy!) vlády Hitlerovi z cca 27. srpna 1939. "Když jsme vstoupili r. 1914 do války proti Německu, bylo nám vytýkáno, že jsme měli předem říci, že do případné války na straně Francie vstoupíme. Bez ohledu na to, je li to pravda nebo ne, tentokrát jasně říkáme, že v případě útoku na Polsko do války proti Německu vstoupíme."

Poté, co Hitler, jak bylo jeho zvykem, porušil všechny dohody a zahájil VÁLKU, znamenalo to i jistý závazek GB a Francie Československo OBNOVIT. Jenže pak Spojenci právem chtěli, aby Češi dle svých možností přispěli v boji proti Německu a poté, na základě existence domácího a zahraničního Odboje Benešovu vládu uznaly. Mimochodem, první, kdo je uznal, Byli Svobodní Francouzi generála DeGaulle. Ti byli též z počátku v nesnadné situaci, Beneš a DeGaulle se uznali navzájem.

Jinak je paradoxem, že kdyby Hitler Polsko nenapadl, možná tady diskutujeme německy. Po zradě spojenců měl Hitler poměrně velký prostor na to, aby Čechy získal, ale on o nás nestál! Stejně jako později, r. 1941, nestál o Ukrajince, Bělorusy a také Rusy, ochotné bojovat na jeho straně proti Stalinovi.

J. Barto 8.2.2013 20:07

Re: Akceptuji nějakou smlouvu = ustoupím vydírání

Pane Vanura!

Benes zanechal Hachovi stat v troskach! Bez prakticke moznosti obrany.Neunesl pak hlavne domaci tlak!! Abdikoval. Radne abdikoval.

Hacha byl postaven pred tvrdou volbu: "rano bude bombardovana Praha" nebo .......

To je jasne historicky dokazano.Benes mel za sebou odhodlanou armadu, Hacha nic, jen velkou zodpovednost pred sebou.!

R. Szewczyk 8.2.2013 22:35

Re: Akceptuji nějakou smlouvu = ustoupím vydírání

hi hi hi,k té odhodlané armádě,mám tu připomínku,že 90% gen.štábu ale i na jiných velitelských postech byli bývalí dezertéři z CK army,tzv.legionáři,kteří když už jednou zradili,tak zradili i podruhé,a to tak,že Benešovi rozmluvili obranu republiky,že je nemožná,,,,,,,,,jak byli dále odhodlání vojáci slovenské ,německé,madarské,ukrajinské,polské,slezké a moravské národnosti,bránit minoritní české zájmy,si nedělejte iluze,,,,,,existují filmy,kde rozjásaní zpívající vojáci jako že se mobilizujou,ale bylo to tak,že se vraceli z těch pevnůstek rádi tomu nebojování za pražské zájmy

P. Vaňura 8.2.2013 23:19

Taková "maličkost"

Jistě víte o tom, že ač se původně počítalo s korunovací císaře Karla I českým králem, tato se nakonec neuskutečnila kvůli odporu Němců a Maďarů. Proč by Češi měli bojovat za panovníka, který odmítl českou korunu, stejně jako před ním Franz Joseph I.

Ale, jak císař F.J.I odměnil věrnost. V Prusko Rakouské válce r. 1866 stáli Češi věrně na straně císaře. Dokonce i po prohrané bitvě u Hradce Králové nebyla nutná kapitulace, Rakousko nebylo na kolenou, Británie např. nabízela "zprostředkování." Byli to ale Maďaři, kdo vrazil císaří kudlu do zad, hrozili povstáním, PROTO císař spěchal uzavřít mír. Za tuto zradu získali Maďaři rok nato partnerství v monarchii. Toto partnerství mimo jiné zaručovalo jejich trvalou nadvládu nad slovanskými obyvateli Uher. Proto, když 30.10. 1918 !!! nabízela Vídeň federalizaci monarchie, tato federalizace se vůbec netýkala Slováků a Jihoslovanů!

Mimochodem, tehdejší konstrukt Československého národa obhajoval nedávno i slovenský nacionalista Ján Čarnogurský. Říkal, že "Slováci tehdy neměli ani nikoho, kdo by naformuloval jejich státoprávní požadavky."

B. Rybák 11.2.2013 13:09

Re: Taková "maličkost"

Vaše (dnešní) příspěvky se mi velice líbí. Oceňuji i Vaši trpělivost v diskuzi s těmi, kteří nejspíš svým názorům sami nevěří (tak pitomí přece být ani nemohou). Na to já už sílu nemám.

P.S. Mluvit o zradě přísahy, která byla vynucena těmi, kdo po "Bílé Hoře" zabíjeli, vyháněli a oloupili elitu našeho národa. Násilnou rekatolizací otrávili "jeho duši" a nakonec (přinejmenším od Josefa II) přestali plnit i roli jeho ochrany před germanizací natolik, že dostali náš národ do stavu "klinické smrti", je neskutečná demagogie.

P. Vaňura 8.2.2013 22:38

Re: Akceptuji nějakou smlouvu = ustoupím vydírání

Hacha samozřejmě nebyl odbornik. Klidně mohl Goringovi odpovědět "tak ta letadla na Prahu pošlete, uvidíte, kolik se jich vrátí." V takovém počasí by nasazení tehdejšího letectva snadno skončilo katastrofou a Goring to samozřejmě věděl.

Já ale nehodnotím zbabělost či odvahu Beneše v září 1938 a Háchy 14-15. března 1939.

Uvádím pouze fakt, že podepsáním podrobení se Hitlerovi přestal být Hácha právně presidentem Československa. Od tohoto okamžiku byla tato pozice něco jako "právně volná."

Beneš měl po 15.3.1939 plné právo založit exilovou vládu a usilovat o její uznání. PŘEDTÍM vystupoval Beneš jako soukromá osoba.

D. Streit 8.2.2013 13:06

Hezký článek, děkuji

Dal jsem pár okrajových příkladů, co to s sebou přináší:

http://streit.blog.idnes.cz/c/319526/Jaky-narodovec-Jaky-nacionalista-Chcete-tohle.html

Zatím mě nikdo nezavřel, ale stal jsem se docela fackovacím panákem z kolonie pravdoláskařů. Ti ostatně ukázali svou "noblesu" po prohraných prezidentských volbách:

http://streit.blog.idnes.cz/c/320434/Pravdolaskari-neumeji-prohrat-To-ze-je-noblesa.html

B. Rybák 11.2.2013 11:37

Re: Hezký článek, děkuji

S oběma odkazy na Váš blog souhlasím.

Nenávistná "pravdoláskařská" diskriminace nositelů odlišného (nevlastizrádného) názoru jasně ukázala, jaká je jejich "pravda" a jaká je jejich "láska". To, že právě oni, kteří se postarali o to, že ani ty největší komunistické zločiny (zločiny i proti jejich vlastním zákonům a zločin vlastizrady) nesměly být potrestány si náhle všimli např. toho, že autor toho inzerátu pracoval v komunistické kontrarozvědce je jenom další důkaz jejich mravní ubohosti.

P. Brodský 8.2.2013 12:42

Pokud se členské pidistáty EU rozpadají na ještě menší pidistáty, ale zůstávají v EU, je to spíš k užitku než ke škodě

Alespoň si budou pragocentristi, madridocentristi,pařížo centristi či Londýnocentristi méně sebevědomě vyskakovat.

P. Brodský 8.2.2013 12:44

Re: Pokud se členské pidistáty EU rozpadají na ještě menší pidistáty, ale zůstávají v EU, je to spíš k užitku než ke škodě

A jejich přežilé právo veta se stane neudržitelným

P. Vaňura 8.2.2013 23:23

Re: Pokud se členské pidistáty EU rozpadají na ještě menší pidistáty, ale zůstávají v EU, je to spíš k užitku než ke škodě

A tento konglomerát se stane bezbrannou a přitom velmi bohatou kořistí pro jakéhokoliv dobyvatele.

J. Vyhnalík 8.2.2013 16:47

Re: Pokud se členské pidistáty EU rozpadají na ještě menší pidistáty, ale zůstávají v EU, je to spíš k užitku než ke škodě

A Nejvyšší Osvícení Ředitelé Zeměkoule v Bruseli nebudou mít opozici.

Divide et Impera!

V. Venc 8.2.2013 11:56

Nejen podle psa, ale také...

Vážená paní Václavíková, Petrová a podobné!

Pokud Vám rozumová nedostatečnost brání pochopit jednoduchou argumentační konstrukci autorova skvělého článku, tak se nedomnívejte, že budete ceněni za obhroublou, vulgární formu a osobní kouzlo, vyzařující z Vašeho příspěvku.

Považujte za jisté, že hlavně mužští diskutéři mají poměrně dobrou představu o otvorech, o kterých se zmiňujete a to nejen páně prezidentových, ale i o Vašich.

Proto si myslím, že byste s podobným výrazivem, už jako dáma, či feministka měla šetřit. Určitě by Vám to prospělo.

J. Václavíková 8.2.2013 12:42

Re: Nejen podle psa, ale také...

Ano, považuji za jisté, že o páně prezidentově otvoru musíte mít velmi dobrou představu, protože už Vám z něj kouká opravdu jen kousek. A také Vám věřím, že tahle jednoduchá argumentační konstrukce autorova pitomého demagogického článku Vám musí konvenovat. Holt někteří mají svět takhle pěkně zjednodušený.

P. Lenc 8.2.2013 14:26

Re: Nejen podle psa, ale také...

Bože, vy jste chudinka.

Z. Švrček 8.2.2013 11:38

Za kecy se zatím nezavírá,

takže souhlas pane autore.

V. Petrová 8.2.2013 10:24

Troubo !

P. Schuh 8.2.2013 10:14

Vlasti zrada

V případě amnesite si nejsem jist jestli se jedná o vlastizradu. Určitě to však byl špatný krok a výsměch všem zákona dbalým občanům.

V případě svévolného rozdělení Československa považuji Klause za vlastizrádce.

P. Pokorný 8.2.2013 10:20

Re: Vlasti zrada

Protože Hůska a Ján Čarnogurský zablokovali parlament? Eeeeee?

R. Langer 8.2.2013 10:44

Re: Vlasti zrada

Hm, a já ho za to chválím.

P. Schuh 8.2.2013 10:49

Re: Vlasti zrada

Právě kvůli našim dvěma zcela odlišným názorům se mělo uspořádat v obou státech referendum o rozdělení. 

V. Němec 8.2.2013 10:59

Re: Vlasti zrada

Psal jsem to už níže: Co byste dělal, kdyby se Slováci vyslovili PRO odtržení a Češi PROTI? Poslali bychom na Slovensko tanky?

Myslíte, že kdyby se někdo ptal v referendu Rakousko-Uherska , zda souhlasí s odtržením Čech, že bychom se osamostatnili?

L. Křivan 8.2.2013 11:43

Re: Vlasti zrada

Zaplať Pánbůh za rozdělení. Přišlo pozdě.  Po 1945 jsme je neměli brát zpátky.  Měli jsme to rozdělení tehdy nechat.

Z. Švrček 8.2.2013 11:42

Re: Vlasti zrada

A které vlasti, té České, která se umenšila o Slovensko a vy s částí Čechů to berete  jako ztrátu, nebo té Slovenské, která se umenšila také, ale většina Slováků si ji přála a nebo té Československé, která ač rozdělena, jaksi klidně žije na základě nových, korektnějších vztahů dál, ale každý spokojeně, bez hádek o peníze, či pomlčky, nebo kompetencie, za své a na svém?