29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: O tom soumraku demokracie

Kouzelný výsledek pátraní v Pandora papers, který je jako na potvoru uveřejněn jen a jen proti Andreji Babišovi a jsou jím krmena zúčastněná média Spiegel, Washington Post či Guardian, což jsou vysoce provařené aktivistické noviny bez kouska slušnosti v těle, jen dokresluje koordinovanou aktivitu UPAB (United Powers Against Babiš).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kohout 8.10.2021 5:04

Nejvíc mě dostalo, jak opozice drze lže, že "pomáhala" vládě s kovidem. Každý kdo to zažil ví, že opak je pravdou. Opozice jednoznačně a soustavně házela vládě klacky všemožně pod nohy a snažila se o zhoršení situace, aby pak vládě mohla nadávat.

P. Szirotný 7.10.2021 22:29

Co se týká problému AB s Pandora Papers .. nepochybuji, že měla za cíl nějakou daňovu optimalizaci. Ale zároveň nepochybuji, že byla v souladu se zákony. Na to je a byl AB příliš chytrý a měl a má k dispozici armádu právníků a daňových poradců. Takže na tom ho političtí protivnící nedostanou. Můžou ho porazit ve volbách. Tak uvidíme.

P. Szirotný 7.10.2021 22:08

Podepisuju !!!

I. Polák 7.10.2021 21:23

Já tu vidím jednu národní zvláštnost. Všechny XY papers jsou založeny na vyvolání negativních emocí s využitím známého pravidla "Soused má prase, ať mu chcípne". Ostatně toto úsloví prý pochází od někud z Nizozemska nebo tak nějak. Ovšem v Česku, po odhalení jak je to doopravdy a co všechno je prostá lež, následuje vždy známé rčení Jan Husa: "miluj pravdu, prav pravdu, drž pravdu, braň pravdy až do smrti." A preference Andreje Babiše poté stoupají a stoupají.

K. Filip 7.10.2021 20:59

Přesné a výstižné! Dlouho jsem nečetl tak dobrý článek.R^

V. Čermák 7.10.2021 21:54

;-DR^

V. Walter 7.10.2021 20:03

Hezký a věcný názor. Škoda že takové nejsou slyšet ze sdělovacích stanic místo věčného a hloupého štěkání.

J. Moravec 7.10.2021 18:11

Myslím, že té demokracie zde máme víc než kdykoli dříve. Zvláště pak té co předvádí ti pánové s jediným programem “Antibabiš” Tak zoufalá opozice tady už dlouho nebyla.

T. Kohout 7.10.2021 17:47

Poměrně rozumné názory v dost bouřlivé době.

J. Kernal 7.10.2021 16:55

Necítím zášť vůči panu Babišovi, jako mnoho jiných, ani vůči jiným lidem, neboť nikdo nejsme bez chyb a bez hříchů. Pokud někdo vstupuje do politiky, nese svoji kůži na trh . Pokud prohlašuje potírání různých nešvarů měl by v nich být z velké míry čistý, jinak se mu vše bude dříve nebo později vracet . Budu volit tak, abych měl sám před sebou čisté svědomí a nemusel se stydět, že jsem volil menší zlo. Zatím máme svobodu volby a jsem za to vděčný, neboť jsem prožil větší část života před rokem 1989.

Š. Hašek 7.10.2021 17:20

Tak nějak. Vlastně přesně.

Volby byly zřizovány k tomu, aby občan vyjádřil souhlas s jemu "nejbližším" názorem/mozkem. A byl připraven všeobecně a finančně ten "názor nahoře" zaplatit. To bylo dávno ......

Dále viz dnešní, láskomoderní, nevolitelné slepence, kdy kočka se domluví se psem, že jako utáhnou víc než kůň.

A nebojím se napsat i vůl. Volek je stále v mnoha částech světa žádán, poňádž je lepší než John Deere (za dotace). Dokonce i v brusele zemi, jakou je Rumunsko.

Příjemný večer, pane Kernale. A jdeme do toho!

J. Berka 7.10.2021 16:32

Dlouho jsem se tak nezasmál.;-D;-D;-D

J. Ptáček 7.10.2021 16:23

Proti Spasiteli Česka, oligarchovi Babišovi, se spikl snad celý svět. Starý matador kníže Schwarzenberg, zkušenější Petr Gazdík i zajíci typu paní Markéta Pekarová nebo Ivan Bartoš. Paní Pekarová ať drží ústa, protože šéfka pidistrany nemá co mluvit do očisty úřadů. Zasviněná a otrávená řeka Bečva patří nám všem, zejména slovenskému mocipánovi m, a ne nějakému místnímu zemanovi Gazdíkovi z valašských kotárů, tím méně páru tun ryb. K nim se falešně přidá hysterický Opoblok, politický nedouk Vystrčil, na 600 zkorumpovaných novinářů ze všech koutů světa a to vše pod taktovkou špinavce G. Sorose.

Je toho moc, tyhle štvanice, na krystalicky čistého premiéra, jediného opravdového strážce demokracie v této zkorumpované zemi. Ještěže má podporu věrného pana Holáska. Jinak by byl ztracen.

J. David 7.10.2021 16:56

Paní Markéta Adamová Pekarová, není zajícem (Lepus europeanus), ale spíše samicí Pekari páskovaného (

Pecari tajacu). Jinak "světly" umí koulet, jak Výr velký (Bubo bubo). Co takhle zajet na sumce (Silurus glanis) pod bechyňskou skálou do revíru Kalouska a Šťávy i prof. Fialou? Ať nezapomenou na "obratlíky"...

V. Kain 7.10.2021 17:29

Asi se posunul nezištně na Babišovu stranu a dělá mu tady advokáta trouba.

D. Müller 7.10.2021 15:21

Slátanina.

R. Tesařík 7.10.2021 16:15

und muskatnuss, herr Müller.

M. Grundmann 7.10.2021 15:12

Celá věc je velmi jednoduchá. Kdyby celá Babišova transakce byla legální, tak by stačilo ji celou popsat a celá věc by byla ihned uzavřena. Místo toho se Babiš kroutí a nechce říci, kdo vlastně na začátku peníze poslal, zda to byl přímo on nebo nějaká jeho či jiná firma, jak se tato firma jmenovala a jak tuto platbu zaúčtovala. Kdyby Babiš řekl, že peníze poslal ze svého osobního účtu v české bance, bylo by vše okamžitě uzavřeno a nikdo by o ničem nemluvil.

Buď Babiš velmi špatně komunikuje, nebo skrývá něco nelegálního. Jiná možnost tu není.

F. Navrátil 7.10.2021 15:25

Celá věc je velmi jednoduchá. Aktivisté z žurnalistické neziskovky financované Sorosem sami říkají, že použití offshorových účtů není trestné. Pochopitelně je legální, protože v oblasti offshorových účtů jsou velmocí USA. Ostatně i ta miliarda od nadací a Sorose putovala na konto novinářské neziskovky přes offshorové účty. Spíše by mělo jít o to, zda peníze byly zdaněné v České republice. Babiš tvrdí že byly a zatím jsem neslyšel ani hlas o tom, že by zdaněny nebyly. Ani křiklouni jako Gazdík, Stanjura, Ferjančík nebo Jurečka se neodvážili říci, že zdaněny nebyly. Za takové tvrzení by totiž hrozila žaloba pro pomluvu. Na Neviditelném psu lze ovšem o offshorových účtech tvrdit, co komu slina na jazyk přinese.

M. Grundmann 7.10.2021 15:52

Tato finanční operace je podezřelá ve smyslu zákona č. 253/2008 Sb. a z toho důvodu ji musí Andrej Babiš vysvětlit a doložit. Neznamená to, že je automaticky trestná. Ale podle zcela běžných pravidel takovýto typ transakce musí dnes každý doložit. Tato pravidla platí na celém světě.

Andrej Babiš musí jako kdokoliv jiný v podobné situaci vysvětlit, z kterého účtu peníze odešly, kdo byl jeho majitelem a jak byla tato transakce zúčtována. Neměl by s tím mít žádné problémy, pokud peníze odešly z české banky, jak to sám potvrdil. Stačí, když uvede tyto údaje a vše bude okamžitě uzavřeno. Osobně nechápu, proč to neudělal, stejně se to zjistí a je možné, že je vše v pořádku. Většina takových kontrol zjistí, že je vše v pořádku.

P. Blecha 7.10.2021 16:15

Jestli on to, lišák jeden, nedoložil už dávno a finančák to nemá založené. A Babiš nechává smečku štěkat.

M. Grundmann 7.10.2021 16:20

Možné je úplně všechno. Takovým postupem by však poškozoval pověst České republiky. Vyloučit se ale nedá nic. Na jeho místě bych tyto údaje zveřejnil a vše uzavřel.

P. Blecha 7.10.2021 17:13

Jakto, poškozoval? To je přece úplně jedno, kdyby to doložil, tak by ti stejní začali ječet, že je to zfalšované, protože finančáku nařídil, že musí prohlásit, že je všechno OK. Chová se vcelku racionálně a já mu za to tleskám.

V. Petr 7.10.2021 16:35

Je to až křišťálově jasné a dokonce to nepřímo řekl Rakušan. Dokonce ani ti novináři netvrdí, že se stal trestný čin, jen že Babiš a těch nevím kolik dalších jednali prý "nemorálně," když nezaplatili Francii (tedy ne České republice!!!) daň, jejímuž placení se šlo zcela legálně vyhnout nákupem přes firmu.

Ta daň se jmenuje "Solidární daň z bohatství" a ve Francii ji musí platit ten, kdo si koupí dražší nemovitost... Ale když si ji koupí na dluh přes firmu, platit nemusí. Francouzské realitky takovou službu běžně nabízejí...

P. Milan 7.10.2021 17:15

" ... protože v oblasti offshorových účtů jsou velmocí USA."

Jak jste na takovou pitomost přišel?

V. Kain 7.10.2021 17:32

O tom nepochybujte,že je za tím špína jako prase.Proto to složité kolečko aby se na nic nepřišlo.A proto blekotá pokaždé něco jiného a všem vyhrožuje žalobou ubožák.

J. Vlček 7.10.2021 15:06

Pane Holásku, jako vždy skvěle napsáno. R^

Namísto, aby se naše rozhádaná a roztříštěná politická scéna volbami vyjasnila, a pro příště zůstaly jen subjekty, které pro voliče něco znamenají, zatímco by marginální pidistrany konečně vypadly ze hry, vytvořila opozice účelové koalice kočkopsů, mající jediný úkol, vyšachovat Babiše ze hry o vládnutí, od kterého je Babiš s hnutím ANO odstavil.

Tímto postupem koalice zachraňují politické trpaslíky nad propastí zapomnění, a voličům tak znesnadňují volbu toho, kdo zastává jejich názor. Místo toho jsou nuceni pracně zvažovat a nakonec volit pouze menší zlo.

Toto by měl mít každý volič na mysli až půjde k volbám, a kočkopsy ve formě koalic prostě nevolit! !!!

V. Kain 7.10.2021 17:35

Však oni brzo poznají jeho voliči kdo je to Babiš a jak je má víte kde.Potom se už těším na vaše a Holáskovy slinty.

V. Čermák 7.10.2021 19:04

To už říkal poručík Dub. Vy mě neznáte, ale až mě poznáte...Mimochodem, Babišovi voliči ho znají už 8 let a jsou s ním asi spokojení, když ho stále volí. Raději se zbavte svojí Nenávisti ke schopnému premiérovi...;-DRv

F. Zrcek 7.10.2021 14:34

Panama Papers je svinstvo. A pokud nezveřejní všechna jména a osočí v česku ausgerechnet Babiše pár dní před volbami, je to cílené svinstvo. Takovéhle náhody se prostě v politice nestávají. Kdopak to asi zaplatil?

Ovšem dopad to může mít paradoxně opačný. V zemích českých dosud platilo upozornění z lepších saloonů: Cizinci! Kolty odložte v šatně a nestřílejte nám pianistu! Až budeme mít lepšího, zastřelíme si ho sami.