16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: O opoziční smlouvě jinak

V roce 1997 se země ocitla v hospodářských potížích. Byl to důsledek politické strategie premiéra Klause, který před příchodem solidních zahraničních investorů dal přednost vybudování české podnikatelské třídy prostřednictvím privatizace se zhasnutými světly. Vedlo to k děsivé korupci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 10.10.2012 23:48

Opoziční smlouva

je v článku hodnocena seriozněji než je obvyklé. Chybí mi tam ale zdůraznění faktu, že se jednalo o sebezáchovnou akci českých demokratických stran, proti nepoliticko-politickému, euro-hujerskému (sarajevskému) útoku na naši státnost a demokracii.

V. Klaus měl právo očekávat, že naší (nám vnuceným) socialismem poškozené ekonomice bude poskytnuta podobná ochrana před agresivním kapitálem, jaká byla poskytnuta např. Španělsku (trvající cca 10 let) a Portugalsku a měl dokonce povinnost o to usilovat. To, že mu v tom bylo brutálně zabráněno (už v předvstupních jednáních) je počátkem jeho oprávněného euro-skepticismu (něco jako Marschalův plán od morálně zdegenerované západní Evropy nikdo ani nečekal, ačkoliv by to byla ta nejspolehlivější cesta vedoucí ke skutečnému společnému evropskému prostoru.

Proč ten skvělý západní kapitál u nás "vykvetl" v podobě neuvěřitelně draho získaných montoven, k našim střadatelům a malým podnikatelům neskutečně arogantně se chovající dceřiné "banky", ustavičně podvádějící, zdraví naší veřejnosti a ohrožující a naše potravinářství likvidující "obchodní" řetězce by nám snad měli konečně u našich soudů vysvětlit ti, kteří naši budocnost za své bruselské pašalíky prodali (Tošovský, Špidla), či se nechali "Bruselem" jinak zkorumpovat (Gross, Palas, Tvrdík, Kalousek, Bursík...).