29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: O co přicházíme

Změna režimu, kterou prožíváme, je postupná. Představuje proces, jenž nazrával již delší dobu. V minulém roce došlo k jeho akceleraci provázené prezidentskou volbou a pádem legitimní Nečasovy vlády jako výraznými milníky, avšak většina veřejnosti si probíhající změny buď neuvědomuje, nebo si myslí, že se jí netýkají. Až občané na svůj omyl přijdou, bude již pozdě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 7.1.2014 8:18

plky, plky, plky

Opravdu netuším, jak je přes změny v ÚSTR demontována demokracie. Tento ústav byl založen až 20 let poté, co u nás padl totalitní režim. Takže byl ustaven v podstatě úplně zbytečně. Asi tak podobně, jako by byl až v roce 1965 založen "ústav pro studium nacismu". Odvolaný ředitel ÚSTR - Daniel Herman, za kterého naši "demokraté z povolání" tak srdceryvně bojovali, se nyní stává novým ministrem kultury a nějaký ÚSTR je mu dnes už u zadele.

Pokud jde o lustrační zákon, tak jeho význam bych viděl v prvních deseti letech po sametu. Dnes je to sice stále dobrý nástroj, ale už poněkud neaktuální. Každopádně se nyní stává lustrační zákon dobrým nástrojem pro prezidenta Zemana, aby bojkotoval vznik nové vlády, protože šéf ANO Andrej Babiš byl nejspíš estébák. Takže uvidíme na čí stranu se nyní postaví naše kulturně-mediálně-pravdo-lásková fronta, co nenávidí Zemana, ale agent Babiš jí tak zas moc nevadí. Proč by také vadil, když je majitel určité části kulturně-mediálního imperia.