23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: O co přicházíme

Změna režimu, kterou prožíváme, je postupná. Představuje proces, jenž nazrával již delší dobu. V minulém roce došlo k jeho akceleraci provázené prezidentskou volbou a pádem legitimní Nečasovy vlády jako výraznými milníky, avšak většina veřejnosti si probíhající změny buď neuvědomuje, nebo si myslí, že se jí netýkají. Až občané na svůj omyl přijdou, bude již pozdě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 7.1.2014 20:38

Pane Šejna, já bych o tom také nevěděl, pokud by to

opakovaně neservírovala divákům ČTV.

Tady to je, hlavní viník masakru Kappler ale ve skutečnosti utekl s vědomím Italů, což se tady nepíše, byl už těžce nemocen.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Erich_Priebke#Masakr_v_Ardeatinsk.C3.BDch_jeskyn.C3.ADch

Pokud jde o ÚSTR, připomenul bych, že generál Eisenhower dal r. 1945 uspořádat pro novináře a filmaře prohlídku Američany osvobozeného koncentračního tábora Buchenwald. Ve svých pamětech to zdůvodnil větou "Aby za pár let nějaký parchant netvrdil, že to tak nebylo."

Snaha "rehabilitovat" Husákův režim stála právě za faktickou likvidací ÚSTR. Uhl mladší to dokonce veřejně přiznal! Husákův režim byl mimořádně odporný hlavně proto, že se na rozdíl od mnohem krutějšího režimu Gottwaldova, opíral téměř výhradně o oportunisty, lidé, kteří kdysi komunismu věřili po nástupu Husáka z KSČ odešli nebo byli odejiti.