20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Novinářské mýty a nesmysly o Marianu Jurečkovi

Od mimořádného sjezdu KDU-ČSL neustále někde slyším, jak jsme „do půl roku“ ve vládě, protože předsedou se stal Marian Jurečka. Proč najednou taková negace? Oni jsou snad zrovna lidovci stranou pouze jednoho muže?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Orel 3.2.2020 11:01

Pan Zdechovský slyší, co si povídají v ODS, TOP09 a u Starostů. To ho zajímá nejvíc, víc než skutečný zájem KDU-ČSL a jejích voličů

P. Staronový 2.2.2020 16:57

:-P

https://tinyurl.com/rzs3ekw

:-P

B. Lukáš 2.2.2020 16:26

Nikdo není dokonalý a bez chyb nejsou ani vrcholoví politici KDU-ČSL včetně jejich předsedy M. Jurečky. V porovnání s politiky jiných stran a hnutí však mají jednu z důležitých přednosti : ve svém programu kladou na 1. místo pomoc a ochranu funkčních rodin sestávajících z matky-ženy, otce-muže a děti. Své vlastní rodiny nemají rozvrácené, kriticky přistupují k pokleslému chování politiků vykonávajících veřejné funkce , odmítají ideologii hnutí LBGT včetně jejich požadavků na změny našeho právního řádu týkající se rodinného práva. Osvědčené pravidlo „ Jaké jsou rodiny, takový je stát“ je stále aktuální, není proto dobré tuto stranu stále dehonestovat, v našem společenském a politickém uspořádání si zaslouží mít důstojné místo.

J. Vlček 2.2.2020 18:46

Pane Lukáši, až vám bude někdo vykládat jak mu leží na srdci vaše rodina, jak to s ní myslí dobře a chce pro ni jen samé blaho, přičemž vám mermomocí bude vnucovat do vašeho domku nepřizpůsobivé nájemníky, budete ho považovat za dobráka, který si zaslouží vaši úctu a přátelství, nebo s ním vyrazíte dveře i s futrama? To by mé opravdu zajímalo.

L. Novák 2.2.2020 10:33

To je zase předvolebních keců. Jurečka je ten správný typ parazita, který bude všem předvádět své hou-nou. Proto jsou (nejenom) lidovci nevolitelnou partají. Rv

L. Sýkora 2.2.2020 8:25

Tvrzení, že KDU nebyla v 6 z dosavadních 15 vlád je samozřejmě pravdivé, ovšem z valné většiny šlo o stav naprosto nezávislý na vůli KDU. Ono když se například nedostanete do parlamentu, těžko budete ve vládě. Ale po letech z toho lze udělat postoj.

J. Kouřil 1.2.2020 19:53

Dialog s Milion chvilek, což je nedemokratická nátlaková skupina dotovaná bůh ví odkud (nebo že by Lidovci?), je šílený nápad, který Lidovce pohřbí.[>-]

J. Černý 1.2.2020 18:38

Proč pan Jurečka jako ministr zemědělství udělal ze Zemědělského muzea v Praze stanici pro zasloužilé lidovecké kádry ? Nebo doložite opak seznamem tehdejších vedoucích pracovníků a jejich platů.

J. Chaloupka 1.2.2020 16:24

Lepší schopný gauner, než neschopný politolog.

J. Jurax 1.2.2020 18:33

Jak kdy.

J. Vlček 1.2.2020 14:55

Pane Zdechovský, zdobí vás samá hezká slova, plno líbivých frází, přitažlivých záměrů, ale kdo z vás lidovců konečně pošle vaši sestru Šojdrovou do hajzlu i s jejími sirotky?

Samé řečičky o bezpečnosti našich občanů, o tom, jak právě oblast bezpečnosti leží vaší straně na srdci, zatímco členové vaší partaje podnikají kroky zcela protichůdné k vašim proklamacím.

Než si konečně ujasníte rozpory mezi slovy a činy ve vašich řadách, berte laskavě na vědomí, že v očích nezaujatého voliče jste stranou rozporuplnou, nedůvěryhodnou, a tudíž nevolitelnou. ! X Rv

V. Církva 1.2.2020 15:19

Tak díky že jste to napsal za mne. Pana Zdechovského mám totiž celkemrád a snaží se. Přesto KDU už pár let v parlamentních volbách nevolím. Není to strana která by se jasně postavila za křesťanství ani nedovede jasně vynadat za istanbulskou smlouvu, ani vymezit se proti modernistům a excesům z EU. Není to strana která by se dokázala postavit politické korektnosti a hlavně těm co jí využívají.

V. Kain 1.2.2020 14:09

Nechal si pan Zdechovský na stole v posl.sněm. vlaječku? Dva poslanci za SPD ano.Lezení do zadku Jurečkovi mu možná zajistí další setrvání v marxistickém Bruselu.

P. Grigar 1.2.2020 12:04

.. pan Zdechovský tak zdatněv Bruselu bojuje proti šmejdům, že dnes na okraji mnoha vesnic, hned za dopravní značkou Začátek obce, je cedule se zákazem podomního prodeje a nabízení služeb.

Braňte se jak můžete, nikdo jiný to za vás neudělá..

F. Navrátil 1.2.2020 12:01

To je sice hezké, že Zdechovský chce vést dialog s Milionem chvilek, ale mohu mu šetrně sdělit, že moravskou voličskou základnu nezajímá, co si v Praze eurolidovci pytlíkují. Hezká slova nezakryjí, že Šojdrová chce dovářet fousaté afgánské sirotky a že Zdechovský na pokyn kortešů své frakce zvedá v Bruselu pracku proti zájmům občanů České republiky.

P. Grigar 1.2.2020 12:06

..typická luxovština. Malinko se distancujme, ale zůstávejme poblíž, kdyby se to náhodou povedlo. Jazýček na vahách..

V. Pokorný 1.2.2020 11:06

Obecné modlácké řeči. Blafy partaje, která, až na výjimky, je stranou podrazáků a kolaborantů ve vedení tohohle spolku. Kdosi píše o panu Výborném, Bělobrádkovi a Bartoškovi. To jsou z mého pohledu právě ti posluhové a kolaboranti se sedetoněmeckou sebrankou. Nesmírně solidní a zásadoví lidé prý. Ještě tak akorát pan Čunek, určitě ne například paní Roithová či Šojdrová.Takto můžu pokračovat. Obecně lidovce nebrat.

J. Poláček 1.2.2020 12:44

Konečně někdo kdo se nebojí !!! Je potřeba více takových kdo si otevřeně řeknou svoje !!! Koho tedy pane Pokorný doporučujete brát ? Já hledám a zatím nenalézám. Prosím poraďte.

P. Lenc 1.2.2020 11:02

Dík pane Zdechovský, váš článek mně utvrdil pouze v tom, že jste stále stejná partaj, kterou volit může jen blázen.

J. Vlček 1.2.2020 14:57

R^

D. Polanský 1.2.2020 10:54

A o čem vlastně tento text je? Maximálně o získání hlasů sociálními úplatky! Ale, kdo to odmaká? O tom ani slovo. Jsou zmíněné rozchody rodin, podívejte se na vysoké politiky, jak hezky upgrajdují manželky v letech.

L. Písařík 1.2.2020 7:13

Zdechovský, pěkně vypočítal všechny své fce. Jestlipak taky něco dělá?

F. . 1.2.2020 9:04

Jeho zaměstnáním je jen žvanění. Ale zato velmi dobře financované. On nic jiné totiž neumí. Ale zdaleka není sám.

S. Sedlák 1.2.2020 5:24

Po ovoci poznáte je.

Jsem z Brna a tedy z regionu, kde mají lidovci jednu z nejsilnějších pozic v ČR. Ta je, hlavně v Brně, velmi oslabená politikou, kterou lidovci provozovali. A bylo to i z pozice hejtmana JM kraje. Spojí se s kýmkoliv, jen aby byli u lizu.

Lidovecká politika po volbách 2013 je jednou velkou hanbou a Jurečka, spolu s Hermanem byli nesporně nejsilnější Babišovou oporou. To jste nevěděli, co je ten stbák zač? To jste takoví prosťáčci, že s někým sedíte ve vládě a on nejenže nepřestal dělat lumpárny, ale povýšil je na novou úroveň?

To, co říkal Jurečka v roce 2017 je sice pěkné, ale nepochybně účelové. Stejně, jako dnes. Tehdy se domníval, že získá víc bodů odsuzováním Babiše, dnes tím, že s ním bude kolaborovat. Co jiného, probůh, znamená ten výrok, jak půjde za Babišem kvůli pětistovce pro ženy za každé dítě k důchodu? Copak dnes je chvíle pro takové téma? Ne je to veřejná deklarace o setkání, směrem k ODS vymezení a o jednání s ostatními opozičnámi stranami o spolupráci?

M. Čechová 1.2.2020 6:52

Opět had v čele lidovců, na 7, panové Bělobrádek a Výborný jsou inteligentní lidé. Nesmírně solidní, laskavý a ZÁSADOVÝ pan Bartošek také nehoví. Lidovci jsou nepoučitelní, škoda.

J. Tulejová 1.2.2020 16:51

Madam, jste velkým obdivovatelem pana Bartoška,tolik lichotivých přívlastků, dokonce velkým písmem, abychom je nepřehlédli... Ovšem, posledně jste použila slovo "přelaskavý", co se stalo, že dnes je pan Bartošek jen laskavý? 8-o

A. Vlk 1.2.2020 17:20

a jaké lumpárny teď provádí Babiš? Až budou volby, nemusíte ho volit. Vyhraje jen ten, kdo dostane víc hlasů, ne?