25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Nové víno do partajních měchů?

Úterní demonstrace svolaná Milionem chvilek pro demokracii na Václavské náměstí měla mít pozitivní rozměr.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ptáček 19.12.2019 16:11

Že vykřikuje jaký je Čech je spíš k smíchu, sympatie mu to u běžných občanů nepřidá. Být veden jako spolupracovník StB, neočistit se u slovenských soudů a přesto chtít vládnout cizímu národu, to chce hodně cynismu. Řadě Čechů to ale nevadí, vrhá to i na nás, na ty co ho nechtějí, divné světlo.Sebrat menším podnikatelům, které potřebuje stát jako sůl, i tu relativně malou dotaci, je k pozvracení. Střet zájmů je průšvih největší sám o sobě. Pak s úsměvem rozdat cizí peníze třeba důchodcům (sám jsem jím taky), což je a ještě bude doprovázeno růstem inflace a myslet si, že své hříchy vykoupil tímto odpustkem z kapsy nás všech, nás vrací do středověku. Nečas si za to mohl sám s tou svou kráskou, byl zbabělec, ale odstoupil. Velký rozdíl charakteru. Mně nezajímá co o tom říká Babiš a jeho kumpáni, ale jak to cítí úplně uvnitř. Tam kam nevidíme. Aspoň doufám, že ho to netěší.

V. Čermák 19.12.2019 16:47

Já mylím, na rozdíl od vás, že Babiše to Baví, tedy nejspíš i těší. No a vám, pane Ptáčku Babiš Přistřihnul křidýlka skrze EET. Takže naštvaný bývalý Neplatič Daní. No a to je tak asi celé.;-O;-O;-O

J. Ptáček 19.12.2019 18:11

Vážený pane Čermáku, už mně moc nechybí do osmdesátky, ale pořád pracuji, sám na sebe, a platím jak účetnictví, tak taky daně do posledního centu. A platil jsem celý život. Jinak to ani nešlo. Snažím se být slušný, ale u Vás udělám výjimku. Ty vaše kecy a lži, bez prověření, si nechte. Mé práce se FET netýká. Ani se nedivím komu fandíte. Zaplať pánbůh, že uvádíte, že je to celé. Omluvu neočekávám.

V. Čermák 19.12.2019 19:00

Pane Ptáčku, mně nedělá problém se někomu omluvit, pokud se mýlím, což v tomto případě bylo. Nechápu, proč se ale zastáváte jiných daňových Neplatičů, když platit daně je normální. Ty ostatní Vaše Nenávistné, eventuelně Závistivé Kecy vás ovšem moc nešlechtí. Zdá se dokonce, že zvýšení podfinancovaných důchodů a platů a tím i Životní úrovně Mnoha lidí vám nějak Nevoní. Můžete mně napsat Proč? Myslíte, že důchodci a pracující lidi si nezaslouží Důstojnější život? Tak jak je to s vámi?

J. Ptáček 20.12.2019 11:56

Mám řadu špatných vlastností, ale závist určitě mezi ně nepatří. Tu mou, stejně jako nenávist, neplacení daní, povinnosti k FET jste ostatně už se mnou probral a pomohl tak Finančnímu úřadu. Ale dosud jste mně neodpověděl, jestli Vám opravdu nevadí Babišovo okrádání drobných podnikatelů, kterého dosáhl komplikovanými čachry, směřování dotací z EU na jeho konto za vydatné pomoci ministrů-jeho zaměstnanců a také poslanců-jeho zaměstnanců. A to stmeleno dosud nevyvrácenou spoluprací s estébáky. Za omluvu upřímně děkuji, potěšila mě, ale na mé dotazy odpověď nečekám.

F. Navrátil 19.12.2019 17:07

Jak můžete mluvit o rozdávání peněz důchodcům, když ještě dosud nebyly dorovnány zákonné nároky důchodců, které vytuneloval Kalousek a jeho parta?

J. Jurax 19.12.2019 13:53

No jo, furt tvrdím, že nejlepší způsob vlády je osvícená diktatura.

I osvícení diktátoři by se našli, bohužel jsou osvícení každý jinak a někteří jsou puncovaní magoři.

A největší průser je, že i ta nejosvícenější osvícenost v konfrontaci se získanou mocí nevydrží. A semtam se ta osvícenost zvrhne v apokalyptické masakry, pochopitelně ve jménu obecného blaha diktátory prosazovaného.

Takže ač je demokracie různým mechanismem zastupitelská i přímá zjevně špatným způsobem řízení věcí veřejných, jsou všechny ostatní dosud zkoušené způsoby ještě horší. A ty všelikými pfilozófy furt vymejšlené nevypadají líp. Všechny experimenty v tomto punktu pravidelně ztroskotaly a některé přišly hodně draho.

V. Čermák 19.12.2019 16:52

Tak z osvíceného diktátora Karla IV žije ČR a zejména dnešní Praha a žít bude ještě hodně dlouho. A za osvícenou diktaturu považuji i Čínský zázrak. Jak to nakonec dopadne jsem sám zvědav...

F. Houžňák 19.12.2019 18:22

Karel IV byl možná osvícený, ale rozhodně ne diktátor. Máte podivné představy o evropském vrcholném středověku. Měl byste ještě studovat.

V. Čermák 19.12.2019 19:04

Naznačujete, že Král a Císař v jedné osobě byl Demokrat? Ale klidně mě poučte;-D

F. Houžňák 20.12.2019 8:33

Poučte se o tom, jak fungoval středověký evropský feudalismus. Fundované zdroje si při své inteligenci najdete sám. Konkrétně o Lucemburcích (víte, že Karel IV byl Lucemburk?) třeba ty kníhy od Spěváčka, velmi dobře napsáno. I když, pro člověka, který si myslí, že když někdo není diktátor, že to musí být demokrat, a vice versa, možná příliš komplikované.

J. Jurax 19.12.2019 18:40

Snad. Jenže středověký panovník nebyl diktátor ve smyslu, jak jej dnes chápeme. Nebyl ani absolutistický monarcha, to přišlo až později. Musel vyslyšet názory šlechty, papeže a kléru i měst, dbát jich a lavírovat mezi nimi. Římský císař měl ještě navíc říšská knížata. Na diktaturu prostě neměl dost moci, resp. sil.

V. Čermák 19.12.2019 19:13

No dobře, pak ale ani Číňan není osvícený Diktátor. Taky musí lavírovat doma i ve světě, ale pořád on i Karel IV mají blíž k osvícenému Diktátorovi než k osvícenému Demokratovi. Natožpak Putin, kterého tak mnozí titulují, ovšem bez toho osvíceného, když vlstně neumí aní budík...

Š. Hašek 19.12.2019 20:49

R^

P. Kubáč 19.12.2019 13:18

Občanské fórum se v roce 1991 rozdělilo na Občanské hnutí - havlovskou "moc bezmocných", a na ODS - klausovskou "standardní stranu" . Občanské hnutí - tedy havlovské pojetí ne-politické ne-strany bylo na hlavu poraženo už ve volbách 1992. Přesto bestie nechce zdechnout ani po 27 letech.

Š. Hašek 19.12.2019 11:44

Tak jsem si přečetl (mj.), jaký to "politický ideál" měl Václav Havel ......

No, bláznivé recepty (na cokoliv), většinou učiní jen to, že "jídlo se nedá jíst".

Pane Mlejnku,

napadla mě (opět) slova: Licencovaný, autorizovaný politvykladač perspektivních postupů na politických kolbištích a okolí". Tím myslím Vás.

V. Pokorný 19.12.2019 11:35

Že pan Fischer, senátor, je největším, tedy zatím největším, favoritem prezidentských voleb? Asi ti bookmakeři pijou nějakou blátivou vodu. Že by kolaborant mohl být prezidentem? Ačkoliv...jeden jím před nějakým časem už byl..no.

P. Lenc 19.12.2019 10:58

No a potom se šel autor vyčůrat...;-D