24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Pavlis 5.11.2010 12:17

Katolický intelektuál

 nepochybně ví, že mnohá obročí prelátů jediné Církve v Čechách byla neodstranitelná celá staletí a lid přesto chodil do kostela. Někdo tu mši prostě sloužit musí, aby byla naplněna podstata katolického pojetí oběti. Že ji koná prelát s pochybnou pokorou už je marginálií... Ani světící biskup Malý na tom nemůže nic změnit........

J. Schwarz 4.11.2010 11:11

Zelení,

i se svýma "čistýma rukama" nás stáli víc než nájezd Tatarů. Právě jejich případ ilustruje skutečnost, že aktivní blbec je horší než banda lupičů.

M. Prokop 4.11.2010 16:09

Re: Zelení,

Zelení ve spojení s EU.

Ano.

V. Skalová 4.11.2010 18:08

Re: Zelení,

Souhlas!

R. Langer 4.11.2010 9:37

Článek

o ničem. Mimochodem, jak hlasovala KSČM v případě zákona č.180/2005 o výkupní ceně elektřiny z obnovitelných zdrojů energie? Jasně, kdepak nějaká korupce, jenom starost o levnou elektřinu pro občany. O zelených myslím není potřeba mluvit vůbec. No nic, autore, trochu se zamyslete... :-P

M. Prokop 4.11.2010 8:56

Čisté ruce u zelených?

S neprůhlednými dotačními programy s povinnými projekty od kamarádů, kurwením energetiky a ekovyděračstvím?

V. Skalová 4.11.2010 17:48

Re: Čisté ruce u zelených?

Přesně, taky jsem se podivila. Autor o tom má evidentně představu zvíci té Hurvínkovy o válce...

Čistý Bursík, který vyvářel projekty pro ministerstvo, a pak si je tam šel ošéfovat, Patočka podivně se potácející kolem kauzy s brněnskou "Aničkou", a vůbec stačilo mi si poslechnout jednoho kolegu, který byl nějakou dobu členem takovéto zelené "neziskové" skupiny. V podstatě vydírali firmy, ať jim přispějí "dobrovolně" na činnost, jinak je budou vláčet novinami kvůli nějaké zelené vymyšlenosti. samozřejmě, firmy jim většinou radši zaplatily.

K. Janyška 4.11.2010 8:54

Pozor na moralisty ! To oni stojí za zlem světa !

To oni nakonec nutí se samopalem v ruce lidi, aby si navenek mysleli  to, co oni chtějí ! Aby jednali ve jménu toho, co si moralisté vymysleli ! Dzp.

K. Janyška 4.11.2010 8:43

Kajan

Autore, nechte toho k'ňučení za morálkou  v politice ! Vždyť největšími úplatci jsou voliči ! A toho si nikdo nevšímá ! Proč ? Dzp.

T. Vodvářka 4.11.2010 7:48

Výborný článek

Mám však obavy, že u mnoha voličů se objevuje zvláštní syndrom, který bych nazval "syndromem kačera Donalda". Je dán tím, že pokud se někdo začne objevovat v médiích, neustále je zván do různých debat, kde může říkat naprosté pitomosti a dokazovat, že jeho inteligenční výbava je opravdu velmi nízká, tak přesto budou jeho volební preference stoupat. Jeho oblíbenost bude stejná jako u výše zmíněné postavičky pro děti. Tento člověk nemusí udělat vůbec nic pozitivního, stačí, když se bude rozvážně usmívat, říkat neutrální fráze a bude velmi pravděpodobně zvolen. Platí to i naopak, že pokud není rozumný člověk zván do debat, velmi snadno jaksi "zmizí" z povědomí a přestane jaksi existovat

Jak si jinak vysvětlit, že se do Senátu dostane člověk typu Jaroslava Palase, politického turisty, který má jediný zájem a tou je jeho kapsa. Člověk, který veřejně odmítá uvést zdroje svých příjmů přesto, že je to veřejný činitel, který by měl deklarovat každou korunu, kterou má. Podobnou osobou je senátor Vladimír Dryml, jehož pohnutky k veřejné službě jsou totožné. Takových lidí je jistě více. Lidé však chodí k volbám /pokud k nim jdou/ ze zcela jiných pohnutek, než dát hlas tomu nejlepšímu. Souhlasím s kolegou diskutujícím Kainem, že polovina tohoto národa čte pouze a jen Blesk a sleduje televizi, kde mu různí kačeři Donaldové vykládají jednoduché věci jednuduchým způsobem.

P.S. omlouvám se kačeru Donaldovi, jde veskrze o kladnou postavičku,, proti které nic osobního nemám.

M. Prokop 4.11.2010 8:57

Re: Výborný článek

Stačí se podívat, koho si zve V. Moravec ......

P. Kylchap 4.11.2010 9:30

Ty krásné doby,

kdy si Ota Černý s BuBu pozvali pět pravičáků a jednoho levičáka aby jej pěkně podusili jsou už bohužel pryč.

M. Prokop 4.11.2010 10:29

Re: Ty krásné doby,

Já neměl na mysli pravice/levice, v tom je to snad vyrovnané. Spíš různé "kamarády".

A DRátha nechává žvanit či lhát nejméně dvakrát tak dlouho než ostatní.

P. Kylchap 4.11.2010 9:28

Pane autore,

Palas, Dryml  .... socan kam se člověk podívá.

Ještě, že máme skvělé politické strany jako třeba ODS,  HOP 00, VV, které jsou plné ušlechtilých a čestných politiků.

R. Langer 4.11.2010 9:38

Re: Pane autore,

No, jak se to vezme, hlavně to jsou strany plné socialistů... :-(

M. Prokop 4.11.2010 10:30

Re: Pane autore,

Vám nejsou Palas a Dryml poněkud protivní  zcela osobně?

P. Kylchap 4.11.2010 12:29

Re: Pane autore,

Mě byl Palas protivný už v době kdy přestupoval do ČSSD. Klasický přeběhlík. Měl vystoupit z KSČM, vzdát se poslaneckého mandátu a kandidovat znova.

Bohužel nebyl to poslední hajzlík - přeběhlík.

V. Kain 4.11.2010 6:08

Nové a staré struktury

Nesmutnější je,že je dost politiků kteří neumí a nechtějí vysvětlit jak přišli ke svým milionům.Jsou si jisti,že na ně nikdo nemůže a svým dokonalým oblbováním dokáží na svoji stranu získat dost voličů kteří se postarají o to aby takový ničema,když už nemůže být z různých důvodů odsouzen si k nějaké vysoké funkci už ani nečichl.Někdy mě to připadá,že těm všem čtenářům Blesků a Aha kteří je volí to vůbec nevadí.Když ale mají platit za návštěvu u lékaře 30Kč tak ječí jak smyslů zbaveni.