20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 19.1.2009 17:06

Jojo,

byla kdysi ODA, byla kdysi US, aby ta část pravicových voličů, co nechtěla ODS, měla co volit. Obě se jaksi rozpadly. A tak vzniknou další - kdoví, třeba se i ujmou, a pak se budou - vyhraje-li pravice, k čemuž opravdu mírně přispět mohou - v koalici hrdlit o každou peachovinu a zviditelňovat se a distancovat se a vydávat komuniké a tak dál, aby si zajistily koryta pro příště. Asi tak, jak to dělají již léta úspěšně lidovci a jak se zdá méně úspěšně zelenáči. Protože na odstavení ODS liberálové i SSO nemají a budou-li vůbec kdy mít, tak zadlouho. No a vyhraje-li levice, tyhle strany nejspíš vymizí, byť možná nezaniknou - akorát o nich nebude nikdo vědět.

Jsem skeptik.

Enigma 19.1.2009 17:03

Profesionální deformace

Souboj Titánů

socanských. Pánové a co takhle tento scénář. Rath s Haškem , jako poslanci provokatéři splnili svoje zadání. Uspěli.  Odvedli špinavou práci a byli vidět. Až moc. Začínají být šéfovi nebezpeční.  Jejich touha po moci je totožná s paroubkovou. Jsou  ale inteligentnější. Aparátčík po komunisticku je  poslal  do vyhnanství na kraj. Kdyby neuspěli, měli by stranický problém.  Americká agentura postavila kampaň na poplatcích. Hurá, Vítězství, ale ne Paroubkovo. Socani vědí, jak moc jim pomohl Klaus a Bém. Přesto povinnost dotáhnout poplatky do konce. Rath se po volbách nechal slyšet, že by za zásluhy mohl být odměněn socanským místodržitelstvím. Rath je nucen prát se za každou cenu. Ví, že když se to nepodaří je ztracen. J. Havel už ho zastupuje. Není tak výrazný a to Paroubkovi vyhovuje. Všimli jste si, že hejtmani vedeni Haškem neposlechli výzvu Paroubka na koalice? Výsledky podzimních  voleb jakoby protiřečily vývoji po nich. Rozhodně nesouhlasím s názory profesionální deformací postižených politologů, tvrdících, že sjezd ODS nepřinesl žádnou změnu. Topolánek porazil nejen Béma, ale celou jeho kliku s Tlustým a spol, kteří to mají asi za pár.  Odstoupil Klaus a tím velice uvolnil Topolánkovi ruce. To zvedlo jeho sebevědomí a je to znát . Zbavil se Čunka a tím lehce rozhodil Hovorku. Zubovjakobkovou to čeká. Paroubek vítězství neunesl. To se buranům stává. Jak říkají kumpáni v jeho mafii, „posral se z toho“. Navíc prožil po střílecím mejdanu pád na dno. Jeho volič ho v tom nenechal. Opilý vítězstvím které ani se svou milovanou nečekali to z něho vystříklo. Odhodil naordinovanou masku, která ho dusila a je to zase náš  kmotříček. Zlý, vyhrožující, vydírající a tropící jednu politickou chybu za druhou. Socani vědí, že to s tím koňským handlem - poplatky za mise přehnali. Už reagují. A do toho vylepšený Topolánek. Zatím si jako předseda EU nevede špatně. Destrukce paroubkova  oslabeného komanda za každou cenu bude problematičtější. 

Enigma 19.1.2009 17:04

Re: Profesionální deformace

Budou konfrontování neutrály z EU. Paroubkova předčasná kritika Topolánkovy plynové mise, kdy v papučích a ještě s nedopnutým poklopcem na dovolené nenechal nikoho na pochybách, že on je ten King, který přesně ví, kdy a jak se takové prkotiny řeší, byla trapná.

Forstmeister 19.1.2009 14:25

Co dodat...

"Vykopávání" blbů výše bylo, jest a bude, z pochopitelných důvodů, hlavně v orgánech státní správy a státních či polostátních organizacích. Kdysi, když soudruh na závodě blbostí jen kvetl, co se udělalo, dostal přídomek perspektivnosti a vykopl se na podnik (kdyby byla presentována jeho blbost, tak by se ho nezbavili). Na podniku se pak opakovalo nemlich to samé (co s ním, jako s nerudovským slamníkem), doporučili ho na ministerstvo, aby se ho zbavili. Na ministersvech blbost jen kvete, takže tam zapadl a k tomu se dal na politiku. Když to byl i tam, mezi blby králem, vykopli ho do nějaké mezivládní komise. Etc. Takto to chodí s blby i dnes. Můj názor. 

Jura Jurax 19.1.2009 16:53

Re: Co dodat...

Jojo - ale k popsanému jevu musel onen blbostí kvetoucí být soudruh s velkým S, soudruh ideově pevný a zakalený, soudruh, jehož Strana nenechá padnout ... obyčejný blb bez legitimace byl i za bolševika skopnut dolů jen to fiklo. Jak je to teď, nevím - nepohybuji se v kruzích, v nichž by se nějaký takový fenomém mohl projevit.

Karotka 19.1.2009 19:25

Re: Co dodat...

No, čistě logicky, dovedete si představit, že by někdo vyhodil nějakého blba, pokud je z vlastních kruhů, tak říkajíc z rodiny? Tohle konkrétně není věc politického režimu. To máme v kostech.

Karotka 19.1.2009 12:53

pravomoce do Bruselu

Možná je to velice promyšlený a prozíravý tah, ač trochu zoufalý, jak ponechat Paroubkovi co nejmenší pravomoce, až se dostane k moci :-D. Co se týče páně Paroubka vztahu k využití moci, bude nejlepší, když na pravomoci státu zůstane pouze využití toaletního papíru v úřadovnách vlády. Zbytek pravomocí přejde do Bruselu, kde si současná vláda může v klidu připravovat pozice během předsednictví.

Jsem to ale sarkastický... ;-P

franta tyčka 19.1.2009 11:59

Ať si bylo jak jsi bylo vždycky nějak bylo ale nikdy nebylo aby jaksi nebylo

No nevím jak tenhle xindl nazvat. To se to hezky vyčítalo komunistům jak když byl někdo neschopný povýšil. Ale když byl neschopný totálně zak si neškrtl. Totálně neschopní dnes dostávají trafiky i v evropském parlamentu. Příklad: moje nastávající snacha dělala tajemnici panu eurokomisaři Špidlovi. Přijela posledně k nám a říká, že už s takovým pitomcem se nejde ukazovat na veřejnosti. To hodně vypovídá o našem zastoupení v bruseli. Dneska dělá tajemnici nějakému frantíkovi a je spokojená. Je to moje reakce na případ Bendl. Zklamal jsi, žes nedokázal obhájit hejtmana tak dostaneš lepší. Tam už se to tak nebere.

vládík 19.1.2009 11:12

Koalice znamená kompromisy

Obdobně, jako manželství. Pokud nejsou, rozpadne se - manželství, jako koalice. Vy byste dal přednost koalici ČSSD, KDU (+ KSČ za bukem)? Pokud ne, smiřte se s kompromisy.

Existuje ovšem koaliční smlouva, která kompromisy vylučuje. Nazývá se smlouvou opoziční: umožňuje opozici verbálně na vládní stranu útočit a pak klidně vše ve prospěch vlády odhlasovat (viz např. vysoce deficitní rozpočty).  Mám raději problémy koalice než podvody oposmlouvy.

frsi 19.1.2009 10:56

nové ryby

ten pomatenej hoch,vůbec,ale vůbec nic nepochopil,jak by řekl jeho veeelikej učitel.

pavpoek 19.1.2009 10:35

Tahle

Strana svobodných občanů znásilňovaných milovaným vůdce (SSOZMV) dostane maximálně 2%

a na tio jsem ochoten vsadit svůj tisíc proto komuákoliv za 1 Kč.

Panebpože. to je dobře, že ten Klaus file://\\Klaus už je  mimo.To je dobře.Už aspoň není znásilňována ODS, i když si Skokan poplakal.TZomu to asi bude chybět, ale může přejít do SSOZMV.ODS se aspoň uleví.

Tino 19.1.2009 10:24

V každém případě je dobře, že...

... pravicově smýšlející ambiciozní občané mají snahu v politice pracovat! Osobně nejsem schopen se cpát do politiky, ale vím že potřebuji právě tu širší paletu možností volby. A rozhodně nejsem sám. Takže tato situace je na objednávku celé společnosti a není jen populistickým zpracováváním mas.

Kdyby totiž na scénu vyplouval nějaký "Sládek", kterému jde o zneužití části veřejnosti vyhraněné proti něčemu, pak by nebyla zase žádná možnost volby, tedy pro mne určitě.

Předpokládám že nové strany i ODS, v případě pozdějšího probojování se do parlamentu, budou spolu ochotny spolupracovat na prosazování reformních kroků a případné kompromisy nebudou toho ražení jako v současné koalici. Že tedy při vítězstvích pravice je šance na reformy.

Snad si neslibuji od změn na pravici příliš.

Liberál 19.1.2009 8:54

Prani nejsou realita

komentář má jen jednu malou vadu, čouhá z něj jak sláma z bot náklonost k SSO -Svědkům klauSOvým, realitu lze najít na webu kolegů liberálů http://www.liberalove.cz

PROKOP BUBEN 19.1.2009 9:12

Re: Prani nejsou realita

To bych zrovna netvrdil a bylo by asi chybou vaší strany se vymezovat proti VŠEM i když koláže jsou docela vtipné.....Partaj Kozla v zelí s nemožným programem i názvem má za sebou, jak se domnívám moc vlivů i financí a její nápor na voliče bude zajisté velmi aktivní.....

krok 19.1.2009 8:08

jiný přístup Liry

Hamerský: "Na rozdíl od eurocyniků a eurozbabělců nabízíme jiný přístup", tím zjevně myslí eurofanatismus a eurofašismus.

Jiřík 19.1.2009 9:29

Re: jiný přístup Liry

Váš myšlenkový proces je obdivuhodný-asi na úrovni žáka zvláštní školy.Přezdívku změňte na"CVOK",je to daleko výstižnější.A pište dál,ať se něco dozvíme.....

krok 19.1.2009 9:51

Re: jiný přístup Liry

http://cs.wikipedia.org/wiki/Korporativismus

ranbow 19.1.2009 7:44

což je teda vejvar

Asi je zajímavé že ony první volby na které se nové strany chystají, jsou zrovna ty do Evropského parlamentu. Jak již poznal pan Železný a paní Bobošíková, právě v nich sehrává hlavní úlohu populismus a podpora médií a nikoliv kvalita a schopnosti příslušného politika. Naopak - o dalším vlivu zvolených europoslanců na praktický chod státu a potřebné změny které tyto strany deklarují, můžeme pochybovat....

Jirka 19.1.2009 0:51

Nové ryby v české politické louži.

Hádám předem,že leklé.;-(