29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: NKÚ a Dohnalův konec

Prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal bránil podle pravomocného verdiktu soudu poslanecké kontrole a za to obdržel podmíněný trest. Kvůli tomu musí opustit vedení úřadu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kozelský 26.2.2012 7:18

Marnost nad marnost a nic než marnost

Každý úřad nemůže být nepředpojatý a nezávislý. To je výsadou opravdu veřejné kontroly. Stačí tedy uzákonit povinnost zveřejňovat stav majetku každého z nás a pak bude všude jasno. Bez NKÚ, bez poslaneckých kontol a bez zbytečných drahých úředníků.

Celá tato rádoby "demokracie" je ekonomicky neudržitelná. Nejen v Česku ale i v Evropě. Dnes je možno snadno implementovat prvky přímé demokracie díky rozšíření počítačových technologiía rozvoji Inernetu. Toho se ale politici bojí to by znamenalo ztrátu jejich moci nad občany, znamenalo by to skutečnou demokracii.

Leč jak uvedeno v citátu v nadpise mého příspěvku: "Marnost nad marnost a nic než marnost".

J. Rázl 26.2.2012 3:25

Já nic, já zahradník - totiž muzikant

Můj zesnulý tiskový mluvčí by řekl:

Vytvoření kolegia z "partajníků", to je udělat kozla zahradníkem. A majitel zahrádky i jím určený "vrchní zahradník" mohou je civět, "divit se", krčit rameny a říkat "Já nic, já zahradník - totiž muzikant".

J. Stejskal 26.2.2012 1:29

Myslím, že se o snížení prestiže NKÚ nejedná.

On totiž už žádnou neměl. Pan Voleník byl skvělý, ale jeho boj byl proti větrným mlýnům. Co je to za NKÚ, když nemůže kontrolovat co chce a navíc, jeho hlas je jen pasívní. Tedy on může jen předkládat, ale nemá žádnou faktickou moc. A vláda se na závěra NKÚ vždycky vykašlala. A protože jsou "nezávislí", kontrolují si co tzv. chtějí. A nikdo jim nemůže nařizovat, že by třeba bylo něco potřeba. Ať jim dají pravomoci, vymetou tu verbež politickou a bude to nKÚ. Takhle, jestli bude, nebo ne, je úplně jedno. Je to naprosto schizofrenní úřad.

J. Kos 25.2.2012 23:17

Co nám ti hoši vlastně zkontrolovali ?

J. Urban 25.2.2012 22:35

Měl jsem

možnost poslouchat rozhovor s Dohnalem. Arogantní, ne příliš chytrý, samolibý hochštapler - prostě typický český politik. Škoda ho rozhodně není. Když by to semlelo ještě nějakých 300 - 400 podobných persón, bylo by v Čechách aspoň o něco líp.

J. Krejčí 25.2.2012 16:42

Zamyslel se někdo nad tím

z které strany Dohnal do NKÚ přišel? Na to by se nemělo zapomínat!!

G. Zahradníček 25.2.2012 13:26

Nešlápl Dohnal demokratickým gansterům na kuří oko?

:)))

J. Boleslav 25.2.2012 12:08

Hlavně že už je ten největší gauner v úřadu pryč,

 snad se místo něho podaří nalézt někoho alespoň trochu srovnatelného s p. Voleníkem. Taky třeba teď konečně dojde i na další žáby na prameni na jiných centrálních úřadech řízených vládou (ČTÚ, ...).

M. Procházka 25.2.2012 10:39

NKÚ

Hajzl hajzla kryje,jako všude u nás.