29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Nezoufejte!

Na pravici vládne děs a zoufalství. Koho volit, ptají se mne na ulici i cizí lidé. A kde jste byli, když kryptosocialistická Kalouskova vláda zvyšovala daně až do recese? Doma, nepochybně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Hrbek 29.8.2013 18:27

Vážený pane Tomský,

jako obvykle blbě zkreslujete a kradete kde můžete. Váš bonmot v originálu zní - volte voly, volte krávy, jen nevolte klerikály.

Úsměvné je, že jste ukradl tento výrok právě Vy, který je fanatickým klerikálem. Ale nemusíte mít strach, Vás nikdo volit nebude, ani jako klerikála, ani jako to druhé.

Nevím kde jste přišel k názoru, že státní investice jsou obecně marné. Podle Vás by tedy stát neměl investovat, do vzdělávání, bezpečnosti, infrastruktury, kultury v nějširším slova smyslu, zdraví národa, atd. Nebo by měl přestat investovat v úspěšných státních podnicích?

P. Válek 29.8.2013 16:50

Pravice - levice.

Kde to tu vlastně máme? Jako největší socialista se modrými ptáky stále uctívaný již od počátku choval jejich guru Václav Klaus. Co jim dnes chcete radit, jak mají volit, když podnikatele a živnostníky tahle minulá vláda prostě poslala k vodě a nejen tahle minulá. To mají ze setrvačnosti volit (jakoby) pravici ODS ??

"Strana je geneticky zaujatá proti podnikatelům a snad i věří, že lze zaměstnávat uměle, aniž by to vedlo k poklesu hospodářského výkonu." Prosím Vás kde jste k tomu přišel? To máte z dějepisu? Já socany volit nebudu ani náhodou, ale psát takové nesmysly? Jak se tedy k podnikatelům chovají ty pravicové strany? Jak dodržely předvolební sliby? Mám dojem, že by jim nejlépe opět vyhovoval nějaká oposmlouva, ale se už doufám nestane.

T. Kohout 29.8.2013 14:30

"zajímavé"

Jak víme, tak za Ronalda Reagana, pravičáka non plus ultra, gurua všech pravičáku zde i onde, vzrostl dluh giganticky a z hesla "malého státu" nabobtnal stát taky giganticky. "Dluh je tak velký, že se o sebe postará sám" - řekl RR. Ne český Špidla. Takže ono těm pravičákům tu líbivou teorii o šetření v praxi nelze věřit. Verstehen? Ale je hezké, že to pořád melou.

P. Papež 29.8.2013 13:28

vtip

Kdo vznikne kotěním     -    kotě

kdo vznikne telením       -    tele

kdo vznikne volením      -     no přeci vůl.

M. Šejna 29.8.2013 10:20

pan Tomský dnes zklamal

Pokud budeme definovat levici podle toho, že chce více přerozdělovat, zvyšovat daně a byrokracii, pak v Česku neexistuje parlamentní pravicová strana, ale pouze strany levicové. Rozdíl mezi parlamentními stranami je jen ten, že se jinak nazývají a mají jiné politické programy. Jakmile ale vládnou, chovají se všechny úplně stejně.

Pokud tedy chcete volit, volte podle ty, kteří i po volbách budou dělat to, coslíbili před volbami. nevolte ty, co mají plnou hubu podnikání a nízkých daní, ale po volbách daně zvýší a podnikatelům házejí klacky pod nohy.

Já podnikám v developerství a mohu porovnávat situaci dnes se situací před třeba 8 lety. Dnes pro stavební a územní řízení potřebuji mnohem více povolení, než za dob loupeživých socanů.

Takže nevolte lháře, co se nazývají pravicí, ale chvají se levicově. Pokud jste pravičáci, volte autentickou pravici a nikoli levičáky z TOP09 a ODS.

A. Bocek 29.8.2013 10:10

Přemýšlivý občan,

dokáže vyhodnotit nakolik jsou sliby dobroserných stran zasazeny do ekonomické reality tohoto státu.

R. Langer 29.8.2013 13:09

Re: Přemýšlivý občan,

Jenom škoda, že v celé republice je takových občanů sotva pár stovek... :-(

V. Hajková 29.8.2013 9:15

ČLÁNEK - pro všechy závistivé SOCKOMOUŠE - kteří jen umí cintat na těchto diskuzích !

http://ekonomika.idnes.cz/frolik-nejdulezitejsi-je-najit-mezeru-na-trhu-f4d-/ekonomika.aspx?c=A040712_121001_ekonomika_maf       Pokud  by  někdo   napadl  výšku  platu  zaměstnancu-  doporučuji  nepřehlédnout,  že  to  bylo  v  roce   2004!!!!

V. Hajková 29.8.2013 9:16

Re: ČLÁNEK - pro všechy závistivé SOCKOMOUŠE - kteří jen umí cintat na těchto diskuzích !

Hlavně  pro  komunistu  Blažka

J. Blažek 29.8.2013 16:38

Re: ČLÁNEK - pro všechy závistivé SOCKOMOUŠE - kteří jen umí cintat na těchto diskuzích !

Vy neumíte paní Hájková zformulovat vlastní myšlenky, že se musíte ohánět něčí  slátaninou?

V. Hajková 29.8.2013 9:03

Otázka pro zdejší SOCKOMOUŠE

http://nazory.euro.e15.cz/komentare/petr-dufek-evropa-tone-v-dluzich-recko-obzvlast-982304   

Opravdu  si  vláda  P.  Nečase   vedla  v  době   krize  a   recese 

tak  špatně??  

T. Czernin 29.8.2013 7:05

Aby se něco málo změnilo,...

museli by mít volební právo pouze ti, kteří vytvářejí skutečné hodnoty.

J. Blažek 29.8.2013 7:24

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Kontrolní otázka:Tvoří hodnoty lidé, kteří přišli po převratu snadno k penězům, nakoupili nemovitosti a živí se jejich pronajímáním ?

A. Reček 29.8.2013 8:20

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Máte pravdu, vždyť po převratu byli to právě soudruzi kteří úspěšně se pustili do privatizace a nákupu nemovitostí, sic někteří pak odložili červené stranické knížky.  V mém okolí je jich řada.

R. Langer 29.8.2013 13:15

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Kontrolní otázka otázky - platí řádně daně? Pokud ano, tak je vše v pořádku.

V. Venc 29.8.2013 14:17

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Ad Langer

Naprosto správný závěr!

J. Blažek 29.8.2013 16:36

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Já jsem prosím reagoval na výše uvedená slova, že volební právo by měli mít jen ti, co tvoří hodoty. A Vy melete cosi o daních. Přece placení daní a tviorba hodnot je snad něco jiného. A když, tak otázka by měla znít: Platí poctivě daně?

R. Langer 30.8.2013 8:21

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Vy platíte nějaké nepoctivé daně?

P. Vaněk 29.8.2013 13:40

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Netvoří. Jsou to ale hlavně bývalí komunisté, "lidé zvláštního ražení".

P. Zeman 29.8.2013 9:07

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Možná bych to poupravil na ty, kteří do eráru více přispívají, než z něj berou a taky bych dal hlasům váhu podle toho kolik (pár hlasových pásem, ať si nás bohatí nemůžou tak snadno koupit ;-).

J. Šimek 29.8.2013 11:43

Re: Aby se něco málo změnilo,...

podepisuju

R. Langer 29.8.2013 13:16

Re: Aby se něco málo změnilo,...

Tak tak.

P. Maleček 29.8.2013 6:58

Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat. A nutno dodat lhal, štval lidi proti sobě, aby poté co získal jejich hlasy je svými experimenty a nenažraností dohnal na pokraj bídy. Pro ječící dav nenávidějící pro to samé modré ptáky nutno upřesnit, že to jsou také socani, kteří se jen v touze po získání moci v čele s Klausem hned po plyšáku přemalovali na modro, protože jakýkoliv odstín rudé byl tehdy nevolitelný.

Nadávat pravici je ztráta času, protože tu po 89 zatím nikdy nebyla. Až bude poznáte ji snadno. Nebude lhát a krást a bude stavět na osvědčených hodnotách křesťanské (ne katolické)civilizace. A proto nebude mít problém zveřejnit vše co je spojeno s veřejnými financemi a majetkem - od platů těch kteří rozhodují o veřejných záležitostech, přes vše o tom jak veřejné peníze a majetek využívají, to včetně plného znění uzavřených smluv. Tož pak konečně budeme mít v Česku pravici.

J. Blažek 29.8.2013 7:21

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Lze doufat, že primitivní, hloupé a lživé říkánky voliče neovlivní.

Lidé snad již konečně dostanou rozum a budou volit podle svého ekonomického postavení ve společnosti. Znamená to, že obyčejní lidé (zaměstnanci, důchodci, zdravotně postižení, rodiny s dětmi) levici, tj. ČSSD a KLSČM, tedy strany, které usilující o sociální stát západoevropského stylu.

No a zbohatlíci budou volit českou pravici, zejména ODS a TOP, tedy strany, které umožňují těmto zbohatlíkům vydatné sání ze státního cecíku. To je přece v Česku ta pravá pravicovost!

J. Heincl 29.8.2013 7:55

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Koho máte na mysli pod pojmem zbohatlíci?

K. Filek 29.8.2013 7:58

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Neberte si do své rudé huby penzisty.Jsem penzista a sockomouše bych nikdy nevolil.Sice také nevím koho buduvolit,ale ono se to nějak vytřibi.Kdyby tady nevládli 40 let komouší nemuseli jsme se takhle dohadovat.

J. Blažek 29.8.2013 13:16

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Tak to jsem penzisti oba dva. A teď se můžeme oba tetelit nad tím, že dostaneme již podruhé pouze třetinovou valorizaci důchodů, má to být od 1. ledna 2014 závratných 65 Kč měsíčně. To se pomějeme, že?! A hlavně ti "nejchytřejší" penzisti to budou 24 let (!) po převratu opět svádět na tý zlý koministy, většinou přestárlý či pomřelý. A dávat za tu bídu vinu členům ČSSD? Tak to je snad vip. Vždyť sociální demokracie v Československu po roce 1948 vůbec neexistovala a její činnost zde byla obnovena až po převratu. Vy jste opravdu hodně uvědomělý důchodce a měl byste volit hlavního papaláše TOP Miroslava Kalouska, který navrhoval po tři roky nulovou valorizaci. Naštěstí další dvě strany bývalé vládní koalice, zejména ODS, mu tuto superasociálnost zatrhly. A Vy jakožto velice uvědomělý důchodce byste se měl svého důchodu vzdát úplně, aby ta naše krásná vlast. vzkvétala.

R. Langer 29.8.2013 15:40

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Já bych ti přál důchod, jaký měli důchodci po znárodnění tak v roce 1950, bolševiku! To bys asi zdechnul, když teď máš málo!

R. Langer 29.8.2013 15:48

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

... ale když budeš volit svoje soudruhy komanče, tak se ho můžeš klidně ještě dočkat, jen do toho... :-P

J. Lukavsky 29.8.2013 16:11

Re: Kudy chodil tudy krad - sociální demokrat

Tzv. starodůchodci měli 180 a někteří 150 Kč což byl majlant neb rohlík stál 30 haléřů a chleba 5 Kčs. Litr mléka také 5 Kčs, čili mohli si vyskakovat.

J.L.