23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Než půjdeš volit, národe český...

Čtvrteční prezidentský duel na ČT dle mého soudu jasně ukázal, že volební finále nebude jen o tom, kdo se stane příští hlavou státu, ale i o zralosti a dospělosti našeho národa. Chceme za prezidenta respektovanou kosmopolitní osobnost, s nadhledem, humorem, moudrostí, zdravým selským úsudkem, který se nikomu nepodbízí a nazývá věci pravým jménem bez ohledu na získané body, nebo chceme za prezidenta okopávače kotníků za každou cenu, který evidentní podpásovky rádoby maskuje za "přátelské šťouchance", útočí na nízké pudy voličů a slovo úcta ke komukoliv je pro něj evidentně cizí pojem?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 25.1.2013 12:01

Nejvyšší karta je EU-karta

Pan Schwarzenberg skutečně působí dojmem vyzrálejší a vyrovnanější osobnosti a nebýt jeho EU-hujerství, bylo by rozhodnutí v jeho prospěch přinejmenším pochopitelné.

Obhájení našich zájmů v rodící se EU-říši je bezkonkurenčně nejdůležitější otázkou dneška, protože bude rozhodovat o našem postavení, tedy i o naší možnosti přiblížit naši životní úroveň úrovni původních členů EU na řadu generací. Na rozdíl od boje s korupcí, fiskální a sociální politiky vlády, je toto jediná oblast, kterou může prezident skutečně ovlivnit.

Představa, že o 5 ze 7 členů bankovní rady ČNB a 8 členech ústavního soudu bude rozhodovat člověk, jehož závislost na "Bruselu" (Berlínu) je tak vysoká, že např. své pro nás nevýhodné zapojení do finančních institucí eurozóny, v nichž bychom jako její nečlen měli jenom povinnosti a žádná práva, prosazoval agresivně a velmi "nevychovaně" ještě před tím než o této (ekonomické) otázce jednala vláda, mne naplňuje "děsem".

Další rozšíření jeho rodového EU-majetku je pro něho očividně důležitější než my.