29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klička 12.4.2009 19:25

Jeden obrovský omyl

Nevím, kde a jak autor dospěl k tvrzení, že jestliže nebude LS schválena, bude se jednat o cestu na východ. To může tvrdit pouze člověk ničeho neznalý. Je nutno mít na paměti, že LS byla odmítnuta v Irsku a její schválení není jisté ani při opakovaném referendu. Také zde nelze hovořit o Irské cestě na východ. Je nutno mít také na zřeteli, že naše členství v EU není podmíněno schválením takového paskvilu, jakým LS bezesporu je. Členy EU budeme i po ev. neschválení LS a žádná cesta na východ se konat nebude. Pane autore, nestrašte občany a nevymýšlejte si nesmysly!

Arpád 12.4.2009 23:44

Re: Jeden obrovský omyl

  To strašení je pořád,jak se neco neschválí tak se hned straší komunismem viz.Topolánerk.

Prorok 12.4.2009 12:22

Procházka je takový neškodný aktivní svazák

Jen trochu netrefil správnou dobu. Mohla z něj být hvězda komunistických agitátorů, takhle zahazuje svůj "talent" bezobsažně agitačně žvanit bez náležité odměny.

ps 12.4.2009 13:54

Re: Procházka je takový neškodný aktivní svazák

Je vidět že ti to bezobsažné žvanění komunistických agitátorů chybí.

vladimír ondys 12.4.2009 9:32

Pan profesor se nám bezelstně přiznal v mládí

jako hráč košíkové, že ho zajímají pravidla pro všechny jenom v okamžiku, když se nějaký soudce dívá, v opačném případě už NEPŘEDSTÍRÁ, že se nechá něčím tak pro něho nedůležitým omezit v cestě za osobním vítězstvím. Stal se synonymem současného společensky úspěšného kariéristy, který nutně potřebuje imunitu, aby ho v bezmocném hněvu nenapadali všichni, co je dodržují a musí se následně vyrovnat s marasmem, který on s podobně vykutálenými kumpány natropil. NIKDY SE PODVODNÍCI A GAUNEŘI NEMĚLI TAK DOBŘE! Rv(Y)R^

berg 12.4.2009 11:17

Re: Pan profesor se nám bezelstně přiznal v mládí

vy máte v "dnešní době" asi těžký život, a nebo se máte dobře?

Malý Aston 12.4.2009 11:19

Re: Pan profesor se nám bezelstně přiznal v mládí

Copak,náš přítel pan doktor Rath již byl jmenován Paroubkem za profesora? :-P

vladimír ondys 12.4.2009 19:13

Re: Pan profesor se nám bezelstně přiznal v mládí

Jména nehrajou vůbec žádnou roli, klidně tam může bejt: Langer, Bilak, Paroubek, Gottwald, Tlustý, Čunek, Filip, Hácha, Husák... U plnýho koryta vždycky najdete jenom prase nebo svini!R^(Y)

vladimír ondys 12.4.2009 19:06

Re: Pan profesor se nám bezelstně přiznal v mládí

Mám se furt stejně, jenom jak si sám zasloužím vzhledem k svému svědomí, a nejsem odkázanej na nějakej dobovej režim, protože nespojuju svůj osud s lidmi, kteří se pokládají za profesionální spasitele pro každého, kdo jim nacpe hlavu do zadku, aby z toho měl nějakou osobní výhodu.Rv;-DR^

PROKOP BUBEN 12.4.2009 11:19

Re: Pan profesor se nám bezelstně přiznal v mládí

Přesně tak .....R^

vladimír ondys 12.4.2009 19:25

Re: Pan profesor se nám bezelstně přiznal v mládí

;-P

jirka.s. 12.4.2009 15:26

Re: "NIKDY SE PODVODNÍCI A GAUNEŘI NEMĚLI TAK DOBŘE! "

Přesně tak, ondysi! ;-D

"Pánové, nechci se vás dotknout, ale kdo z vás to ?"

http://www.youtube.com/watch?v=Sta6BgvWvDc  

vladimír ondys 12.4.2009 19:16

Re: "NIKDY SE PODVODNÍCI A GAUNEŘI NEMĚLI TAK DOBŘE! "

No, vidíte sám, jak jsou všichni sociálně přecitlivělí soudruzi nad věcí, když jde jenom o nějaký prachy!;-D Okamžitě se z nich stanou PÁNI!

Tino 12.4.2009 9:08

Politik = existenční jistota

Kdo zavinil pád vlády je v podstatě jedno. Prostě je padnuta. Momentální stav vládnutí "úřednickou vládou" jde proti vůli voličů. Voliči nezvolili úředníky, ale dali hlasy najevo rozložení politických sil.

Zaměstnanci, OSVČ, podnikatelé jsou přímo závislí na své práci a jejich finance pak jsou ohrožené v případě jejich vyhození z práce, ztrátou příjmu ze samostatné činnosti či ztrátou firmy krachem. Ne tak na tom jsou politici. Ti mají své příjmy jisté i po pádu vlády své strany, či při odchodu do opozice.

Kdo chce mít svůj příjem skutečně jistý, ten nechť jde do politiky. Ta má u nás existenční jistotu krize nekrize. A v tom je jádro pudla! Že totiž politické reprezentaci v podstatě o nic nejde, ať vláda padá či ne, ať už máme ostudnou roli v EU nebo mimo ni.

Kdo na tomhle prodělává zcela určitě jsou lidé závislí na svém zaměstnání, samostatně výdělečně činní a podnikatelé - hlavně drobní. Prodělávají tolik, že to ohrožuje jejich existenci a mohou se stát na státu plně závislí. Namísto nutných ekonomických reforem se v politice řeší jen a pouze výměna lukrativních pozic, ale v žádném případě tam nejde o existenční pády, spíše naopak. Především v politice jde o rvačku o větší, až největší hromadu příjmu do soukromé kapsy politika!

Ti, co volili proti třicetikačkám, mají největší odpovědnost za pád vlády a tím i nástup stále větší závislosti občanů na státě = své insolventnosti. Zajisté už se nemohou dočkat, až budou bez prachů postávat před úřady a škemrat o příspěvky v chudobě. Má národ co chtěl! A bude hůř, protože nastoupí po nečinné úřednické vládě nově zvolená, s největší pravděpodobností populistická sociální vláda, která rozhodně tak nesmírně nutné reformy nezavede a přivede v krizi Česko do propasti chudoby a závislosti občana na státu!

Malý Aston 12.4.2009 11:00

Re: Politik = existenční jistota

Já je naopak lituji. My co se živíme svou prací nějak přežijeme,přežili jsme Husáka až Jakeše,přežijeme jakoukoliv vládu při optimalizaci svých nákladů,výnosů i zisku ale našim politikům nezávidím. Oni umí jen kecat a kecat. Vemte to postupně. ODS ke komu se mají přiklonit aby si zajistili zase volitelná místa? Ke Klausovi,Bémovi,Topolánkovi nebo Vířice? KDU to samé. Lísat se k Čunkovi a tomu mladému Mackovi nebo ke Kalouskovi nebo k Šojdrovce? V 'CSSD je to jasné,tam je nutné lésti do zadku Paroubkovi a Rathovi a živobytí je zase na chvilku zajištěné. Horší to mají Zelení,neboť ať lezou do zadku Bursíkovi nebo Kuchtové stejně končí a ministerská křesla a další sezení i na jiných ministerstvech jim mizí v nedohlednu. Stabilní jsou jen u Filipa. Kdo třímá v rukou rudý prapor Lenina ten má poslaneckou lavici zajištěnu doživotně.Samozřejmě jsou v ohrožení všichni kteří obsadili místa na různých ministerstvech v dozorčích orgánech,poradenských firmách a to podle klíče koaliční dohody. My máme své nejisté jisté ale co oni? Nic nemají nic jisté a budou strachy posraní až do předčasných voleb a do té doby budou mezi sebou bojovat jako mafiáni aby se dostali na volitelná místa. Je mi jich lenochů až líto.:-D

Slava 12.4.2009 21:18

Re: Politik = existenční jistota

Vy se živíte svou prací? Tím myslíte svůj důchod? :-D

mik 12.4.2009 0:53

Vydávat psychopaty řídící KSČSSD za elity

- to jste autore trošku přehnal, ne?

Šerlok Homeless 12.4.2009 13:48

Re: Vydávat psychopaty řídící KSČSSD za elity

On chtěl původně napsat jelita, ale vypadlo mu z toho j. ;-D

THX 11.4.2009 22:35

Procházko, proč se ztrapňujete ?

P 11.4.2009 22:23

Neuvěřitelný a absurdní článek

Články tohoto autora obvykle nečtu, dnes jsem udělal výjimku. A nespletl jsem se. Jen tak na okraj, lidovci a komunisti mají pevnou voličskou základnu. Čím méně lidí půjde volit, tím větší budou mít procento. A vůbec nezáleží, kdo bude v čele těchto stran. No nic, autor fakta, která odporují tomu, co chce, přehlíží. To je možné, ale pak vypadá směšně.

A jen tak pro pořádek, Čunek s pádem vlády nemá nic společného. I panu Paroubkovi se stala podobná "nehoda" a vyšel z toho bez problémů. Problém proč padla vláda je v krajských volbách v minulém roce, kdy ODS projela vše co mohla. Příčinou bylo pohrdání voliči a nesmyslné zdravotní poplatky (volič musel víc platit a nedostal za to žádnou viditelnou protihodnotu). A ODS se rozhodla nepříjemné volby ignorovat. To začalo rozklad ODS (Tlustý, Morava). Opět místo vyloučení Tlustého, vypadl Morava, který neměl hroší kůži. Vyloučení Tlustého po pádu vlády, to je opět chodit s křížkem po funuse. Jednoduše řečeno, pan Topolánek dělal hrubé chyby, proto zejména jeho vinou vláda padla.

jirka.s. 11.4.2009 22:36

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

"(volič musel víc platit a nedostal za to žádnou viditelnou protihodnotu)." ;-(

Nojo, jakmile to pívo před sebou nevidíš, tož si celý zmatený, viď? ;-P

P 11.4.2009 22:58

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Asi máte pravdu, protože alkohol nikdy nepiju. Vaše odpověď Vás velmi přesně charakterizuje. Řeknu to nediplomaticky, kdo se snaží přesvědčit blázna, je větší blázen než on. Sbohem.

jirka.s. 11.4.2009 23:48

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Jojo, ne každý sosácký materialista musí být zrovna alkoholik! :-/

AeroKarel 11.4.2009 22:48

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Lidovcům už ta pevná základna setrvale ubývá, stačí kouknout na výsledky.

Zdravotní poplatky nesmyslné nejsou, každý systém musí mít nějakou zpětnou vazbu a regulaci, jinak jde do kopru. Alternativou poplatků je buďto čistý trh nebo spoluúčast. Z obojího by se místní levicoví občané posrali do výše a pro zachování fukčnosti systému je nějaká regulace zcela nezbytná. Takže poplatky byly minimum možného a celkem se osvědčily. Socánci nasra|i na hlavu sobě i nám, že je chtějí zrušit.

P 11.4.2009 23:10

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Máme tady ústavu a zákony, pokud chceme poplatky, tak je prvně změňme. A potom, bral bych poplatky, kdyby se snížilo pojistné. Zavést poplatky, které se nevracejí do systému (zdravotním pojišťovám) je špatné. Systém musí být průhledný a politici by měli dodržovat předvolební sliby. Chyba je v pravici (lze-li tak nazvat ODS, osobně říkám, že je to jiný druh sociálně demokratické strany, k pravici má značně daleko) protože nedovedla o tom přesvědčit voliče. V Brně se dokonce sjednotila ODS i ČSSD proti Julínkovu záměru zrušit úrazovku. A takový, dle mne zcela neschopný člověk, který neuměl komunikovat, byl ministrem.

jirka.s. 12.4.2009 0:00

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

"Máme tady ústavu a zákony, pokud chceme poplatky, tak je prvně změňme. "

A co bys asi tak chtěl měnit??? 8-o

Podle čl. 31 Listiny základních práv a svobod mají občané „na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon“. To znamená, že až zákon stanoví, na co máme nárok. ;-(

No, musíme se  smířit s faktem, že spousta lidí v Česku sice chodila díky Marii Terezii do školy, dokonce se naučila znát i písmenka, ale smysl jejich spojení jim evidentně uniká! Jakáž holt pomoc! ;-(

Karel 12.4.2009 7:04

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Proč je tam napsano BEZPLATNOU ZDRAVOTNI PEČI,proto aby se platilo? Zakonodarce zvažuje každe slovo. Za podminek ktere stanovi  zakon se vztahuje k druhe časti věty. Ani Ustavni soud jmenovany ultrapravičakem Klausemse nemohl shodnout a zakon prošel o jediny hlas.

jirka.s. 12.4.2009 9:47

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

" Proč je tam napsano BEZPLATNOU ZDRAVOTNI PEČI, ..."

Protože českou ústavu psal odborník nad jiné kovaný, soudruh Jičínský:

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu, Rudé právo 1956, autor Zdeněk Jičínský

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii. V socialistickém státě veškerá činnost státních orgánů, tedy i právotvorná činnost socialistického státu, zejména zákonodárství, jsou určovány silou diktatury proletariátu, komunistickou stranou

http://www.lidovky.cz/ln-jicinsky-v-roce-1968-radil-jak-na-cssd-d8z-/ln_domov.asp?c=A080116_213020_ln_domov_fho

AeroKarel 12.4.2009 0:07

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Zřejmě jste stoupencem složitých řešení a toků peněz, během nichž se většina těch peněz někam ztratí. Lékaři a lekárny jsou stejnou součástí zdravotního systému jako pojišťovny. Takže poplatky se neztrácí, naopak plní svůj účel.

A pokud jste neporozuměl Julínkovu vysvětlení, proč má být v Brně jedna úrazovka a která to má být, obávám se že chyba není na straně Julínka. Závada může být na vysílači i přijímači.

ovce 12.4.2009 0:43

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Julínkovné je ohromná hloupost. Chápal bych to jedině v případě, že by se ty peníz e vracely do zdr. pojišťoven. Udělat např. z práce lékaře úkolovou práci je zločin proti lidskosti. Neodpovědný a hrabivý lékař dokáže vyšetřit za hodinu i 10 a více pacientů (aniž by stanovil správnou diagnozu) a poctivý doktor bude vyšetřovat pečlivě a povedou se mu 4 a třeba i méně. Bohužel bude za svou práci mít méně peněz. Už i za komunistů se např. nesměla úkolovat práce ve výškách, aby lidé v honbě za penězi neohrozili své zdraví. Podobná eventualita panu Julínkovi zcela unikla. Jemu šlo jen o to, aby lidé, pokud možno přestali chodit k lékaři a pak se tím chlubil. Je ovšem otázkou, zda výsledkem jeho záslužné práce nebudou mít někteří lidé trvalé následky na svém zdraví. Přechozená chřipka je mimořádně nebezpečná záležitost a dnes je to zcela běžný jev ve společnosti.