20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BB 21.10.2007 0:44

Slušný racionální příspěvek

R^

sociolog 19.10.2007 16:59

Pan Barton zapomnel podekovat panu Klausovi za to,

ze coby realista vzdy branil nadstandartnim vztahum nasich politickych reprezentantu s dalajlamou (napr. Havel a jeho odporni disidenti, kteri si mysleli a bohuzel stale mysli, ze svoboda je nedelitelna a tudiz boj o ni se nezastavuje u ochraneho pohori kol nasi kotliny). Nasledovnik Havla se ovsem v tomto ohledu jeste natolik nezviditelnil, aby Cinu presvedcil, nokolik vernym bychom se mohli stat spojencem pro jeji snahu spojit svobodny trh s bolsevismem, coz je, dle Klause predpokladam, tim svobodnejsim trhem bez privlastku, co byl na svete uskutecnen.

Klausovo angazma za regulovane najemne a bankovni socialismus v ramci svobodneho trhu bez privlastku nemelo sice tak dlouhe trvani jak v Risi Stredu. Ale aspon se pan prezident muze podivat do oci sve maminky, ze diky nemu alepon ono dvoji najemne zustalo i po jeji smrti zachovano. Alespon to by nas preci s Cinou mohlo spojit, ne? Takze pane Bartoni. Uz vite co mate delat, aby to priste v Rade Bezpecnosti vyslo. Jeste uzsi spojenctvi s nasim realne existujicim bolsevikem!

PetrH 19.10.2007 22:42

Re: Pan Barton zapomnel podekovat panu Klausovi za to,

Bolševik - ten reálně existující má přezdívku Falmer - právě jednal v Bělorusku o spolupráci. A proto, že Klaus - podle vás - bránil našim stykům s dalajlamou, nás Číňani nechějí v RB? Doufám, že aspoň vy se dokážete podívat do očí své maminky. A odprosit ji.(Y)

Tonevadí 19.10.2007 15:05

Jestli někdo chce kritizovat OSN, tak musí nejprve začít s Radou Bezpečnosti

Jaký je to spravedlivý spolek, když z nějakejch 150 členských zemí je tam 5 (?) velmocí nafurt a ty milostivě připustěj k sobě na rok (2?) pár jiných čičmundů, aby mohly rozhodovat o celém světě na věky věkův.  Přičemž si usneste co chcete, já jako velmoc vám to usnesení pak zavetuju a je vymalováno.

Za příklad je dobré si vyčíslit, kolikrát  za těch let byly rezoluce RB zastřeleny 1 vetem, kdo asi nejvíc těch vet dával, a proti kterému asi státu ty rezoluce byly určeny?

    

jasan 19.10.2007 13:57

kdyz ja porad nechapu

jak muze vubec nekdo brat po Srebrenici OSN vazne....

Frank 19.10.2007 12:34

Současný kurs íránské zahraniční politiky je radikálně protiamerický.

Takže, kdo neleze amíkům do řiti je ten špatný. Pane  Bartoni, vy máte zjednodušené hodnocení politiky států. Tak to přece není, ale asi nemá smysl to vykládat právě vám. Takže,když Turecko poleze USA do řitního otvoru, tak to je podle vašich kritérií to jediné správné. To, že se tam hrubě porušují lidská práva, to vám jaksi nevadí. Zajímalo by mně, jestli jste tak jednoduchý i v ostatních věcech?

Marat 19.10.2007 11:06

Neplačte

Nestala se ČR žádná škoda.Vždyť OSN je naprosto zbytečná organizace.Jen žvanírna.Nic víc.Kdopak na světě ví,že tam měl předsednickou funkci jakýs Kavan? Tá neslavná OSN by se měla rozehnat a vytvořit něco slušnějšího,kde by neměli místo lidožrouti a tyrani.

janoryna 19.10.2007 11:20

Re: Neplačte

taky si myslím to člensví v RB OSN začali chystat socani. a osn je něco podobného jako eu, takže jak správně říkají pravicoí politici, raději od nich dál. ať navalí prachy a dál se nestarají !

PetrH 19.10.2007 22:35

Re: Re: Neplačte

OSN nám má něco platit?8-o

Tonevadí 19.10.2007 22:36

Dost mně uniká, cos Marate chtěl nám sdělit?

"Kdopak na světě ví,že tam měl předsednickou funkci jakýs Kavan?" Ten, koho to zajímá, to ví. Ale povinné to není a nikdo za to nebude popotahován. On totiž předsedal jenom jeden rok Valnému shromáždění (jak je tomu zvykem), a to se koná jen jednou za rok a ten předseda nemá žádný podstatný vliv na chod OSN. Akorát se svět dozví, že je existuje něco jako ČR. Mimochodem, měl bys nějaký návrh, kdo to moh dělat lépe než Kavan?  

 "...něco slušnějšího,kde by neměli místo lidožrouti a tyrani."? Máš představu, co by to asi jako mělo být a kde? Neslyšels někde, kdo má největší vliv v OSN? Jak se o tom mnohokrát vyjádříli ti, co tam byli a pak to vzdali? Řiká ti něco jméno Hans Blix a co se dělo před hlasováním RB o Iráku? Jaký je tlak na ElBaradeje a od koho?

Ale možná, že víš, kdo je největší dlužník za příspěvky do OSN?  A který stát asi profituje z nájmu, celého provozu a zaměstnanců OSN? A teď se bude to přestavovat za drahé peníze. Kdo asi dostane ten lukrativní job?

Šnek 19.10.2007 8:54

Pán Bůch zaplať.

Co by nás to bývalo stálo, kdyby nás vybrali?

Standa 19.10.2007 8:35

Hlavní

myšlenka je až na konci: "To všechno jasně ukazuje, že hrát si na domácím písečku už v dnešním světě nestačí. Proto Česko potřebuje kvalitní reprezentanty se znalostmi nejen řečí, ale i tématu a prostředí k tomu, aby bylo v zahraničně politických otázkách úspěšnější. " Hloupou politiku dělají hlupáci a také hloupě dopadnou - to nám předvedli jak perfektně to zvládají - Topolánek předvedl, že neumí počítat více než do dvou a porážku vykládá jako úspěch. Protože je premiérem, padá stín neumění a hlouposti na celou vládu a koalici. Paradoxně pouze ministr zahraničí věděl jak reagovat a vzal to tedy na sebe. Prezident a premier to, bohužel v OSN prohráli - měli by si uvědomit, že ostatní státy sledují chování představitelů a vyvozují z toho důsledky. Výsledek hovoří za vše - hlupáci vždy hloupě dopadnou.

kritik 19.10.2007 8:00

Nemáme diplomatické vztahy?

To si myslím, že není pravda. Ale nemáme je na úrovni velvyslanců.

Tomas Fiala 19.10.2007 11:38

Re: Nemáme diplomatické vztahy?

Zlatá slova, tesat. Bližší viz někde výše. Leč náš velvyslanec v Číně, toť výkvět inteligence a jeho rádoby poučené plky Číňany opravdu uchvátit nemohly. Bohužel máme podobné i jinde - tváří se, že to řídí, ale nic neumějí. Možná o jmenování  vyslání velvyslance do Číny rozhodují kromě známostí také jeho znalosti finštiny, ale především kvalifikace bývalého korektora v nakladatelství Albatros.

Jenže v tom je problém, kdyby existovala skutečná kariérní diplomacie, tak mají "kariéristé" smůlu a bylo by to pro skutečné profesinonály, sloužící státu. Zkuste si něco najít o úplatkářství na ZÚ v Hanoji (asi 3 týdny starý článek v iDnes, 100x potvrzeno neoficiálně těmi slušnějšími, kteří tam chvíli sloužili, než byli odstaveni, neboť nechtěli "správně spolupracovat"), podívejte se, kdo dnes dělá tiskového mluvku na naší misi při OSN (nedostudovaný 25 letý cucák), ale tatínek p. Nový je vrchní ředitel na MZV.

No a tak jde život...

Abdéřan 21.10.2007 16:53

Re: Re: Nemáme diplomatické vztahy?

S tou Hanojí začal Reflex (jen tak na okraj), ovšem jde o do nebe volající svinstvo. Masakrující se Vietnamci ve frontách před naším konzulátem, korupční peníze směřující do bezedných klokaních kapes českých rádobydiplomatů, zkrátka hrůza. Na druhé straně si nikdo z odpovědné  vrchnosti neklade otázku, jaký ekonomický a společenský přínos pro ČR představují vietnamští imigranti. Opravdu zde máme málo svých kšeftařů, trhovců, distributorů pančovaného alkoholu a nekolkovaného kuřiva? Takže uplácení musí směřovat do daleko vyšších pater české politiky, poněvadž nic podobného (alespoň ne v takovém rozsahu) v ostatních postsovětských státech, které Vietnamu poskytovaly před rokem 1989 "internacionální pomoc", neexistuje.;-O

DDD 19.10.2007 7:05

S párou back

  Včera ráno jsem viděl záznam z parlamentu, kde pan Paroubek mluvil. V jedné větě tvrdí, že navštívil přes třicet  zemí a ty mu přislíbily podporu při hlasování o nestálém členství v RB. A v druhé prohlašuje,  že ani neví co je ve smlouvě o nestálém členství v RB napsáno. že mu to zatím nikdo neřekl.   S čím teda po těch třiceti zemích proboha jezdil? S Neználkem na měsíci?

 

Jan 19.10.2007 7:45

Re: S párou back

Takze za vsechno vlastne muze Paroubek??;-D;-D

Poslouchejte, clovece, ja vim, ze volici ODS (a KSCM) nejsou rozhodne zadnymi intelektualy - takovi by si ani nemohli zvolit do cela totalniho kre.tena Topolanka - ale zase to tak s podobnymi nelogickymi konstrukcemi neprehanejte. Paroubek vskutku nemuze za neschopnost teto trapovlady, ze ktere jeste Bursik s Topolankem jeli do New Yorku za Cesko "lobovat". Paroubek nemuze ani za to, ze automechanik Cunek nebyl schopen pripravit cerpani z evropskych fondu.

DDD 19.10.2007 8:54

Re: Re: S párou back

   Já jen kritizuju Paroubkův  nekonstruktivní obstruční projev v parlamentu.  Jinak máte samozřejmě pravdu, takovou nelogickou konstrukci  by si Paroubek jako hodně dobrý řečník neměl dovolit vyslovit.  ;-P

  Myslím, že bídu politiky, kterou zde popisujete, neodstraní ani jeden z lidí které zmiňujete.  Abych předešel dotazu, tak já osobnosti, které by dokázali  kultivovat politickou kulturu u nás neznám.

Jan 19.10.2007 9:14

Re: Re: Re: S párou back

Ja taky ne. Ale urcite to nejsou Klaus, Topolanek, asi ani Paroubek a uz vubec ne automechanik Cunek.

Preji hezky vikend. R^

Cricket 19.10.2007 9:42

Re: Re: Re: Re: S párou back

No jo, milý Jene, neznáte-li nikoho, kdo by byl na výši doby a sám, jako kritik, se mezi takové nezařazujete, pak je vaše kritika tak trochu dobrým pláčem na nasprávném hrobě. Co takhle studovat, učit se a pak se pokusit prorazit a změnit poměry?? Kdo to umí ten to dělá, kdo to neumí dělat, ten to řídí, kdo to neumí řídit ten to učí a kdo to neumí ani učit, ten to kritizuje. To je smutek dnešního česka a jeho populace. 

Jan 19.10.2007 9:54

Re: Re: Re: Re: Re: S párou back

Treba se jednou vratim do vlasti a stanu se tam politikem. ;-)

I kdyz jak ctu na NP, tak ani takovy Svejnar, ktery by mohl trosku zvednou standard, to nema mezi casti diskutujicich jednoduche. Co byste rikal na nej jako na prezidenta?

jirka.s. 19.10.2007 17:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: S párou back

Proboha, nevyhrožuj !!!;-€;-€;-€

Servác 19.10.2007 11:41

Re: Re: Re: Re: S párou back

Naše politická garnitura vskutnu není přehlídkou brilantních intelektů, ba ani prostého zdravého rozumu, ale co chcete? Kde na světě je to lepší? To jen, že u našich ty skopičiny a kotrmelce vidíme zblízka, ale stačí sledovat denní tisk kterékoliv cizí země a chytáte se za hlavu.

Frank 19.10.2007 12:36

Re: Re: Re: S párou back

Zkuste jedou zkritizovat projevy a gesta toho valašského magora Topolánka.

janoryna 19.10.2007 11:22

Re: Re: S párou back

paroubek může i za únor 1948. yákladní pravidlo: ya vše může paroubek a nikdy jinak !

Abdéřan 21.10.2007 17:00

Re: Re: Re: S párou back

Na druhé straně na serveru iDnes již dlouho mezi chataři platí slogan: Jyrka vždycky pobaví! A mají pravdu.:-D

Pete Brich 19.10.2007 16:06

Roko to byl žehlit v Číně.

A Číňany si spletl s Marťany  hned se s nimi chtěl spojovat. O takových čuňárnách však oni nemají ponětí. Urazili se a toto je důsledek.:-(

PB

lucina 19.10.2007 3:58

jestli nám to v Číně nepolepil spíš Paroubek?

Jan 19.10.2007 1:58

Predevsim by se mel Vaclav Klaus venovat tomu,

v cem je opravdu dobrej. Mam na mysli jeho hluboke znalosti zivota a dila komunistickych klasiku, zejmena Klausovo stezejni dilo "Marxova politicka ekonomie a ekonomicka teorie" (Praha : Ekonomický ústav ČSAV, 1969).

V marxismu-leninismu je Klaus opravdu dobrej, ale pokud se pusti se svymi velmi omezenymi znalostmi a schopnostmi treba do klimatologie, ekonomie nebo evropskych otazek, tak pusobi smesne. Myslim, ze se v tom OSN museli valet smichy, kdyz ho slyseli mluvit. Ackoliv, pred nejakymi 45 lety tam Chruscov busil botou do recnickeho pultu, takze diplomate jsou na podobne exoty asi uz zvykli.

Halama 19.10.2007 6:39

Re: Predevsim by se mel Vaclav Klaus venovat tomu,

R^R^