19.4.2024 | Svátek má Rostislav


POLITIKA: Netěšte se, zelení z vlády neodejdou

12.2.2010

Nátlak zelených na vyškrtnutí dostavby Temelína, rekonstrukce Prunéřova a dostavby jezů na Labi z programu opatření vlády se tentokrát nesetkal s pochopením. Mají časovou smůlu, neboť za Topolánkovy vlády by zcela jistě uspěli. Velmi rychle stáhli i výhrůžku odchodu z dočasné vlády. Stojí za diskusi, proč jsou dosud ve vládě a jakým zázrakem se tam opět dostali.

Důvod dvou ministrů k dalšímu setrvání ve vládě je však zcela praktický. Na odchod by doplatili nejen ztracením již tak chabých pozic, ale především propuštěním stovek členů Strany zelených, kteří si v ovládaných resortech vytvořili svoji živnost. Většina z nich není odborníky, a proto se soustředili na kladení jakýchkoliv překážek rozvoji ekonomiky státu. Vůbec jim nejde o předstíranou ekologii, které beztak nerozumí.

V současné době jsou například všechny podniky ze zákona nuceny zpracovávat roční hlášení o stavu ovzduší, vodě a odpadech. Při pouhém přečtení má věta zcela pochopitelný smysl. Skutečnost je zcela jiná. Obrovskému množství nesmírně složitých formulářů a kolonek požadovaných k vyplnění nikdo nerozumí. Nejsou jasné podnikům, obcím ani inspekci, kam jsou mimo jiné zasílány. Prostě naprostý chaos, který ničemu a nikomu neslouží. Rozhodně ne ekologii. Pouze zvyšují další naprosto zbytečné náklady. Celé dezorganizaci by prospělo, kdyby se alespoň jeden podnik zbavil strachu a zaslal formuláře k nahlédnutí vládě, parlamentu i tripartidě. Konečně by došlo k údivu a protření očí, kam až nás zelení zavedli. Upravili si podle svého směrnice EU, zákony i legislativu k nátlaku ekonomickému i věcnému tak, jak jim to ideologicky vyhovuje. Skončily by tím vychloubačné řeči o snižování zátěží podnikatelům předkládané do vlády a podporované populistickými frázemi všemi stranami.

Uvádím pouze jeden z aktuálních případů. Je možno vyjmenovat nepočítatelné množství miliardových škod, které již státu i občanům zelení způsobili. Ve svém výsledku jsou jedním z důvodů postupujícího kolapsu našich průmyslových odvětví i odchodu zahraničních společností.

Na závěr musím pouze konstatovat, že veškerá poukázání na škody způsobené zelenými žádné naše medium nezveřejní.. Navíc začíná opět jejich oslavná mediální předvolební kampaň. Nešťastný to zpolitizovaný stát.