28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Nesplněné sliby škodí Šumavě

Zklamáním letošního turistického léta se staly nesplněné sliby ministra Brabce. Ten totiž sliboval otevření dosud uzavřených částí Šumavy veřejnosti. Lidé doufali, že rozdíl bude markantní. Doufali však marně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 30.8.2017 11:10

Ministerstvo životního prostředí je třeba zrušit.

Když jsme ho neměli, bylo nám všem lépe.

P. Maleček 30.8.2017 5:08

Schubert kňučí na svém vlastním hrobě.

Jo,jo Schuberte. Jen spolu s dalšími šumavskými nenažranci sklízíte to, co jste prosazením NP Šumava zaseli. Ani vy jste tenkrát NP totiž nezakládali v touze chránit přírodu, ale v touze snáze a víc si mastit kapsy na turistech lákaných a omámených značkou NP.

Zákonitě vám pak NP vyfoukli mnohem zdatnější pražští byznys nenažranci. Začal s tím v zájmu dřevařské mafie Bursík, pak dojiči všemožných přes NP ekodotací a grantů. A nyní je to Babiš.

To když přes svého "eko"-fámuluse Brabce (dříve ředitele a tedy obhájce jeho páchnoucích chemiček) dal Šumavu v plen ekopošukům, výměnou za to, že dají pokoj jeho dál páchnoucím fabrikám a plundrování zemědělské krajiny velkovýrobou energoplodin.

Teď už jen kňučíte na svém vlastním hrobě - spíš přes vaši NP nenažranost na hrobě zelené a vodozádržné Šumavy.

F. Vejr 30.8.2017 9:02

Re: Schubert kňučí na svém vlastním hrobě.

Pane Malečku vy všechno hned zevšeobecňujete a odvádíte od tématu. A. Šubrt se bije za zdravý rozum a zdravou Šumavu a vaše invektivy jsou impotentní. To, že V. Havel udělal zelené Bursíky a Jau-jauky aby experimentovali a nechali rozlétnout lýkožrouta z následků Kirila po Šumavě je zločin. Líbil se mě názor Elišky Coolidge Haškové, která na jakémsi mezinárodním fóru řekla že nejsme tak velké území, aby jsme s ním experimentovali. Před měsícem jsem byl u Roklanské chaty, samozřejmě hráz stále po odstřelu PS neopravena, chata zabedněna, cesta kol a kol samé holiny. Na Soutoku cesta neprůchodná pro spadlé stromy. Kdy bude tato a další část krásné Šumavy přístupno se nedá říci, když už ani hájovna nefunguje jako dříve.Tak už kušte Malečku.Zvětšení prvních zón až na polovinu celé rozlohy zvětší napadení kultury, víc kácení v napadených okolních lesích, což je cíl Brabce, tedy aby se loby víc nažrala a rostly provize. Šumava byl hospodářský les a tam se musí vrátit

P. Lenc 30.8.2017 10:24

Re: Schubert kňučí na svém vlastním hrobě.

Myslím si pane Malečku, že to i vám pan Vejr vysvětlil dostatečně polopaticky.Doporučuji ve vašem případě méně žluče a více ověřování faktů.

P. Maleček 30.8.2017 21:42

Re: Schubert kňučí na svém vlastním hrobě.

Fakta ověřena jsou. A to tím nejlepším způsobem - praxí. Šumava jako ekosystém vč. vodozádržné funkce se od ustanovení NP rozpadá. To proto, že už těm co ho prvotně ustanovili, tedy i Schubertovi, natož těm, co jim myšlenku dojení Šumavy přes NP vyfoukli, vůbec nešlo o přírodu, ale o zisk.

Teď Shubert nad Šumavou rozvracenou NP pláče a rozumně mluví. Ale věřte mu, když není schopen přiznat, že na počátku všeho, tj. rozpadu šmavského ekosystému byly i jeho soukromě-majetkové zájmy.

A pro upřesnění, já jsem pro neprodlené zrušení NP a ponecháním CHKO s rezervacemi jen v místech skutečně původního šumavského rostlinstva. Ne však s obnovou monokultrních, nepůvodních, stejnověkých smrčin, to ve vzácné historické shodě Schwarzenbergů s komunisty. Ale s řízenou obnovou původních šumavských lesů vysazováním a správou smíšeného, nestejnověkého lesa s původním šumavským stromo rostlinstvem, zvířenou a odpovědně hospodařícím člověkem.

J. Hruška 30.8.2017 10:58

Re: Schubert kňučí na svém vlastním hrobě.

Malečku, podejte mi péro!! Máte pravdu. NP Šumava je v současnosti ve zločin proměněná tehdy (v době vzniku) i nejen mnou podporovaná myšlenka. Dnes jsem pro zrušení či zakázání Národního parku Šumava.

24 000 ha zničeného lesa, to je 240 km čtverečních, to je letiště Václava Havla, potažmo Bursíka od Kladna až k Benešovu od Smrčiny až po Královský hvozd. Ať jsme kdo jsme, napněme síly a v přicházejících volbách přijďme volit podle svého svědomí. Zdař Bůh.

F. Vejr 30.8.2017 17:56

Re: Schubert kňučí na svém vlastním hrobě.

Zdař Bůh! Zdař!