28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JAROSLAV 13.1.2006 20:05

Co mohou a musí učinit Zelení??????

Co  mohou  a  co  musí  udělat  Zelení pro  to,  aby  se  udrželi  a  dostávali  finanční  podporu  od  komunistů?  Toť  je  otázka?
Mysch 12.1.2006 17:45

je masitej honzo

vase dcf hodiny se taky urcite synchronisujou, kdyz jsou bez napajeni.
 
zdeněk 12.1.2006 23:20

Re: je masitej honzo

Pokud vás to zajímá já v rozvodně byl. Co chcete vědět jakou ránu udělá vypínač když vypne/sepne? Nebo něco o SF6? nejsme ve škole tak toho nechte.
 
Odborník na rozvodnou soustavu ale nejsem, přesto si myslím že větrnejma elektrárnama si nepomůžete, neboť síť na nich postavená být nemůže. proč to snad víte.
petrd 12.1.2006 15:58

je mi z té diskuze smutno

Čtu tu diskuzi a nevěřím vlastním očím. Vážně v Česku 90% lidí neumí diskutovat k tématu.
Vážně 90% lidí je lhostejné v jakém prostředí žije? Asi ne, ale je to klasika, všichni chcete dálnice, atomové elektrárny,továrny, ale proboha ne u svého baráku. Tam musí zůstat příroda abych měl na co koukat, že? Opravdu je všechno v programu SZ tak špatné?Opravdu mají strany v parlamentu zájem o přírodu. Nebylo by lepší jim spíše pomoci KONSTRUKTIVNÍ kritikou? Jsem přesvědčen, že ano, neboť čistou přírodu mají všichni normální lidé rádi, jen si to možná nechtějí přiznat. Mimochodem jsou opravdu parlamentní strany  a jejich programy lepší? Myslím, že ne. Zelení budou vždy marginální stranou, ale právě pro jejich "specializaci" na životní prostředí si zaslouží za to je volit. To je můj názor, který nikomu nevnucuji, jen prosím o zamyšlení. Díky
pavel 99 12.1.2006 19:00

Re: je mi z té diskuze smutno

Pokud se podíváte na diskusi na stránkách www.zeleni.cz, najdete tak vysoce konstruktivní kritiku, na kterou ovšem nikdo z jejich expertů není schopen reagovat. Popravdě - hned na prvních ttránkách najdete, jak se pan Patočka a Beránek pokoušeli - překopírovali nekteré fráze z jiných ekologistických webů, ovšem na doplňující otázky nebyli schopni cokoli odpovědět či vysvětlit. Ono totiž když některé představy (na první pohled "líbivé") domyslíte dokonce, tak ve svých důsledcích přírodu značně poškozují - a v tom osobně žádnou výhodu nevidím.
tygr007 13.1.2006 2:00

Re: je mi z té diskuze smutno

Dokud bude SZ proti jaderne energetice, je vsechno ostatni v jejich programu irelevantni - jejich program skodi zivotnimu prostredi.
Mysch 12.1.2006 11:26

Vážně netřeba nic dodávat.

samozrejme.  nebo si myslite, ze ten elektron jezdi vypnutym spinacem stejne jako nakladak na cervenou?
pavel 99 12.1.2006 19:06

Re: Vážně netřeba nic dodávat.

no víte on ten vypínač je velmi krajní řešení a ve "slušně se chovajících" energetikách není zapotřebí. Akorát z toho "vypínače" Vaši němečtí duchovní "spolubratři" nebudou mít velkou radost. Popravdě bych od zastánců "neomezených větrníků" čekal nějaké vysvětlení, proč nastává přesně to, co podle "provětrnických expertů" nastat NEMOHLO.
Mysch 12.1.2006 19:15

otazka?

videl jste nekdy rozvodnu vn?
tam se to vypinci jen hemzi. a vypinaji i zapinaji nekolikrat za den.
delo se to i v cssr v mydlovarech, miline, reporyjich, ceskem brode,  kralupech,beroune,brandyse n/l, podebradech, presticich, benesove, vlasimi ... mam pokracovat?
nebo konecne priznate, ze nemate ahnung?
Borek 12.1.2006 20:32

Re: otazka?

Šmarjá - to říkáš právě Ty, který v těchto diskusích svoje ignorantství už tolikrát trapně prezentoval????
Mysch 12.1.2006 20:57

supper!

tyk nam borecku tu rozvodnu popiste!
pavel 99 13.1.2006 1:16

Re: otazka?

"...videl jste nekdy rozvodnu vn?....." atd atd. - Vaše argumentace stále zdolává hlubší a hlubší "mety". Už jste někdy "viděl" elektřinu?
Jan 12.1.2006 11:11

OPRAVA: Neslavný konec Zelených nastal ještě dříve, než byli oficiálně komunistickým StB založeni!!! Viz: ZPŮSOB ZALOŽENÍ, INFILTRACE A OVLÁDNUTÍ STRANY ZELENÝCH! STRANA ZELENÝCH - JAKO OFICIÁLNÍ POLITICKÁ PSEUDOALTERNATIVA - DODNES V RUKOU VLÁDNOUCÍ

OPRAVA: Neslavný konec Zelených nastal ještě dříve, než byli oficiálně komunistickým St založeni!!! Viz: ZPŮSO ZALOŽENÍ, INFILTRACE A OVLÁDNUTÍ STRANY ZELENÝCH! STRANA ZELENÝCH - JAKO OFICIÁLNÍ POLITICKÁ PSEUDOALTERNATIVA - DODNES V RUKOU VLÁDNOUCÍ (POST) KOMUNISTICKÉ KRIMINÁLNÍ FÍZLOKRACIE!
JAROSLAV 13.1.2006 19:59

Re: OPRAVA: Neslavný konec Zelených nastal ještě dříve, než byli oficiálně komunistickým StB založeni!!! Viz: ZPŮSOB ZALOŽENÍ, INFILTRACE A OVLÁDNUTÍ STRANY ZELENÝCH! STRANA ZELENÝCH - JAKO OFICIÁLNÍ POLITICKÁ PSEUDOALTERNATIVA - DODNES V RUKOU VLÁDN

Již  jsem  slyšel názor  jednoho  komunistického  politika  v  TV? Že  zelení  jsou  jen  odnož  KSČ.  Tak  mě  to  vůbec  nepřekvapuje.
zdeněk 11.1.2006 23:28

elektrická soustava v německu

pavel 99 - takový menší dotaz, větrná elektrárna se tedy přifázovává na síť při každám svém roztočení? To znamená že jetliže by náhle přestal foukat vítr a pak by začal znova vát a větrné elektrárny by tvořili 30% instalovaného výkonu a německo by bylo "osamocené" že by se síť rozpadla ne?
Jsem slaboproudař tak mě neukamenujte. 
pavel 99 12.1.2006 6:59

Re: elektrická soustava v německu

ano přesně. U moderních elektráren se ovšem přifázovává přes měnič. Taktéž se může stát, při kratším odhadovaném výpadku větru, že se rotor otáčí v režimu "motoru" (generátor odebírá proud). Jinak výkon větru kolísá se třetí mocninou rychlosti - tedy při poloviční rychlosti je osminový.
AeroKarel 11.1.2006 18:59

Jen ať se jebou .........

Mít v parlamentu rudé, růžové, černé, zelené .........
Čím méně barev, tím lépe.
whocares 11.1.2006 18:46

ad V. Hofbauerová

Není to ta pani z článku pana Kotrby na Blistech, co měla tu placku OF 2006 už v srpnu 2005 ??
Mysch 11.1.2006 18:29

Trojčlenku aspoň umíte?

ne jsem uplne blbej, a proto nepochopim to pretizeni a rozhoupani a ostatno vase vymysly.
energeticka prenosova soustava je tak dlouho stabilni, pokud dokaze drzet kmitocet a napeti pri momentalnim vykonu.
vse ostatni jsou pohadky z vaseho klubu. myslim, ze dalsi debata opravdu nema smysl.  teda v pripade, ze se nezaeptate nekoho z energetickych zavodu, kdo tomu rozumi, a je schopen vam to vysvetlit.
vita 11.1.2006 18:36

Re: Trojčlenku aspoň umíte?

A co číst, číst umíte?
Tak si přečtěte ten článek.
A nechte si ho od někoho vyložit. Od někoho s větším Komenského talentem než mám já. Třeba vám to zahraje jako maňáskové dívadlo, to byste možná pochopit mohl...
Mysch 11.1.2006 18:38

no, nadavat a urazet umite hezky

ale souvislost vykonu napeti a kmitoctu je vam ovsem velkou neznamou, takze jste opravdu energeticky znalec.
takhle to opravdu nema cenu, notujte si tu prosim se sobe rovnyma, nadavejte na jihoceske matky,  a vsechno zelene.
ja se poroucim.
pavel 99 11.1.2006 19:12

Re: no, nadavat a urazet umite hezky

Souvislost výkonu, napětí a kmitočtu (asi by patřilo ještě příkonu a spotřeby a jejich fázových posunů) je poměrně jednoduchá, nicméně složitější než vysvětlení neblahého vlivu německých větrníků na uvedeném odkazu (které jset zjevně nepochopil). Ovšem poměrně snadné by mělo být pochopit, že PRÁVĚ VÁŠ BUDÍK není a nemůže být kmitočtovým normálem. On totiž kmitočet vůbecneměří, on jakýmsi způsobem vyhodnocuje sinusovku v síti a přičítá impulsy. Když se ovšem na napětí v zásuvce podíváte osciloskopem, zjistíte, že to není úplně přesná sinusovka (v některých místech je to dost ošklivý patvar). No a některé tvarovače se občas některým patvarem nechají zmást a sem tam přihodí (uberou?) nějaký impuls. O kmitočtu se můžeme bavit, až bude u Vašeho budíku 100% garantováno potlačení kmitočtů a harmonických nad 50,200 a pod 49.800Hz - což asi nelze jinak než kmitočtovým analyzátorem.
Mysch 11.1.2006 19:29

no, konecne aspon kousek

rozumne techniky.
ovsem kmitoctovy normal obvykle presny kmitocet generuje, ale nemeri.
a ted mi jeste prosim vysvetlete, jak nemecke fofrniky ovlivnuji ceskou prenosovou soustavu. dodavaji jiny kmitocet, ci napeti? jako technikovi, by vam melo byt znamo, ze zdroje se na energetickou soustavu prifazovavaji, takze chyba uz 1° na sit nejde. takze opet, o cem je tu rec?
pavel 99 11.1.2006 19:49

Re: no, konecne aspon kousek

Vy vážně nejste schopen ten článek přečíst, resp. pochopit? (Mimoto už jsem Vám to Vysvětloval níže.) Ovlivňování spočívá v tom, že přenosy energie mezi (větrníkovým) severem a jihem Německa či Rakouskem se realizují přes NAŠI soustavu resp. některé páteřní linky (jak je u elektřiny zvykem, cestou nejmenšího odporu), které jsou občas těmito přenosy PŘETÍŽENÉ. Až se přetíží ještě více, ochrany je odpojí. Co se děje pak možno nahlédnout do Itálie.
Mysch 11.1.2006 21:28

rek bych,

ze je to ,porad o koze a o voze.
dovedete si predstavit, ze stredoevropska energeticka sit je neco jako jako celularni. a ma mnoho parallelnich cest, teda zalohovani?
italska, a usa sit to nema, proto jsou tam prusery.
ze severu brd, na jih to jde tudy, kudy to  rwe a eon pusti.
no nic, tady je veskera snaha marna.
koneckoncu, zname se uz z jinych debat.
pavel 99 11.1.2006 21:59

Re: rek bych,

"...dovedete si predstavit..." - nemusíte si to ani představovat, naše síť je na CEPSu nakreslená a to, že se jedná o PARALELNÍ toky je v článku napsáno. Ovšem příliš "..o voze a o koze.." to není, neboť podstatu jste sám vyslovil (i když asi nepochopil). "...ze severu brd, na jih to jde tudy, kudy to rwe a eon pusti..." - a teď je otázkou, proč to "pouští" přes nás - že by tam byli tak líní? Nebo neschopní? To asi těžko, že? Nebo že by to bylo už MIMO JEJICH REGULAČNÍ MOŽNOSTI? Zatím jste vysvětlení tohoto prokazatelného fyzikálního stavu nenabídl.
Mysch 11.1.2006 22:32

je to to same,

jako hromadne postovni zasilky treba firmy z frankfurtu nad mohanem, ktere jsou frankovane v pardubicich.
jde to tudy, kudy je to nejlevnejsi.
doufam, ze dalsiho vysvetlovani uz netreba.  jako technik, byste mel pochopit, ze ekonomicke reseni urcuje uspech vyrobku. doufam, ze uz je to konecne jasne, a dalsiho vaseho osocovani neni treba.
pavel 99 11.1.2006 22:54

Re: je to to same,

máte pravdu - tímto je jasno. Elektron a náklaďák se pohybují podle stejných pravidel. Stačí semafor nebo značka zákazu či objížďky. Vážně netřeba nic dodávat.
Novák 12.1.2006 10:22

Re: je to to same,

A nyní jste to konečně zhodnotil: ekonomické řešení ". Podnikat v odvětví, kde máte ze zákona zajištěn odbyt  za předem nadiktovanou výkupní cenu ( a tedy zisk) je sen všech podnikatelů. Co na tom, že zákonem nařízená výkupní cena je mnohonásobně vyšší než při použití jiných výrobních postup.
Čumil 11.1.2006 19:49

Hm, Myschi, zkusil jste se podívat na ten vitův odkaz?

Jestli ono nejde o to, že kapacita přenosových soustav není neomezená. Ale jinak jsou ty fofrmíky dokonalost sama. Holt ještě nějak naučit ten průvan rovnoměrným móresům. Toť vše.