19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Láníček 9.4.2010 17:09

Typický předvolební song -

- typického zájemce o rozšíření řad těch, které chce svým příkladným působením změnit k lepšímu. Samozřejmě zevnitř, jen tak bude mít šanci dosíci potřebného úspěchu (v nápravě těch nepolepšitelných). Pokaždé před volbami někdo zdůrazňuje, že všichni po těch porevolučních volbách  byli nakonec ušpinění a stali se nereformovatelnými. Jenže problém je v tom, že tak to i zůstane - řeči sem, řeči tam ! Vždycky někdo začne tvrdit, že on by takový určitě nebyl. A nejpřesvědčivěji to vždycky zní z úst těch, kteří už mezi těmi nenapravitelnými jednou (někteří i vícekrát),  sami byli. Nic proti malým stranám, ale zatím vždycky přišly a přinesly akorát méně nebo více zábavného folklóru do Parlamentu - to v lepším případě, nebo kalily parlamentní vody - to v tom horším případě. Počínaje různými OH, US, ODA, Republikány, posledně Zelenými. Užitek z nich nepošel nikdy žádný ! Toto je, bohužel,  jistota i pro ty nadcházející volby. Takže sečteno a podtrženo - reformovat se musí především a jedině  ty velké strany, které mají zásadní vliv na ty domácí poměry a pořádek (v naší zemi zatím spíš nepořádek). Ale zas tam někdo nový bude, tak to u nás zákonitě funguje. Ne že by lidé očekávali nějaké zlepšení, oni chtějí spíš dát těm velkým najevo svou nespokojenost - tedy je jakoby potrestat ! A na to spoléhají různí ti političtí eskamotéři typu "reinkarnovaného a polepšeného" Kalouska !

D. Streit 9.4.2010 11:26

S názorem na velké strany souhlasím

Doufám, že kauza kolem Topolánka poškodí i jeho inverzní dvojče Paroubka:

http://streit.blog.idnes.cz/c/130458/Dobra-zprava-pro-male-strany-ODS-je-mezi-vami.html

Volit by se měly ve větší míře neparlamentní strany:

http://streit.blog.idnes.cz/c/130458/Dobra-zprava-pro-male-strany-ODS-je-mezi-vami.html

J. Matlas 9.4.2010 16:11

Jen se ukazuje úroveň příznivců modrých a topu

Ale nějak vám ta darebná přání nevychází, že? Pane Streit. Tolik slov a k ničemu.

K. Janyška 9.4.2010 8:18

Kajan

"Zlikvidovat" Topolánka bylo to nejlepší, co mohla ODS před volbami ještě udělat ! Dokonce kandidovat za Topolánka je ostudou ! Dzp.

J. Rechnovský 9.4.2010 11:50

Re: Kajan

Proč vám ten Topol leží tak v žaludku? Pokud se podívám na ostatní ODSáky tak ničím moc nevybočoval z průměru. Snad jedině trochu buranstvím, ale zloděj byl zas asi menší než jeho spolustraníci.  Domnívám se, že kandidovat za ODS obecně JE ostudou.  Stejnou "vizitkou" je ovšem i kandidatura za ČSSD. Obě strany jakoby smrdí a pro slušného člověka jsou nevolitelné.

J. Matlas 9.4.2010 16:17

Re: Kajan

První dvě věty souhlas, ale dávat ty dvě strany do jednoho pytle je, podle mého názoru, znak velké necitlovosti nebo omezenosti a nebo také darebný záměr.

A. Reček 9.4.2010 18:15

Re: Kajan - co to je?

Nějak pane Janyška jsem nepochopil co to slovo v nadpisu znamená. Můžete upřesnit? Jinak ovšem s textem autora článku vesměs souhlasím. Situaci od voleb v r.1992 napsal seriozně.