24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tenisák 2.8.2009 22:09

V Mongolsku fouká vítr

Když vynechám vaše nesmyslné hádky mimo, jestli je komunista člověk, nebo ne, k tématu a článku se přikláním, že za skandálem stojí bu´dto sá Topolánek, nebo TOP.09 tečka.

vlcak 1.8.2009 22:35

Doufám

A věřím,že normální člověk nemůže volit tak stupidní stranu jako je KSČ,nebo ČSS--d.

Jura Jurax 2.8.2009 17:28

Re: Doufám

Co je to normální ... každopádně voličů KSČSSD je u nás z téch, co se obtěžují k volbám, víc než polovina ... takže buď změnit definici normality nebo připustit, že půl národa je nenormální ... je to tristní, ale je to tak :-/

hafusak2 1.8.2009 13:28

Ve svém věku už byste neměl být naivní,

neboť i kdyby byl MT sebevětší lump, tak na kandidátce bude na prvním místě, média opět začnou vytrubovat alarm proti komunistickému nebezpečí a i Vy sám s nimi budete "držet basu". Takže stejně zase bude zvolen a bude pokračovat ve svém zhoubném díle. Bohužel, volby se nám začínají vracet k předplyšákovému formalismu a na názory lidí všichni kašlou.

jirka.s. 1.8.2009 18:33

Re: Ve svém věku už byste neměl být naivní,

To si piš, flusáku, že na tvoje" názory" každý kašle! Potíž ovšem bude v tom, že se řadíš mezi lidi! Pokud bys byl skutečně člověk a ne komouš, tož třeba by tě někdo bral i vážně!!! ;-P

Jan 1.8.2009 19:20

Re: Ve svém věku už byste neměl být naivní,

Tak se mi zdá, že i nejhloupěší komunista je proti vám inteligent,

jirka.s. 2.8.2009 2:20

Re: Ve svém věku už byste neměl být naivní,

Tož se probuď, bude sice asi pro tebe rána, ale jednou to zřejmě udělat musíš!!!

Jura Jurax 2.8.2009 17:31

Re: Ve svém věku už byste neměl být naivní,

Bohužel, volby se nám začínají vracet k předplyšákovému formalismu a na názory lidí všichni kašlou.

Ale kuš, volby jsou přece vyjádřením názoru lidí ... nebo ne? Někdo Vás nutí volit kandidátku NF? A bez plenty, manifestačně?

hafusak2 2.8.2009 18:54

Re: Ve svém věku už byste neměl být naivní,

Pro JJ: Špatně pochopeno - na prvních místech kandidátek budou stoprocentně opět profláknuté osobnosti, takže ať vyhraje kterákoliv strana, stejně se ony profláknuté osobnosti ve sněmovně opět setkají. Volby tedy budou plnit jen konzervační funkci jejich potvrzení na funkci až na věky věků amen. Na tom jako občan nic nezměním, to je věc partajních sekretariátů.

Tomas Pansky 2.8.2009 21:47

Re: Ve svém věku už byste neměl být naivní,

Hafusaku, zdravim!  Jste jedna z osob majici jeste zdravy rozum.  O necem podobnem, jako Vy, jsem psal ve svem prispevku o nekolik radek drive.  ... Jelikoz je forma do poslanecke snemovny dana zakonem a ten se (pres vsechny proklamace dvou nejvetsich stran) nezmeni, musime si tedy pockat, az lide budou dostatecne nastvani a zacnou volit i mensi strany, prestoze budou zastrasovani propadnutim hlasu (tak jak to ted slysime od ODS).  ODS vidi jedinou moznost k ziskani dalsich hlasu pomoci zastrasovani volicu novym prichodem kom-ismu (coz je mozne), paklize budou volici pasivni.  Ve sve politicke pyse ale se ale politici ODS odmitaji chovat jako docasni zastupci lidu a radi prijimaji chovani naockovane kom-istickym pojetim moci.  Pravice mela moznost prijmout zakony priblizujici jeji politiku obcanum.  Jenze toto odmita.  Tedy  straseni je pouze divadlo a alibi v dobe voleb.  Sama pravice vyuziva nemravnosti nastolene levici.  Jak z toho ven?  Zmenou ustavy, kde se zmensi nemravna dominance poslanecke snemovny v nasem ustavnim zrizeni.  To se ovsem nestane.  Potom tedy jedine zbyva volit nove strany v nadeji, ze nektere z nich prinesou potrebnou zmenu.  Toto je teze, ke ktere jsem dospel pri pozorovani naseho politickeho zrizeni.  Zeleni uz ukazali, ze je mozne se do PS dostat - zaroven take ukazali, ze jejich politicky potencial je znacne limitovany a neschopny samostatne existence.  Ted je tedy rada na TOP ... za pokus to stoji.  top0625top@hotmail.com

severočech 1.8.2009 8:15

"Do té doby je to jen bublina a lidé to přinejmenším tuší."

A to je autorovo zbožné přání.

Ve skutečnosti lidé vědí, že je to fakt. Politické strany jsou jen zástěrkou vládnutí makrofinančních skupin, aby to vypadalo, že máme demokracii.

Omyl 2.8.2009 12:50

Re: "Do té doby je to jen bublina a lidé to přinejmenším tuší."

Ve skutečnosti vládnou média. I tím že publikují o politicích skandalizující historky a fotografie.

Kon 2.8.2009 12:53

Re: Omyl

Omyl. Ve skutečnosti vládnou média. I tím že publikují skandalizující historky a fotografie.

Jura Jurax 2.8.2009 17:35

Re: Omyl

Jistě. A ta média financují ty makrofinační skupiny ... nebo snad podléháte dojmu, že média - TV, rozhlas, noviny i jejich internetové klony - jsou nezávislá? Někdo to platí, a filantropů je málo; ostatní chtějí za svojeprachy služby ... ;-)

Tomas Pansky 1.8.2009 1:06

Jak je videt, volby se blizi. Vime ci nevime, jak malo sily volici maji?

"Což ale může nastat teprve tehdy, až strany za takové návyky budou důsledně trestat voliči."  To je samozrejme dobry predpoklad, ktery by mel fungovat.  Jenze v ceske politice (respektive ve volebnim zakone) je toto osetreno ve prospech politiku.  Jak je v soucasne dobe videt, volitelna mista se rozdavaji za urcite sluzby (tady mluvim predevsim o CSSD, ale nedelejme si iluze o jinych stranach).  Volici maji velmi omezenou moc toto poradi, pomoci limitovanych preferencnich hlasu, zmenit.  Takze slozeni poslanecke snemovny drzi v rukou stranicke sekretariaty.  Vzhledem k tomu, ze politicka sila v Ceske republice je velmi nevyvazena diky ustave psane lidmi narychlo v post-totalitni euforii, stranicke sekretariaty de facto drzi v rukou politickou moc v cele zemi.  Jenze tohle obcane nevedi, protoze nikdy nic jineho nemohli poznat.  A ceska media?  Jen malo publicistu na tento fenomen upozornuje.  Uvedomuji si obcane, ze paklize chteji zmenu, musi o sve politiky pecovat a volit je?  Nebo se v tom vice projevuje ceska "pivni" mentalita, kdy na veci radi nadavame, ale zmenu vicemene nechceme?  top0625top@hotmail.com   

jirka.s. 1.8.2009 1:14

Re: Jak je videt, volby se blizi. Vime ci nevime, jak malo sily volici maji?

"...kdy na veci radi nadavame, ale zmenu vicemene nechceme? "

Jo poměrně starý , ale pořád platící fór: Demonstrace nezaměstnaných, výkřiky, skandování, transparenty! Na chodníku stojící vyfešákovaný pán zavolá na jednoho z demonstrujících: " Chcete práci? Přijďte zítra ráno v šest do mé firmy!!!""

"PROBOHA, PROČ ZROVNA JÁ ???" ;-)

Pišta 1.8.2009 8:00

Re: Jak je videt, volby se blizi. Vime ci nevime, jak malo sily volici maji?

Já bych to zase tak tragicky nevnímal. Voliči přísně rozlišují. Mají titiž vypěstovaný či vrozený politický instinkt. Pokud vyfotíte toho jediného spravedlivého v trenýrkách je to naprostá nehoráznost, neuvěřitelná zhovadilost, tupost , důkaz mafiánských praktik,  zkorumpovanosti  atd... (dosaď dle potřeby) a orgány činné v trestním řízení by ...atd. Pokud vyfotíte naopak toho z opačného tábora , dejme tomu bez trenýrek, je to přece náramná švanda a lid si to žádá, lid to chce a dokonce má svaté právo být informován jaké orgie provádí ten všeobecně známý podvodník a mafián, který ...atd   (dosaď podle potřeby)

jirka.s. 1.8.2009 9:01

Re: Jak je videt, volby se blizi. Vime ci nevime, jak malo sily volici maji?

Nu, asi to tak, jak píšete, bude! Jenom mi trošku uniká souvislost jak s příspěvkem páně Panského, tak s mým!!!8-o

Pišta 1.8.2009 9:52

Re: Jak je videt, volby se blizi. Vime ci nevime, jak malo sily volici maji?

Souvislost? Trenýrky , nebo konto ve Švýcarsku, to je snad jedno. Ten jeden tam  zcela jistě  žádné nikdy neměl , nemá , dokonce bych řekl, že je mu přímo odporné na to jenom pomyslet.!  Tudíž jde o jasnou provokaci, s cílem poškodit tu jednu jedinou a nebál bych se toho slova, rodnou stranu, před volbami ! A je přímo svatou poviností , aby orgány činné v trestním ...atd...  A ten druhý? Není to snad jasný důkaz, kam až je ochoten ve své hrabivosti dojít? A kam jsme se dostali tím zvoněním na náměstích ? A pochybujete snad o tom , že je na místě aby se občané a hlavně voliči dozvěděli  proč orgány činné v trestním řízení nekonají co už dávno měli...  atd..(dosaď dle potřeby).

Pišta 1.8.2009 10:07

Re: Jak je videt, volby se blizi. Vime ci nevime, jak malo sily volici maji?

Ještě bych to doplnil.Já naprosto nepochybuji, že máte pravdu vy i pan Panský. To o čem pochybuji je, jestli  voliči vůbec pravdu slyšet chtějí. U nás je přece všechno jasné předem a nedovedu si představit co by se muselo stát aby většina těch co chodí volit . změnila své preference. Že i ta polarizace je dílem politiků je asi také pravda, ale pokud voliči považují za svojí největší přednost věrnost jedné straně, podobně jako fotbaloví fandové,  je asi něco v nepořádku. Jak z toho ven opravdu nevím, asi to chce víc času.

jirka.s. 1.8.2009 10:24

Re: Jak je videt, volby se blizi. Vime ci nevime, jak malo sily volici maji?

No, vidíte, a mně zas nezbývá nic jiného než vřele souhlasit s Vaší pochybností o tom, zda-li voliči vůbec chtějí slyšet pravdu! Co se týče mne, já už o tom nepochybuji, já jsem přesvědčen, že nechtějí!!! ;-(

Pišta 1.8.2009 11:10

Re: Jak je videt, volby se blizi. Vime ci nevime, jak malo sily volici maji?

Souhlas!

Hadí oči 2.8.2009 2:16

Re: Jak je videt, volby se blizi. Vime ci nevime, jak malo sily volici maji?

Pravdu? A čí pravdu?

Topolánkovu, Paroubkovu, Bémovu, Krejčířovu . . . .

Pišta 2.8.2009 9:25

Re: Jak je videt, volby se blizi. Vime ci nevime, jak malo sily volici maji?

Pravda? A co je to vlastně pravda? To se ptal Krista už Pilát .Jenže zdali někdo má ,čí nemá konto ve Švejcarech, tam už to tak docela neplatí. Tam by mělo platit -padni komu padni. A to se bohužel neděje.

.

Kon 2.8.2009 12:56

Re: Jak je videt, volby se blizi. Vime ci nevime, jak malo sily volici maji?

Naši voliči jsou tak politicky vyspěli (inteligentní), že bankovní konto nebo vila ve Švýcarsku se rovna politickému rozsudku smrti. Tak stále ještě vládne komunistická ideologie.