29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Není ústava jako ústava

Sněmovna propustila do druhého čtení zákon o rozpočtové odpovědnosti, který byl překřtěn na finanční ústavu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 16.4.2015 14:14

Ano, měli bychom se obejít bez biče.

Jenže to předpokládá chování hospodáře. Hospodáře, který ctí majetek a snaží s ho rozhojnit. "Hospodáři", kteří umějí jen přerozdělovat svěřený majetek a zisky z něj - ti bič potřebují velmi nutně. Přitom postarat se o ty, kteří národní majetek spravují dobře a vydělávají, to ne. Těm je třeba házet klacky pod nohy těžkou administrativní buzerací. A především mrvit tržní prostředí státními a nadstátními dotacemi, aby se tak nikdo nedozvěděl správnou (a ejdůležitější) informaci z trhu - tedy co je vlastně cenné a vzácné, a kolik co tedy vlastně stojí. Sebelepšího podnikatele strčí do kapsy úplatná mrcha s dobrými konexemi na bruselský penězovod.

Ač ústava  třeba z dílny socialistů, zaplať Nejvyšší za ty dary. Je to bič především na ně, že pane Jelínku. Ale je to jen mechanická brzdička na rozjetém TGV dotací a kvantitativního uvolňování (mrvením hodnoty peněz), taková brzdička ten hrůzovlak nezastaví.

Nakonec, co jsou ta čísílka zač ? 40%, 50% - až bude hrozit průšvih, čísílka posuneme, případně použijeme nějaké "kreativní" účetnictví, které lidu ukáže, jak dobře to děláme. Dluhovou unii si rozvracet nenecháme !

Bojím se, že i ten bič bude málo. No a co teprve nastane, až světovou měnu (potápějící se dolar) nahradí čínský juan, to si asi neumí představit nikdo. Euro světovou měnou nebude, ač tady o tom na Psu někteří blouznivci snili.