20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
loula 12.9.2006 6:28

Letošní rok mě naučil - bohužel - jedné zkušenosti

A to té, že politici lžou zcela účelově v okamžiku, kdy je to pro ně výhodné. Čili, když politik řekně, že svítí slunce, tak se nejdříve sám sebe zeptám, proč to říká a potom  se jdu podívat z okna. A k té zprávě Kubice II. Jsou v podstatě možné tři scénáře: 1. vytvořila to ČSSD ve snaze poškodit obraz ODS a vytvořit dopředu aliby pro Paroubka.  2. Vytvořila to ODS ve snaze poškodit obraz ČSSD a jmenovitě Paroubka a někdo ze zainteresovaných to Paroubkovi rozradil. 3. vytvořil to někdo úplně jiný s cílem známým jen jemu.

Jak to skutečně bylo, možná ukáže čas, ale dost možná se to nikdy nedozvíme. Vyjádření politiků a jejich zaklínání se, že platí varianta 1. 2., nebo 3. beru jako naprosto irelevantní, o podstatě problému nic nevypovídající.

tom 12.9.2006 8:21

Re: Letošní rok mě naučil - bohužel - jedné zkušenosti

A o to Paroubkovi právě šlo vyvolat alespoň u někoho podezření,že je obětí nějakého spiknutí a že ve skutečnosti je on jediný čestný , spravedlivý a vyvolený vést tento nesvépravný národ k prosperitě.Sám prohlásil,že je to útok na krále.Je vidět jaké má o sobě vysoké mínění.Je to nebezpečný diktátor!

Kryštof 12.9.2006 6:19

To je manipulace nejhoršího druhu....

...popisovaná ve většině učebnic: dostanu argument/návrh A. Tento argument nejsem schopen vyvrátit, ale vyvrátit chci. Řeknu tedy, že z argumentu A vyplývá argument B a ten už vyvrátit umím. No, a  nakonec řeknu, že když neplatí B, neplatí ani A. Takže není-li Paroubek schopen vyvrátit obvinení v Kubiceho zprávě, vymyslí si tzv. Kubiceho zprávu č. 2. V té budou taková obvinění, která vyvrátit půjde. Nakonec řekne: "Protože Kubiceho zpráva 2. je nepravdivá, je nepravdivá i Kubiceho zpráva 1." 

loula 12.9.2006 6:32

Re: To je manipulace nejhoršího druhu....

Ano, v matematické logice se tvrzení Když A, potom B říká implikace a jeden z nejhorších prohřešků proti logice je "obrácené tvrzení" Když nonB, potom nonA. Bohužel politici i novináři ( a občas i právníci) o tom nemají ani tušení a běžně tyto obraty používají.

JE 12.9.2006 9:16

Re: Re: To je manipulace nejhoršího druhu....

No já nevím, ale jestliže A implikuje B, pak je to skutečně ekvivalentní tomu, že non B implikuje non A. Ovšem neplatí, že B implikuje A.

loula 12.9.2006 9:28

Re: Re: Re: To je manipulace nejhoršího druhu....

Omlouvám se, popletl jsem to, skutečně máte pravdu A implikuje B, a často je používá nesprávný závěr  nonA implikuje nonB.

jonáš 12.9.2006 12:25

Re: Re: Re: Re: To je manipulace nejhoršího druhu....

Natož že nonB implikuje nonA, případně že B implikuje A .. ovšem speciální logika politická připouští cokoli, pokud to implikuje růst popularity a mandátů ;-D

JE 12.9.2006 9:24

Re: Re: To je manipulace nejhoršího druhu....

Ta manipulace je v tom tvrzení, že A implikuje B, které onen manipulátor nijak nedokáže. Pouze dokaže, že B neplatí a dovozuje, že pak nemůže platit A. Tento postup už by byl logicky v pořádku, pokud by ovšem platila ona nedokázaná implikace. A V TOM je podle mého skromného mínění ta manipulace.

Kryštof 12.9.2006 13:08

Re: Re: Re: To je manipulace nejhoršího druhu....

Přesně tak. Předcházející diskutující se k tomu stavěli z hlediska logiky. Ale při manipulaci vůbec nemusí platit, že z A vyplývá B!!! Prostě to jenom prohlásím. Bez důkazu. Příklad: manželka mi obviní, že jsem včera přišel pozdě domů z hospody (tvrzeni A). Odvětím: "Chceš říci, že chodím po hospodách a utrácím místo abych spořil na vysokou školu pro naši Aničku (tvrzení B)?? Tak to není vůbec pravda - zrovna minulý měsíc jsem ti dal celé své prémie!"(vyvrácení tvrzení B. A je to.

loula 12.9.2006 6:37

Re: To je manipulace nejhoršího druhu....

Jinak, už z věcného hlediska. Obvinění ze zprávy Kubice (nebo chcete-li Kubice I) je třeba prověřit padni komu padni, a do toho prověřování nemá Paroubek, ale ani Topolánek co mluvit. Je to věc policie a případně soudu. Druhá věc je, že zpráva Kubice I byla součástí předvolební kampaně, a jsem přesvědčen (nikomu ten názor nevnucuji) že jejím primárním cílem bylo, aby byla otištěna ve  sdělovacích prostředcích.

Vanek 12.9.2006 5:59

O socialistických kufřících a psychiatrické péči

O socialistických kufřících a psychiatrické péči

jirka.s. 12.9.2006 14:52

Re: Re: Re: Spurný ví o podvrhu(?) prdlajz,

Hezký den přeji, milý jednoroční dobrovolníku Marku. Skutečně by sis mohl sepsat svou vlastní Oranžovou zoologii.  Ale nezapomeň pokud možno ještě na vakát otisknout svého nejvyvolenějšího trojjediného maskota a vydej  minimálně v počtu členů té nejoblíbenější oranžové strany. Půjde určitě na dračku. Hlavně aby se tam kyždý v nějakém tom zobrazení poznal.

Erik 12.9.2006 3:08

To prece neni mozne

aby se k ex-predsedovi vlady nekdo jen tak priblizil a odevzdal mu neznamou obalku. Vzdyt prece ma ochranku, ktera kdysi kontrolovala reportery pres sto metru daleko v krovi kdyz byl na dovolene. Co kdyby ho nekdo chtel zabit nebo predat obalku s vybusninou? To je opravdu mozne kdykoliv prijit blizko k Paroubkovi, dat mu cokoliv do ruky, a v klidu odejit?

Stanislav 12.9.2006 0:56

Podvrh

Zrovna se tu sešly na Psu dva články o tomtéž. Váš kolega zcela správně objevil, že nejen, že nese Paroubkův styl vyjadřování, ale nese též nejvýsadější znak jemnostpána Paroubka -- i v každém hanopise ("omluvě", ...) se musí sám řádně pochválit ... ;-)

Klaun Parafín - americký zákla 12.9.2006 0:27

Haló, haló, slavnostní hlášení!

29.9.2006 v 17.00 u Vodičky v Keramické 3, Praha 7.