25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Není chřipka, není €-škvára

Islám je podle mne boží trest Bohem seslaný na lid národa vyvoleného za to, že ukřižoval Ježíška, syna jejich rodu národního. Tý koště (starosta Novotný ©), škoda, že jsem místo práv nešel studovat tu téologii. Ale třeba by to dopadlo stejně bombasticky, nebo ještě neobvykleji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 22.5.2020 7:40

Řekl bych, že za padesát let budou lidé o COVID-19 vědět totéž, co dnes o Hong-Kongské chřipce a určitě víc než dnes o Španělské chřipce. Obecně nepatřím mezi alarmisty a tuto karanténu jsem prožil celkem v pohodě. Právě proto bych s tvrdými čísly a z toho plynoucími závěry ještě počkal.

Špidla jde mimo mě, nicméně by ho měli hlídat určitě důsledněji, než ty tři pražské gerojpitomce.

M. Mařák 22.5.2020 7:14

http://martin-marak.blog.cz/2004/hong-kong-chripka-a-spidlovy-zdroje-jsou

M. Mařák 22.5.2020 7:13

No a já o tom všem mám vzhledem k tomu, co zvolna vyplouvá na povrch, jisté pochybnosti.

A ještě jiná věc. pandemie hongkong chřipky v roce 68 měla za následek milion mrtvých. Tady ve Francii to vláda nechala bez zásahu projet obyvatelstvem s tím, že pandemie již skončila a jedná se o běžnou chřipku. Později se zjistilo, že během prosince a ledna zemřelo 30 000 lidí.

Teď stát hustě koná a nastolil dost brutální diktaturu národního státu, která ještě neskončila. Jsme skoro na 29 000 zesnulých, tedy zhruba na stejném čísle.

Má ten cirkus, který s námi všemi provádějí, vůbec nějaký jiný smysl, než zbavit občany dalších práv a svobod? Nejsem o tom přesvědčen.

P. Dvořák 22.5.2020 7:06

Nikam nedojdeme. Nikdo dnes není schopen dokázat, zda to byla chřipečka od přírody nebo jsme z ní chřipečku udělali díky prvotním opatřením.

Já osobně jsem rád, že fotky v řadách naskládaných rakví nejsou od nás.

M. Mařák 22.5.2020 7:01

No, takřka nebyla, opravdu jen mini chřipečka oproti normální chřipce téměř bezvýznamná.

M. Mařák 22.5.2020 6:59

Nějaké záruky za dluhy panu premiérovi asi nijak nevadí. Jak jsem předpokládal, je zatím je jen naštvaný, že z medvěda nic pro ČR = Agrofert nedostane. Ani se mu nedivím.

Všechno se svou vládou během ekonomického růstu rozdalal a porošustroval na zvyšování důchodů a podobně, no a nyní se blíží recese, máme největší inflaci v EU, koruna vůči € klesá a do toho ještě ta chřipka, která u nás není, no a zásek tři sta miliard do rozpočtu.

Rvačka u stolu s medvědem ještě ani nezačala, uvidíme, jak to dopadne.

P. Dvořák 22.5.2020 6:56

Tak ona tady do teď nebyla.

Aha.

P. Dvořák 22.5.2020 6:55

Vy jste netoužil vědět, co si myslí? Já jsem nemohl ani dospat.

:-))

J. Nevrkla 22.5.2020 6:51

Je chřipka, v některých státech více, musíme být solidární, musíme si pomáhat, no a co?

No a hodně. Tady se jedná o takové částky a záruky za cizí dluhy, že pak budeme doživotně splácet a chovat se tak, jak určí věřitelé.

J. Cimbálník 22.5.2020 6:45

Koho to zajímá?

F. De Winter 22.5.2020 6:22

Pro Evropu nastává těžší zkouška než pandemie. Turecká vláda vydala v pátek 15. 5. 2020 prostřednictvím mezinárodní navigační příručky NAVTEX oznámení, v němž zakazuje vstup civilních i vojenských lodí jiných zemí do řeckých výsostných vod kolem turisty velmi oblíbených řeckých ostrovů Psara, Chios, Samotrhaka a Samos. Turecký námořní úřad zodpovědný za odesílání zpráv do NAVTEXu do příručky uvedl, že turecké námořnictvo hodlá v oblasti uspořádat cvičení s ostrými střelbami. To v podstatě znamená: „Lodě k ostrým střelbám tam můžeme poslat klidně zítra. Pokud si troufáte, příjďte nás vyhnat“. Obě země spolu za svého členství v NATO již jednou válčily v roce 1974, kdy Turecko anektovalo část neutrální Kyperské republiky, jíž přišla na pomoc řecká armáda. Řekové pomohli udržet Kyperskou republiku aspoň na polovině ostrova. Druhou polovinu dodnes okupuje Turecko, které na místě vyhlásilo nikým jiným neuznanou Kyperskou tureckou republiku. O ukončení tehdejší války se postarala 6. flotila námořnictva USA, která obě válčící strany fyzicky oddělila. Turecko také zřejmě spustilo dávno ohlášenou “postkoronovou” vlnu migrace. Ústy svého ministra zahraničí znovu oznamuje, že hranice Evropy jsou otevřené. Za této situace přichází dopis asi stovky europoslanců z frakce Zelených, Sjednocené levice(GUE) a RENEW, žádající potrestání Řecka za zacházení s uprchlíky a za údajné zastřelení pákistánského migranta s tím, že nikdo nesmí být za nelegální přechod hranice Evropy ohrožen na životě. Teď se ukáže, kdo je Evropan.

M. Mařák 22.5.2020 6:21

Když už jste nakousl ty chemtarils, tak doufám, že pan premiér nepošle do Číny Tvrdíka a Mynáře s kufříky plnými peněz, aby koupili a dovezli hromadu koronaviru a mohlo se to pak plošně sypat nad ČR z letadel a vrtulníků, aby se nějaká ta chřipka přece jen nakonec objevila.

P. Victorin 22.5.2020 6:02

Přiznávám, že mi neimponuje autorova snaha o vtipnost za každou cenu, ani celkový smysl článku mne příliš neupoutal.

V. Braun 22.5.2020 0:28

Tak jistě, bývalý poslanec za Berslusconiho je ten nejlepší a nejpoctivější zdroj informací. Čekal jsem od vás více, pane Mařáku. Když to takto půjde dál tak příští týden zde budete obhajovat teorii o chemtrails.