24.4.2024 | Svátek má Jiří


POLITIKA: Není chřipka, není €-škvára

22.5.2020

Pozóóór!
K roušcéééé hleď!
K roušcéééé zbraň!
Pohov!

Islám je podle mne boží trest Bohem seslaný na lid národa vyvoleného za to, že ukřižoval Ježíška, syna jejich rodu národního. Tý koště (starosta Novotný ©), škoda, že jsem místo práv nešel studovat tu téologii. Ale třeba by to dopadlo stejně bombasticky, nebo ještě neobvykleji. Jen tak pro nic za nic přece tomu vnukovi biblického Ismaela, taťky všech Arabů, ten archanděl Gabriel Korán do hlavy nenafoukal, nebo co, jestli dokážete pozorně sledovat tok mých široširých myšlenek a tak, jářku. Ale čím se Bohu biblickému znelíbily národy české, moravské a slezské, ptám se slavnostně a odpovědi nenalézám. Co mu provedly tak hrozného, že na ně seslal pohromu vpravdě biblickou v podobě nadnárodní korporace Agrofert a tak, řečeno jaksi obrazně. To prostě pochopit nedokáži, ať se snažím, seč mně všechny svaly v mozku stačí.

Má to navíc v kapse již patrně doživotně. I s tou chřipkou, která vlastně u nás vůbec není, mu Bůh milosrdný veškerenstvo všeobjímající pomohl. Netuším, co tím sleduje, ale cesty Boží jsou nevyzpytatelné, co se dá dělat. Na druhou stranu musím uznat, že premiér Babiš má buď naprosto skvělý tým strategických poradců, nebo je geniální on sám. Vzhledem k vývoji situace, na který dlouhodobě okamžitě reagoval a kterému přizpůsoboval změny ve stranické propagandě, se základem jeho úspěchu stala u nás obrovská a k volbám pravidelně chodící masa důchodců, které si koupil a zároveň je argumenty i činy přesvědčil, že jen on bojuje za jejich zájmy a že není žádný Kalůsik držgrešle šetřivý a podobně. Teď jim ještě všem zachránil život před apokalyptickou smrští smrtelnou té u nás téměř neexistující chřipky a je vymalováno.

Mám pocit, že to zvolna dochází i opozici od Klause ml. přes ODS až po všechny ostatní, kteří se najednou začali snažit a lákat důchodce různými gesty politickými a sliby nejrozmanitějšími. Hon na důchodce tak vypukl ještě dlouho před vyhlášením lovecké sezóny, ale karty jsou již stejně podle mne definitivně rozdány. No a nápady pana profesora Fialy typu, jak chce být příštím premiérem, jen vzbuzují pobavený úsměv, jsou totiž jaksi poněkud odtržené od reality. Došlo to dokonce tak daleko, že ANO podle posledních průzkumů veřejného mínění odsálo i tradiční voliče KSČM a ČSSD a jeho pozice dominantního hnutí na naší politické scéně je dlouhodobě neotřesitelná. Ani ty červené svetry a červené roušky u bývalých voličů sociální demokracie nezabraly, jak je vidět.

Volební model 2015-2016

Není chřipka! Není €-škvára!

Zatímco v ODS se mezi sebou mydlí národovecká (Zahradil) a libertinská (Novotný) frakce a ODS se na své národovecké Zahradil-Vondra cestě zvolna ubírá do bezvýznamnosti, neboť u národovců je silně přecpáno, ODS u nich vzhledem ke své historii stejně není a nikdy již nebude důvěryhodná, blíží se další velmi důležitá událost významu globálně evropského. Bude se rozdávat €-škvára a porcovat chřipkový medvěd matičky národů EU dobrotivé. U nás ale žádná chřipka není. Co s tím, to je jaksi nemilé, jak to tak vypadá.

Itálie patrně spolkne svou velkou hrdost národní a dostane škváry učiněnou hromadu, neboť se Italové velmi snažili a pilně falšovali počty mrtvých na chřipku, aby nemocnice dostaly dotace ze státního fondu vytvořeného k tomuto chřipka účelu, viz video o něco níže, tady Alsasko snad také, jsme tady přece jen v epicentru té chřipkové smrště a diktatura národního státu nás spoutala jak utržená z řetězu. Ale co naše kotlina národní, mlékem a strdím oplývající, která jakoby zázrakem zůstala bičem Božím takřka nedotčena.

Možná nás Bůh tak nějak zkouší, jestli jsme Boží hovádka bohulibá a soucitná, jestli jsme schopní nejen pořád brát, ale také jednou i dávat jiným, kteří jsou v maléru. To je možná takový první krok k vzájemné evropské solidaritě, první zamyšlení nad blížícím se porcováním chřipkového EU medvěda. Jsem zvědavý, jak se s tím vypořádá taťko Čechů a jeho nadnárodní korporace, trusty a holdingy ve stát přerůstající, když u nás žádná chřipka vlastně není.

Patrně tak na nás skutečně zůstane jen solidarita s postiženými zeměmi evropskými, kde nějaká chřipka údajně byla jako např. Itálie, nebo tady Alsasko. No, co se dá dělat. Musíme si pomáhat, jářku, nebo co. V době postdemokratických diktatur národního státu mne nakonec uklidňuje jen jedna zásadní skutečnost. Pan premiér tu €-škváru kvůli konkurenceschopnosti natolik potřebuje, že si vůči Evropské unii nemůže příliš vyskakovat a stejně jako má on v kapse důchodce u nás doma, tak má i EU v kapse jeho podnikání, a tedy i politickou kariéru. Meandry života politického jsou někdy vskutku velmi zašmodrchané a boží mlýny, zdá se, přece jen melou.

A jak to kupčení s počty zesnulých na chřipku probíhalo v Itálii? O tom měl nedávno emotivní parlamentní řeč bývalý poslanec za Berlusconiho stranu Forza Italia Vittorio Sgarbi, nyní člen parlamentního uskupení Gruppo Misto: „Uniti contro le dittature per la verità!“ Sjednoceni v pravdě proti diktatuře! Poslanec v proslovu tvrdí, že počty obětí nejsou reálné, neboť u každého zesnulého byl jako příčina úmrtí automaticky zapsán covid-19. Podle zdravotníků údajně 96,3 % zesnulých odešlo na jinou zdravotní příčinu než na koronavirus a mrtvých na koronavirus v Itálii není 25 000, jak se oficiálně tvrdí, ale zhruba 5 000. (Italské titulky, které jsou přidány v parametrech, si můžete nahradit českým překladem taktéž v parametrech videa na YouTube.)

Převzato z blogu autora s jeho souhlasem