18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Nenechme se zmást

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Anklewicz 8.1.2011 9:59

Jiný pohled.

Nálepkování pana Michálka jako jehovisty, může svědčit jen o dvou věcech. Buď o naprostém zmatku, nebo čisté fašizaci na Hradě. A jak známo Übrmensch se nikomu zodpovídat nemusí.

J. Malá 7.1.2011 15:45

Nenechme....

Zcela zbytečně se zde přete o vině či nevině p.Michálka.Je evidentní, že on, jako ohlašovatel, na to doplatil..Takže si neberte k srdci výzvu Johnova manuálu, abyste nedopadli stejně. A mimoto kauza Drobil se rozplývá do ztracena, překryta hádkami premiéra s Johnem a odchody doktorů.Za čas se podivíme, kde se zase vynoří Drobil.Všichni odejíti vždy dostanou lepší džob než ten, ze kterého museli. O své služebníky se strany vždy postarají, musí si chránit svá tajemství.

T. Pansky 6.1.2011 17:38

Rozklad spolecnosti v primem prenosu ...

Retoriky o zniceni sede ekonomiky zde bylo uz velmi mnoho (ODS i CSSD).  Jenze temer vsechny pripady podezreni z uplaceni vysumely do ztracena.  ... Z dnesnich reakci a cteni Psa po velmi dlouhou dobu si uvedomuji, ze ceske policii uz neveri temer nikdo, dokonce ani urednik, ktery ji sam sefuje - ale ten to asi vi nejlepe, v jakem stavu se policie nachazi.  Nekale jednani statnich uredniku a politiku se stalo realitou zivota.  Soucasny predseda vlady odmitl nabizenou zivotni politickou sanci, kdy mohl dokazat, ze boj proti korupci proklamovany na volebnich plakatech, mysli vazne - pan Necas ji zahodil !!!  Horsi je to, ze lide uz to prijali za normalni.  ... Co vlastne chce Ceska spolecnost ???  top0625top@hotmail.com

E. Kůrka 6.1.2011 16:01

Zajímalo

by mě, zdali autor byl právě takto aktivní za premierování Zemana

J. Jirát 6.1.2011 15:41

Výborný článek.

Výmluvně seřazená fakta. Máte pravdu, tato fakta je třeba opakovat. Jinak mohou zaniknout v šumu vydáveném blbci jako Kulheim nebo Rybák.

B. Rybák 6.1.2011 13:53

Pane Haas

Když už nemáte žádná nová fakta, tak by jste mohl s úsudkem počkat do doby, než budeme moci objektivně posoudit, jestli tím největším darebákem (hlupákem?) v tomto případě není právě pan Michálek.

PS. Historie MŽP je historií korupce a já-na-bráchyzmu, tak proč naáhle takový zájem o jednu panem Michálkem nenapravitelně "zprzněnou" kauzu?

M. Matoušek 6.1.2011 16:44

Re: Pane Haas

On tu kauzu někdo przní?Pak to bude bezpochyby Nečas,který ji bagatelizuje a který stále povauje Drobila za poctivce.Začínám nabývat přesvědčení,že Nečas je právě atkový "poctivec" jako jeho chráněnec Drobil.

B. Rybák 7.1.2011 0:16

Re: Pane Haas

Pokud na ní něco bylo, pak ji zprznili pánové John a Michálek, tím že ji dali tisku a ne policii. Pokud nejsou idioti, pak to mohli udělat jen proto, že věděli, že to celé stojí na "vodě" (patrně na k žertování, nebo k vytahování vyprovokovaném, nic netušícím kamarádovi pana Michálka. A dokud toto nelze vyvrátit, měli bychom se zabývat důležitějšími věcmi.

M. Vondráček 6.1.2011 11:40

zmást se

jen tak nenecháme pane Haasi, příspěvek pana Kulheima jest toho skvělou ilustrací. Jen jaksi nechápu , proč z toho děláte Vy a někteří jiní boj skvělého pana Michálka proti padouchům z ODS. Opravdu takovému rozdělení rolí věříte ??

I. Schlägel 6.1.2011 12:13

Re: zmást se

A jakému rozdělení rolí věříte Vy?

J. Láníček 6.1.2011 14:18

Vondráčku a Kulheime, kteří se nenecháte zmást -

- můžete mi ilustrativně říct, co se třeba prokazatelně zjistilo v kauze Pět na stole v českých ? Komu co dokázali a koho při tom přichytili s nějakými penězi ? A pokud se nepletu, tak ten dotyčný z kauzy dostal kriminál na  podmínku ! Takže jaké byste těm exponentům z poslední propírané  kauzy rozdělili role ? Docela rád bych si to vyslechl. Ono je totiž docela podstatné jen to, co se kolem toho následně dělo - tedy jak se k tomu postavili Nečas s Drobilem a pan prezident !

M. Matoušek 6.1.2011 16:47

Re: zmást se

Já také věřím takoému rozdělení rolí.Ostatně,ODS nikdy neměla čisté ruce.Připomenu konto ve Švýcarech,sponzory ze záhrobí Sinhu a Lájoše Bácze,Šrejbra,ztrátu paměti utnelpapá atd atp.

B. Rybák 7.1.2011 0:35

Re: zmást se

Zapoměl jste na Klausovu vilu ve Švýcarsku. Nezaslouženě, je to krásná ukázka zhovadilosti "našich" masmédií, neoddělitelná od těch ostatních. Čí bylo to "švýcarské konto" a kolik na něm bylo? Ono i to "záhrobí" vzniklo, jak známo jako opilecký žert lidí, kteří pak odešli do US. Žert, nad kterým se oprávněně zavřela voda, než se začal hodit těm, kteří chtěli zničit českou cestu (transformace). Zdařilo se to, úspěšně nás ožebračili. Tleskejte tomu dál (možná vás za to platí).

J. Kulheim 6.1.2011 11:01

"Kauza Drobil".

Petr Nečas byl pověřený V.K. dne 29.6.2010 sestavením vlády. Vláda byla jmenována dne 28.července 2010 tj. v létě.  Pan Michálek měl již v létě podezření na korupci. a proto již v létě konzultoval pana Johna a požádal ho pomoc. Ten mu poradil, aby se obrátil na novináře pana Kroupu. V té době ještě neměl žádné důkazy, jenom měl velkou chuť najít nějakou korupci.           1/ Je pan Kroupa je osoba důvěryhodnější než pan John? V září kontaktoval Johna a potom Kroupu, nakonec Nečase. Přitom obešel Drobila i Johna.

2/ To, že čistička byla předražena o 500 milionů,  zjistil za necelé 4 měsíce pan Michálek?

3/ Kdo a kdy  vypracoval projekt za 3000 milionů? Byl to pan Drobil?  Pokud ano, tak je to genius k pohledání. Nevypracoval projekt nějaký úředník  před příchodem Drobila? Snad se dá najít jeho jméno.

4/ Pokud by se prokázalo, že by  peníze z korupce přišly na účet ODS, tak by nebyl problém tuto stranu zrušit. A bylo by všechno vyřízené. Nezjistilo se vůbec nic a proto to nic pustil pan Kroupa do médií a celá „kauza“ začala žít vlastním životem. Jsou to jenom spekulace nic víc. 5/ Bylo by vůbec možné nějakým způsobem zpronevěřit 500 milionů korun a dostat je na účet ODS?

Co se vlastně v "kauze Drobil " stalo?Já to zatím nevím  Kolik Drobil ve spolupráci s Panem Nečasem vyvedli peněz na účty ODS? Kdo poslal peníze na tyto účty? Nebo je v hotovosti někdo přenesl v igelitové tašce? Kdo to ví, nech do toho vnese trochu světla. Pan Michálek je genius, snílek nebo prohnaný šíbr. Přijít na nové pracoviště a už na vrátnici větřit nekalosti. Něco takového mít vedle sebe je, nepochybně, touha každého nového ministra. Ministr policie na kterého se obrátí člověk, který má podezření na korupci, mu doporučí, aby se obrátil na novináře, který mu poradí jak získat důkazy. 

I. Schlägel 6.1.2011 12:16

Re: "Kauza Drobil".

Pane Kulheime, můžete nějak věrohodně interpretovat slova pana Drobila o ničení důkazů takovým způsobem, aby bylo zjevné, že pan Drobil ničení důkazů nepožadoval, a zároveň takovým způsobem, který by z Vás neudělal hlupáka? Děkuji Vám za snahu.

J. Kulheim 6.1.2011 14:05

Re: "Kauza Drobil".

Vy jste k tomu co jsem napsal já nenapsal nic.

Cituji:   Jakmile Drobil zjistil, že si Michálek rozhovory nahrával, řekl: "Pokud máte něco, co dokazuje nějakou trestněprávní zodpovědnost, tak buď s tím zajděte na policii, anebo to zničte. V opačném případě to zničí vás. To říkám úplně otevřeně."

S. Ševeček 6.1.2011 9:21

Historie podle Haase

začíná 13. října 2010.

V. Kolman 6.1.2011 9:16

COŽ TAKHLE DOKÁZAT "BOJ PROTI KORUPCI JASNÝMI SKUTKY"???

Kdyby "vrchnost" myslela své řeči o t.zv. "boji proti korupci" opravdu vážně, pak by už byl pan Michálek (odvážný člověk, který právě na korupci adresně upozornil) už dávno novým ministrem, místo dostavadního ministra. Dokázal opravdovým SKUTKEM!, nejen jalovými, neupřímě míněnými řečmi, že mu není lhostejné sprosté rozkrádání peněz občanů této republiky.

       Jelikož se ODS snaží seč mu síly stačí nechat tento případ "vyšumět", ztratila u mě důvěru a při všech dalších volbách už můj hlas nedostanou ani náhodou.

P.S.-Ví se, jak dopadl a co v současné době dělá člověk, který před lety upozornil na "turecké" hospodaření při opravě zámku Štiřín???

F. Matousek 6.1.2011 11:02

Re: COŽ TAKHLE DOKÁZAT "BOJ PROTI KORUPCI JASNÝMI SKUTKY"???

To sice nevím, ale vím, ze kdyz pan Haffer, (nebo jak se jmenoval v knize "Snatky z rozumu "), dostal audienci u císare Frantiska Josefa a sdelil mu, ze ve vojenskych skladech hnijou tuny portavin, ze se tam rozkrádá a "turecky" hospodarí - byl v nemilosti propusten. A náprava se nekonala, naopak, pan Haffer si dozivotne ublízil.

K. Janyška 6.1.2011 9:00

Jsme 16 nejkvalitnější demokarcií světa ! Trulanti ! Dzp.

Z. Rychlý 6.1.2011 9:16

Re: Jsme 16 nejkvalitnější demokarcií světa ! Trulanti ! Dzp.

A neleníme ! Brzy budeme 19., možná 22. a snad i ta stá pozice nás jednou potká ! Vpřed směle soudruzi ! Zelení, červení, modří, oranžoví korupčníci, do toho !

F. Matousek 6.1.2011 11:06

Re: Jsme 16 nejkvalitnější demokarcií světa ! Trulanti ! Dzp.

To 16. místo urcite není spatné.

Tak si tedy predstavme, jak to asi vypadá v tech zemích, co se umístili za Ceskou Republikou.

J. Václavíková 6.1.2011 11:36

Re: Jsme 16 nejkvalitnější demokarcií světa ! Trulanti ! Dzp.

Pane Janyško, doufala jsem marně, že pochopíte mou narážku, kterou jsem Vám adresovala po minulém výkřiku o 16 demokracii. Za číslovku řadovou patří tečka, pokud jste tedy měl na mysli šestnáctou, napište správně 16. nejkvalitnější demokracii. Jestli máte naopak na mysli, že je u nás šestnáct demokracií, napište 16 demokracií. Jinak Hayek aby se v tom vyznal! S pozdravem S Klausem a ODS vzhůru ke světlým zítřkům, třikrát zdar!

S. Vaněček Šauerová 6.1.2011 13:58

Milá paní Václavíková,

to byste se tady musela upsat. A což teprve ten slovník užívaný pro politické oponenty, chci říct nepřátele téměř na život a na smrt ! :-) Možná bychom se měly spolu s panem Jochem ucházet o zapsání do seznamu ztroskotanců a zaprodanců, co myslíte ? :-)

http://www.ceska-media.cz/article.html?id=363508

P.S.: Přizvat též paní Martinovskou  ? :-)

J. Václavíková 6.1.2011 14:19

Re: Milá paní Václavíková,

Už se nás tady k PL hlásila řada, vč. paní Martinovské, obzvláště díky agitaci p. Varadinkové! Myslím, že budeme v dobré společnosti:-)))

K. Janyška 6.1.2011 8:59

Tomáši Haasi, kdo Vám co z ODS podělal ? Dzp.

P. Rajman 6.1.2011 8:49

ODS je česká HZDS

Celá 90. léta žili obyvatelé Česka ( a nebo velká část )  v iluzi, že český politický systém je vyspělejší, otevřenější a veskrze demokratičtější než systém na Slovensku. Tato iluze byla posilována atraktivnější pozicí Česka v rámci Evropy a s ní souvisejí relativním ekonomickým potenciálem. Na začátku 90. let při zavádění eura by asi nikdo nevěřil , že  pro mnoho Čechů ale i Slováků v Česku žijících  stále ještě  "mečiarovské" Slovensko  splní kriteria vstupu do eurozony a tuto měnu zavede , stejně jako přímou volbu prezidenta a spoustu dalších výdobytků demokracie o kterých se nám  v Česku může jenom zdát. Místo toho byl a dosud částečně je českým mainstreamem xenofobní český šovinismus, který musel logicky vyústit v lekci "pravého rigolu" tj. situaci, kdy občané nejsou státem okrádáni ve smyslu znárodnění ( tj. konfiskace majetku - pro lepší orientaci levý rigol ), ale vysáváním státních prostředků extrémně šovinistickou pravicí ( rozuměj ukradením části vybraných daní a "darů" uložených ve fondu, který spravuje  stát).Česko je tak opět na rozcestí, kdy se musí rozhodnout stane-li se ( opět ? ) součástí další evropské integrace nebo zabředne do polodiktátorského systému jaký měly některé evropské státy po 2. sv. válce.

J. Urban 6.1.2011 8:41

No jasně.

Nečas funguje jen jako stafáž kmotrům. Pokud by nefungoval, nebude Nečase, jako není Topola. Je v ODS asi tak 20 let. Kam s jeho přispěním dospěla ODS za 20 let? Nečas to nemůže a nejspíš ani nechce změnit.

P. Čoupek 6.1.2011 8:37

Je to přesně tak

Snaha zamést a bagatelizovat tento případ je značná. A to se soudruh ministr (jinak lze tohoto papaláše podle jeho až neskutečně ubohého slovníku který předvedl v náhrávkách stěží označit) chystal o velké úspory v resortu snížením platů řadových zaměstnanců či jejich prospuštěním. Dá se tu ještě mluvit o nějakém zbytku důvěry?

T. Pansky 6.1.2011 3:23

Pane Haasi, Vase clanky si vzdy prectu. Pojdme si zaspekulovat ...

... ODS vyrostla v devadesatych letech na vlne rozsirovani post-komunisticke spolecnosti doprava.  De facto, ODS opanovala ceskou pravici nejen na celostatni, ale i na regionali urovni.  Logicky, tento uspech a pseudo-opozice v podani CSSD uvolnily prostor pro velmi tesny srust politickych a ekonomickych zajmu.  Ted vubec nechci umensovat zasluhy ODS na vyvoji Ceske republiky v poslednich dvaceti letech.  Je ale mozne, ze ve skrytu celkove celostatne uspesne politiky se v oficialnich strukturach ODS vytvorila uplne jina (podnikatelska) struktura, ktera vyuziva ODS pouze jako medium ke zvysovani svych osobnich zisku bez ohledu na destrukci, kterou svym osobnim prospechem ODS zpusobuji?  Je to mozne ?  Nestava se to realitou?  ...  Pan Haas se snazi o zmenu pomoci upozornovani na politickou realitu.  Jini pisatele (zde na Psu napriklad panove Dolezal nebo Barton) odmitaji jakoukoliv kritiku ODS a sve oponenty zesmesnuji; snazi se soucasny stav zakonzervovat.  Jenze realitou se muze stat to, ze volicska prizen ODS se naprosto propadne pod hranici volitelnosti, coz si nepreji.  A co kmotri ?  Ti jednoduse odejdou s plnymi kapsami.  Dovoli jim to clenove ODS nebo ma ODS zdrave jadro, ktere se tomu vzepre a postavi ODS opet na nohy ?  Uvidime ... top0625top@hotmail.com