23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Nenávidíte Zemana?

Tak to nejste sami. Takových je v horních vrstvách společnosti - tedy v těch, co se považují za horní - plno. Já nepatřím mezi „horní“, ale osobně jsem mu nemohl, jak se říká, přijít na jméno, když vyhlašovat v letech 1998 a dalších, že je Česko „spálená země“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vacek 7.3.2016 18:43

Pan Vlk

považuje naše dva poslední prezidenty za státníky světového významu. Nechme mu tento svérázný názor. Zemanovo opakované lhaní a urážení kdekoho mu zřejmě imponuje. Grafoman, sběratel per a doktorátů, Václav Klaus, jehož ambice ve sportu i jinde byly vždy větší než schopnosti, je opravdu hodný obdivu. Oba tito velikáni lezou do zadku Putinovi a to není dobré!

J. Kraus 6.3.2016 19:56

V Praze je

oficiálně cca 5800 volných bytů k prodeji. Další desetitisíce je prodaných, ale neobydlených, přičemž na jedno jméno může být napsáno víc bytů v různých lokalitách. To už není údaj úřední, ale odhad pracovníků stavebních firem. Staví se dál a dál zběsilým tempem, na podzim třeba na severovýchodním okraji Prahy začaly stavební práce na dalším poli, krásném přibližně čtvercovém lánu o straně asi 1,2km. Teď už je tam buňkoviště, hromady skrývky a betonují se základy, Movití zahraniční developeři k tomu najímají české firmy, v nichž už ale kromě pár techniků a šéfů tuzemce nenajdeme. Vše je co možná nejlevnější, co se dá ošidit, je ošizeno. Jak ale říkají čeští vysokoškoláci, tahle země patří všem – o tom se s nimi nediskutuje. Jim patří budoucnost, starší člověk by už měl jen přihlížet z povzdálí a snažit se nenápadně podchytit jen ty perspektivní. Cesta zpět není a vpředu to páchne krví. Jisté je to, že české země se zastavěnými a hnojivy na desetiletí zničenými poli za normálních podmínek deset milionů lidí neuživí, ani pět. Jak vidíme na průběhu migrantské krise, vše je předem dobře naplánováno. Otázka je, co by se stalo, kdyby do části z desetitisíců volných bytů v Praze bylo nastěhováno, řekněme, po pěti až deseti migrantech. Někteří z dosud výkonných pracovníků stavebních firem říkají už aby tady ti muslimové byli, přestala se ničit země a mohlo se začít od nuly, jiní přemýšlejí, jak celou tu zahraniční výstavbu sabotovat.

L. Novák 6.3.2016 20:35

Re: V Praze je

Tak si tu půdu kupte a nechejte ji zahrádkářům... :-P

M. Prokop 6.3.2016 22:36

Re: V Praze je

Jo, to plánovité hospodářství, to bylo něco jiného! :-P

L. Harvánek 6.3.2016 19:55

Nenávidíte Zemana?

Nepatřím mezi pravicové voliče a Miloše Zemana jsem volil v druhém kole jako východ z nouze.Přesto po 3 letech ve funkci u mně ztratil důvěru a to nenávratně a nezvratně.On je to totiž naprosto zvláštní člověk a navíc trpící jakousi zvláštní a nevyléčitelnou chorobou.Je totiž bohorovně sebestředný,namyšlený a neomylný.Asi tak,jak bývali s.s. Stalin a jemu podobní.Takže já na něho neútočím,ale jeho chování "řeznického psa" se musím nějak bránit.A jak?Nejde-li použít slušných forem,musí se použít všech dostupných.

M. Prokop 6.3.2016 22:37

Re: Nenávidíte Zemana?

A to jste nevěděl, když jste ho volil?

L. Novák 6.3.2016 19:06

Zeman je k**nda... :-)

Reakce na kauzu Peroutka: V Brně se objevil nápis Zeman je k**nda

Server iDNES.cz přinesl informaci a fotografii nápisu, který se objevil v Brně jako reakce na kauzu kolem Ferdinanda Peroutky, kterou vyvolal prezident Miloš Zeman. Autor napsal větu „Zeman je k**nda“ a podepsal jej F. Peroutka.

http://svobodneforum.cz/reakce-na-kauzu-peroutka-v-brne-se-objevil-napis-zeman-je-knda/

L. Novák 6.3.2016 19:20

Re: Zeman je k**nda... :-)

Zeman přitvrdil na adresu Peroutky. Nehorázné, zažalovat měli i jeho, říká Wagnerová

http://www.lidovky.cz/zeman-se-smeje-za-bukem-bez-dolozeni-clanku-ale-nevyhraje-rika-senatorka-1a4-/zpravy-domov.aspx?c=A160306_143134_ln_domov_sk

J. Lancik 6.3.2016 20:23

Re: No jo, ale

Napis nerika ktery Zeman, Svejk by rekl, ze znal dva. Jeden delal metare a sbiral po ulici psi hovinka a tan druhy vyhazovace spatnych hosti v jednom prazskem bordelu. Myslite, ze jeden z nich to dotahl na hrad?

L. Novák 6.3.2016 21:20

Re: No jo, ale

Ten, co lhal, kudy chodil... :-)

Ś. Svobodová 6.3.2016 18:52

Lidi, lidi...

Kdyby byl Zeman asketický sportovec, byl kultivovaný, milý, upřímný a byl politicky loajální ke svým stranickým kolegům, NIKDY by se nestal předsedou vlády a ani náhodou PREZIDENTEM.

A KDO TO DODNES NEPOCHOPIL, bude nutně zklamán nejen ve volbách příštích, ale i v následujících. V přímé volbě podle našeho vzoru může zvítězit jen někdo, s kým se většina voličů může identifikovat (např. Zeman), nebo někdo, kdo by byl pro většinu voličů jasná autorita (např. Babiš).

M. Prokop 6.3.2016 22:38

Re: Lidi, lidi...

No a co? Omlouvá to snad fakt, že je špatný president?

J. Urban 6.3.2016 14:21

Otázka pro ústavní právníky:

nenaplňuje náhodou MZ tím, že ve funkcích, kde je zákonem požadována bezpečnostní prověrka, ponechává osoby, které tu prověrku nemají a nikdy nemohou dostat (bo jsou třeba ve spojení s cizími mocnostmi či mají jiné velmi pochybné styky) skutkovou podstatu trestného činu velezrady?

M. Prokop 6.3.2016 14:51

Re: Otázka pro ústavní právníky:

Spíš nikoliv. Na Zemanovy sviňárny a blbost voličů nelze aplikovat zákony.

V. Váňa 6.3.2016 16:29

Re: Otázka pro ústavní právníky:

Vážený pane Urbane,

nejsem sice právník ústavní, ale o této věci něco vím: Mynář na svou funkci nemusí mít nutně bezpečnostní prověrku. Jen se nesmí dostat k žádnému materiálu, který má režim krytý bezpečnostní prověrkou.

Takže je to asi trochu složité, když se nemůže účastnit některých jednání, případě nesmí nahlédnout do některých materiálů. Ale to je také vše.

A velezrada se týká už vůbec něčeho jiného. Velezradou se rozumí jednání prezidenta republiky směřující proti svrchovanosti a celistvosti republiky, jakož i proti jejímu demokratickému řádu.

Na žalobu to fakt není.

V. Vlk 6.3.2016 18:42

Re: Otázka pro ústavní právníky:

No, vážený pane Urbane, problém je v tom, že zaprvé to není ani náhodou velezrada a za druhé to , že nejen ústavní právníci vědí, že je zde silné podezření. Že BIS s prověrkami manipuluje na politickou objednávku . Už jen množství lidí kolem Zemana ( ale i jiných, co se nehodili) , co nedostalo bezpečnostní prověrku pod tak pitomými "důkazy" že koupili "moc levně " nějaký dům , je nějak moc velké. Což vzbuzuje pochybnost o tom, jak to je. Ostatně BIS nemusí ze zákona svá rozhodnutí obhajovat , ani před Ústavním soudem ,ani před třeba Parlamentem. A to ani zpětně. A není za svá rozhodnutí nikterak právně odpovědná.

Š. Hašek 6.3.2016 12:52

Souhlas s článkem.

R. Racek 6.3.2016 12:11

Nesmysl !

Srovnávat mejdan Charty 77 s opileckým extempore prezidenta u korunovačních klenotů je naprostá blbost !! Nebo už opilec Zeman může být ožralý kdykoli a kdekoliv, protože v Chartě se někdy zachlastalo ???

B. Rybák 6.3.2016 11:46

Problém Zeman

Jeho arogantní často povrchní afektovanost byla nepřehlédnutelná od jeho prvních veřejných vystoupení.

Jeho úspěšné budování levicové ČSSD v zemi, která se teprve vyhrabávala ze následků 40-leté levicové diktatury a v zápase o důvěru západních institucí nesměla ztrácet s levičáctvím čas na tom přinejmenším u stoupenců transformace na standardní kapitalistickou demokracii nic nezměnilo.

Teprve vytvoření "opoziční smlouvy", která byla zcela nečekaným "tahem" proti vydírání vlastizrádné "posarajevské" DEU (chtějící odstavit Klause a zničit ODS) ukázal M. Zeman své státnické schopnosti!

Ani nejzuřivější protivníci M. Zemana ho nikdy nepodezírali z touhy po zbohatnutí. Jeho politická motivace je tedy psychologická, ideová a morální. Vhledem k tomu, že úřadem prezidenta Zeman svoji politickou dráhu ukončí, nemělo by nikoho překvapit, že své role prezidenta se chce navzdory obrovským zahraničním tlakům zhostit se ctí! Přeji mu a tedy i našemu státu hodně politických úspěchů!

M. Prokop 6.3.2016 14:54

" že své role prezidenta se chce zhostit se ctí!"

Škoda, že to není vidět.

Politický úspěch by byl, kdyby se uchlastal nebo přerazil o koberec.

L. Novák 6.3.2016 19:22

Re: " že své role prezidenta se chce zhostit se ctí!"

:-D :-D :-D

Zemanem už cloumá senilita a stařecká demence.

S. Tomáš 6.3.2016 11:43

Vlk psal zbytečně

Stačilo by, kdyby napsal; opilci Čech,Moravy a Slezska spojte se a ujměte moci se Zemanem!

J. David 6.3.2016 11:32

Nic ve zlém

Pane Vladimíre, jsem již také "dříve narozený" (1950). Nicméně se domnívám, že je mi bližší nazvat podstatu problému přímo, než to diplomaticky a slušně okecávat, a chodit okolo toho, jako okolo horké kaše. Ono je upřímnější si zaklít jadrně "do pr.ele!", když si ty prsty skřípnu ve veřejích, než zatlachat cosi typu: "dovolíte milostivá, abych si zaklel 'sapfrment', aby Vám to nezpůsobilo duševní pohnutí v šestinedělí?". Víte, je mi vždy milejší jednání "na rovinu" i s případným výrazivem "hrubého zrna", než farizejské žvanění a okecávání vážného stavu, tzv. korektně. Klasika byl třeba Černobyl. Bylo to tam klasicky "v pr.eli", a místo toho se to pliticky a ideologicky korektně okecávalo, čas běžel a tok "průse.onů" narůstal, místo toho, aby se jasně a lapidárným výrazivem označil stav. Víte, jsem starej technokrat. A plus B, a to celé na druhou, je furt pro mne druhá mocnina dvojčlenu, byť se to někomu zdá vulgárním popisem, a má ideu to verbálně zjemnit, aby se třeba nějaký Dežo, či Pepek necítil ukřivděn. Kurňa, nazývejme objektivní realitu přímo, tzv. si "nalitím čistého vína", nebo se dle Dr. Goebelse, když nás kopou do "pr.ele", tak se "stahujeme pouze do připravených pozic"? Víte, proč budu Zemana volit (pokud bude kandidovat) znovu? Protože válcuje klasické salonní žvanily, kteří jsou odtrženi od reálií běžného života. Humanitníci, polibte technokratům řiťi, bez technokratů byste žvaněním nepřežili.

J. Kyselková 6.3.2016 11:22

Psina.

Prezident jen vysloví slovo "kalašnikov" a hleďme ! Plno fešáků, hlídacích psů demokracie a dobrého vkusu, čímanů na etiketu - se zachvělo a kleslo hrůzou. Taková síla slova zasáhla přímo i předsedu vlády, který nebyl k utišení. Většinou se třesou pořád a žádájí Parlament, aby se tohle slovo neříkalo. Taky ministr Chovanec, kterého rozrušila papírová maketa šibenice, přísně zasahuje a rád by zahnal odvážlivce do tepláků.

Zatím zpěvy a psina.

M. Prokop 6.3.2016 14:56

Re: Psina.

A nebylo by přece jenom lepší, kdyby v roli presidenta blbě nekecal? Jenže, co by pak dělal?

J. Kyselková 6.3.2016 18:01

Re: Psina.

Ano, pane Prokope, MZ nemluví podle gusta mnohého z nás, ale mně na současném prezidentovi hlavně vadí, že je socan jako poleno. Co se týče problému migrace je dobrý. Drží. Strašný by byl multikulturně nadšený Diensbier nebo emancipované hrabě, kterého jsem volila v představě, jak by zdobil eticky český trůn. (!) (To už by jsme krotce živili migranty na vlastním dvorečku, nebo přímo u stolu či v lóži).

M. Prokop 6.3.2016 22:40

Re: Psina.

S knížetem by byly jen jiné ostudy. Prakticky by se nezměnilo nic, ani s připrchlíky 3i.

K. Janyška 6.3.2016 10:17

Přestože jsem Zemana ve druhém kole volil proti pro mne

zločinci světového formátu, Khárlovi, nemám ho rád a nikdy jsem ho rád neměl. Je to pro mne jen o jedno promile Khárla lepší zločinný socialista a jen mi někdy připadají srandovní některé jeho výroky, zejména na margo novinářů, které považuji rovněž za nezorientované a hloupé lidi stejně, jako socialisty. V drtivé většině případů, blížících se všem... Dzp.

L. Novák 6.3.2016 19:24

Re: Přestože jsem Zemana ve druhém kole volil proti pro mne

Hmm, já si myslel, že Zemana může volit jen idiot... :-P

V. Kolman 6.3.2016 7:45

STAČILO NAPSAT:

"JAK SE DO LESA VOLÁ - TAK SE Z LESA OZÝVÁ!"

Pan Vlk napsal zajímavý a logiku nepostrádající článek. Ale co jiného mohl očekávat p. Zeman (na př.) od novinářů, když je nazval póvlem, hnojem a ........? On si pan Zeman o ten sarkasmus a posměch svým vyjadřováním a chováním přímo říká. A je mu ho také hojně dopřáváno - v podobném stylu, jaký používá on sám.

P.S.-Miloš Zeman není z mnoha důvodů "mým šálkem čaje", nevolil jsem ho a v mnoha věcech s ním nesouhlasím. Ale ani se nesnižuji k jeho laciné dehonestaci.