Neviditelný pes

POLITIKA: „Nemá roušky, nemá roušky...“

11.4.2020

Tohle kvičení, které se ozývalo od začátku epidemie koronaviru, mi připomínalo vždycky kvičení pazhřivého šaška z filmu Šašek a královna: „Neumi čéésky, neumi čéésky.“ Ten geniálně Polívkou zahraný part hrbaté duše, arogantního zbabělce, podlézavého vychloubače.

Všem těm hrbatým duším nevadilo a dodnes zřejmě nevadí realita a skutečnost. Oni chtějí plivat sliny, šklebit se a předstírat, jak jsou úžasní. Předstírají, že vůbec nevědí, a dělají, jako by to nevěděl nikdo na celém světě, že na počátku pandemie neměl roušky nikdo. Ani Čína. A kupovala je zoufale po celém světě. Třeba i u nás.

Prostě proto, že na takovou mimořádnou situaci se nikdy žádný stát neodkáže dokonale připravit. Protože to prostě nejde. To byste museli mít kvůli bakteriím a virům neustále ve skladech 100 milionů roušek, 50 milionů respirátorů - a pro každý případ jiné. A každý druhý rok je vyhodit a koupit nové. Neb jim propadla záruka nebo se vyrábějí modernější.

Jsou události, na které se nelze „kvalitně“ připravit. Například v případě vypuknutí velkých požárů, které u nás mohou brzo nastat, neb máme obrovské suché lesy sežrané kůrovcem (cca 50 000 hektarů), byste museli mít v NZ (nedotknutelných zásobách) cca 1500 hasičských vozidel – stříkaček, možná dvě stě harverstorů a asi tak tisíc nových rybníků, aby bylo kde brát vodu. Ovšem takto není připraven nikdo na světě.

Prostě naše media a politici propadající ve volebních průzkumech do bezvýznamnosti předvádějí divadlo. Takže kdejaký osel, domnívající se, že je morálně nadřazen obyčejnému plebsu a hlavně těm, kteří volili někoho jiného a myslí si něco jiného, vytrubuje svoje „geniální mišlénky“.

Každý tupec tak bez ohledu na skutečnou situaci začne, má-li k tomu sebemenší možnost, kalit vodu. Nejlépe v mezinárodním měřítku. Jako kdyby se jeho hloupost musela vyvalit i někam do „mezinárodního“ prostoru.

Vezměme třeba intelektuální a politickou válku města Prahy s Čínou. Já jsem příznivcem co nejlepších vztahů s Čínskou republikou. Tedy Tchaj-wanem. Ale předstírat, že neexistuje Peking, tedy Čínská lidová republika s 1,4 miliardy obyvatel, druhá největší ekonomika světa, na které jsme ekonomicky hodně závislí, znamená ukazovat svoji duševní ubohost. A potvrzovat ono slavné úsloví, že není na světě větší blbost, než kterou vymyslí intelektuál.

Tuhle hovadinu, co nás bude ještě dlouho mrzet, vymysleli a organizovali z pražského magistrátu. Pod vedením piráta Zdeňka Hřiba.

Já ty jejich politické hrátky snad ani nebudu rozebírat. Zkusíš-li diskutovat s blbcem, za chvíli už diskutují dva blbci. Jak pravil Jan Werich.

Kdysi už řekl George Orwell: „Jen intelektuál dokáže uvěřit úplným pitomostem.“ A tahle parta se pomateně rozhodla porazit rudou Čínu a ukázat svojí morální nadřazenost a genialitu. A vypověděli Smlouvu (že byla blbá a neměla se vůbec uzavírat, to je jiná věc). Vypovězeno dne 7. října 2019. Geniálně a politicky prozíravě načasováno.

Peking je 10. října poslal „do pihele tmavého“. Vynechme nadále hodnocení čínského velvyslance v Praze. To je velvyslanec ČLR a ne velvyslanec podléhající českým levicovým intelektuálům.

Takže tři měsíce před tím, než jsme jako celý svět zoufale žebrali, aby nám Číňani prodali nějaké roušky proti koronaviru, ať to stojí, co chce, jsme se hrdě postavili Číně. Načež jsme museli za pár týdnů s pomocí našich velkých firem, které mají v Číně kontakty, prosit jejich čínské kámoše, aby nás v té řadě klanících se a pokorně žebrajících postrčili dopředu. Jinak by na nás nic nezbylo. Protože tolik peněz na úplatky jako Západ anebo Saúdská Arábie či Nigérie prostě nemáme. Já si myslím, že tohle si v Pekingu a na čínském velvyslanectví v Praze docela užili.

A tak nám Číňani dodali ty roušky. Přijali jsme s uctivou úklonou. Kdyby se naši představitelé u letadla neuklonili, neměli bychom roušky, ale zato bychom měli, při srovnání s počtem obyvatel a mrtvých v Itálii, odkud k nám koronavirus přišel, u nás cca 2200 mrtvých.

Neb nikdo jiný roušky neměl.

Zachránit naše lidi mohli jen Číňani. Protože jen oni dokážou okamžitě převekslovat obrovské fabriky, aby vyráběly něco jiného. Třeba obrovský čínský koncern BYD (což je akronym sloganu Build Your Dreams, česky Budujte své sny, který mimo jiné vyrábí elektroauta) s hlavním sídlem v Šen-čenu se za dva měsíce stal největším výrobcem roušek na světě. V komunistickém státě s údajně bolševickým státním plánováním. Což je hovadina, ale vykládejte to tady našim odborníkům.

Na druhé straně podle našich „demokratických“ zákonů se finančáci a celníci dokázali okamžitě vrhnout na výrobce lihu, když začal vyrábět desinfekční prostředky. Tím dali signál všem českým firmám, aby pokud možno nedělaly nic, jinak majitele nakonec někdo zavře.

Jak koronavirus šel světem, tak Slavia, tedy čínský fotbalový klub, oznámila, že zachrání český fotbal. A dá miliony těm místním srabům, co nemají na výplaty.

Už jsem před nějakou dobou zde na Psu psal, že jen čekám, až se objeví čínští emisaři s naditými prkenicemi a začnou slibovat skutečný Marshallův plánu Made in China. Pomatená EU v čele s Ursulou von der Leyen bude pořádat eurosummity stanovujících strategické směry v oblasti hospodářské politiky eurozóny a bude vypisovat výběrová řízení…

Takže písnička našich chytrolínů o tom, jak vláda strašně selhala a neměla roušky, dohrála. Neb se ukázalo, že nikdo na světě neměl dost roušek, a běžní Češi si jako vždy v krizi věděli rady a ušili si je sami.

Dneska všichni tito chytrolíni chtějí plán. Ten bolševik je v nich úplně nejhlouběji. Jako kdyby si politici oproti národu nepamatovali, že všechny hospodářské plány, už přes ty první nacistické, od roku 1933, až po bolševické pětiletky skončily vždy v pr…

A tak chtějí plán. A mohutně křičí – KSČM, TOP 09 a další, kteří jsou v odhadech voleb kolem 5 %. Jen aby byli vidět. A slyšet. A nedovolí prodloužit mimořádný stav o měsíc, ale jen do konce dubna. I když nikdo na světě netuší, co bude posledního dubna 2020 s koronavirem a světem vůbec.

Státy Evropy se vnitřně hroutí, hranice zavřené, USA se třesou v krizi a mrtvoly se válí všude. Jen v několika státech, jako třeba u nás, je těch mrtvých jen pár.

Což takzvanou opozici a progresivní intelektuály strašně štve. Tak uspořádají divadlo, kterému říkají demokracie. A už se těší, jak se zase budou za dva týdny vykecávat v televizi, psát články, které už druhý den vypadají, jako by je psal pomatený Marťan. Ale hlavně že budou řečnit v televizi.

A co na to Čína? Ta má takový malinkatý státeček s deseti miliony obyvatel víte u čeho? Oni počítají na staletí a hrají už tisíce let jinou ligu.

Čína už se opět vrátila ke své tisícileté zkušenosti, že plány se nedělají na přání pro nějaké momentální bezvýznamné pomatence.

Ti bezvýznamní křiklouni nechápou rozdíl mezi taktikou a strategií. A že všechny takzvané „plány“, jak si je představuje naše opozice, jsou jen zbytečné cáry papíru. Rozhodující je reagovat na skutečnost a učinit správné činy.

Arthur C. Clarke definuje tyto takzvané intelektuály jako „někoho, kdo byl vzdělán nad hranice své inteligence“. On snad jako autor knih sci-fi viděl v budoucnu naše politiky z Pirátské strany!

Ale neklesejte na mysli, naši předkové na tom byli o hodně hůř a dostali se z toho.

Chcete-li chvíli myslet na něco jiného než na koronavirus a vědět něco o našich celkem nedávných dějinách, kupte si některou z mých knížek. Třeba Krvavé dozvuky války-1945 anebo Mauthausen – ďábel v líbezné krajině (informace o této knížce si můžete přečíst zde).
Po přečtení knížek možná lépe pochopíte, v jak luxusní době, byť i se smrtelným koronavirem, žijeme.



zpět na článek