20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František 3.8.2008 14:36

Je to blábol

Pane učiteli Vrbo, to, co jste napsal, je neuvěřitelná snůška nesmyslů.

Jiří Čunek nic neprovedl, ale komunisté a lidé jimi ovlivněni s ním chtěli zatočit - to je vše.

Nový 1.8.2008 9:48

registr milionářů

Kdyby, hypoteticky, úřady  vypracovaly  seznam  milionářů (  neuvažujme  majitele  garsonek, tak tedy  rodiny  s majetkem přes  2 miliony)  a  tento seznam  porovnali  se  seznamem  občanů, kteří  pobírají  nějaké sociální dávky ( jakékoliv), tak by se dopracovali ke  zdrcujmu výsledku.

Průnik obou množin by  činil několik  milionů.

Tak co bychom od politiků  chtěli.   Že ano?

Petr 31.7.2008 20:48

Vážený

Vážený pane učiteli, v této zemi, jak známo, platí nulová tolerance a chodí se tvrdě po krku. Nezdá se současně, že mladá nastupující politická generace by uměla cokoli jiného. Bude to smutné půlstoletí -jak pro koho - ale my už tu pak nebudeme. Bývám tomu i rád...

Alex 31.7.2008 19:23

Pěkné

Čumil 31.7.2008 19:03

Na teflonové morové ráně Čunkovi je přelíbezná jiná věc,

totiž s jakou urputností se drží své sesle a s jakou urputností mu jeho zdejší apologetové lijí pod zadek stále čerstvý kanagom, místo aby se té lidské bídy hleděli co nejdříve zbavit. Po této stránce je věru dobře, že Čunek sedí, kde sedí - dokresluje lidskou i politickou bídu Topolánkovy koalice se vší voňavou názorností. Jeden až žasne nad tím sebevražedným divadlem.;-D

unh 31.7.2008 18:52

Cunkovi obhajci si vymysleji velke spiknuti s cilem poskodit vladu

To je obrovska nehoraznost a drzost. Cunek sam o sobe je problem. Uz dva roky nedokaze nic verohodne vysvetlit a obhajci to povazuji za spiknuti proti "reformni" vlade. Pro Paroubka je to dar z nebes, ktery bude plne a opravnene vyuzivat nekolik let. To je Cunek tak nepostradatelny odbornik bez ktereho by se "reformy" zastavily? V konecnem dusledku si pohorsi jen ODS. Lidovci budou i ve vlade s CSSD. Do sve spiny se vsak snazi zatahnout ODS, ktere nema vubec nic spolecneho s neschopnosti lidovcu vybrat duveryhodnou, odborne zdatnou, a moralne cistou osobnost do sveho cela. Jiste, takovy ideal se hleda tezko, ale Cunek predstavuje dno protoze nic z uvedeneho nesplnuje a ani nema pocit ze tim vsechny poskozuje.

Starý J. 31.7.2008 19:00

Re: Cunkovi obhajci si vymysleji velke spiknuti s cilem poskodit vladu

Píši Vám hned zde dole - nejprve si zjistěte správné informace o věcech, které zde prezentujete a také rozšiřte obzor o to, co je, nebo není trestné!

unh 31.7.2008 19:08

Re: Re: Cunkovi obhajci si vymysleji velke spiknuti s cilem poskodit vladu

Dekuji za slusne komentare (neni to vzdy zvykem). Samozrejme ze jde o etickou rovinu. Trestne ciny se v takovych pripadech tezko dokazuji. Spickovy politik ma byt natolik duveryhodny aby nebudil zadne pochybnosti a kdyz uz, tak aby je jasne vysvetlil nebo odstoupil. To Cunek neudelal.

chrobák 31.7.2008 20:43

Re: Re: Re: Cunkovi obhajci si vymysleji velke spiknuti s cilem poskodit vladu

Když CHCETE vzbudit pochybnosti, tak je vzbudíte KDYKOLI o KOMKOLI.

Na pomluvu totiž není snadná obrana. Všiměte si že o Čunkovi se z mnoha příspěvků dozvíte že je zloděj, lhář, podvodník, ale nikdo nenapíše CO ukradl, kdy lhal(když novinář překroutí odpověď a lže , neznamená to že lže dotazovaný - viz. 5 údajných verzí původu 0,5mil., které ale byly jen 3 a v ničem si navzájem neodporovaly, čili to nebyly "verze", jak to do světa vylhala MF) a koho podvedl. Protože vše se to zakládá na pomluvách.

Starý J. 31.7.2008 18:49

unh

Vážený, Vy nemáte ani páru o tom, co a jak je. Čunek dostával od podniku cestovní náhrady (a teď neřeším, zda zaslouženě, či nezaslouženě), které se nedaní! Čili žádný dodatečný příjem, podléhající dani, nebo příjem, který by se udával - vykazoval jako příjem při nároku na dávky! Je to logické, protože cestovní náhrady kryjí zaměstnanci vydání, spojené se služební cestou a nemohou tudíž být příjmem. Nechte se někde správně poučit!

Dále - podle skutečných výdělků, které se daní, měl nárok na příspěvky na bydlení i přídavky na děti! Nezapíral to! Ohradil se proti tomu, že nepobíral ty dávky, o kterých napsal redaktor v článku! Čtěte pozorněji!

Takže - máte možnost ho odsuzovat za neetické chování, nikoliv za nějaký přestupek, či trestný čin.

V tom je totiž ten problém, že většina lidí buď nemá pravdivé informace, nebo nemá ponětí o tom, co je, nebo není trestné. Pokud by mu bývali vypláceli dávky, na které neměl nárok, tak by byl trestně stíhán buď Čunek za nepravdivé údaje, nebo ten, kdo mu je vyplácel i když na ně Čunek neměl nárok! Také jste již zapomněl, že Čunek kvůli tomu odstoupil a šetřením nebylo prokázáno, že by se Čunek, nebo úřad dopustili přestupku či dokonce trestného činu.

Bořek 31.7.2008 19:14

Re: unh

Může se místopředseda vlády chovat neeticky?Pokud si pamatuji,nejprve zapíral,že žádné příspěvky nebral.Po předložení důkazů si "vzpomněl".Rád bych věděl,jak cestovní náklady vykazoval nejmenovaný podnik?Pokud si je odepisoval,tak není problém je dohledat.Pokud je nevykazoval,je to podezřelé.

Starý J. 31.7.2008 19:28

Re: Re: unh

Běžte laskavě na odkaz, který uváděl diskutující, kterému odpovídám. Čunek nezapíral, jen chtěl žalovat dotyčného redaktora, který neměl zjištěno, co Čunek pobíral a mluvil v TV a psal o naprosto jiných dávkách!

Vážený a navíc neexistuje možnost Čunkovi prokázat, že úplatek vzal. A tam kauza začala! Dnes ti, co zde řvali o úplatkáři Čunkovi začínají kuňkat o etice, protože nic jiného jim nezbývá! A Paroubek dokonce mluvit o bazénu SAVA. Žádný z jeho šibalů se k soudu nedostal, i když korupce byla natočena na skryté kamery (Doležel, Klimovičová). Také jde jen o to, že je to nepovolený důkaz! Zde ale Paroubek u svých šibalů o bazénu SAVA neřve. Takže všechny řeči o Čunkovi se mně ve světle těchto skutečně prokázaných a neodsouzených úplatků zdají drzé a směšné!

Bořek 31.7.2008 20:42

Re: Re: Re: unh

Čunek nejprve říkal,že žádné příspěvky nebral.Asi jste poslouchal něco jiného než já.Navíc při diskusi není nutné napadat jiného diskutujícího,že kuňká o etice,ani ironie "Vážený".Nesvědčí to o slušnosti diskutujícího.Také jsem neuváděl,že mu bylo něco dokázáno.Ale pouze jeho hloupé a nepřesvědčivé odpovědi novinářům navodily situaci jaká teď je.Nechci tvrdit,že Čunek bral úplatek,či né.Ono skutečně neexistuje možnost mu to dokázat.Al Caponemu také nemohli nic dokázat,ačkoliv nebylo pochyb,co dělá.Nechci zde přirovnávat Al Caponeho s Čunkem,to je myšleno v obecné rovině,že pokud státní zástupce nebude mít dostatečné podklady,tak musí případ odložit.Ale to neznamená,že dotyčný je čistý.Pokud jde o případy korupce ,těch kteří byli natočeni kamerou ,máte pravdu.

unh 31.7.2008 19:22

Re: unh

Cestovni nahrady Kroll vytahl jako dukaz ze Cunek si mohl prijit k milionu i bez uplatku. Pekne dekuji za takove obchazeni zakonu aby se nemusela platit dan z prijmu. Politk ma byt eticky na vysi tak aby mel duveru lidi kdyz za zavrenymi dvermi rozhoduje o miliardach. Cunek toto nesplnuje.

Starý J. 31.7.2008 19:29

Re: Re: unh

Biz odpověď nad Vámi, vhodná i pro Vás!

vf 31.7.2008 18:36

trapnost nenávisti

Je legrační, jak Čunka označujete za milionáře.... před 6 lety , ve svých tuším 45 letech postavil dům za 3, 5 milionu, a z toho 1,7 milionu splácí..... Co si to dovoluje, starosta 50tisícového města a žena zubařka, kde na to jen nakradli....

Jste opravdu už trapní a snad i závistiví.

vf 31.7.2008 18:29

bláhová představa...

Jste si jist, že i kdyby Čunka osvovbodil soud, tak by skutečně nepřestal ten nenávistný jekot, že soud byl uplacený nebo pod politickým nátlakem?

Myslíte že každé podezření má řešit soud? To by se už nesoudilo v řádech let ale desetiletí. Celý problém je v tom, že Čunka odsoudila BEZ soudu média a označila ho VINEN. Bez důkazů. A mnoho lidí tento svůj omyl nemůže spolknout a nespolklo by ho ani po osvobozjícím rozsudku....

Starý J. 31.7.2008 18:57

Re: bláhová představa...

Až na Doležela (který byl stejně nakonec osvobozen) se ani jeden ze socanských šibalů (Klimovičová, Rath, Kraus, Zgarba, aktéři kauzy biolíh a další, podezřelí z braní úplatků v kauzách Gripeny a Unipetrol) nedostali před soud. Neslyším žádné řvaní a divení se, že jejich šetření bylo odloženo, někdy i směšnými argumenty (aktéři kauzy biolíh si předávali 15 milionů, byli přistiženi při tom policií, ale údajně šlo podle vyšetřovatelů o "půjčku". Klimovičová byla natočena, jak pro Ratha vybírá miliony - nebyl uznán záznam skrytou kamerou jako důkaz, Boby Kraus sice peníze do Ghany poslal, ale "nezjistilo se", čí peníze - několikrát změnil výpověď a nikdo nepátral po tom, jak půl milionu dolarů on, nebo jeho matka našetřili, atd..)

Žádný řev Paroubka o tom, že tyto lidi nic neočistí, ani bazén SAVA!

unh 31.7.2008 18:00

Cunek jako moralni vzor?

cunek-rika-ze-davky-nepobiral-doklady-tvrdi-neco-jineho.html

Podvadel ve velkem s cestovnym, nezdanil dodatecny prijem, ukladal miliony, a pozadoval socialni priplatky a prispevek na bydleni (co je jen pro socialne poitrebne). Nejdriv to zapiral, pak to priznal a podal trestni oznameni za unik informaci, a pak rekne ze by postupoval stejne. A na samem zacatku se vsem snazil namluvit jak si poctive setril a omezoval se. Odmital odpovidat policii na otazky. Sam o sobe rekne ze je bordelar ale klidne chce rozhodovat o miliardach.

Pozorovatel 31.7.2008 18:35

Re: Cunek jako moralni vzor?

Já si myslím, že i když se mu korupci nepodařio dokázat, není ani tak bordelář jako docela obyčejný lhář a podvodník - viz ušetřenách 1,8 mlionů z cestovních náhrad. Ale jsem z tohoto člověka i udýlosti kolem něho  unavený a už mne to také nebaví, když jsou tady síly pro které má Čunek v parlamentaě takový význam se pro jeho udržení ničeho neštítí. Jeho případ ukázal do jaké špíny se propadla politika u nás. Kde jsou ideály z roku 1989?

vf 31.7.2008 18:42

Re: Re: Cunek jako moralni vzor?

Pane pozorovateli, prosím zjistěte si pravdivé informace nebo nelžete.

Nikdy Čunek ani nikdo jiný neřekl že ušetřil 1,8  milionu ale vždy se hovořilo o cca 1ušetřeném milionu v roce 1998.    Nikdy Čunek ani nikdo jiný neřekl že milión ušetřil z cestovních náhrad. Snad měl ještě stnadardní plat, jeho žena pobírala mateřskou, pokud zrovna lidem nevrtala zuby a také nevydělávala. Takže jestli z náhrad našetřil 100 nebo 150 tisíc jistě mu to pomohlo našetřit milion. Ach kde jsou ty ideály z 89, kdy se předpokládalo že se bude mluvit pravda a přestane se plivat po lidech, kteří jsou nepohodlní...

Pozorovatel 31.7.2008 19:18

Re: Re: Re: Cunek jako moralni vzor?

Tak byl zdroj Čunkových 1,8 milionu vyhodnocen podle jeho vyjádření firmou Kroll (viz jejich zpráva, která je na netu k dispozici) A to si vymýšlí i Kalousek, když říká, že by byl rád, kdyby mu Čunek doložil s kým na MO na těchto cestách (zřejmě vůbec neesistujících) Jednal

To Vám nestačí neplatné občanské průkazy k ukládání milionů, falešná svědectví o přítomnosti Čunka na jednáních, kde vůbec nebyl, hrátky Vesecká, Salichov, Andělová, Kučera atd., machinace s cenami bytů atd.

Na to lze jen říci blahoslavení budiž chudí duchem, neboť jejich je království Nebeské !

Evžen 31.7.2008 20:03

Pozorovateli

odpustím si všechny jízlivosti, které mě nad vaším příspěvkem napadají, a položím vám konkrétní otázky, na které prosím vaše konkrétní odpovědi :

1) co nekalého lze spáchat uložením peněz na dvě občanky znějící na stejné jméno ? 2) které falešné svědky máte na mysli ? Trestní stíhání jednoho bylo zastavené, u druhého svědka zatím nepadl zatím žádný rozsudek 3) jakých hrátek se zúčastnili Salichov a Andělová ?

chrobák 31.7.2008 21:00

Re: Re: Re: Re: Cunek jako moralni vzor?

Jestli se nepletu, tak Kroll se vyjadřoval k financím a roku 2002(rok údajného úplatku). Takže v době, kdy byl Čunek již 4 roky starostou a jeho žena už také tak 2 roky vrtala zuby. Takže jejich příjmy musely být v té době velmi nadprůměrné. Asi pro ně nebyl problém ušetřit 200000 ročně. Zajímavé též je, že novináři opět manipulují a lžou, jako by Čunek z 95 % jezdil na MO.  Opak je pravdou. 95 % cest bylo úplně jinam - hlavně na Slovensko. Zjistěte si jak se proplácely zahraniční náhrady. Určitě pro našince výhodněji než domácí.

vf 31.7.2008 18:47

Re: Cunek jako moralni vzor?

Kde máte doloženo, že podváděl? NIKDE. Cesťák se dodatečně nedaní. Když máte v bance milion, máte nárok na mateřskou i přídavky na děti. Stejně jako když bydlíte v bytě/domě za 3 miliony. MF psala, že bral dávky v hnotné nouzi, ty skutečně NIKDY nebral. Kdo lže je MF. Příspěvek na bydlení činil cca 50-150,- Kč/ měsíc v r. 1995(6)

Pozorovatel 31.7.2008 19:21

Re: Re: Cunek jako moralni vzor?

No z náhardy za cestovné můžete ušetřit velké částky jen tehdy pokud ve skutečnosti vůbec necestujete...

Evžen 31.7.2008 17:11

Vážený pane učiteli Vrbo

Je všeobecně známé, že za největší laické znalce práva se považují učitelé a inženýři všeho druhu. Vy jste to jen potvrdil. Takovou pitomost, že má nejvyšší státní zástupce požadovat, aby se očistil před soudem někdo, o jehož věci se ví, že k žádnému trestnému činu nedošlo, se jen tak nevidí. Jednak nejvyšší státní zástupce nerozhoduje o podání obžaloby v žádné věci, neboť mu to nepřísluší, jednak by žalobce, který by to za takové důkazní situace udělal, by se sám dopustil trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele.  Porušil by totiž flagrantně ústavní zásadu stíhání jen ze zákonných důvodů. . Nelze někoho stavět před soud jen proto, že si to přeje veřejné mínění. Napříště si prosím hleďte své úctyhodné profese a nepleťte se do věcí, jímž evidentně nerozumíte. 

Bloud 31.7.2008 17:42

Re: Vážený pane učiteli Vrbo

Ale notak, autor se pravda vyjádřil poněkud nepřesně, nicméně nosná idea článku je velmi pravdivá. Jako popis nevalné úrovně naší politické kultury určitě obstojí. Pěkný denR^

Bořek 31.7.2008 17:46

Re: Vážený pane učiteli Vrbo

Chtěl bych Vás trochu poopravit.Nereaguji na kauzu Čunka,ale obecně.Státní zástupce zastavuje řízení i v tom případě, že se nemůže dokázat trestní čin i když státní zástupce je více méně přesvědčen o vině dotyčného. Důkazný materiál je nedostatečný.Tady na Psu někdo napsal,že o zločinnosti Al Caponeho nikdo nepochyboval,jenomže mu to nebylo možno dokázat.Potom ho chytli na daňovém úniku.Takže ani Vy nejte znalec práva.

Sýček 31.7.2008 17:49

Naprostý souhlas,

ačkoli jsem inženýr ;-), zcela souhlasím s vaším příspěvkem. Ráno jsem chtěl napsat cosi ve smyslu: "Jsem rád, že žiji ve státě, kde státní zástupce nepustí případ k soudu (zastaví stíhání), pokud, šetření nedokázalo, že se skutek stal, během něhož došlo k porušní práv stíhaného, účelovému úniku některých informací z výšetřování...." Jenže jsem (byl) otávený z této nekonečné aféry a nechci ji dál podporovat. Dnes tuto aféru přiživují novináři pouze proto,  nechtějí říci - promiňte, spletli jsme se.