25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RadekH 19.7.2006 19:53

Ale vždyť je to fraška.

Trojkoalice potřebuje pro každý rozpočet, zákon či jiné hlasování sociální demokracii úplnně stejně jako by ji potřebovala samotná ODS.  Oba modely jsou prostě vlády ODS tolerované Soc. Dem.  Jen v případě trojkoalice tam Zelení a Lidovci dělají jakousi kouřovou clonu pro ty prostší, kteří si neuvědomí, že hlasy malých stran o ničem nerozhodují a že se jedná jen o špatně maskovanou obdobu opoziční smlouvy.

miroslavb 19.7.2006 17:45

cestnost je scestna - v politice

ackoli nechrlim nadsenim pro pana topolanek-a, jedna velmi poctive. budiz mu dik i chvala. jenze kdy ho ti intrikarsti kolegove sezerou? to je pouze otazka casu. K,T,L,Z,B a dalsi. skoda ho. ono je to totiz neuveritelne: politik, pokud neni podrazar, ma to zprvu tezke - ale publikum casem pochopi a da mu svoji prizen. pokud vydrzi.

Lea 19.7.2006 12:58

dneska proběhla konference pořádané E STATEM

v senátě na téma úřednická vláda.Všichni si uvědomují,že do dvou táborů vypolarizovaná společnost není pro budoucnost nic dobrého.Padlo tam hodně úvah,na závěr byl dotaz na Topolánka, zda to není o tom / dva tábory ve společnosti/,že jedna polovina lidí ve státě živí druhou. Otázka padla na živnou půdu. Topolánek prohlásil,že bohužel jedna polovina lidí nestojí o svobodu,de fakto  dal tazateli  za  pravdu,že  tato polovina  druhou  "vyžírá". To není slovo státníka,to je slovo burana.Je spousta lidí,kteří zneužívají výhody sociál.systému. Určitě to ale není polovina  občanů,která volila ČSSD,nebo KSČM. Zde se jedná také o lidi v zaměstnaneckém poměru,ať ve zdravotnictví,státní správě,či u soukromých firem.Pokud bude Topolánek -ODS-nadále uplatňovat tyto názory,společnost se vypolarizuje ještě více.Mimo jiné, i spoustě lidem soukromě podnikajícím se nemusí ODS zamlouvat.Zlatý Pečinka a další,kteří vidí problém z jiného úhlu. Volila jsem ED a stále si myslím,že jsem udělala dobře. I když se do parlamentu tato strana nedostala. 

Malý Aston 19.7.2006 14:39

Re: dneska proběhla konference pořádané E STATEM

Nechci s Vámi diskutovat o tom,kdo co řekl nebo neřekl,nebyl jsem přítomen.Vy a zřejmě i ostatní uvěřili našim politologům,že dělení politických stran na levici,střed a pravici již neplatí a předkládali řadu opatření,kdy ODS se chovala jako strana levicová,ČSSD jako strana pravicová nebo jejich kombinace.Občané se každý jinak a jak mohl,vypořádal za těch 17 let s novými podmínkami,které přineslo budování tržního systému.Ono to nějak fungovalo a funguje.Jenže levice nezahálela,vybudovala ohromný úřednický aparát,novými a novými zákony zvedá počty úředníků.Náklady na stát rostou stále více a více ale neroste kvalita. Jakákoliv zmínka o snížení daní naráží na argumentaci levice,že nebude nic na přerozdělování. Tím,že jste volila strany nevolitelné,pidistrany odpadlé od pravice,jste pomohla bolševikům k mandátu 100 poslanců.Jsou volbou jste neudělal dobře.

Lea 19.7.2006 14:58

Re: Re: dneska proběhla konference pořádané E STATEM

Malý Astone,ta konference byla zajímavá. Mluvil tam i Šedivý,co byl v úřednické vládě Tošovského. A byl bezvadnej. I když dneska stejně při případném sestavování úřednické vlády převládne politikum. Jde o to,na jak dlouho bude mít mandát a jaké bude mít pravomoce.Byl by to takový můstek do doby nových voleb a do té doby snad i ODS bude mít čas na výměnu vedení,které společnost vnímá Tlustého kolečkem. Nejde ani o to,že ji tak vnímá,ale jde o to,že odpůrce presentuje jako lidi netoužící po svobodě,líné a pod. Společnost je vícebarevnější, každý se nerozhoduje jenom na základě případných reforem,alei i možné zahran. politiky a dalšího a dalšího.Tohle vedení ODS je slabý odvar zakádajících členů,přestože to byli komouši.

hodne neRath 19.7.2006 16:53

Re: Re: Re: dneska proběhla konference pořádané E STATEM

hmm... co bylo na panem Sedivem bezvadne? Jak romanticky vzpominal na dobu, kdy mohl rozhodovat bez mandatu a odpovednosti volicum?

Lea 19.7.2006 17:29

Re: Re: Re: Re: dneska proběhla konference pořádané E STATEM

ten nadhled Šedivého jaksi nynějším chybí.

Radajan 19.7.2006 20:11

Re: Re: dneska proběhla konference pořádané E STATEM

Drahý Astone. Levice vybudovala ohromný úřednický aparát - můžeš také sdělit kdo vládne ve většině krajských úřadů ? Pokud vím, tak to není levice.

Jaroušek 19.7.2006 11:12

NEČEKANÝ SLABOCH

Premiér a předseda ČSSD se začíná projevovat jako nečekaný slaboch! Zatímco Klaus dává potutelně další 3 týdny Topolánkovi k plácání se od ničeho k ničemu a tak získává čas pro pokusy Senátu začít proces rozpuštění Poslanecké sněmovny (jak se neprozřetelně dnes vyjádřil předseda Senátu Sobotka), Paroubkovi pomalu začíná docházet výdrž a couvá ve svých požadavcích na předsedu PS. Teď už by dokonce předseda PS z ČSSD musel - podle Paroubka - pověřit sestavením vlády dalšího ODS-áka lidovce, kdyby mu tento dopředu předal "Klausovo minimum", tedy 101 podpisů pod jeho vládu. No, to teda žasnu, jak už nám Jirka vyměknul.

Jen pro upamatování připomínám, co by měla ČSSD (popř. levicová opozice) na vládní koalici požadovat:

1) všechno to, co ovládala opozice (ODS) v letech 2002-2006, kdy byla poražena a hlásala "nulovou toleranci", tedy nedávala vládě NIC: 2 členové řídícího výboru-předsednictva PS (Langer, Němcová), polovinu předsedů výborů, zejm.  předsedové orgánů kontroly BIS (Klas) a prostředků sledování (Bílý), předseda branného výboru (Vidím), prezident Nejvyššího kontrolního úřadu (Voleník), předseda dozorčí rady ČKA (Tlustý) a další kontrolní funkce ve státem řízených orgánech a organizacích

2) protože Klaus upírá ČSSD legální právo na příležitost sestavit vládu neuspěje-li ODS jako "vítěz voleb" (ačkoliv to v letech 1998-2002 chtěl dokonce jako prezidentovu povinnost prosadit do ústavy), obsadit pozici předsedy PS bez jakýchkoliv dalších podmínek, a to za to, že ČSSD umožní i Klausem přijatelnou demisi dosavadní vlády a jmenování vlády Topolánkovy;

3) protože vláda se 100 hlasy je prakticky neodvolatelná po celou dobu 4 let (k vyslovení nedůvěry je potřeba 101 hlasu) jednorázová podpora při jejím ustavení  znamená její podporu trvalou. ČSSD proto musí trvat na tom, aby tato vláda byla skutečně menšinová (tj. vyloučit KDU, SZ popř. oba) a až takovou ji za podmínky dohody o minimálním programu, přijatelném pro ODS a zkousnutelném ČSSD, otevřeně podpořit.

Kantor 19.7.2006 11:28

Re: NEČEKANÝ SLABOCH

No Jaroušku, než vyměkne Paroubek úplně, tak do té doby bude ODS vzhůru nohama.Snad Tlustý dostane šanci přesvědčit ostatní, že ČSSD v opozici je příjemnější, než spoluvláda s Kalousky a Bursíky.Zdravím.

Jaroušek 19.7.2006 11:43

Re: Re: NEČEKANÝ SLABOCH

Nebyl bych takový optimista, za nitky netahá Topolánek a nebude ani tahat Tlustý. Klaus je jiná třída a jenom s ním ODS stojí a padá! A Klaus stále ještě žije ...;-D

Také Vás srdečně zdravím a přeji další horký den! 

mik 19.7.2006 20:34

Re: Re: Re: NEČEKANÝ SLABOCH

Prave proto, ze Klaus jeste zije nemela ODS pres 35%. Pro mnoho lidi je ODS nevolitelna dokud se uplne nezbavi pritele ruskych mafianu Klause.

JePe 19.7.2006 16:12

Bez problémů

Za 1) a za 2) socialisti bez problémů dosáhnou. A to tak že svolí pouze za podmínek uvedených v 3). Ale tam jsme se ještě nedopracovali. Stále ještě je možnost, že Paroubek bude daleko šikovnější a schopnější při sestavování koalice pro podporu vlády a že bude nakonec vládnout on! Ta  včerejší tisková konference ODS totiž ukázala, že 3koalice je nejen nepřijatelná (pro levici) svým programem, ale že je obecně i nekompetentní a neschopná, když ani nedokáže přečíst, co jí její politický soupeř vzkazuje.

Augiáš 19.7.2006 16:22

Re: NEČEKANÝ SLABOCH

Jaroušku, myslím, že se mýlíte. Paroubek dosáhl přesně 100 % toho, co chtěl. Chtěl mít šanci utvořit vládu, pokud se mu pro ni podaří získat podporu. To dostal, ačkoli mu to bylo dosud upíráno. Vládnout se 100 hlasy technicky nejde, na 101 hlasech si vylámali zuby Špidla i Gross. Mluvíte o možnosti vyslovit nedůvěru, ale co budete dělat s návrhy zákonů? Nic? To prostě nefunguje, to je jen nezodpovědná fantasmagorie. ODS se prostě musí dohodnout s komunisty. A když ne s kumunisty, tak s ČSSD. Ale to je jasné od voleb.

nup 19.7.2006 10:19

Překvapivě

realistický článek, s jednou faktickou chybou: Topolánek dosud NEBYL Klausem pověřen sestavením vlády, pouze vedením povolebních jednání. Klaus tak zatím nespotřeboval ani jeden ze svých dvou pokusů o jmenování premiéra.

Jura Jurax 19.7.2006 9:42

No jo,

volby dopadly jak dopadly, papaláši sa akorát bijů o koryta, žádný nechce pustit uchvácené území, vítěz voleb nemůže vládnout a socani se drží moci jak hovno košile ... jediným řešením jsou předčasné volby, jichž se ovšem všechny strany bojí - teď máme své jisté a co kdyby ti razdvatři voliči volili ještě blběji než prve a my přišli o koryta, lukrativní posty, prebendy a desátky ze státních zakázek.

Opakuji - jediným řešením je znovu rozdat karty předčasnými volbami. A kdyby to šlo, tak před nimi zvýšit nebo snížit (raději, ušetří se) počet poslanců o jeden kus - ale to od termitů čekat nelze, to by bylo na ně moc rozumné řešení a nic by jim z toho nekáplo ... :-(

Kvetla 19.7.2006 9:32

Přitom by stačila jediná drobná novela ústavy v tom smyslu,že poslanecká sněmovna má 199 křesel.Změnily by se tím pouze přepočítávací koeficienty a rázem by bylo jasno.

Jednoduché,nenáročné,levné,zachovávající současnou proporcialitu.Jen by někde nepostoupil jeden kandidát :-/ do "volitelného místa".

P.a.z.ú.r. 19.7.2006 9:43

Re: Přitom by stačila jediná drobná novela ústavy v tom smyslu,že poslanecká sněmovna má 199 křesel.Změnily by se tím pouze přepočítávací koeficienty a rázem by bylo jasno.

pokud by to platilo už v těch právě proběhlých volbách, byl by tím nepostupujícím Bursík v Praze ;-P;-D

I-Worm 19.7.2006 10:06

Re: Re: Přitom by stačila jediná drobná novela ústavy v tom smyslu,že poslanecká sněmovna má 199 křesel.Změnily by se tím pouze přepočítávací koeficienty a rázem by bylo jasno.

to na jedné straně vůbec nezní špatně, na straně druhé ovšem velmi mizerně.

Jaroslav 19.7.2006 11:29

Re: Re: Přitom by stačila jediná drobná novela ústavy v tom smyslu,že poslanecká sněmovna má 199 křesel.Změnily by se tím pouze přepočítávací koeficienty a rázem by bylo jasno.

Není to tak jednoduché. Senát má 81 senátorů. A když by měla sněmovna 201 nebo 199 poslanců mohl by, při celkově sudém počtu, vzniknout problém při volbě prezidenta. V Česku je dnes možné úplně všechno.

Jura Jurax 19.7.2006 10:13

Re: Přitom by stačila jediná drobná novela ústavy v tom smyslu,že poslanecká sněmovna má 199 křesel.Změnily by se tím pouze přepočítávací koeficienty a rázem by bylo jasno.

Vskutku jednoduché,nenáročné,levné, rozumné, ba takměř geniální. Tyto přívlastky návrhu novely ovšem zaručují, že přes naše volené zastupiče nemůže v žádném případě projít. Kam by přišli, kdyby z toho vznikl precedens?

Dana 19.7.2006 14:19

Re: Re: Přitom by stačila jediná drobná novela ústavy v tom smyslu,že poslanecká sněmovna má 199 křesel.Změnily by se tím pouze přepočítávací koeficienty a rázem by bylo jasno.

NO a až při dalších volbách dojde k další neřešitelné situaci tak zas změníme počet senátorů?, poslanců?, volební systém? A na co se budeme vymlouvat při dalším patu?

  A kdy dojde na výměnu voličů???8-o:-(:-/:-D

jonáš 19.7.2006 15:44

Re: Re: Re: Přitom by stačila jediná drobná novela ústavy v tom smyslu,že poslanecká sněmovna má 199 křesel.Změnily by se tím pouze přepočítávací koeficienty a rázem by bylo jasno.

Tou by se mělo podle všeho začít ;-)

mik 19.7.2006 20:35

Re: Přitom by stačila jediná drobná novela ústavy v tom smyslu,že poslanecká sněmovna má 199 křesel.Změnily by se tím pouze přepočítávací koeficienty a rázem by bylo jasno.

Nebo "italska" uprava, ze vitezna strana ziskava hlas navic.

Saša 19.7.2006 9:17

Velké množství vysokých socdemáků je reálně ohroženo na osobní svobodě

pro svá šibalství, korupci, zlodějny, tunelářství a spolčení s mafií. Je logické, že Paroubek jako osobní přítel jednoho z mafiánských kmotrů musí dělat vše pro to, aby se vyšetřování co nejvíce oddálilo a bylo možno zahladit ještě co nejvíce stop. K tomu účelu použije cokoli.

Jakub 19.7.2006 9:24

Re: Velké množství vysokých socdemáků je reálně ohroženo na osobní svobodě

Korupce,zlodějina,tunelářství,spolčení s mafií - v tom jsou u nás nejvyšší odborníci v ODS.Mají v tom bohatou praxi z 90.let,kdy si neomezeně nakradli v rámci divoké privatizace.Naposledy byla tato země tak zplundrována po Únoru 1948 a předtím po bitvě na Bílé hoře.

Lerak 19.7.2006 9:37

Re: Re: Velké množství vysokých socdemáků je reálně ohroženo na osobní svobodě

Pravda, v kriminále jsou přední členové čssd-svoboda, snopková, srba...mám pokračovat?

gerontusinza 19.7.2006 10:27

Milý Leraku a kdo je tam posadil? Re: Re: Re: Velké množství vysokých socdemáků je reálně ohroženo na osobní svobodě

Nechcete to taky napsat. Inu za vlády ČSSD nebo ODS? Ale že pan Dalík měl při domovní prohlídce doma uloženou úřední vizitku pana Kubiceho ( který jej teď před volbami jak tvrdil nikdy samozřejmě neviděl) a oba pánové tvrdí že se neznají.Úsměvné a poučné pro každého zločince. Na důkazy se vys.r a zapírej. On se vždy najde novinář, který jakýkoli důkaz ( za všimné) zpochybní. A hlavně mluv o druhých jako o mafiánech a když nemáš důkazy tak si je vyrob. Lehkověrných blbů  nebo ničemů je dost. Sám si určete kam patříte.

Jura Jurax 19.7.2006 10:15

Re: Re: Velké množství vysokých socdemáků je reálně ohroženo na osobní svobodě

Koukám, že Vám tahle příležitost ke zbohatnutí unikla :-D 

mik 19.7.2006 20:31

Re: Re: Velké množství vysokých socdemáků je reálně ohroženo na osobní svobodě

Jeste ze socani po r. 90 nekradli ;-D(Y)