29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Nejde o Dalíka, ale o celou justici

Aniž bychom rozebírali důvody usnesení Nejvyššího soudu, který po dvou rozsudcích soudů nižšího stupně propustil okamžitě na svobodu minulý týden Marka Dalíka, jedno říci můžeme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 24.4.2017 20:10

Strach politiků

Kde to jsme? Rath je venku z basy, Dalík je venku z basy, Janoušek je venku z basy (byť jen po dobu "léčení"), Ritig se ani do basy nedostal. To jsou hlavní kápa, kteří moc dobře vědí, jak se financovaly politické strany, jak politici kradli ze státních zakázek apod. Jelikož většina politiků je stále aktivních, musí se snažit o sproštění viny pro evidentní grázly a zloděje. Proto by bylo dobré na to pamatovat při příštích volbách.

V. Petřík 24.4.2017 16:35

Nejde o Dalíka....

Česko = kolonie nazývaná Absurdistán s vládou mafiánů. Kdo můžeš, uteč! Obzvlášť pokud jsi mladý.

A. Alda 24.4.2017 15:18

Než Hvížďalu, doporučuji raději odbornější názor

zde:

http://panirtenka.blogspot.cz/2017/04/zlocin-marka-dalika.html

D. Polanský 24.4.2017 11:29

Proč? Proč?

Aby nemluvil. Něco si jistě nechal v záloze. No a teď přitlačil.

Č. Berka 24.4.2017 10:49

Ať už je Dalík vinen, nebo ne

soud neměl jiné důkazy, než výpověď jednoho člověka, který si po čase vzpomněl, že chtěl Dalík úplatek...takže se Dalík soudil kvůli úplatku, ale nakonec byl odsouzen za podvod, aniž se vůči obvinění za podvod mohl hájit- nedostal na to čas.

"Zatímco se tedy obhajoba zaměřila proti obvinění z přijímání úplatku, odvolací soud bez vědomí kohokoli jiného přišel s jinou právní kvalifikací a zjišťoval skutečnosti k přísnějšímu trestnému činu podvodu. Prvoinstanční soud Dalíka 9 dní soudil původně za podvod, pak jej upozornil na možnou změnu právní kvalifikace na přijímání úplatku a následně ještě proběhlo 5 dní jednání, aby na konci soud vynesl rozsudek v duchu naznačené právní kvalifikace. Odvolací soud změnil souzený skutek zpět na podvod až poslední den jednání."

J. Kyselková 24.4.2017 16:04

Re: Ať už je Dalík vinen, nebo ne

Ta spravedlnost u nás je strašidelná. Co se týče kauzy pana Dalíka, lobisty, což není povolání protizákonné nebylo zjištěno žádné jeho obohacení ale byl tvrdě odsouzen ! K tomu nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman žádal ještě zvýšení trestní sazby na l0 roků a 20 milionů pokuty. Myslím, že takový "soudní profesionál" (přímo diverzant) - je nebezpečný nám všem.

M. Valenta 24.4.2017 9:57

Česká justice

záměrně udržovaná našimi povedenými politiky již pětadvacet let ve stavu postkomunistické letargie (stačí se podívat na úprk oné "myšky" mající na starosti kauzu Nečas/Nečasová před dotazy novinářů do bezpečného příšeří své kanceláře), představuje jeden z největších balvanů na krku naší stále dušné demokracie.

M. Prokop 24.4.2017 10:19

Re: Česká justice

A jak to ti povedení politikové dělají?

Není to tím, jaké "povedené politiky" volíte?

M. Valenta 24.4.2017 11:32

Re: Česká justice

Snažím se na rozdíl od nich.

P. Harabaska 24.4.2017 8:18

Justice tedy spravedlnost?

Bláhovci! Již přeci (bývalá) ministryně spravedlnosti prohlásila, že lidé nechodí k soudu kvůli spravedlnosti, nýbrž pro rozsudek. A v zemi, kde vládne trh bez přívlastku, kvalita rozsudku závisí od ceny. Kdo nemá peníze, ať do hospody neleze. Zatracení komunisté, ti nám to soudnictví za těch čtyřicet let své vlády pěkně zasvinili.

P. Selinger 24.4.2017 7:16

Soudci jsou nezávislí,

někteří i na zdravém rozumu a zákonech. Někteří projevují znaky závislosti na penězích.

E. Vašátko 24.4.2017 6:26

A to nemluvíme

o aktuálních kauzách, jako je Čapí hnízdo a úroky a to jak Andrej k penězům přišel. Ty se teď před volbami důsledně zametají pod koberec a po volbách po nich už nikdo ani nevzdechne. Koho dnes zajímá nějaký Dalík.