24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rad 28.1.2008 19:08

Nejlepší na tom je

že socani jsou stejně jen diváci a to je dobře. Nám "hrozí" 2 pravicoví kandidáti, tedy lidé s mozkem a tudíž nic špatného. Jedině to, že nám zvolí za prezidenta amíka, je švejkárna. Socani tak jako tak utřou hubu a nebudou v dohledné době bezmezně rozhazovat cizí prachy (nic jiného totiž neumí).

Richard III. 28.1.2008 22:01

Nejlepší? Ani náhodou

Hrozí nám jeden pravicový kandidát a jedno nedefinované individuum, které bylo vyšlechtěno v převážně levicovém prostředí amerických univerzit a bylo ochotné vzít kandidaturu levice. Tak jakýpak pravicový kandidát!

Joska 28.1.2008 23:30

Re: Nejlepší? Ani náhodou

Chcete snad tvrdit, že Klaus je konzervativcec;-D?

Joska 28.1.2008 18:54

Ale no tak pane Jelínku

to přece nemyslíte vážně s tím jak se ČSSD jeví! S Paroubkem, Rathem a spol. se může jevit jedině takto..špatně. Švejnar je OK, ale myslím, že s lidmi tohoto typu by asi nechtěl mít nic společného. A doufám, bude-li zvolen, že ani mít nebude.

Kauzális 28.1.2008 16:46

Švejnar by měl být prezident pro všechny.

Švejnar by měl být prezident pro všechny a né jen pro jednu nějakou stranu. Velká část státní správy stále funguje podle Sovětského vzoru, tedy protiprávně k zákonům západních demokratických zemí. To nezměnil žádný prezident po roce 1989. Pokud nepřijde do Vlády někdo úplně jiný, nezatížený českou minulostí, není naděje, že se tento stav změní :-/. Problém s oběma minulými presidenty je ten, že ani jeden z nich nežil v opravdu demokratické zemi, takže ani nechápou jak by měla skutečná demokracie vypadat. Proto ani nemohou skutečnou demokracii uvádět do praxe. To co uvedli do praxe za těch minulých 18 let je pouze slátanina napůl-demokratických zákonů a silného vlivu předlistopadových živlů  a to dobré není.  

H.K. 28.1.2008 17:25

Re: Švejnar by měl být prezident pro všechny.

Velká část státní správy stále funguje podle Sovětského vzoru, tedy   protiprávně k zákonům západních demokratických zemí. Můžete k tomu dodat něco konkretmího? Není mi jasný výraz protiprávně k zákonům západních demokratických zemí. Ani jeden z nich nežil v opravdu demokratické zemi. Které demokratické země máte na mysli?

JirkaT 28.1.2008 18:11

Re: Švejnar by měl být prezident pro všechny.

Tenhle blábol překonává Jelena o 150 procent.;-P

anubis 28.1.2008 14:49

To zas bude víťezný únor

až se podaří zvolit p. Švajneraje ;-D;-D

Švejknar 28.1.2008 13:53

...

Jelen as usual.

Milan 28.1.2008 12:33

Tak to je tedy blábol. Bravo.

emil 28.1.2008 11:21

Ježišmarjá, to je vůl

Z toho, že ČSSD nebyla schopna najít nějakého kandidáta na prezidenta, z toho dělá Jelínek velké plus pro ČSSD. Takové kecy, jako že je postoj státotvorný, když chce ČSSD veřejnou volbu, no to je už úplně k popukání. Jde totiž o to, aby Paroubek přesně věděl, kdo volil podle jeho nařízení a kdo ne. Za tím moc demokracie nehledejme. Všiml si Jelen, že Švejnar ani na jednu konkrétně položenou otázku neměl konkrétní odpověď? Vždy velkou omáčkou okecá dotaz a tiše z něj uteče. Opravdu, velmi státnický postoj. Proto právě nikomu neubližuje, proti nikomu nic nemá, to je tak populistické a dokazuje, že nemá o politice ani páru. Ovšem velebení ČSSD až nad oblaky, to jde Jelínkovi super. Doufám, že za to dostává pěkný peníz. Holt za každou lež se má pěkně zaplatit. jelínku, Jelínku, jste opravdu ubohá maska ČSSD.

Starý J. 28.1.2008 12:28

Re: Ježišmarjá, to je vůl

Dobře Paroubek s Jelenem vědí, že bez veřejné volby (zastrašení volitelů ČSSD a KSČM) je zvolení Švejnara naprosto nereálné. A zvolení Švejnara je pro ně státotovrné, takže i veřejná volba je státotvorná.

Až budou lidé volit presidenta, to také budou dělat jak za komunistů "manifestační volbu", že nikdo nebude bez rizika vyhození z práce a podobně, smět za plentu? Paroubek se chystá kandidovat, takže podobných věcí se zřejmě znovu dočkáme!

www racek 28.1.2008 12:44

Re: Ježišmarjá, to je vůl

jo jo, emile, ještě chybí dodat ... samozvanec a zkrachovanec v cizím žoldu ...:-D

J.M. 28.1.2008 13:02

Re: Re: Ježišmarjá, to je vůl

racku, to, že se pokusíte emila zesměšnit pomocí podvržené slovní zásoby nic nezmění na tom, že má emil pravdu v tom, že ze Švejnara nevypadne a nevypadne konkrétní odpověď a že jeho názory se dají těžko určit. Je možné Švejnara chápat, musí se zavděčit zeleným, komoušům, socanům a pokud možno i dalším volitelům, ale na důvěře to nepřidá.

Joska 28.1.2008 19:01

Re: Re: Re: Ježišmarjá, to je vůl

A k čemu se má proboha vyjadřovat, když ještě nic řešit nemusí? Mě jeho názory (zatím) postačují. Je pro radar, pro blízké vztahy s USA a EU, opatrný k Rusku, nelíbí se mu provedení transformace země. Je to liberál a pravičák, není to komouš, chová se a vystupuje slušně. Není zatížen zdejším marasmem, animozitou a přichází zvenčí... Skvělá výbava!

Starý J. 28.1.2008 10:40

...Ať již únorová volba hlavy státu dopadne jakkoli, bude muset ČSSD přesvědčit, že její spolupráce s Janem Švejnarem nebyla ryze účelová ..

No to se jí nemůže povést ani omylem! Volba je to ryze účelová, protože zvolili kandidáta, který se doposud proklamoval jako liberálnější a pravicovější než Klaus. Nic jiného také nezbývalo. Zeman to nazval přesně: POLITICKÁ IMPOTENCE! Zvolili Švejnara s vědomím, že okamžitě s nimi naváže spojenectví Pravda a Láska a Zelení a že by se po přesvědčení komunistů (o kterých Paroubek předpokládal, že jako pokaždé jej poslechnou na slovo), byla volba proti Klausovi průchodná.Tedy volba byla naprosto jednoznačně ÚČELOVÁ!

Triumvirát Havel - Paroubek - Bursík našli společnou řeč v tom, že se cítí být ponížení Klausem. Havel je ješita a jeho nenávist ke Klausovi, který jej umenšoval v jeho snaze předčit  ve vědomí lidí i Masaryka, je známa. Paroubek zoufale nenávidí každého, kdo mu stojí v jeho až patologické touze po postu nikým neomezovaného diktátora. No a Bursík, kterého Klaus údajně také urazil, je jen výpěstek Havla a svého tchána Dienstbiera (oba cestují po různých partajích, hledaje korýtko plné mláta). Doufají ve společnou pomstu, takže volba rovněž ÚČELOVÁ.

Jako o kolosu na hliněných nohách se dá mluvit o "spojené levice", opírající se o hlasy bývalých "rovnějších" z naší socialistické minulosti a zklamané, kteří zjistili, že nelze kapitalisticky žít a socialisticky pracovat, že kapitalismus se opírá o jedince, schopné se o sebe postarat a nečekat na starost byrokratického státu. Tato spojená levice, podle Paroubka stále sílící, opírající se v současnosti o téměř o 60 až 70 procent populace, nedokázala vyprodukovat jediného politika, který by byl tolik nenáviděnému Klausovi jen trochu důstojným soupeřem! Copak si asi socialisté v zahraničí o nich pomyslí, když Klaus je našimi socbolševiky prezentován jako ďábel všech ďáblů a přitom proti němu nemají srovnatelného kandidáta? Ještě že našli v zahraničí člověka, který je za post presidenta schopen slíbit všechno všem, zahodit americký pas, aby po skončení mandátu šel o něj znovu žadonit.

 

ŽA: 28.1.2008 11:34

Triumvirát - Kožený-Železný-Klaus se mi taky moc líbí...

Starý J. 28.1.2008 11:45

Re: Triumvirát - Kožený-Železný-Klaus se mi taky moc líbí...

Kožený a Železný dělají něco pro volbu Klause? Nebo spolu snad vytvářejí, nebo se snaží vytvářet, společnou politiku směrem k lidem? Nebo snad spolu vytvořili triumvirát za nezvolení Havla presidentem při jeho poslední volbě? O kolika setkáních Klause s Koženým, nebo Železným víte?

VLADIMÍR 28.1.2008 12:31

Re: ...Ať již únorová volba hlavy státu dopadne jakkoli, bude muset ČSSD přesvědčit, že její spolupráce s Janem Švejnarem nebyla ryze účelová ..

Vy budete nějakej buzna tako ten váš guru, takhle lízt do řiti. už chce výdrž a tu vy opravdu, ale opravdu máte. 

Starý J. 28.1.2008 14:57

Re: Re: ...Ať již únorová volba hlavy státu dopadne jakkoli, bude muset ČSSD přesvědčit, že její spolupráce s Janem Švejnarem nebyla ryze účelová ..

Pane jo! To jste mně to nandal! Vyvrátil jste všechny nesmysly, které jsem napsal! Úplně se stydím!

Kam Vy na ty argumenty chodíte?

Malý Aston 28.1.2008 15:00

Re: ...Ať již únorová volba hlavy státu dopadne jakkoli, bude muset ČSSD přesvědčit, že její spolupráce s Janem Švejnarem nebyla ryze účelová ..

Bacha,Blesk uvedl,že Bursík má něco s tou poslankyní AuAu. Aby se náhodou thán nerozčílil a neohlásil přestup.:-D

Jitka 28.1.2008 23:26

Re: ...Ať již únorová volba hlavy státu dopadne jakkoli, bude muset ČSSD přesvědčit, že její spolupráce s Janem Švejnarem nebyla ryze účelová ..

skvěle napsané   :-D  také mám toto vidění  R^

ver 28.1.2008 9:38

ČSSD nemusí nikoho přesvědčovat

své voliče má jisté na věčné časy a nikdy jinak ( vždycky stejně ) .

Ten zbytek má vlastní názor

jirka.s. 28.1.2008 9:06

"ČSSD bude muset přesvědčit, že její spolupráce s Janem Švejnarem nebyla ryze účelová. "

8-o Proboha ! A čím? 8-o A koho? 8-o

Malý Aston 28.1.2008 8:36

Nejde o prezidenta jde o Paroubka!

Konečně mohu s politologem nebo jak se ten debil Jelínek nazývá,souhlasit.Nejde o prezidenta,jde o Paroubka.Pod jeho vedením kráčí ČSSD od porážky k porážce.On za to nemůže to jiní. Hned je to Kubice,nebo Melčák nebo nějaké spiknutí.Nikdo ho nechápe,nikdo ho nemá rád.Místo toho aby navrhl svého kandidáta podporuje kandidáta Zelených.Jeho dilema je,jak přinutit své poslance aby hlasovali jako jeden můž a jak zařídit aby hlasoval každý jako Paroubek.Tak jako není jasné,zda každý z ODS bude hlasovat pro Klause,tak je i jasné,že řada poslanců z ČSSD nebude hlasovat pro Švejnara ale proti Paroubkovi.Mám dojem že Paroubek,Rath,Hašek a Zaorálek jsou již mimo realitu.:-D

Ašek 28.1.2008 9:15

Re: Nejde o prezidenta jde o Paroubka!

R^není co dodat,jen že má pěknou slovní zásobu předlistopadových soudruhů.Je dobré že tak píše,hodně lidí odradí od levice a s tím zbytkem se stejně nedá nic dělat.;-)

PROKOP BUBEN 28.1.2008 10:11

Re: Re: Nejde o prezidenta jde o Paroubka!

Soudný jedinec by si jistě povšiml, že velmi těsná prohra socialistů v minulých volbách, po osmiletém vládnutí a po Zemanových atacích na Špidlu a spol. byla vlastně Paroubkovým úspěchem.....

miláček 28.1.2008 14:32

Re: Nejde o prezidenta jde o Paroubka!

MAL7 ASTON je hledaný uprchlík z Bohnické léčebny!!

Malý Aston 28.1.2008 15:05

Re: Re: Nejde o prezidenta jde o Paroubka!

Proč nějaký pacient? Jen nemám rád Paroubka a Ratha,kterým komouš Jičínský upravuje dle jejich potřeby Ústavu České republiky.Je mi jedno,zda bude zvolen pan Švejnar nebo Klaus pokud to budou volby tajné,demokratické a nad poslanci ČSSD nebude stát s bičem pan Paroubek.:-D

František 28.1.2008 8:14

Studenti se měli první zapojit

Je to dobrý článek. Skutečně kandidát na prezidenta by se měl vybírat mnohem dopředu. A měli by se zapojit všichni! Studenti jako první by měli říci, který proferor je dobře vede a toho navrhnout. Tak bych si to představoval. Politikové by potom určili nejlepšího politika a občané nejlepšího občana. Pouza dva současní kandidáti na prezidenta - to se mi zdá být málo!

PS: Já jsem v loni před listopadem o tom psal studentům, ale oni spí!