29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Nejde jen o justici, ale i o mediální krajinu

Opakující se razantní útoky na justici a veřejnoprávní média je třeba číst jako nebezpečné útoky na demokratickou strukturu republiky. V demokratických státech vedle sebe existují čtyři moci: moc ústavní, exekutivní, justiční a mediální, jejichž vztah funguje na principu checks and balances, brzd a protivah, aby bylo zamezeno koncentraci moci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Fiedler 13.6.2019 11:56

Nejde o justici

Ale pane Hvížďala čemu říkáte trestně stíhaný.?Každý může na kohokoliv podat trestní oznámení ,je to zadarmo,a to už je trestně stíhaný?MUSÍ SE VYNÉST ROZSUDEK DO TÉ DOBY JE BEZŮHONNÝ TO JEN k základním principům ústavy . Kdyby to bylo tak jasné tak naše justice i tak jak vypadá by Babiše poslala tam kde je V.Kožený,Pitra,Krejčíř,a ti co V.KLaus amnestoval po létech práce justice dostat je za mříže nemyslíte?. Ministr Pelikán mohl porušit ústavu a vydat někoho do země kam podle ústavy nesměl? To bylo v pořádku?Kde máte v ústavě a podzákonných předpisech že president nemůže požít soukromé letadlo? Je to průhledné manipulování ,prostě někomu vadí že volby nevyhrála ODS a president není uprděnec má svůj názor který říká formou vyjadřování Jardy Haška nebo Jana Masaryka.

J. Schwarz 11.6.2019 23:00

Pane Hvížďalo,

běžte i s "médii" konečně do (_!_)!!! Fake news a nenávist šíří prívě ta vaše "oficiální média", a o nějakou "výchovu" ze strany levičáckých liberálů není zájem. Jde totiž o starou známou propagandu, ovšem o mnohem propracovanější a vlezlejší než byla ta Goebbelsova.

J. Ticháček 10.6.2019 21:24

Pane Hvížďala, mám chuť být vulgárním.

Člověče, jaká moc mediální. Jakžtakž si dokážu připomenout dávno zapomenutou dobu devadesátých let, kdy média poskytovala informace, nikoliv interpretace. V tomto spočívala moc médií. Omezená tím, že čtenář, posluchač, či divák si informace interpretuje sám. To, co vy nazývate mocí médií bych já označil za jejich nemoc.

A jestli NS rozhodl, že nejvyšší státní zástupce nemá právo kecat do rozhodnutí nezávislých soudů je skutečným důvodem k zaplnění Václaváku. Jenže vy to máte jaksi naopak. Asi jste si nevšiml, že náš systém státních zástupců je mnohem blíže systému prokurárorskému. Že už nemáme nezávislou exekutivu, ale že máme nezávislé státní zástupce, kteří tu exekutivu řídí. Prokuratura byla u nás onehdá zrušena pravě z toho důvodu, aby byla zajištěna práva občanů na nezávislou justici. A aby po rozhodnutí soudu obě zúčastněné strany sklopili uši a to rozhodnutí přijaly. A aby obě strany měly stejná práva během vyšetřování nezávislou mocí výkonnou. A jsme tam, kde jsme byli. Státní zástupce dozoruje vyšetřování a dokazování, určuje jeho průběh, má dvě sady es, a ještě k tomu právo nosit dlouhé rukávy. A Vám je to ještě málo, a divíte se tomu, že NS rozhodl, že nejvyšší státní zástupce má právo po rozhodnutí soudu zvrátit maximálně oběd. Heil Urválek.

F. Navrátil 10.6.2019 18:00

Vladimír Iljič Hvížďala

Demokracie stojí na třech nezávislých sloupech, a to moci výkonné, zákonodárné a soudní. Hvížďala k nim přidává jako svůj bonus ještě moc mediální, která ovšem není součástí státní moci. Zajímavé je jeho vyjádření o veřejnoprávních médiích, které prý mají za úkol vysvětlovat (zřejmě duševně méněcennému obyvatelstvu) problémy a události. To je obecně vzato parafráze leninské definice úlohy tisku, který je chápán jako kolektivní informátor, propagandista a organizátor.

J. Ráž 10.6.2019 16:09

Pár rad panu Hvižďalovi

1) Sežeňte peníze a můžete si koupit TV Nova. Když je nemáte, musíte přijmout jako fakt,že TV bude i nadále majetkem toho, kdo peníze má a nechte prosím na rozhodnutí divákovi, jestli se na TV ve vlastnictví, jak říkáte oligarchů, dívat bude nebo ne.

2) Přestaňte považovat občany za stádo nesvéprávných blbců, ze kterých vybočují jen ti, kdo sami sebe považují za elitu národa.

3) Stále dokola se opakující neúspěch tak zvaného demokratického bloku není dán tím, že voliči jsou hloupí a proto volí ty strany a hnutí, které elitáři nazývají populistickými, ale tím, že ODS, TOP09, STAN i KDU/ČSL prosazují politický koncept, který většina obyvatel nepřijala za svůj. Největší chybou opozice je, že jejich lídři většinu své energie spotřebují na řečnění o problému Babiš, než na programu, jak z toho.

4) To, že někteří řečníci na pódiích současných demonstrací o sobě prohlašují, že jsou mluvčí vůle většiny národa, je obrovská mýlka. Nejsou!

"O vůli většiny národa obvykle mluví ti, kdo chtějí národu poroučet" (Karel Čapek)

I. Štípek 10.6.2019 15:23

Hned ten první odstavec je hotové šílenství

Jaké útoky na justici? Jaké útoky na veřejnoprávní média? Kde jste to vzal, člověče? Ohledně "justice" to prostě nechápu, kde jste to vzal. Že by ty kecy z Václaváku coby kdyby? A ČT a ČRo se jako nesmí kritizovat?

A čtyři moci, kam kladete "média" na úroveň moci zákonodárné, výkonné a soudní? Po tomhle výronu poblouznění vás lze už jen litovat.

T. Wiszniewski 10.6.2019 13:56

Notorický lář Hvížďala

Možná kdysi byla česká média aspoň trochunezávislá. Nyní na nás média zvrací své jednostranné zrůdné postoje: berou v ochranu úchyly z LGBTQ, vychvalují zločinnou EU, hýčkají muslimské nájezdníky. A to vše v žoldu EU, Sorose a jemu podobných škůdců naší civilizace. A Hvížďala k tomu přidává nehorázné lži o Polsku a tentokráte i o Maďarsku. ČT a ČRo je potřeba v jejich současné lhavé podobě zlikvidovzt. A Hvížďalovi by už dávno měla být poskytnuta intenzivní dlouhodobá dušeléčební pomoc.

J. Hanzal 10.6.2019 12:28

Slunce pálí

Lidi nedivte se mu, že píše takové hovadiny, slunce pálí a starší lidé to někdy dobře nesnášejí, no.

P. Kubáč 10.6.2019 11:50

Současná "mediální krajina" připomíná reálný socialismus.

Člověk si poslech "Televizní noviny" a už ladil "Hlas Ameriky" aby zjistil jak to bylo ve skutečnosti.

Jména i telekomunikační technologie se změnily, ale princip, že člověk nemůže "veřejnoprávním" novinářům věřit ani přesný čas - ten se bohužel vrací nevídanou rychlostí.

I. Štípek 10.6.2019 11:40

Bylo by to k smíchu

kdyby nebylo smutné, že takováhle kravina (ne, nebudu ten jeho text rozebírat, to přece nemá smysl) vůbec spatřila světlo světa.

M. Krátký 10.6.2019 11:17

Hovadina !!!

J. Slavíček 10.6.2019 10:22

Děkuji za radu

Vzhledem k tomu, že umím číst, nepotřebuji radit jak mám co číst. To už tu kdysi bylo.

J. Brunner 10.6.2019 3:12

Mediální krajina?

Mediální džungle je výstižnější. Plná i jedovatých potvor a Vy jste tam veřejnoprávní pavouk.