25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Něco málo o státních vyznamenáních

Přestože jsem se utvrzoval v tom, že nebudu komentovat články související s letošním udílením státních vyznamenání, nakonec jsem změnil názor. Dospěl jsem totiž k zjištění, že jistá část spoluobčanů potřebuje osvětu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Salajka 5.11.2019 19:14

Zkuste si přečíst projevy Masaryka jako prezidenta a poslance a porovnejte je s tím, jak vystupuje současný prezident. Dost těžko si dovedu představit, že by například TGM propagoval, kouření, pití Becherovky, nebo označoval vybrané jedince či skupiny lidí za méněcenné. Přečtěte si u Kroutvora, jak Masaryk na říšské radě s noblesou reagoval na urážky , které se na něj snášely z řad německých i českých poslanců. Rozhodně nenavrhoval novináře postřílet - a že si ho podávali.

J. Svarda 5.11.2019 6:26

Představy opozičních politikú, že slavnostní večer využijí k provokativním odchodům, jako paní Němcová atd.se nepodařily naplnit. Prezident Miloš Zeman tedy preventivně nevyznamenal ty, co se těšili jak se předvedou. Totéž možná nesprávně, ale účinně , [>-]!R^nepozval ty co chtějí prezentovat své žabomyší vojny ve formě žalob na Zemana a svým osobitým způsobem je tedy nepozval. Výroky pana Špačka proti Zemanovi jsou tradiční a tedy i ta reakce je očekávaná. Ústavní činitelé asi pozváni byli a tedy ti nenávistní účastníci,co předem hlásili o co jim jde, tedy se nemusí předvádět na Slavnostním předávání řádů.