29.3.2024 | Svátek má Taťána


POLITIKA: Nechutná parlamentní břečka

15.5.2021

Zatímco ve světě se dějí věci, v EU začíná zelené šílení a v Německu v rámci programu Dohonit a předhonit (odkud toto my známe?) se předhánějí partaje v tom, kdo nastaví bez ohledu na fyzikální zákony a vědu dřívější termín uhlíkové neutrality a kdo dřív sníží teplotu Země o 1,43 °C a kdo dřív zavře doly na uhlí a elektrárny na jeho spalování (což dramaticky změní i naši ekonomiku a drasticky zvýší ceny), naši kašpárci z Bruselské pětky co několikrát troubili na poplach a zrušili poplach se nyní ujímají na vyslovení nedůvěry vládě a rýpou se v zapáchající hroudě Vrbětické kauzy rozpoutané článkem jednoho mírně řečeno na hlavu padlého exhibicionisty. Jen si to představte, jeden pisálek který nejspíš sám sobě je utajeným zdrojem vypustí Krakéna a Sněmovna zasedá v utajení, mají vypnuty kamery, mikrofony i kávovary i kardiostimulátory, alkohol teče proudem a šílená fraška pádí jak splašený kůň. Kdeže je stavební zákon, kdeže jsou témata šíleného záchranného covidího fondu, problému s imigrací a další vitální věci řekněme. Je tady nová přitroublá Rédlova aféra a podívání je to šílené.

Dobře se dívejte na chování Bruselské pětky, těchto dvou jurodivých naprosto nesourodých koaličních uskupení, které dala dohromady jen vidina udržení ve Sněmovně. Sledujte například chování šéfové TOP 09, která jistě má čáku na nějaký ten ministerský post, ale chová se jako z řetězů utržená pavlačová sekernice a její vyvádění při nedělním sedánku Václava Moravce bylo přímo ilustrativní ukázkou lhaní. Je tak zvlčilá, že nějaká pravda nebo důkaz jí nesmí stát v cestě ve svatém tažení proti J. Hamáčkovi a vládě. Je to předzvěst časů příštích, časů nových nelítostných svazáků a můžeme se těšit na tu melasu co nás čeká.

Tyhle volby budou opravdu jiné, než kdy byly, protože ještě nikdy neblbla opozice tak moc jako nyní. Navíc je všechno tak nějak rozpárané covidní dobou, která už beztak některé rozjitřené charaktery mění v šílencům se podobající bytosti jak z jiného světa. Nemusíte mít rád presidenta Zemana, ale který rozumný člověk s trochou rozvahy může souznít s odporným vulgární pamfletem Jiřího Dědečka na hlavu státu? A on je na to ještě hrdý a nenechá se prý censurovat. Kdo by chtěl censurovat takovou šílenost, jen ať je to vidět. Mimochodem si bere do huby hlavu státu, která si - ať se to komu líbí nebo ne - chvályhodně zachovává i přes fyzický handicap jasnou mysl, má stále svůj vlastní názor, čímž se dopouští hrdelního zločinu a nebučí vždy se stádem, jak u nás od presidenta očekávají pravověrní majitelé klíčů.

Jsou tu ale vnější zásadní konstanty: EU nám politicky jasně vysvětlila, že na nějaké vypovídání diplomatů můžeme zapomenout (jako by to mnozí z nás dobře nevěděli předem), protože v Bruselu mají nyní starosti s právním státem v Maďarsku a Polsku, s rovností příležitostí pro různé bytosti 3. a dalších pohlaví, ve Francii se pomalu ale jistě schyluje buď k občanské válce, anebo (jak by bylo záhodno) k vojenskému puči, který by drsně zastavil muslimskou nepřátelskou rozpínavost. Bruselské briliantové mozky znovu otevřely Pandořinu skříňku distribuce nelegálních, naši civilizaci nepřátelských připrchlíků, kdy ziskové neziskovky za peníze od pašeráků pašují tisíce lidí vesele dál, nikdo je nestíhá a za těchto okolností tady možná přijde k moci skupina lidí, kteří jsou připraveni tohle všechno pěkně přežvýkat a ve jménu lepších humanitárních zítřků na náš nekonečný úkor schrupnout.

Tohle vše jako by naše politiky bojující své směšné boje ve Sněmovně nechávalo v klidu; mají jiný píseček a své vlastní bábovičky a řada z nich jsou opravdoví političtí klauni. Žijí mimo realitu a je to až odporné. A když si poslechnete některá vyjádření ve věci vlastizrady J. Hamáčka, musíte si položit otázku, jestli lze ještě hlouběji klesnout, načež si můžete hned odpovědět že samozřejmě lze, protože vždy je v pořadí ještě hlubší suterén. Však s blížícími se volbami uvidíme. Je na co se morbidně těšit. Je to nechutná česká parlamentní břečka.

Volby jsou ještě daleko, ale události dnešní jsou neklamnou ukázkou časů příštích a ty nebudou pěkné, pokud volič nedostane rozum a nechá Piráty přistoupit k veslu bez silného protivníka. Až Piráti zavedou svojí vysněnou 1% daň z nemovitostí z pořizovací ceny ročně, jak se proláklo, bude už pozdě. I když možná bude konečně čas na opravdové demonstrace za něco, co za to stojí, a pořádnou občanskou neposlušnost.