28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 15.4.2011 9:12

Opět se musím ptát.

Jakýže to vládní program, ke kterému daly mandát volby, je v ohrožení? Ano, vládní program je v ohrožení, ale jemu mandát žádné volby nedaly. Volby daly mandát zcela jiným programům, programům jednotlivých stran. Vládní program (koaliční) je neživotaschpný slepenec, vyhandlovaný mezi vládními stranami a to bez jakékoliv legitimity. Nevolil jej žádný (ani jeden) volič. Naprosto stejně to dopadá již od roku 1918, od kdy jsou východiskem z nedemokratických výsledků voleb podle poměrného zastoupení tvořeny povolební koalice. Jsou tvořeny bez jakéhokoliv zákonného oprávnění a legitimitu nemají žádnou (viz definice pojmů "legální" a "legitimní"). Tento způsob uzurpování moci a vlády politickými stranami může nějakou dobu i "fungovat", ovšem jen do té doby, kdy občané pochopí, že byli podvedeni. Tato doba bývá různě dlouhá a je odvislá pouze od úrovně inteligence a lenosti oněch občanů přemýšlet. Zdá se, že v ČR je těchto líných občanů velmi mnoho, což je vidět i na internetových diskusích. Ať chceme, či nikoliv, máme zde opravdu krizi politického systému, krizi politických stran, která se nijak neliší od stavu předešlého, pouze vyhřezla na povrch politického dění. Zákonitá nenažranost politických stran totiž dostoupila vrcholu a již není možno (ikdyž snaha tu stále je) ji nadále skrývat. Jak říkám, je to zákonité. Jakýkoliv spolek totiž, politické strany nevyjímaje (ničím jiným nejsou), je založen hlavně proto, aby tento hájil a mohl lépe hájit zájmy svých členů, ev. příznivců a to proti zájmům všech ostatních. Tomu, obecně nežádoucímu stavu, může odpomoci skutečná demokracie - vláda občanů. Vláda politických stran nikdy a to zejména ne proto, že ony hájí především zájmy naprosté menšiny svých členů a příznivců proti zájmům většiny občanů ostatních (členů jiných politických stran a zejména občanů zdánlivě mlčících, jichž je cca 40%). Je nutno si uvědomit, že oněch 40% občanů nemlčí proto, že mlčet chtějí, ale že celý tento nedemokratický systém je k mlčení nutí.

V. Kain 15.4.2011 11:41

Re: Opět se musím ptát.

Na hospodaření socialistů se již zapomělo.Proto mají dost vysoké preference.Sobotka který se jako ministr vyznačil velkým zadlužením opět dneska vyřvává jak by všechno vrátil do starých kolejí.Jsou to všechno populistické lži.Na ten jejich rozdávačný program nejsou peníze.Pokud se dostanou k veslu,tak jejich první bude zlikvidovat svůj obrovský dluh a potom se uvidí.Jejich voliči budou opět čumět s otevřenými ústy.

P. Čech 15.4.2011 12:05

Re: Opět se musím ptát.

Je to o něčem jiném, pane Kaine. Zdaleka nejde jen o socialisty či komunisty. Jde o špatné nastavení politického systému, ve kterém jsou politické strany obdařeny mocí. Je zcela jedno, jedná-li se o socialisty, komunisty, kapitalisty, pravičáky, levičáky či liberály. Všichni, všechny tyto politické strany, pokud se dostanou k moci, se v zásadě chovají stejně pouze s malými, ikdyž někdy také podstatnými rozdíly. Všem jde jen a jen o moc a její uplatňování nad občany země. O moc, spojenou s penězovody a korupcí, ať již finanční či politickou. Podíváte-li se nezaujatě na hospodaření všech vlád od roku 1989, musíte nutně dojít k závěru, že všechny se podílely více či méně na zadlužení státu, rozkradení jeho majetku a to nezávisle na tom, zda byly zrovna u moci a nebo v t.zv. opozici. Jedná se o všechny politické strany a jejich stále stejné a nebo jim podobné představitele, ať se již jedná o Klause, Topolánka, Zemana, Sobotku, Tluchoře, Kalouska, Grebeníčka,, Dybu, Strázského, Dlouhého, Nečase, Ratha, Škromacha,Langera atd atd. Na jejich vyjmenováni zde není dost místa. Volební systém a neexistence zákona o obecném referendu zaručuje jejich většině setrvání v jejich funkcích s nepodstatnými výjimkami (kroužkování) až do jejich důchodu. Budou tak škodit dále a nezabrání jim v tom nic, pokud nebude změněn základní systém (ne) fungování státu, t. j. ústava a volební zákon. Zejména jim v tom nezabrání volby na základě poměrného zastoupení.