20.4.2024 | Svátek má Marcela


POLITIKA: Nechme je v tom samotné!

5.5.2006

Když ještě televizní debaty v neděli po obědě řídil Ota Černý, v rámci "vyváženosti" zval do studia i tehdejšího předsedu republikánů Miroslava Sládka. Ten se ve svých verbálních projevech cílevědomě zaměřoval na spodinu společnosti. Poté co jeho metodu přijal za vlastní Miloš Zeman a Sládkovi vytuneloval voliče, odebrali se republikáni do politického propadliště. (Jen někteří z nich se v rámci uplatnění bohatých zkušeností v těchto dnech přesunuli k jiným demagogům).

Nevím jestli odborníci z americké poradenské společnosti PSB najali Miroslava Sládka jako konzultanta, pokud ano, plýtvají sociální demokraté prostředky, protože primitivnost, vulgarita a demagogie, jakou téměř denně předvádějí nikým nevolení pánové Rath, Jandák a Paroubek, je přirozená, těmto talentům jistě zcela vlastní a svůj vzor - republikánského expředsedu - již dávno překonali. Nejlepším příkladem budiž poslední předvolební cesta pana ministra zdravotnictví do Karlovarského kraje, kde na adresu svých politických oponentů mimo jiné řekl:

"…Přeji těm pánům, aby se oni nebo jejich blízcí do takové rozvrácené nemocnice dostali. Až se jim něco stane, ať si vyžerou, co svou hloupostí způsobili. Polovina se jich už nevrátí, protože diagnózu jim udělají absolventi…

…Ti pánové se budou léčit tady, a ne v Praze. Přese mě nikdo do Prahy neprojde. Marně budou volat a shánět lůžko…

…zabránit tomu, aby se jako papaláši jeli léčit jinam, třeba na pražské kliniky, a na své spoluobčany nechali působit důsledky své činnosti…"

Každodenními průšvihy znervóznělí lídři sociální demokracie si své frustrace potřebují vybít. (Někdy mám neodbytný pocit, že doslova.) Myslím, že nejlepší metodou, jak na stále klesající úroveň jejich tvrdíkovské kampaně (a to "jejich" je potřeba třikrát červeně podtrhnout) reagovat, je ignorování. Podobně, jako když po výrocích předsedy vlády pana Paroubka zrušili svou účast na společném česko-slovenském televizním projektu představitelé Slovenska:

"…Kvůli nepříznivému srovnání s Českem odmítl slovenský premiér Mikuláš Dzurinda účast v projektu společné česko-slovenské televizní debaty, kterou měla vysílat jak česká, tak slovenská veřejnoprávní televize…",

by bylo dle mého názoru vhodným řešením vybodnout se do voleb na všechny televizní duely, v nichž by měl vystupovat kdokoliv z trojice Rath, Jandák a Paroubek.

Už kvůli základním hygienickým návykům.

www.angle.cz