20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Nechceme, aby naši obranu zajišťovali vojáci?

Vláda je politické těleso. Od ministrů nechci odbornost za každou cenu. Nechci, aby mě ministr zdravotnictví operoval, když potřebuji operaci, nechci, aby ministr zemědělství dával pokyny farmářům, kdy mají orat a kdy sít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Berger 17.12.2012 22:27

No, komunisti...

Múj známý je pyrotechnik (no, to jsem taky, ale ne VB ani PČR), ale on byl na krajské správě VB, nyní PČR. Dělal pyrotechnika proto, že ho to prostě bavilo a celá politika mu byla fuk. V r,.cca 1987 za ním přišli, že musí vstoupit do strany, neb každý na KSVB musí tam býti, jinak půjde na okres dělat technika,  kde té pyrotechniky je, když to dobře dopadne, tak 5%. Tak tam holt vstoupil, aby mohl dělat svoji práci. Když je to jako podmínka "sine qua non" (česky: bez které to nejde). V listopadu či prosinci  89 opět rychle vystoupil, čímž, jak mi řekl, ušetřil příspěvky. Jistě, je to možno považovat za kariérismus, ale v tomto případě bych to tak rozhodně nehodnotil. Ona to zase taková kariéra nebyla...

J. Urban 17.12.2012 21:45

Je to safra těžká situace, že...

Pane autore, veškeré Vaše logické vývody jsou přece zhola k ho... - teda ničemu. Paní Peake a tzv. LIDEM si užívá svých zcela posledních (u ní teda současně i prvních) 5 minut slávy - stejně jako ta Nečasova parta. Ona si může dělat co chce, ona si vydupe co chce, ona udělá šaška z koho chce včetně vlády a presidenta - a projde jí to. Bez té převlékačské pakáže by se totiž mohla celá vláda štandopede děkovat. Že by si Nečas a ods aspoň zachovali tvář? Ale jděte, už dávno přece žádnou nemají.

P. Jansky 17.12.2012 18:32

je takova pohadka

kde weich rika: odbornou praci by meli delat odbornici.. a vlasta burian povida: to jsem nevedel

J. Urban 17.12.2012 21:46

Re: je takova pohadka

Jo, říkal už major Terazky: Na každú robotu nám treba odborníkov!

Š. Hašek 17.12.2012 17:56

Ministerstvo obrany

není ani verbírna žoldáků, ani diskusní klub právniček (nic ve zlém).

Ministerstvo obrany je zde od toho, aby určený počet mladých mužů (a vydrželo to těm mužům až do smrti) uměl podřezat/moderně zabít každého lumpa, který si dovolí něco proti občanům ČESKÉ REPUBLIKY.

Samozřejmě, že mnohým to zní zastarale. Zejména těm, co by chtěli ministerstvo/nemisterstvo obrany/neobrany. Ví se, doufám, o čem je řeč.

Svět je zatím takový. Nehájím tímto samozřejmě historické armádní poměry v ČSLA.

J. Urban 17.12.2012 21:47

Re: Peake jede na Kalouskovu zakázku

Přesně!

B. Rybák 19.12.2012 10:26

Re: Peake jede na Kalouskovu zakázku

Zajímavé a dobře zdůvodněné.

K. Seidl 17.12.2012 12:40

Nic proti tomu názoru

ale pokud je ministr civil a nerozumí ničemu, nebude při případném průseru říkat já nic, já tomu nerozuměl, já zde byl jenom pro post a peníze / viz Parkánová a letadla / ? To platí obecně i pro jiná ministerstva.

M. Hoblík 17.12.2012 11:55

Mně by stačilo,

kdyby ministr nebyl politická loutka a zároveň debil.

Š. Hašek 17.12.2012 20:06

Re: Mně by stačilo,

Mně taky.

V tomto případě bych se ale přimlouval za to, aby věděl, že Kalašnikov není něco jako Sacher (ten dort vod vídeňáků).

Berte jako nadsázku.

J. Hajský 17.12.2012 11:19

Prosím o vysvětlení

V diskusi už několikrát padla otázka legitimity Karoliny Peake a strany LIDEM. Prosím o vysvětlení této situace:

Do poslanecké sněmovny se volí jednotlivé strany (vhazujeme lístky se jménem strany!) a prostřednictvím stran kandidáti určení sekretariáty stran. Tito kandidáti však v případě zvolení za poslance se dle ústavy řídí svým svědomím. Prosím, ať se jím řídí, i když je proti srsti vedení strany, ale stále v rámci strany, za kterou byli zvoleni. Jak mohou během volebního období založit NOVOU STRANU, která ve volbách nefigurovala, když se do urny házejí lístky se jménem stran a tato NOVÁ STRANA se voleb nezúčastnila?

L. Matura 17.12.2012 11:37

Re: Prosím o vysvětlení

Čl. 5 Ústavy ČRPolitický systém je založen na svobodném a dobrovolném vzniku a volné soutěži politických stran respektujících základní demokratické principy a odmítajících násilí jako prostředek k prosazování svých zájmů.

Čl. 5 Ústavy ČR vysvětluje vše - LIDEM se volby do PSP neúčastnila

P. Schuh 17.12.2012 12:10

Re: Prosím o vysvětlení

To ta diktatura pane......

Komunisté nás také přesvědčovali jací jsou demokrati....a někdo jim to i dokonce věřil....

P. Pavlovský 17.12.2012 19:40

Re: Prosím o vysvětlení

Je tu precedens: vznik Unie svobody Jana Rumla!

J. Hanzal 17.12.2012 9:45

Mám,

dle různých vyjádření "minystryně", nejvyšší kvalifikaci pro jejího 1. náměstka.                          1. jsem voják - nevoják (voj. knížku mám, ale na vojně jsem nebyl páč jsem ji odmakal na šachtě)

2. jako malé děcko jsem kdysi byl v rámci jakési prohlídky v tanku

3. párkrát jsem byl na střelnici si vystřelit z pistole a to dokonce ostrými

4. na práci na chatě mám maskáče No prosím řekněte kdo z vás to má?

T. Kočí 17.12.2012 8:32

Nechceme, aby naši

Ne ne. Peak odpověděla správně, i když nepřesvědčivě otázku o počtu vrtulí naších letadel.To ostatně ví každý pětiletý kluk.Jinak souhlas.

P. Pavlovský 17.12.2012 19:56

Re: Nechceme, aby naši

Důldežitější než počet vrtulí je počet milionů, které máme za CASY,  PANDURY  a pod. vypláznout.

Věřím, že K. Peake by to spočítala  pro české občany líp než její nezištní předchůdci!

M. Varadinková 17.12.2012 2:32

Potvrzuje se můj předpoklad

že Peake je Kalouskouvou "Kočí č. 2" a dostala za úkol rozprášit Vondrovy lidi, kteří tam vytahovali ze skříní kalousko-bartákovské kostlivce, a místo nich dosadit Kalouskovy lidi, kteří vše zametou pod koberec.

http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/Pestra-minulost-sefporadce-Karoliny-Peake-saha-az-ke-Kalouskovi-257102

P. Pavlovský 17.12.2012 3:10

Re: Potvrzuje se můj předpoklad

Kalousek a Peak jsou jako pes a kočka, to je dávno  všeobecně známo. Jejich případné spiknutí je čirá myslitelnost.

M. Hatlák 17.12.2012 8:30

Re: Potvrzuje se můj předpoklad

Spíš bych věřil tomu, že jsou pejsek a kočička, jen daleko vychcanější.

S. Ševeček 17.12.2012 9:10

Re: Potvrzuje se můj předpoklad

Mimikry pouze.

P. Pavlovský 17.12.2012 1:25

Bývalý voják by mi nevadil ani na kultuře,

přestože se říká "inter arma silent  musae". Múzy dokáží mlčet i v hlubokém míru, viz produkce některých našich divadel v době tzv. normalizace, o 50. letech nemluvě (pokud je nechápeme jako "studenou občanskou válku"). Nevadil by mi proto na MO ČR ani generál Picek, nebýt jeho 13 letého členství v totalitní KSČ.

"Do civilu odešel po tom, co mu skončilo funkční období náčelníka generálního štábu", čteme. Pokud jde o lidi v politice a vůbec ve vrcholných státních funkcích, mně dosud, i 22 let po Listopadu, zajímá nejenom jejich lustrační osvědčení, ale i vše ostatní, co dělali, než jim skončilo "funkční období" členů KSČ. Nedovedu si totiž představit, že by třeba v NSR v roce 1965 byl prvním náměstkem ministra bývalý člen NSDAP a důstojník Bundeswehru.

Generál Picek vstoupil do KSČ po uplynutí dvouleté kandidátské lhůty v roce 1977. Už od ledna téhož roku začali být kriminalizování lidé, kteří si dovolili podepsat Chartu 77. Voják Picek dělal horlivě vojenskou kariéru v době, kdy jeho vlast byla na přání jeho spolustraníků okupována cizí mocností. (Ať mi nikdo netvrdí, že s pobytem sovětské armády u nás čeští komunisté nesouhlasili.)

Vězení se plnila disidenty, "uvyslýchán" byl profesor Patočka, ve vězení byl utýrán Pavel Wonka, na drátech okolo hranic hynuli  potenciální exulanti, ale lidé, jako pan Picek, dělali kariéry. (Ano, do jisté míry mezi ně patří i J. Fischer, V. Dlouhý, ale i K. Dyba, Kočárník a mnozí další, polistopadoví "komunisté  do poslední chvíle").

Nevolám po žádném "honu na čarodějnice", nevolám po plošném potrestání, nevolám vlastně po ŽÁDNÉM POTRESTÁNÍ. Pouze si nepřeji, aby tito lidé nezastávali žádné významné funkce ve vedení tohoto státu, aby byli znovu, a to nadprůměrně, placeni z mých daní. Ztratili totiž doživotně mou důvěru a doufám, že i důvěru všech rozumných, svobodomyslných občanů mé vlasti. (K V. Gryczovi: myslím, že svým počínáním získala K. Peake na MO takovou "přirozenou autoritu", že by jí mohl mnohý z ministrů závidět.)

E. Došlík 17.12.2012 2:28

Re: Bývalý voják by mi nevadil ani na kultuře,

Pane Pavlovský,

ti co se vstupem vojsk nesouhlasili neprošli prověrkami, a byli ze strany vyloučeni! A pokud se zastávate Peake, tak je to s vámi opravdu zle. Koho táto bezpáteřní stvůra trpící touhou po moci prezentuje? Vždyť její pidistrana nebyla nikým volená, a kolik má členů, ví málokdo, a jak je vidět točí z celou vládou! Jedním z nich jste podle svých názorů asi VY! A pokud " přirozená autorita " pochází u ní od přirození, tak potěš Pán Bůh . . .

P. Pavlovský 17.12.2012 3:08

Re: Bývalý voják by mi nevadil ani na kultuře,

Pane Došlíku, ztratil jste pojem o čase. Když někdo, jako voják Picek, vstupoval do KSČ v roce 1977, jak píši (a jak vy nečtete) nemohl  "se vstupem vojsk nesouhlasit, neprojít prověrkami, a být ze strany vyloučen". V roce 1968 byl pan Picek ještě středoškolák.

Politik, který postrádá touhu po moci, není politik, ale de facto zrádce svých voličů, protože jim de facto sliboval, že se o moc bude drát. Ten, kdo trpí absencí touhy po moci, nemá v politice co pohledávat..

Zapomínáte, že mandáty ve volbách nezískávají strany, nýbrž poslanci. K. Peake, stejně jako další poslanci LIDEM, reprezentují voliče, jejichž hlasy získali své mandáty. Je to úplně stejné jako s US blahé paměti. Do ní tehdy přešla většina poslaneckého klubu ODS a také nikdo nekřičel, jde o "pidistranu, která nebyla nikým volená". US měla prostě určitý počet legálně zvolených poslanců a to dostatečně zakládalo její legitimitu.

Každou koaliční vládou, všude v demokratickém světě, může do jisté míry "točit" každá strana, na jejíchž hlasech je vládní většina závislá. Je to přirozený důsledek demokratického systému.

Jinak nevím jestli je autorita K. Peake přirozená nebo metafyzická, stačí mi, že autoritu nesporně má, a že svými posledními kroky na MO ČR ji určitě neoslabila.

J. Blažek 17.12.2012 5:51

Re: Bývalý voják by mi nevadil ani na kultuře,

Mýlíte se: K. Peake nemá žádnou přirozenou autoritu, její "přirozená autorita" spočívá pouze v tom, že spolu se svými několika souputníky podporuje, na rozdíl od poslaneckého klubu VV, vládu Petra Nečase. Kdyby tak totiž nečinila, vláda by padla a mnoho nynějších poslanců by se muselo vrátit ke svému občanskému povolání živit se každodenní prací. Je to tedy přirozená autorita vyděračství.  .... A kontrolní otázka: Říkal jste i v případě nedávných "rebelů" v ODS, že mandát nezískává politická strana, ale výlučně poslanec? ..... A neslyšel jsem o tom, že by se ve světě někde v parlamentu stalo to, co provedla vůči své straně Věcí veřejných Karolina Peake. Dle mého soudu to, co provedla, se nedělá a je to nečestné, Proto jsem přesvědčen, že za nejvýše 1,5 roku politická kariére K.P. skončí, nebude o ni stát ani její dřívější strana ODS. Ono totiž platí, že kdo jednou zradil, může zradit i podruhé.

P. Han 17.12.2012 11:34

Re: Bývalý voják by mi nevadil ani na kultuře,

Vy, jakožto pravověrný komunista (soudím dle vašich prezentovaných názorů) byste snad mohl odpovědět, kde se vzal v parlamentu v r. 1921 komunistický poslanecký klub a jakou legitimitu tedy tito "zrádci" měli. Pro informaci: Volby byly v roce 1920 a všichni byli zvoleni za sociální demokracii.

E. Došlík 17.12.2012 6:24

Re: Bývalý voják by mi nevadil ani na kultuře,

Pane Pavlovský,

co tady dávate Chartu 77 dohromady s okupací vojsk, která byla 9 let předtím, kdy v roce 1969-1970 probíhaly Jakešovy prověrky v KSČ. 800 funkcionářů bylo ze strany vyloučeno, a dáno do vědomé zálohy. O řadových členech, kteří byli vyloučeni, se moc nehovořilo o počtu.

Jinak bych vám doporučil si přečíst jak to vlastně s Chartou bylo, fungovalo na odkazu .

http://dolezite.sk/ANALYZA 17 NOVEMBRA 1989 15.html , abych se nemusel rozepisovat! Voják Picek v té době určitě nevěděl, že bude dělat kariéru, t.j. rok 1977.

Buďte tak laskav, a trochu se zamyslete nad historickými fakty této doby, a hlavně o tzv. Chartě 77, i s nyní zase oplakavaného Havla, v předvánočním týdnu, kdy lidé mají plno jiných starostí, jak alespoň trochu důstojně připravit pro své rodiny svátky klidu, a ne se nechat otravovat na všech stranách vzpomínkami na nový kult osobnosti " HAVLA ", a celé verbeže kolem něho!

E. Došlík 17.12.2012 6:39

Re: Bývalý voják by mi nevadil ani na kultuře,

Pane Pavlovský,

nebudeme se bavit o pojmu ztráty času. Budeme se bavit o Pickovi, který určitě v roce 1977 netušil, nebo neplánoval si svou kariéru. Přečtěte si prosím odkaz, ať zbytečně se nerozepisuji :

http://dolezite.sk/ANALYZA 17 NOVEMBRA 1989 15.html , kde je jasně vysvětleno, kdo vlastně byli Chartisté, a kdo tzv. Sametku režíroval, a dodnes vládne. Picek byl, je, a bude určitě odborník, jako i další, ikdyž byli nebo nebyli v KSČ, než taková bezpáteřní, slizká, po moci toužíci Karolína, která mi připomína kardinála Reichelieu, pleticháře . . .

P. Pavlovský 17.12.2012 10:11

Re: Bývalý voják by mi nevadil ani na kultuře,

Proboha, žil jste tu  v roe 1977? Chcete říci, že kdo tehdy  vstupoval do KSČ si tím neplánoval svojí kariéru? Nevstupoval tím do NOMENKLATURY?

A naopak: nevíte, že kdo nevstoupil, automaticky si tím uzavřel dvěře k jakýmkoli vyšším postům, o kterých rozhodovala právě ta nomenklatura KSČ všech stupňů, od ZO KSČ, přes okresní, krajské až po ÚV KSČ?

Pokud tohle všechno nevíte, tak si o tom napřed něco přečtěte!