25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Nečas obětním beránkem?

Rychlé řešení = rychlý konec krize? Vládní koalice si to asi myslí. Nejprve, když ještě věřila, že kabinet udrží, vyhověla předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) žádosti sociálních demokratů o svolání parlamentního hlasování o nedůvěře vládě – a zařadila je hned na úterý, tedy jen pět dnů po policejním zátahu na nejbližší spolupracovníky premiéra, špičky vojenské tajné služby a známé lobbisty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hošek 19.6.2013 16:01

Pane Jelínku

vaše prognózy a popisy situace mě vždy překvapí -

"Dá se očekávat, že odposlechy v kombinaci s výslechy a dokumenty zabavenými lobbistům Janouškovi a Rittigovi mohou vyvolat na politické scéně ještě větší vzruch než dosud zveřejněné informace."

Na vyplnění této prognózy bychom se po měsíci mohli podívat.

A váš popis současné situace je trochu pomýlený - postup a chování prokurátorů s pachateli dobra, také není žádné vítězství společnosti a ještě to společnost bude bolet.

I. Kudrnová 19.6.2013 15:54

Kdo je ten kdo tahá za nitky?

Není to jen p.  Nečas, který zklamal, on ani nezklamal, všichni jsme viděli, že je slabší  a    nerozhodný,tam bylo něco jiného, jak to, že může být ministr zahraničí  SK člověk bez škol, není ani  vyučen, bez  toho aby mu bylo normálně  rozumět a nechytejte  se všichni,co se zastáváte retardovaných  dětí, já jsem taky pro,aby jsme se jim věnovali, dávali na ně peníze dělali jim malájesy,  ale do  české politiky a do ministerstva zahraničí tito lidé nepatří. Kdo je tam dostal, kdo je tam drží?Tento člověk by měl skládat účty a Kalousek to samé, už potopil  vládu  pána Topolánka

 K a S  vše  dělali  pro to aby házeli špínu na pana Nečase, vždyť si jenom vzpomeňte,  to  my  ne, to premiér, dělali si z něho srandičky.Pan Topolánek  se teď prsí, ale Bursík s Kalouskem mu také  dobře namydlili schody. Tady nepomůžou nové  volby, se starým systémem, zase se tam dostane  nějaký Kalousek  Bursík, Swanzerberg.

Pan Havel zavedl slovo malé strany,  ne to jsou strany, které volilo  minimum lidí, to znamená, že  většina  je nechce a jak je to?Zelení si strkali  s   Topolánkem jak chtěli přestože měli v posl. sněmovně asi 8 poslanců a ODS asi 84 .

  TOP 09  to samé ,umělá strana,zase proto aby se tam  Kalousek dostal. A co  udělali ?   Samé průšvihy.  Všichni víme jaké, šahali nám  vlastně do vydělaných peněz a brali a rozhodovali o nich, ti,kteří vůbec nic nemusí platit.

My jak ti  blbečci musíme platit ze všeho   daně  a kdo vymyslel, že u nás v Česku se nemusí platit daně z  hazardních  her. Hádejte proč se tam  Kalousek tak dlouho drží?  V USA, v Kanadě, a Izraeli je to ostře sledované a heren   může  být  jen určitý počet, anebo vůbec ne.   Tady je zakopaný  pes,  tady  tečou   prachy,   tady je ta zlatá žíla.

P. Vaňura 19.6.2013 15:43

Zatím policie neukázala nic.

A bude li to tak pokračovat, bude důvěryhodnost naší justice ve světě taková, že pokud požádá Janoušek v Bruselu o politický azyl, dostane ho! Celá věc bude chápána jako vykonstruovaný politický proces.

P. Čech 19.6.2013 8:57

Tak, tak!

Vyjímečně s Vámi souhlasím, pane Jelínku. Nejsme svědky selhání jednotlivců, ale politického a ústavního systému.Systému, který tito jednotlivci a jim podobní , povětšinou "bývalí" komunisté vytvořili a svou většinou v tehdejším parlamentu schválili.Systém, ve kterém pomocí voleb se k moci dostávají oni selhávající jednotlivci není dobrý, naopak je veskrze špatný. Je něco shnilého na systému, který si drze říká demokratický, kde ovšem nevládnou občané, lépe řečeno většina občanů, ale politické strany, které každá jednotlivě (ale i jejich t.zv. koalice) představují včetně jejich voličů naprosto směšnou menšinu občanů. Shnilý je systém a ten jako takový vytváří a vynáší k moci shnilé jednotlivce.

Š. Hašek 19.6.2013 11:02

Re: Tak, tak!

Nikoliv.

Selhali (ale počkejme si, selhání dle novin neznamená nic) jednotlivci. Nikoliv systém.

Pokud chcete zrušit stávající systém (okolo v křesťansko-židovských společnostech to jakž tak jde), prozraďte, jaký že to má být ten nový systém?

Snad ne holešovská výzva, či okamurismus? A pozor - bolševici, posílení dnes rovnostáři se už nemohou dočkat..

Typický Jelínek. S vaničkou vylejeme dítě.

J. Boleslav 19.6.2013 11:43

Re: Tak, tak!

Jelínkovy bláboly nečtu od té doby, co jsem zjistil jeho neblahou úlohu v kauze ÚSTR. Konec konců, co rozumného bychom mohli chtít od Zaostálkova poradce.

M. Trhlík 19.6.2013 11:52

Re: Tak, tak!

A co od Vás "moudrý" muži p. Boleslave? A znova neprzněte jména. ZAORÁLEK není žádný zaostálek. A jak chcete, aby fungovala vláda a jakási shoda politiků, když i tady na diskusích, čiší mezi diskutujícími neskutečná nenávist? To co řeknete, nebo napíšete je jenom ulevení Vaší duši a nic se neděje.

P. Lenc 19.6.2013 14:23

Re: Tak, tak!

Trhlíku, tady diskutují dospělí, tak se nevnucujte pionýrskou agitkou.Trhlík a jeho parta patří do Haló novin, tady až na vyjímky diskutují slušní lidé a ne dementní primitivové.

M. Trhlík 19.6.2013 15:18

Re: Tak, tak!

Tak proč pane Lenci, když už jste se odhalil co jste zač, lezete mezi dospělé lidi a nediskutujete, ale vnucujete někomu svůj názor? A vy patříte asi do psychiatrické léčebny, protože normální člověk to nikdy nemůže napsat. Jinak už jsem všemu tomu co vzpomínáte dávno odrostl . Nevím proč mluvíte o slušných lidech, když  Vám chybí základy inteligence a to už nemluvím o vrozené, protože to nevíte co to je. Prostě patříte do té bolševické kategorie, kdy člověk, který měl jiný názor než oni, byl darebák. Já jsem nevyrostl ani na stromě, či zemljance, životních zkušeností s komunisty mám asi podstatně víc než Vy a přesto Vás neurážím. Tak jak jste se projevil, máte od slušného člověka hodně daleko. Spíš mi připomínáte komunistické zupáky minulé doby.

P. Pavlovský 19.6.2013 16:07

PŘESNĚ!

A. Reček 19.6.2013 6:19

Nečasova koaliční vláda mnoho autority nepožívala

a začalo to brzy po jejím ustanovení.  Už na podzim 2010 průšvih na Drobilově ministerstvu, začátek sporů koaličních stran v zimě, začátek rozkladu VV na jaře 2011 atd. atd.  Kolik už bylo vyměněno ministrů od léta 2010 ?  Rozpory uvnitř ODS také napomohly k citelnému poklesu přízně a teď vlastně už půjde o to, aby nějak s novým premiérem to vláda doklepala do jara 2014. Rovněž rozpory mezi ODS a TOP 09 ubíraly na věrohodnosti jejich koaliční spolupráce.

 

M. Vojtíšek 19.6.2013 1:55

ODS:Return of the Klause

Tak bych to viděl, nad torzem tělíčka   dítětě bez hlavy a končetin se nakloní muž v kápi a povečeří ho. ODS 2.0 je na světě.

J. Boleslav 19.6.2013 11:41

Re: ODS:Return of the Klause

Nevěřte tomu. ODS a Klaus už dávno nemají téměř nic společného.

M. Trhlík 19.6.2013 11:55

Re: ODS:Return of the Klause

Samozřejmě a co Klaus mimo to, že ODS založil, udělal prospěšného? Nepomohl, ale zbaběle utekl.Tak otevřete oči pane Boleslave. Není všechno zlato co se třpytí.