20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kusý 8.5.2010 13:19

Ale sám pan prezident se přiznal!

Když prohlásil, že ve věku čtyř let se podílel na stavbě barikády.Což to není aktivistický postoj, hraničící s nepolitickou politikou?Byl snad k tomu vyzván orgány státní správy nebo volenými zástupci lidu?Byl příslušníkem ozbrojených sil?Jen nízký věk v době tohoto činu a následná modifikace názoru jej omlouvá.

J. Urban 8.5.2010 6:52

Pan Klaus

vcelku pragmaticky "bere" ODS a ČSSD, ať už z nostalgie, nebo ze svého "reálného" pohledu na věc. V případě vlády čssd nebo ods nebo obou (at už nová opo-smlouva nebo velká koalice) nedojde k ohrožení nastavených penězovodů resp. nedojde k jejich nastavení nežádoucím směrem. Ovšem situace pro podobné pragmatiky je nyní kromobyčejně nepříznivá. Se značnou pravděpodobností může po volbách vzniknout koaliční vláda, kde čssd nebude vůbec a ods v ní nebude hrát prim. To je pro Klause téměř nepředstavitelná a neřešitelná situace. Připravuje si nyní půdu, aby se nějak uplichtila buď vláda ksčm-čssd nebo ods-čssd, s podporou nějakých lidovců apod.

P. Gabriel st. 7.5.2010 16:17

ODS pilíř demokracie?

Pane Haasi, rozumím li dobře poentě předposledního odstavce, je pro vás ODS pilířem demokracie v ČR. Berete to včetně všech těch afér, nahrávek, jánabráchizmů, šábovaček se socdem již za Klause a kdoví co ještě? V tom případě bych si rád přečetl Váš esej na téma co je to demokracie.

J. Zeman 7.5.2010 22:37

Re: ODS pilíř demokracie?

Je vůbec na pováženou, že poradce V. Klause polemizuje s V. Klausem o názoru, který původně vyslovil C. Svoboda. viz: http://euportal.cz/Articles/6007-klaus-nase-politika-zdegenerovala-a-souboj-ideji-mezi-levici-a-pravici-se-absolutne-vytratil.aspx Pak není moc divu, když i stranu, od které se V. Klaus díky ideové vyprázdněnosti a klientelismu jejího vedení veřejně distancoval, považuje možná za pilíř demokracie resp. s despektem mluví o ostatních stranách. Možná se jednou stane pilířem demokracie TOP09, kdo ví, ale zatím to na to rozhodně nevypadá - alespoň tedy v intencích pojmu demokracie, tak jak je tradičně chápán. Možná má pan Haas ale na mysli onu demokracii, která se importuje humanitárním bombardováním. Pak pardon.

F. Eliáš 7.5.2010 11:56

Klausovy názory?

V hodnocení vlivu člověka na klima planety je geniální. I to ekonomické myšlení má logické. Politicky bohužel není příliš na výši, ale je to jenom president. Neočekávám od něho nějaké kvalitní politické myšlení.

J. Kratochvíl 7.5.2010 15:47

Re: Klausovy názory?

Nemohu pochopit jeho genialitu v klimatoligii a přitom nevidět roztávání ledovců na horách a obou pólech zeměkoule, svým ekonomickým myšlením nás dovedl tento genius k ekonomickému krachu v devadesátých letech.  Na jeho konzistentní názory upozornil autor tohoto článku a plně s ním souhlasím. A kdyby mu to kvalitně nemyslelo politicky, tj. žvanění jak se mu to hodí ve svůj prospěch, tak by se neudržel u moci již dvacet let, bohužel ke škodě nás všech.

M. Prokop 7.5.2010 15:58

Re: Klausovy názory?

Jen jestli to s těmi ledovci není podfuk: http://www.scinet.cz/zprava-mezivladniho-klimatickeho-panelu-5600-nevedeckych-citaci-strach-katastrofy-a-politicke-motivy-indie-z-panelu-vystoupila.html

Jak vypadá skutečný krach vidíte v Řecku, zde nastane pod vedením dua Roko&Falmer také brzy.

Mně nijak neuškodil, jen bych měl jisté výhrady k jeho příliš měkému přístupu k Rusku.

S. Rehulka 7.5.2010 10:59

nebezpečí pro koho ?

 Nežli volit stranu, u níž je předpoklad, že vyhraje volby a utvoří vládu, anebo stranu, ktará sice volby nevyhraje, ale aspon bude stranou opoziční, tedy bude v senátu, či v parlamentu ovlivnovat dění v republice, je svůdné pro voliče.  Důležitější ale je, uvědomit si, kolik v těch "velkých" stranách je obsaženo bývalých, nebo skrytých komunistů a "převlíkačů kabátů".   Nemyslíte, že je slušnější volit stranu třeba malou, ale slušnou, která nemá ve svém vedení žádné bývalé StBáky, PSáky a "Lidové Milicionáře", absolventy VUMLu a jinou špínu ?  Není lepší usínat s čistým svědomím ?  Odpovězte si každý sám !

J. Tachovský 7.5.2010 10:12

No jo zase jeden sokovanej

vetsina pisalku je sokovanych

R. Langer 7.5.2010 8:41

No, že se to nemůže

převalit z jedné strany na druhou se v 48. říkalo taky...