19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nazývejme věci pravým jménem

Pokud se vám zdá, že budu opět kritizovat multikulturalistickou politickou korektnost, budete mít jistě pravdu. Jenže půjde o víc.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Kužel 22.7.2018 7:39

Co nám NATO vlastně zajišťuje?

Podle autora naši dosavadní svobodu a demokracii, protože nám zajišťuje ochranu a obranu v případě napadení.

Myslím, že nám sebesilnější vojenská organizace může těžko zaručit to, na co jsme sami rezignovali.

NATO (snad) umí reagovat na přímé vojenské napadení, ale těžko na plíživou invazi nepřítele podporovanou domácí pátou kolonou.

A. Pakosta 18.7.2018 23:09

druhou nejsilnější armádu v NATO má dnes Turecko

., takže bych se na tu ochranu NATO az tolik nespoléhal, až bude z Turecka teokratický islámský režim.

I. Mertl 18.7.2018 21:51

Nazývejme diskžokeje Chrastinu

pravým jménem!

J. Václavíková 18.7.2018 16:18

EU first!

Nejvyšší čas přestat se spoléhat jen na to, že USA za nás budou všechno řešit a vybudovat armádu odpovídající významu Evropy. Aby v NATO byla rovnocenná té americké.

V. Novák 18.7.2018 16:35

Re: EU first!

K čemuž EU tlačí ten nenáviděný Trump...

S. Netzer 18.7.2018 16:53

Re: EU first!

Ten trotl tlačí tak nanejvýš na reterátu.

K. Janyška 18.7.2018 17:06

Re: EU first!

EU je skutečným zločinem Němců na Evropech stejným, jako Rusů na národech SSSR... Dzp.

P. Urban 18.7.2018 15:31

Jaké škody

napáchal na NATO Obama?

A kde bere pan Chrastina tu jistotu, že Trump nehodí NATO jednoduše přes palubu? Na prvním místě je Amerika, demokracii v Evropě si mohou chránit Evropané sami. A když se jim to nepodaří? To bude jejich problém, ne nutně problém USA.

J. Mach 19.7.2018 12:15

Re: Jaké škody

Jisté je na tomhle světě jen jedno: všichni jednou odejdeme na věčnost. Ale že by Trump pohřbil NATO, se mi moc věřit nechce. I jemu musí být jasné, že v tom případě by se hrdinný Putin okamžitě jal napravovat škody způsobené matičce Rusi za posledních 30 jar. A jak z historie víme, s jídlem roste chuť, po anexi větší části ne-li celé Evropy, by se nejspíš pustil i do americkejch imperialistů. Ač jsou USA v NATO nejsilnějším hráčem, určitě by nerady přišly o nezanedbatelnou podporu evropských států v NATO sdružených, pokud by se nějaká mela strhla.

Pravda je, že Evropa by měla hodně přidat na poli vlastní obrany. Nikdo nedokáže předpovědět, jestli soudruhu Putinovi nerupne v kouli a nepošle zase nějaké své oddané a poddané na dovolenou někam do Evropy na obrněncích.

I Hitler se bál války na dvou frontách. A že máme v Evropě (u nás bohudík to snad tak hrozné není) pátou kolonu tvořenou "chudáky uprchlíky před válkou", kteří jsou ochotni za Alláha položit život (ten svůj samozřejmě ne), pak je asi třeba bít na poplach a to hodně hlasitě. Tak tady máme ty dvě zmíněné fronty: zvenku Putin, zevnitř hlasatelé jediné správné víry. A nechceme-li skončit v gulagu jako politicky nespolehliví nebo s upižlanou palicí pro větší slávu Alláha, pak je nejspíš potřeba vypráskat z evropskýho parlamentu tu bandu dementů a začít konečně něco dělat. Pokud teda už není pozdě.

K. Janyška 18.7.2018 15:25

Pravé jména je tohl

DEMARCHIE.

Znovu a znovu se ukazuje jakým omylem je používaný model tzv. liberální většinové demokracie. Přivádí k moci i zločince a lidi všelijak nehodné. Nemohu v této souvislosti neuvést to, že Babiš měl v roce 2013 majetek 40 miliard a dnes, po 4 letém ministrování financí, má 88 miliard. Čert prostě kálí, až mi z té slušnosti je zle, na větší hromadu, jak se říká, když se mu dokonce pomůže, tak ještě víc..

Proto mistr Hayek navrhuje demarchii, která zařídí institucionálně a institucionální vládu jediného práva pravého, práva evolučního, soukromého, které řídí lidský svět ve skutečnosti a které máme všichni v myslích odmalička, kdy jsme ho nasáli od rodičů a okolí. Má výhradně zákazový charakter.

Není pravda, že má platit - lid si to přeje, ať to má. Lid je totiž obří skupina v této věci nevzdělanců, která neví o soustavě používané demokracie nic, vůbec nic. Zato je plně řízen a to 24 hodin denně, právě právem soukromým.

K. Janyška 18.7.2018 15:25

Re: Pravé jména je tohl

Demarchie je popsána plně v Hayekově světovém majstrštyku Právo, zákonodárství a svoboda a spočívá v tom, že Senát je navolený coby zástupce ročníků, ne politických stran. Ty by měly do Senátu zákaz vstupu stejně jako dnes ho mají jednotlivci do sněmovny. Dosáhlo by se tak potřebného mentálního obsazení, coby vyhledavače tzv. práva právníků v mnohdy až zločinných blafech, které mu pošle sněmovna. Senát by měl samozřejmě vyšší kompetence, než ona a systému by prakticky vládl.

Ve spořádaném lidském světě totiž platí: Zatímco se nám zdá, že jsme ve svých životech vedeni svými zájmy, není tomu tak. Plně nás ovládá, pokud nejsme krimonogenní nebo mentálně postižení, mínění o tom co je správné. A tímto míněním důsledky z plnění našich zájmů nejprve testujeme a pak se teprve rozhodneme o jejich realizaci. A správa věcí veřejných, které dnes říkáme demokracie, musí této vazbě odpovída a být její analogií.

Samozřejmě, tato 400 stránková publikace věc popisuje do takové hloubky a souvislostí, že je velmi složité se v ní vyznat.

P. Urban 18.7.2018 15:42

Ano, já vím

"Plně nás ovládá, pokud nejsme krimonogenní nebo mentálně postižení, mínění o tom co je správné."

Pokud někdo redukuje motivaci lidského jednání na jednu neznámou, tak je velké zjednodušení. A většinou i velká pitomost.

Naštěstí jsou tu dvě únikové cesty: za prve, platí to pro pouze pro nekriminogenní a mentálně nepostižené jedince. Takže pokud někdo není plně ovládán míněním o tom, co je správné, tak ho zařadíme do jedné z těchto kategorií a demarchie je teoreticky zachráněna.

A co když se následně zjistí, že 90% populace je kriminogenní nebo mentálně postižená? Nevadí, autorem uvedené platí pro SPOŘÁDANÝ LIDSKÝ SVĚT. Ten je nutné napřed vybudovat. Je to podobné, jako s komunismem, kde potřeby každého člověka (přinejmenším ty materiální) měly být pokryty plně a zadarmo. Tento komunismus bylo nutné napřed vybudovat. Problém byl jen v tom, že do roku 1989 se to jaksi nestihlo.

Takže teď budeme místo toho budovat spořádanou společnost. Další projekt vhodný pro anděly či pro roboty, nikoli pro lidi.

K. Janyška 18.7.2018 17:09

Re: Ano, já vím

Marxáne, mrxáne, lidé žádnou společnost nebudují. To spontánní řád ovládá občanstvo a vylepšuje ho.

Soukromé právo nás ovládá 24 hodin denně svými zákazy, je hlavní součástí našich myslí a je to jediná možnost soužití civilizovaných, tedy osamostatněných, lidí... Dzp.

P. Urban 18.7.2018 17:30

Když spontánní řád ovládá občanstvo a vylepšuje ho

tak k čemu demarchie? Protože liberální většinová demokracie přivádí k moci i zločince a lidi všelijak nehodné?

V tom případě ten spontánní řád asi nefunguje dostatečně. Jak tedy chcete zajistit, aby fungoval v demarchii? Nefunguje tam náhodou jen proto, že tu demarchii ještě nikdo nevyzkoušel? A tudíž tam může fungovat spontánní řád, který by měl logicky fungovat i ve většinové liberální demokracii - a také tam fungoval, dokud jsme to prakticky nevyzkoušeli?

K. Janyška 18.7.2018 18:09

Re: Když spontánní řád ovládá občanstvo a vylepšuje ho

Spontánní řád lidského světa se lidí na nic neptá a je jedinou možností existence lidstva. Jako jediný umožňuje svým prvkům, tedy jednotlivcům a národním státům, sledovat ve svém jednání nekonečný počet cílů a účelů tak, aby přitom nenarářely do ostatních. To je ale "vyšší dívčí". Na to nemá každý a předpoládá to opravdu hlunoké a široké vědění o kompozitivní teorii... Dzp.

P. Urban 18.7.2018 15:47

A jaký mechanismus zabrání

aby ročníky nezastupovaly zločinci?

M. Prokop 18.7.2018 16:01

Re: A jaký mechanismus zabrání

Nejspíš ten ypsilon. :-P

K. Janyška 18.7.2018 18:11

Re: A jaký mechanismus zabrání

Kompetence Senátu jsou absolutní a nad sněmovními a úkolem Senátu je vyhledávání práva právníků, ne zastupování lidí. Ťěžko u takové práce býti zločincem... Dzp.

J. Kanioková 18.7.2018 13:49

Naprostý souhlas s autorem. 1***

Trump naléhá na evropské politiky, aby "okamžitě jednali" o vyřazení multikulturalismu z Evropy - http://www.friatider.se/trump-avveckla-m-ngkulturen-och-terst-ll-europa

Národ, váš nepřítel - https://www.achgut.com/artikel/die_nation_dein_feind

K. Janyška 18.7.2018 15:07

Re: Naprostý souhlas s autorem. 1***

Máte to pomotané všichni, až hrůza číst. Tlak Trumpa na národní státy, aby převzaly zopdovědnost, je velmi v souladu s vývojem lidského světa a dokonce ono to samo. Jen za posledních 30 let vzniklo nových národních států desítky, včetně České republiky... Dzp.

V. Lunák 18.7.2018 13:13

Sice nepíšete přesně,

co si představujete pod tou pravou demokracií, nicméně s ohledem na vaše "zakotvení", bych si dovolil předpokládat, že to bude mít blízko k výplodům Největšího z profesorů. Pak tam ale máte zásadní rozpor. To, co nazýváte liberální demokracií a ukazujete na příkladu rozhodování EU, které interpretujete tak, že menšina je zadupána většinou, tak to je ale přesně ten vysněný typ demokracie, té pravé demokracie, jak tady v posledních několika týdnech Největší z profesorů důkladně vysvětlil a v následujících měsících ještě asi tak tisíckrát zopakuje. Zcela precizní to bude potom, co konečně v Institutu najdou tu kanonickou definici liberální demokracie.

V. Kain 18.7.2018 13:17

Re: Sice nepíšete přesně,

Vy,Lunáku nemáte rád pana Klause že ne.

V. Lunák 18.7.2018 13:20

Re: Sice nepíšete přesně,

Opravdu nemám, musel bych hodně přemýšlet, kdy řekl něco, co by bylo obhajitelné, a to i v jeho oboru. Zdroj zábavy, především v posledních pár letech, je to ale dobrý.

J. Kanioková 18.7.2018 13:45

Já zas neznám jediný váš argument,

kterému bych dala alespoň špetku věrohodnosti.

V. Lunák 18.7.2018 14:02

Re: Já zas neznám jediný váš argument,

To neříká vůbec nic, protože při vaší nekonečné ignoranci nemůžete být schopna zaujmout jakékoliv relevantní stanovisko k nějakému argumentu, ať už mému, či kohokoliv jiného. Vás pouze zajímá, pokud někdo štěká způsobem, který vás oslovuje, pak si rovněž přištěknete. Prostě první signální...

J. Jurax 18.7.2018 15:36

Ale kuš ... Vy jste první signální, jen v obráceném gardu ...

S. Netzer 18.7.2018 14:29

Re: Já zas neznám jediný váš argument,

Vzhledem k tomu, že vaše argumentování sestává z hysterických výkřiků, citoslovců, emotikonů a odkazů na internetové žumpy, kterým stejně nerozumíte, to nepřekvapuje.

J. Václavíková 18.7.2018 16:13

Re: Já zas neznám jediný váš argument,

Ale zase je skvěle manipulovatelná falešnými proroky našismu a izolacionismu :-)

S. Netzer 18.7.2018 16:45

Re: Já zas neznám jediný váš argument,

U hysterických bab mají krysaři lehkou práci.

J. Schwarz 21.7.2018 13:09

Re: Já zas neznám jediný váš argument,

Liebe Frau, že jste pavlačová štěkna jsem rozpoznal už tak před 15-ti lety. Musím ovšem přiznat, že jste se od té doby vypracovala do extraligy pavlačových štěken s aspiracemi na tituly nejvyšší. A že ženy v některých aspektech převyšují muže prokazuje skutečnost, že na vás nemá ani V.Lunák.