28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kwax 17.3.2007 21:33

Radar v Čechách

Proč by se Česká republika nemohla stát 5 státem  USA. Hawaii je 6000 km od USA a je taky státem USA.

68 12.3.2007 21:17

Celistvost našeho území musíme bránit za každou cenu.

Zuby a nehty - když na to přijde a nebude zrovna nic jiného k mání.  Podepisujme přihlášky do domobrany, zuby si do pořádku dejme, nehty nestřihejme. Válku s USA nechceme, ale budeme-li vyprovokováni, zachováme se jako muži a ženy a jako vždy. Ta základna vypadá malá jen na oko, pro začátek. Ale hektar k hektaru a máme po Čechách. A zařve i Morava. Poroste potom vše kvaltem, jedná se ted jen o pouhý začátek záboru naší republiky, kterou jsme tak draze kdysi vydobili. Naštěstí jsme ale o amerických záměrech a plánech už dlouho a dobře informováni - léta a léta. Kdyby ale přece jen nakonec ta základna, tak prosím pořádná, at už to stojí za to.

mik 12.3.2007 23:52

Re: Celistvost našeho území musíme bránit za každou cenu.

Jasne, a proto zrusme vsechny ambasady, vypovezme francouzum smlouvu na par m2 u Slavkova, neprodavejme baraky cizincum, neubytovavejme cizince v hotelich, ... Tam vsude zabiraji a okupuji nasi nedotknutelnou pudu. ;-)

Rys 12.3.2007 21:13

Diskuse o tom jak ucinny je protiraketovy stit

je nesmyslna. Naprosto nehraje roli kolik procent raket je schopen zachytit v okamziku kdy dojde k odpaleni tisicu raket s atomovymi hlavicemi z USA, Ruska, Ciny. V kazdem pripade by to znamenalo konec civilisace a mozna lidstva vubec.

Kazdopadne bude souboj mezi vyvojari raket a obrannych systemu proti nim zase urychlen a vyvola obrovske nesmyslne vydaje na zbrojeni.

Pokud vejde CR do historie jako jedna ze zemi ktere tenhle nesmysl nastartovaly pak to nebude positivni prinos dejinam. 

mik 12.3.2007 23:53

Re: Diskuse o tom jak ucinny je protiraketovy stit

Prvni kolo zavodu ve zbrojeni vedlo k vyvoji raket s jadernymi hlavicemi. Pokud druhe kolo povede k vytvoreni systemu, ktere jsou schopny je nicit je to jen dobre.

Navic, to minule kolo vedlo k tomu, ze se rozpadla varsavska smlouva, cccp. Treba po druhem kole budou nezavisle na ruskych okupantech i kavkazske narody a dalsi neruske narody, ktere jsou dosud povazovany za "nedilnou" cast ruska.

Cruton 12.3.2007 20:10

Nechť rozhodne obyvatelstvo.

Cizí vojenské základny na našem území NEJSOU žádnou odbornou otázkou. Cizí vojenské základny na našem území jsou totiž výsostně POLITICKOU otázkou. Chce obyvatelstvo této země, aby je chránily/ohrožovaly cizí vojenské základny? Na tuto otázku je schopen odpovědět kdokoliv. Nejedná se o žádnou odbornou otázku, ale o otázku preferencí a důvěry obyvatel. Pokud většina obyvatel tady chce mít americkou základnu, tak nechť tady je. Pokud většina obyvatel tu cizí základny nechce, tak nechť tu nejsou. A většinové mínění ve zmíněné otázce nám odborníci nesdělí. To se dá zjistit buď pouze referendem nebo novými volbami.

David Werner 12.3.2007 20:28

Re: Nechť rozhodne obyvatelstvo.

Nebo viteznym unorem!;-€

Pete Brich 12.3.2007 22:15

Z vojenského hlediska nepřiejetí radarové stanice pro nás nemá žádný význam.

Belgie a Holandsko bylo před oběma válkami neutrální (s uznanou neutralitou). A německá armáda měla tudy tím pádem snadnější průchod.

PB

mik 12.3.2007 23:56

Re: Z vojenského hlediska nepřiejetí radarové stanice pro nás nemá žádný význam.

Neutralita je vzdy pomoc momentalne silnejsimu. A to jsou v nasich krajich, bohuzel, stale jeste bolsevici. Nikdo jiny nedovede cechackum tak vyplachnout mozky, nikdo jiny je neni schopen vest na porazku za jejich nadseneho buceni jak prave nase "vlastenecka" levice.

mik 12.3.2007 23:58

Re: Nechť rozhodne obyvatelstvo.

ANO, cheme to. Ta banda zkorumpovanych bolsevickych poskoku, kterou tu mame misto armady, nedokaze ani prevezt par transporteru pred federal. Jen utracet desitky miliard za naprosto zbytecne gripeny, ktere nas neochrani ani 10 minut.

Sekac 12.3.2007 18:17

Myslím, že rozhodovat o radaru by měli politici a odborníci, ti kteří mají dostatek informací a zkušeností. Referendum není v této věci na místě, protože zcela jistě nebude možné poskytnout občanům všechny detailní informace.

To napsal Petr Fiala. A ma svou pravdu.

A Himmler zase jako odbornik rozhodl o zrizeni vyhlazovacich taboru. A byl to odbornik. I bez referenda spalil miliony Zidu.

Starý J. 12.3.2007 18:09

Septiku

...Teď už je tu předhazována družba s civilisty, světlé zítřky, rozjásané dětské domovy ...

Ano, naši pionýři vítali jak na letišti, tak tisíce jich v ulicích Prahy soudruha Brežněva v zápětí po okupaci v roce 1968. Světlé zítřky, rozjásaná dětská očka, ručičky svírající rudé prapory se srpem a kladivem. Ty tam nenahnali kolaboranti, že Septiku!

Starý J. 12.3.2007 18:10

Re: Septiku

P.S. Jak se nám ti komunisti zcela proměnili. Oni teď odsuzují to, co předváděli ve velkém sylu!

Starý J. 12.3.2007 17:46

Ano autore

...Referendum není v této věci na místě, protože zcela jistě nebude možné poskytnout občanům všechny detailní informace....

A přesně na to zastánci referenda spoléhají. Na lacinou demagogickou kampaň, která jediná dolehne k uším méně chápajících a tedy manipulaci přístupných. Je nesmyslem tvrdit, že všichni občané jsou schopni pochopit technickou podstatu a vojenskou strategii a tudíž se rozhodnout na jiném, než politickém základě! A politická manipulace je doménou těch, co ji mistrně 40 let zde používali, že si dovolili nás dokonce přesvědčovat na př. i o tom, že máme ty nejdemokratičtější volby na světě! Co jiného od těchto manipulátorů lze ještě očekávat?

David Werner 12.3.2007 19:12

Re: Ano autore

Nic nez ztrata mezinarodni duvery vuci CR a zase trosku spadneme do rudeho bahna z ktereho se snazime vyhrabat.;-€

Pete Brich 12.3.2007 22:10

Mám takový dojem, že referendum má být navrženo bez podmínky procentní účasti.

Takže k odmítnutí bude stačit jen hlas Falmera a Zaorálka, když se ostatní na to vy...ou.

PB

Finrod Felagund 12.3.2007 17:09

Samotný stacionární radar je k ničemu

kdyby se chovala Česká republika odpovědně, tak nebude chtít od USA na oplátku za tento systém zrušení víz, ale instalaci antiraket systému Patriot a neustálý dohled AWACS nad ČR jako to mají Poláci... + několik pozemních a leteckých základen, jako jsou v Německu. Obávám se, že čím méně americké přítomnosti, tím větší nebezpečí pro demokracii v ČR - jakmile tady budou mít své zájmy USA, těžko ČR někdo jakkoliv napadne. Chápalo by se to totiž jako útok na USA a to si vzhledem k americké vojenské síle leckdo rozmyslí.

Standa 12.3.2007 17:36

Re: Samotný stacionární radar je k ničemu

Samotný stacionární radar je k ničemu a základna taky. Většina diskutujících, o radaru a základně, neví o čem mluví. Případný nepřítel nebude posílat jednu raketu, ale více a kdyby se zmohl byť jen na jednu, která bouchne mimo jeho území tak nebude slabá. Sestřelená aktivovaná hlavice nebo několik jich, by pak měly nepředstavitelný katastrofální dosah - a antirakety s radarem by nám byly platné jako mrtvému zimník! Zrušené Evropě by nepomohlo nic a důsledky by byly ohromující v rámci celého světa. Takže úvahy o radaru a raketách u nás nemají rozumné jádro a ani smysl vzhledem k tomu co již jinda funguje. Bouře ve sklenici vody a většina diskutujících mluví jakoby potencionální nepřítel nebyl sledován a jakoby nebyly již teď naplánovány odvetné kroky , což je očividná hloupost takto mluvit. Která stavební firma by nechtěla prostavět 500 mil dolarů?

David Werner 12.3.2007 19:14

Re: Samotný stacionární radar je k ničemu

Toho se Putin a jeho pata kolona v CR, boji jako cert krize!;-P

hardass 12.3.2007 16:29

Americane davaji,a rusaci kradou $$$$$$$$$$$$$44

Andy 12.3.2007 16:26

Werner nebo Welner, oba máte jednu společnou vlastnost

totální neschopnost uvažovat a jenom lhát a kličkovat.Takže je marné se Tě na něco ptát, minule jsi tady žvanil o tom, že Američani nikdy žádné civilní dopravní letadlo nesestřelili, teď se vyhýbáš odpovědi, jestli vůbec byla doba, kdy USA po druhé světové vůbec neválčily.Skoč s takovými znalostmi pod vlak, Bůh Ti odpustí.

David Werner 12.3.2007 19:15

Re: Werner nebo Welner, oba máte jednu společnou vlastnost

Neslintej tady nesmysly, soudruhu ducha mdleho, ba zakrneleho!;-D

Rys 12.3.2007 15:47

Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

Schröder geißelt Bushs Raketenabwehr  http://www.spiegel.de

Altkanzler Schröder schlägt Alarm: Das Raketenabwehrsystem, das George W. Bush für Osteuropa plant, gefährde den Frieden - und könnte zu einem globalen Wettrüsten führen. Er verteidigt Russlands Präsidenten Putin gegen eine "unsinnige Einkreisungspolitik" der USA.

-------

Byvaly kancler Schröder varuje: Protiraketovy system ktery planuje Bush pro vychodni Evropu ohrozuje mir a mohl by vest ke globalnimu zavodu ve zbrojeni. Zaroven brani vyrok ruskeho presidenta Putina o americke "nesmyslne politice obkliceni".

Pete Brich 12.3.2007 17:08

Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

Altkanzler Schröder je až n-tý v pořadí. Na to už u nás přišel Falmer, Zaorálek a zástup dalších expertů na americký imperializmus a vojensko průmyslový komplex. ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

PB

J.G. Pašek 12.3.2007 17:48

On přece ten rudý Schröder má přece krásně tučnou smlovu s Putinem na ten slavný ropovod do Němec . . ..

tak proč by ten rudý Schröder nezpíval Putina písničku? . . . . ej uchňe . .ej uchňe . . . Wolga . .Wolga . .

Andy 12.3.2007 15:13

Wernere, Wernere, žáku neblahý,

zkus mi napsat místo žvanění a lhaní alespoň dobu, kdy USA po 2 světové nevedly žádnou válku nebo intervenci proti druhé zemi, která je vojensky nikdy nenapadla!Copak nevidíš ty bigotní katolíku(pacem in terris?), že se rozlézají po celém světě jako amazonští loupeživí mravenci a svoji ekonomiku mají závislou na prosté potřebě válčit?

J.G. Pašek 12.3.2007 15:31

Ano, nejlépe bylo, když byla Železná opona, Berlínská zeď, Varšavská smlouva, na Hradě panovalo KSČ a SSSR . . .

a Rusáci vojsko uvelebené v ČSSR a lid držel hubu a krok, podepisoval antichartu, anti-USA petice . . . .  a byl od Čechů jako je rudý Andy ve světě pokoj . . .  

David Werner 12.3.2007 15:54

Re: Wernere, Wernere, žáku neblahý,

Lepsi nez kdyz se rozlezaji Arabaci, Cinani nebo Rusaci (o komancich radeji ani nemluvim). Muzu ti ale napsat seznam zemi kterym internacionalisticky  pomahali soudruzi z SSSR, NDR nebo Kuby.;-P

Kdyz uz citujes Rychle Sipy, plantazniku, je tam Velner.:-P

Starý J. 12.3.2007 17:51

Re: Wernere, Wernere, žáku neblahý,

Bigotní katolík nemá nic společného s pacem in terris, s organizací, vytvořenou Stb a prolezlou agenty Stb a sloužící jen a jen k tomu, aby komunistická věrchuška mohla tvrdit, že i katolíci je milují!

David Werner 12.3.2007 19:17

Re: Re: Wernere, Wernere, žáku neblahý,

Vazeny pane, nehazejte hrach na zed!;-P