28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Darja 20.3.2006 17:33

Zuzano,

nepřehlédněte prosím můj příspěvek z  17.00
Zuzana W 20.3.2006 17:36

Re: Zuzano,

Dik za nej, Darjo!
Zuzana W 20.3.2006 16:33

A kdyz uz tu kocour neustale operuje Hitlerem

(asi mi tu zminku o norimberskych zakonech nemuze zapomenout :), znovu zduraznuji, ze to byl prave Hitler, kdo nenavidel, veznil a popravoval homosexualy pro jejich sexualni orientaci.
 
Joska 19.3.2006 23:33

Poslední odpověď patří Zuzaně

  Vaše filosofie zřejmě spočívá v tom že " čím hůře tím lépe". Moc se mi líbila Vaše poznámka  k tomu, že rozvody se také rodily těžce. No to víte Zuzano, jde možná o nějakou zodpovědnost. Vy nenavrhujete odpovědnost žádnou, Vám je jedno jak se budou věci dít, Vy jste hlavně liberál za každou cenu. Taťka s dcerou, mamka s dědou, brácha se ségrou... No Zuzano proč ne? Řekni mi, nejsou to jenom blbé předsudky, které je třeba překonat???
Zuzana W 20.3.2006 14:21

Re: Poslední odpověď patří Zuzaně

Aniz bych byla pritelem neuvazenych snatku a rozvodu, kterych je skutecne prilis mnoho, presto chapu, ze clovek muze udelat chybu. Nucene zustat cely zivot s partnerem, ktery vas zneuziva a podvadi, eventualne i terorizuje, bije a okrada atd.. mi pripada ponekud masochisticke, nezda se Vam taky? Nekdy je odchod od partnera/partnerky nutny.
Taky jsem zduraznila, ze dite narozene svobodne matce bylo oznaceni za 'bastarda' plivalo se na nej po cely jeho zivot a takovy 'bastard' nemel zadne prava. Je to dobre, ze tomu u tak neni, nebo je to spatne? Byly to jen predsudky, nebo to byla blbost a stredovek?
Samozrejme ze jde o odpovednost. Predevsim o odpovednost lidi, kteri deti privadi na svet. Ti by se samozrejme meli o svoje dite postarat, v moha pripadech se tak ale nedeje. Proto je na svete more deti bez rodicu a v ustavech cekaji na adopci.
Moje politicke zamereni (nemam zadne, ostatne), moje pohnutky, pocity a osobni veci do toho nemotejte, to je ve vasi podezirave hlavne, nesudte podle sebe. To, ze mi stridave vykate a tykate svedci taky o vasi nevychovanosti (psychicke trauma z detstvi? ;-) a vase divoke kombinace o tom kdo s kym a jak naznacuji i nevyrovnanost sexualni, kdybych byla podezirava jak vy verila bych ze patrite k pokrytcum, kteri se radi naoko pohorsuji, zatimco masturbuji nekde v pornostrankach.
Ale ne, jenom neumite diskutovat a snazite se porazit oponenta urazkami a zarazenim do skatule se svetovymi zlocinci jako kocour, i kdyz on se to snazi delat i malinke poznani sofistikovaneji a o to je trapnejsi.
Pekny den.
Joska 20.3.2006 22:43

Re: Re: Poslední odpověď patří Zuzaně

Panebože, jak Vy si takhle v životě vedete?
Zuzana W 21.3.2006 0:52

Re: Re: Re: Poslední odpověď patří Zuzaně

Joska 21.3.2006 18:55

Re: Re: Re: Re: Poslední odpověď patří Zuzaně

Franta 18.3.2006 22:18

Řešení tady je.

Jediné řešení je, jít tentokrát všichni k volbám ale nevolit žádnou parlamentní stranu. Dokud to ještě jde. Až si po volbách změní volební systém tak s tím už nikdo nic neudělá na věčné časy. To tobě i mě zvoní hrana. Musíme vyhnat ty co nás zadlužily a konečně si začít vládnout samy. Stačí prosadit pouze několik zákonů.
Joska 18.3.2006 16:36

Tedy ta Zuzana W tady perlí

Copak to je za argumenty, že některé hetero rodiny taky špatně zacházejí s dětmi. Jakej to je argument proti výchově dětí v homorodinách? No přece vůbec žádnej. Výpověď vašich myšlenek je nulová. Chcete snad říct, že homopáry nemají krize a nedojde tam k výpadkům při výchově dítěte? Oni jsou snad statisticky odpovědnější? To určitě ne. Jenže milá dámo, když pominu, že v rodině bude chybět vždy jeden element (mužský, nebo ženský) do harmonické výchovy - to dítě se bude koukat na líbajícího  se tatínka s dalším tatínkem , nebo maminku s další maminkou , možná je nachytá i v posteli, tak jak se to třeba v dětství podařilo nám. Citově závislé dítě bude mít jeden "svět" doma, druhý venku. To že si toto dítě prožije své dětství jako peklo je nasnadě (nejen vrstevníci, ale i teenageri se vyřáději). Bude vždy z "divné rodiny" a odstup lze očekávat i od světa dospělých a koneckonců i úřadů.  A možná ho to i zažene do chápající komunity G+L.
kocour 18.3.2006 17:45

Re: Tedy ta Zuzana W tady perlí

Když ona Zuzana potřebuje prorazit tu "wall", ať to stojí, co to stojí. Ne, vážně mi to dost vadí, že někdo vnímá děti jako prostředek politické emancipace.
Zuzana W 18.3.2006 20:41

Re: Re: Tedy ta Zuzana W tady perlí

'Ne, vážně mi to dost vadí, že někdo vnímá děti jako prostředek politické emancipace.'
Doufam, ze toto nebylo na me, v zadnem pripade takto deti nevnimam.
kocour 18.3.2006 21:29

To bylo na Vás.

A stále je.
Zuzana W 18.3.2006 21:52

Re: To bylo na Vás.

Duvod?
kocour 18.3.2006 22:23

Důvod zde:

"Na dite pusobi prostredi (nejen rodina). A jestlize mu to prostredi, okoli, da najevo, ze vyrusta v 'nenormalni' rodine a bude s nim zachazet adekvatne, pak to dite psychicky poskodi. Lidske predsudky ho poskodi daleko vic, nez vychova v rodine, kterou okolni nepremysliva spolecnost jednoznacne odsuzuje jako 'nenormalni'. Neco jako kdyz dite bude vyrustat v presbytarianske rodine v severnim Irsku, napriklad."
...
"problemy deti z hetero svazku , jake potom budou mit problemy deti z homo rodin. Jde ale o to, ze tady na svete jsou homosexualove uz jsou. Takze mame dve moznosti : budto udelat norimberske zakony, podle nichz nekteri maji vsechna prava a jini  zadna - a druha moznost je se s tim utkat a prorazit tu wall. Hodne to ma co delat s legalizaci. Jednou bude homosexualita legalizovana, tak driv nebo pozdeji se spolecnost s tim smiri. Pokud budou zit v polovicni ilegalite, spolecnosti to nepomuze, naopak."
 
Nevím, jak to mám chápat jinak, než že chcete dát homosexuálům děti ne kvůli těm dětem - ty tím poškodíte - ale abyste "prorazila tu wall" a pomohla homosexuálům připadat si jako normální lidi. Děti jsou pro vás vedlejší, vám jde jen o ty homosexuály a ze všeho nejvíc o váš dobrý pocit, že bojujete za spravedlnost.
Joska 18.3.2006 23:53

Re: Důvod zde:

Myslím, že bych to nedokázal podat lépe
Zuzana W 19.3.2006 0:35

Re: Re: Důvod zde:

No, Josko, kocour toho moc nepodal, vetsina prispevku je citace mych prohlaseni ;-)
Zuzana W 19.3.2006 0:08

Re: Důvod zde:

'Nevím, jak to mám chápat jinak, než že chcete dát homosexuálům děti ne kvůli těm dětem - ty tím poškodíte - ale abyste "prorazila tu wall" a pomohla homosexuálům připadat si jako normální lidi. Děti jsou pro vás vedlejší, vám jde jen o ty homosexuály a ze všeho nejvíc o váš dobrý pocit, že bojujete za spravedlnost.'
 
To je vase interpretace mych myslenek a nema nic spolecneho s mym skutecnym myslenim.
Mluvite o tom, ze obetuju deti ve prospech nejake politicke agendy.
Ale predpokladejme, ze dnes dospeli homosexualove byli taky nekdy detmi. Pojdme si predstavit, ze urcite procento deti dnes roste do homosexualni orientace.  Nebudem je tedy tim padem obetovat pro udrzeni status quo?
Co je tedy potom demokracie? Nemusi byt dokonala, ale velke plus proti vsem ostatnim systemum ma. Ma nastroje, aby sebe sama zlepsovala.
.
Urcite procento deti - bez ohledu na to, v jak sexualne orientovane rodine vyrostou - se stanou homosexualy. A tyhle deti se nejsou obetovany, ty se nepocitaji?
kocour 19.3.2006 3:27

Madam,

Vy už mluvíte úplně z cesty. Ta snaha vylepšit společnost ... takhle nějak začínal Hitler. I on to myslel dobře. Nechte společnost společností a přstaňte jí lajnovat, kam by se měla vyvíjet. Děláte s homosexuálů oběti, přitom jsou to oběti jen svých vlastních mindráků. Kdyby se s nimi věčně nevnucovali ostatním a necítili stále potřebu si dokazovat, že jsou normální, společnost by je s největší pravděpodobností nechala být. Konec diskuse.
kocour 19.3.2006 3:29

P.S.:

A pokud se Vám má interpretace nezdá, máte se vyjadřovat jasně a přesně, tak, aby byla možná jen jediná interpretace.
Zuzana W 19.3.2006 11:13

Re: Nenechte zlobu cloumat

vasim 'majestatem', kocoure. Zurite docela slusne.
Zuzana W 19.3.2006 11:38

Re: Re: P.S.:

V minulem prispevku jsem nasledujici vetu:
 
'Co je tady potom demokracie? Nemusi byt dokonala, ale velke plus proti vsem ostatnim systemum ma. Ma nastroje, aby sebe sama zlepsovala.'
 
Vy na to -  uplne z cesty - reagujete takto:
 
'Ta snaha vylepšit společnost ... takhle nějak začínal Hitler'
 
Dokazujete naproste nepochopeni psaneho textu. K cemu je pak presne a jasne vyjadreni, kdyz si to vyjadreni stejne interpretujete zcela mylne (nebo jak se vam to - demagogicky -  hodi do kramu). A chovate se jako malinky diktaturek.  
kocour 19.3.2006 15:42

Nikoli, madame.

Pouze uznávám, že na ženskou logiku opravdu nemám. (a to bez ohledu na to, zda ji aplikuje ženská nebo chlap /poznámka pro politicky superkorektní jedince/).
Zuzana W 19.3.2006 16:12

Re: Ale no tak, kocoure ;-)

'Společnost, která je citlivá k právům a k důstojnosti žen, je citlivá také k právům a důstojnosti sexuálních menšin. Komunistický režim v Česku dokázal zdevastovat povědomí o tom, že za lidská práva je nutno bojovat nejen v rovině zákonů, ale i tlakem na změnu společenského klimatu, osvětou a vzděláváním. Plné uznání druhé osoby nespočívá jen v tom, že ji přestaneme pronásledovat, ale i v tom, že ji uznáme za nám rovnou, plnohodnotnou bytost. Jako takové mají ženy právo postavit se nadřízenému, který je obtěžuje, aniž by jim za "nepovolnost" měla hrozit ztráta zaměstnání.
Jako takoví, gayové a lesbičky mají právo vzájemně se podporovat, dědit po svém partnerovi a vychovávat děti. Je třeba poblahopřát českým poslancům, že dokázali překonat neblahé dědictví koministickeho režimu a navázali na prvorepublikovou tradici boje za lidská práva a na skutečný liberalismus, který nespočívá jen v toleranci, ale i v respektu a uznání. '
 
Hezkou nedeli preji
kocour 19.3.2006 16:42

Re: Re: Ale no tak, kocoure ;-)

1. Nechápu, co má společného právo žen postavit se nadřízenému, který je obtěžuje, s postavením homosexuálů. 2. Pokud se týče respektu a uznání, to se nezískává zákonem. Nevšiml jsem si, že by až dosud měli homosexuálové v ČR nějaké problémy či že by na někdo pořádal pogromy. Jediný problém, který mají, je jejich vlastní psychika. A pokud je někdo nemá rád, nedonutíte ho k tomu ani miliónem zákonů. 3. Dědit mohou i bez zvláštního zákona: Stačí vzít papír a tužku a napsat vlastnoruční závěť. 4. Vzájemně se podporovat jim nikdo nebrání, nevšiml jsem si, že by to nějaký zákon zakazoval. 5. Děti vychovávat mohou již nyní - ty vlastní, pokud je to pro ty děti nejlepší řešení. 6. Jediné, co až dosud nemohli a nemohou ani nadále, je adoptovat děti společně - to mohou jen manželé. Mohou je ale adoptovat jako jednotlivci (pokud jim je nějaký šílenec svěří).
Shrnuto, ten zákon je plácnutí do vody, pouhá deklarace stávajícího stavu, plevel, nic víc. Zákony nejsou od toho, aby něco deklarovaly a pomáhaly někomu zhojit si mindrák, ale proto, aby
1) dovolovaly to, co bylo dosud zakázané či přikázané,
2) zakazovaly to, co bylo dosud přikázané či dovolené, anebo
3) přikazovaly to, co bylo až dosud zakázané nebo dovolené.
Určitě nejsou určeny k tomu, aby si jimi někdo něco dokazoval.
Zuzana W 19.3.2006 17:19

Re: Re: Re: Ale no tak, kocoure ;-)

'Nevšiml jsem si, že by až dosud měli homosexuálové v ČR nějaké problémy či že by na někdo pořádal pogromy. Jediný problém, který mají, je jejich vlastní psychika. '
'Pokud jde o homosexualitu, těžko říci, o jaké toleranci se mluví: jen ojediněle nějaký umělec či etablovaná televizní hvězda si dovolí veřejně "přiznat" svou orientaci, o politicích a ženách nemluvě. Většina české společnosti je určitě tolerantní, ba i přející, pokud jde o homosexuály, paradoxní však je konzervativnost české "intelektuální elity". '
A ja bych dokonce i pochybovala o tom, ze vetsina ceske spolecnosti je urcite tolerantni, ba i prejici, pokud jde o homosexualy, mohu-li soudit z mnoha zdejsich prispevku, predpojatych a nenavistnych az beda.
Zakony se delaji tehdy, kdyz je to potreba, kdyz dostatecne  mnozstvi lidi citi potrebu toho zakona a podpori ho. Nevidim v tom nic protiustavniho, homosexualove jsou obcane jako ostatni, zakon podporilo dost lidi na to aby se odhlasoval, kde je problem.
Cimz bychom to snad uzavreli, udajne mindraky nekoho, koho neznam a do jehoz duse nevidim, resit nemuzu a nehodlam, ani prisivat mu pohnutky, ktere nemohu dokazat ( a Vy taky ne). 
kocour 19.3.2006 17:28

Tak fajn:

takže já bych si prosil zákon, že obloha je modrá a kocour je skvělý. Vyjde to na stejno.
Zuzana W 19.3.2006 19:25

Re: Tak fajn:

..'obloha je modrá a kocour je skvělý.'
Oblohu mozna, ale skvely kocour nema sanci  
kocour 19.3.2006 17:31

A tohle byste si měla ujasnit:

"Zakony se delaji tehdy, kdyz je to potreba, kdyz dostatecne mnozstvi lidi citi potrebu toho zakona ..." - takže kdy se dělají: Když jsou potřeba, nebo když si někdo myslí, že jsou potřeba? To je často dost rozdíl ... třeba zrovna ten Hitler cítil potřebu prosadit norimberské zákony, ale že by byly objektivně potřeba ...
Darja 19.3.2006 19:20

Re: A tohle byste si měla ujasnit:

Kocoure, moc vás prosím, neargumentujte zbytečně Hitlerem, není to hodno ani vás, ani Zuzany, která určitě svým úsilím o uzákonění nadstandartních práv pro jednu menšinu nesměřuje k totalitě.