Neviditelný pes

POLITIKA: Naše vláda profesora Sheldona Coopera

5.5.2022

Předem se musím omluvit čtenářům Neviditelného psa, kteří nesledují televizní seriály, a to zvláště intelektuálně humoristické jako je sitkom „Teorie velkého třesku“. Anglicky The Big Bang Theory. Vím, že moje komentáře nečte nejmladší generace, ale domnívám se, že i čtenáři starší generace by mohli tento seriál znát. Pokud náhodou ne, můžete si ho stáhnout, dokonce zdarma, běžně z internetu. Doporučuji abyste se podívali alespoň na dva díly, abyste věděli, kdo je to doktor Sheldon Cooper. Pak lépe pochopíte další vyznění textu. V sitkomu „Teorie velkého třesku“ jsou nosnou skupinou čtyři mladí muži, teoretičtí fyzici, až na jednoho Ing., v jejichž protihráči jsou tři dámy. Z nichž dvě jsou těžké intelektuálky a jedna je něco čemu se říkalo za mého mládí „blondýna“.

Ústřední postavou celého sitkomu je geniální teoretický fyzik dr. Sheldon Cooper, který je nejen geniální, ale zároveň je to naprosto dokonalý mimoň. S naprostou přesností se při odhadování každé situace absolutně mýlí, a to navíc tak, že to i jeho vzdělaným kolegům připadá jako naprostá šílenost.

Vím, že titulek není úplně přesný. Protože Sheldon je pouze doktor, zatímco náš předseda vlády a hlavní představitel sitkomu: „vláda ČR“ skutečně profesorem je. Ovšem nikoliv teoretické fyziky, kde by musel umět počítat. Ale profesorem politologie, kde s výjimkou dobrého mozku, slušného oblečení a naprosto nezajímavé tváře nepotřebujete nic. Tedy žádné skutečné vědomosti o životě.

A také ovšem musíte utrpět výhru ve volbách s naprosto neuvěřitelnou sestavu, která si čert ví proč, říká demokratická. Jo a musíte být jako doktor Sheldon přesvědčení o své naprosté genialitě. Skupina kolem vás musí být složena, pokud možno také z intelektuálů. Občas proložených nějakou tou „blbkou“. Domníváte-li se, že jsou vaše nápady naprosto výjimečné a neuvěřitelné, máte pravdu. Ovšem úplně jinak, než si to představují běžní lidé. Ba dokonce běžní vzdělanci.

Podíváme-li se na současnou činnost naší vlády, která netuší anebo si není ochotna přiznat, že vyhrála volby jaksi dějinným omylem. A že ve skutečnosti je vládou, která je nejmenšinovější, jakou jsme kdy v posledních 30 letech měli. Politická parta vedená prof. Fialou se ukazuje jako skutečně mimořádná parta „mimoňů“. A až na pár světlých okamžiků, jako byla návštěva Fialy v Kyjevě, vyvádí jeden nesmysl za druhým.
To ostatně vyplývá z toho, jaký měli program, než povalili Babiše. Porazit Babiše - to byl jediný společný program. Od doby, kdy převzali vládu, jim padá na hlavu všechno, co vykřikovali v době, když byli v opozici. A to včetně o nepotřebnosti nouzových stavů, o rozhazování peněz, údajné neschopnosti Babiše cokoliv v Bruselu zařídit atd.

Je to téměř neuvěřitelné, ale naprostá většina toho, s čím tato vláda vyrukuje na veřejnost, dokáže rozzuřit obyvatelstvo odleva doprava. Od bohatých přes střední třídu až po chudé. Které má ostatně celá tato údajně demokratická vláda za nezajímavý „plebs“, který si má utáhnout opasky a držet hubu. Těžko si ovšem může chudý lid „utahovat opasky“, když už ho musel dát do „frcu“ za pár korun, nebo mu ho sebere česká koncesovaná zločinecká banda zvaná exekutoři.

Jak jsem už psal nedávno, vláda předvádí neuvěřitelné věci. Když prchaly miliony přes ukrajinskou hranici a pak statisíce k nám, požadovala vláda, a hlavně naše čacké ministerstvo vnitra, že se musí všichni do tří dnů bezpodmínečně ohlásit na české policii. Tito hladoví, unavení, vyděšení a často mnoho dní nemytí lidé, kteří nevěděli, kam složí hlavu, a z nichž okolo 60 % tvořily děti. Ačkoliv na ty „tři dny“ nebyla policie ani další orgány vůbec připraveny. A jedině díky tomu, jak šíleně vypadala vlna emigrantů prchajících ze Sýrie a Turecka do Rakouska a Německa, kde to prakticky úřady vůbec nezvládly (ačkoliv naše noviny se předstihovaly v jásání nad tím, jak to těm Němcům jde), nebyla ta ostuda tak vidět. Však to nařízení naši také rychle zrušili.

Docela se mě však dotklo, že jakmile Babiš a SPD-Okamura rozjeli před pár dny kampaň proti Ukrajincům v Čechách a media se přidala, předseda vlády i ministři se okamžitě podělali. Opět požadují nesmyslně přihlášení emigrantů z Ukrajiny do tří dnů na policii, ačkoliv se to nedá prakticky vůbec zvládnout. Hlavně tou policií. Najednou vláda, zděšená z představy, že prohraje podzimní volby, začala vykřikovat, jak těm imigrantům „šlápne na krk“. Aby si sehnali bydlení sami, aby si všechno sami zařídili, aby si sami našli zaměstnání a prostě aby šli, pokud možno do p...

Podíváme-li se, jak naše vláda reaguje na katastrofický růst cen energií, a to včetně pohonných hmot a plynu, na růst cen a propadání do skutečné chudoby okolo 30 % obyvatel, vypadá i mimoň doktor Sheldon jako naprostý génius. Ačkoliv on je naprosto dokonalý a ukázkový typ sociálně negramotného vzdělance. Podle chování by se mohlo říci sociopata, který si žije ve svém iluzorním světě a vůbec nechápe okolní realitu.
Celá Evropa bojuje s tím, jak skutečně rychle a skutečně efektivně zachránit značnou část obyvatel před úpadkem do bídy. Prof. Fialu a celou jeho partu to evidentně nechává chladnými. Hlavně, že se plní jejich teoretické sny a blouznivé ideály, které jsou skutečně vhodné jen za katedry fakult anebo do bank. Ostatně myslím, že jedině bankéři a majitelé oligopolů jsou s dnešní situací spokojeni. Bankám, mezinárodním firmám, překupníkům všeho od elektřiny přes plyn a naftu se vede báječně. Zisky neuvěřitelně stoupají, a co je s obyčejnými lidmi je vládě úplně fuk. Ostatně bankéři usazení ve vládě to klidně říkají i do televize. Protože netuší, že vykládat takové věci veřejně, a nikoliv jako jen doposud na chodbách bank, je může přijít brzo setsakramentsky draho.

Chování vlády je naprosto chaotické a během několika měsíců už celý národ běsní, kdykoliv se ozve Fiala anebo některý z jeho parťáků, že situaci „sledují“ a že vysílají „signály“. Popravdě nevím, kdo řídí to dnešní politbyro složené z jedné strany a čtyř pidistran. Ale vyhlašovat veřejně že se bude šetřit ať to stojí co chce, jak to bývalo za bolševika, je politicky smrtící cesta. Pokud by někdo z obyčejných lidí i v rámci solidarity připustil, že se budeme muset uskromnit, protože prostě je „světová válka“, kdy se střílí na Ukrajině, tak to nakopne velká šéfka Parlamentu a mini strany TOP 09. Když začne vykládat, že jsme si žili nad poměry. Přičemž vůbec nechápe, že se v tomto systému každý lehce dozví, že ona bere 250 000 korun měsíčně. Zatímco běžná mzda v ČR je mezi 20 až 35 tisíci a průměrný důchod se pohybuje okolo 17 000. Popravdě řečeno, Marie Antoinetta, co ji pak Paříži usekli hlavu, vykládala stejné moudrosti. A podle zpráv parlamentu je dotyčná stejně hloupá a nafoukaná a agresivní jako bývala ona dcera Marie Terezie.

Vláda tvrdí, že „naslouchá hlasu lidu“. Ale pokud už ten hlas uslyší, tak se chová jako onen vzdělaných šílenec Sheldon. Vymyslí něco, čímž lidi zcela určitě namíchne. Pro nezaujatého pozorovatele to celé snad musí vymýšlet někdo, kdo si přeje, aby tato údajně „demokratická vláda“ prohrála všechno v podzimních volbách. Aby nakonec vše dovedla k tomu, že ji prostě lidé vyženou ze Strakovy akademie – tedy ze sídla vlády. A pak někdo bude muset jmenovat úřednickou vládu. Protože tady prostě nikdo jiný nebude, kdo by byl schopen stát řídit. Babiš by byl šílený, kdyby se v této situaci chtěl vrátit!

Stát se nechutně „pakuje“ na daních z DPH a z každé energie, a to hlavně z pohonných hmot a plynu. Lidi řvou, a tak se mudrci ve vládě usnesou, že teoreticky zlevní benzin a naftu o 1, 50 Kč. To je stejná hovadina, jako když Kalousek posílal důchodcům, tuším že 30 korun, jako přídavek k penzi. A i největší pitomec si spočítal, že jen přepočítávání těch pár korun a celá administrativa kolem byla dražší než to, co tehdy kalouskovci pak tak přidali důchodcům.

Navíc je vidět, že vláda prostě neumí vládnout. Případně že vůbec netuší, jak se vládnout má. Protože když mohou vlády Německa, Francie, Rakouska, Polska a další zavést takovéto kroky ihned, neschopná Fialova vláda si to chce nechat schválit parlamentem a Senátem. To znamená že termín plnění je: „nikdy“. Tak dlouho bojovali proti „korupci“ a za „transparentní stát“, až se ukázalo, že stát „pracující“ podle jejich představa předpisů, které prosadili, je naprosto nefunkční a řítící se do úpadku. Pokrytecké žvanění, aby náhodou někdo nedostal něco „neprávem“ a „netransparentně“ znamená, že lidi nedostanou nic a také se nic nevyřeší – od dálnic po broukem sežrané lesy a nepostavenou jadernou elektrárnu. Tak dlouho řvali proti „nouzovému stavu“, jak je nedemokratický, až si zavřeli možnost jej použít ve stavu skutečné nouze. Prý to není „demokratické“! Francie měla mimořádný stav od 2017 už šestkrát, a od října 2020 prakticky pokračuje dodnes. My jsme takoví „kovaní demokrati“, že dotáhneme vše ad absurdum, jako naši komunisté po roce 1948. Kteří ve své bolševizaci lezení do zadku Moskvě předehnali i Sovětský svaz. Jak nás přesvědčují knihy L. Mňačka: „Jak chutná moc“ a Hrabalova novela „Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet“.

Naprosto nechutné pak je předstírání, že budou chudým lidem přidávat na obrovsky se zvyšující nájmy. Ale klidně řeknou, že to musí projít „schvalovacím kolečkem“ a změna šílené byrokracie, kde musíte vyplnit pro pár stovek pomoci tedy údajně až 14 listů dokladů, prý nepřipadá v úvahu dříve než za rok. Když to mohli dokázat Němci hned, takže to v EU jde, buď lžou, anebo jsou naprosto neschopní. Já se osobně kloním k názoru, že ve skutečnosti někomu nic připlácet nechtějí, protože nemohou být tak ujetí, aby nevěděli, že ti, co potřebují nejvíce pomoc, jsou lidé chudí. Lidé většinou nikoliv mnoho vzdělání, a pak lidé staří a lidé z malých vesnic a městeček. Kteří prostě nemají možnosti a ani schopnosti toto byrokratické martyrium absolvovat.

Vládu obyvatelstvu tvrdí, že nejsou peníze ani pro nejchudší. Ani pro postižené, ani pro matky samoživitelky (zdravím paní Moniku MacDonagh-Pajerovou, která tak propagovala tezi, že ženy nepotřebují žádné muže a lehce vychovají své děti sami). A pak se najednou najdou miliardy na vojenskou a ekonomickou pomoc Ukrajině. Kterou osobně schvaluji a schvaluje ji i většina soudného národa. Včetně vstřícného postupu vůči ukrajinským emigrantům, spíše tedy matkám emigrantkám s malými dětmi. Jenže prostě nemůže žádná vláda na jedné straně tvrdit, že nemá žádné peníze pro své obyvatele, a na druhé straně (politicky správně) financovat značně víc než na nás připadající části války na Ukrajině. Buď prostě peníze jsou, nebo peníze nejsou. Co kolem toho vykládají bankéře a politologové, lidé buď nechápou, anebo je ty řeči naopak svými povýšeneckými postoji naštvou. Všichni vědí, že celá euroamerická civilizace jede na dluh, což je špatně, ale my jediní budeme „šetřílkové“. A až se to celé podělá, dopadneme nejhůř.

Fialova vláda je kam vítr tam plášť. To, co slibuje, prostě neplní. Například na nějakých 5000 Kč na dítě někdy, možná v srpnu, většina lidí vůbec nevěří A má také proč. Vláda vykládá, jak rozdala miliardy, a šermuje obrovskými čísly, ale to jsou peníze, které vůbec nikdy k nikomu nepřišly a nikdo je neviděl. Jsou to zajímavá čísla jen pro účetní a politology. Úžasné jsou například pro machrování, jak vláda úžasně snižuje daně z platů, ale 99 % obyvatel vůbec netuší, o čem to Fiala a ministři mluví. Protože nic neviděli. Jestli jim náhodou stoupne mzda měsíčně o 50 korun anebo zda na konci roku v daňovém přiznání „vydělají“ pár stovek, to dnes nikoho nezajímá.

To, co vláda předvádí, známe u nás v Čechách jako tzv. „slibotechnu“. Jak říkal soudruh Novotný. „Maso bude v brzku!“ To převzala Fialova vláda perfektně od normalizačních komunistů, kteří nás vedli k světlým zítřkům, abychom nakonec společně se Sovětským svazem zkrachovali.

Jistěže stát neumí najednou postavit byty pro 300 000 lidí, najít práci pro lidi, a to nejen z Ukrajiny, ale ani cokoliv pořádného zorganizovat. Osobně nesnáším politické neziskovky, ale skutečné neziskovky a charita a krajské a místní úřady udělaly v této době pro stát a pro lidi obrovskou hromadu práce. Zatímco vláda jen „prohlašuje“ a každých pět dní vykládá něco jiného.

Babišovo vláda, to byl pěkný zmatek, protože Babiš se domníval že musí všechno řídit a do všeho mluvit. Ovšem Fialova vláda prakticky nic neřídí a pokud něco řekne, tak buď lidé nevědí vůbec, o čem se mluví, anebo je to namíchne na vládu a stát ještě více.
Některé naše vlády minulosti, jako Špidlova, se dokázaly velice zdiskreditovat a ukázat, že jsou naprosto neschopné. Ale Fialova vláda je ve znemožňování sama sebe nepřekonatelným mistrem.

Nevím, kdo tuto setbu hloupostí, arogance, naprosté neschopnosti pochopit, co se kolem nás vůbec děje, nakonec sklidí. Popravdě ani nevím, zda se vláda dožije podzimních voleb. A zda to nebude muset zabalit dříve. Dělá pro to vše, co dokáže.
A mám pro čtenáře jednu radu. Nemám za ni od autorů sitkomu skutečně ani ve floka, ale pokud nebudete chápat, co Fiala a jeho vláda vyvádí, podívejte se na Teorii velkého třesku. Podívejte se tam na tu partu mimoňů. Můžete se alespoň pobavit a pochopit, jak může prof. politologie a parta vysokoškolsky vzdělaných intelektuálů vyvádět to, co vyvádí naše vláda.



zpět na článek