25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Naše vláda profesora Sheldona Coopera

Předem se musím omluvit čtenářům Neviditelného psa, kteří nesledují televizní seriály, a to zvláště intelektuálně humoristické jako je sitkom „Teorie velkého třesku“. Anglicky The Big Bang Theory. Vím, že moje komentáře nečte nejmladší generace, ale domnívám se, že i čtenáři starší generace by mohli tento seriál znát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novák 5.5.2022 23:47

Psa znám od roku 1996. Moc sem nechodím a už vím proč. Stala se z něj nenávistná narudlá žumpa konkurující PL a Novinkám. Asi nutnost při hostingu na koncernovém webu. Že Ti, Astone, není hamba.

J. Vávra 5.5.2022 22:54

To je ale snůška grafomanských plků! Co se to s těmi rudými pravičáky k stáru děje? Zemanovi "přítel" Putin vysvětlil, že byl užitečný idiot a jeho kolaborantství si neváží, jeho politika zkrachovala ve všech azimutech a o Klausovi a jeho postojích snad ani nemá cenu mluvit. Byly doby, kdy se pan Vlk dal i číst, tento elaborát ani nešlo souvisle dočíst. Pokud je tato vláda spolek mimoňů, tak co je pak pan autor se svým Sheldonem? Závidím panu autorovi jeho sebevědomí, když se podívá na kariéru Síkely a považuje ho za mimoně. Intelektuál a dokonce profesor (hrome to je ale mínus!) Fiala vytvořil projekt a dokázal ve volbách porazit hrdinu ad hoc řešení, který si představoval, že úkolem premiéra v covidu je rozvážet roušky, geroje tiskovek "já všechno sám řídím" a populistických triků, lidsky naprosto prázdného burana s charakterem normalizačního vexláka, strategického "génia", který měl dokonalou strategii jen když někoho potřeboval okrást o firmu, ale přivedl tuto zemi k absolutní závislosti na ruském plynu, rozhádal se s Poláky (a kromě Orbána se vlastně nepřátelil s nikým) a nedokázal pokračovat v práci na alternativní cestě z Polska, která byla připravená. Mmch program antibabiš je pro mne dobrý program, protože větší škůdce politického života a státu tady není, tak už se s tím laskavě smiřte. Tato vláda zdědila krám, který Babiš vybrakoval, pořizoval zboží na dluh, při odchodu podminoval a zapálil a teď ječí a žádá, aby ti noví provozovali ten krám jako hypermarket s nejnižšími cenami široko daleko. Ten jeho mejdan se jednou platit musel, naprostá většina rozpočtu jde na mandatorní výdaje a do toho přišla válka... Jen blb nechápe, že po tom rozhazování minulých let bude hůř a místní bublina ve své většině ječí o neschopnosti vlády. Podle mne pracuje slušně, ale blbě komunikuje, u těch minulých ta PR prezentace naopak zakrývala působení toho chaota a jeho lokajů, který se staral nejvíc o své kšefty a stát a jeho budoucnost měl kdesi.

A. Gamrot 5.5.2022 23:20

Pěkné grafomanství jste právě předvedl vy :-). Pan Vlk má recht a jelikož pravda bolí, tak je to třeba zalepit mraky slov. Ale dobře, dejme Fialovi šanci - pěkně to napsal pan Stoniš v Reflexu - radujme se z mála ;-D https://www.reflex.cz/clanek/komentare/112976/marek-stonis-drobne-radosti-nevsednich-dnu.html

P. Brecík 5.5.2022 22:28

Politolog a dobrý mozek ? Ale ale, autore. To nepaltí u 90% politologů, včetně Fialky. Ten umí jen - neziskovat pro ženy v Mianmaru ( do vlastní kapsy )

P. Černý 5.5.2022 17:23

Výňatek z článku na PL

Obchodování s elektřinou na burze v Lipsku polostátním ČEZem je čistě rozhodnutí české vlády. Přitom jde o nevýhodné respektování nařízení z Bruselu o jednotném energetickém trhu s elektrickou energií. V podobné pozici je Česko i v případě plynu, který máme nejdražší v Evropě, protože ho násobně předražený nakupujeme od našich západních sousedů. „Naši občané i firmy tak přispívají k vyšší životní úrovni v Německu,“ říká pro ParlamentníListy.cz Jan Skalický, bývalý šéf Ředitelství vodních cest. Podle odborníka na energetiku je třeba snížit sazbu DPH a spotřební daně, protože nyní tyto daně vynášejí mnohem více než dříve.

Když v Česku roste cena elektřiny, svádí se to na burzu v Lipsku, a proto se objevují výzvy k tomu, aby polostátní ČEZ v Lipsku obchodoval pouze přebytky elektřiny, které mu zůstanou po uspokojení domácí poptávky. To je model, který nařídila francouzská vláda společnosti EDF a letos k podobnému kroku sáhla i slovenská vláda. Když české energetické firmy k prodeji elektřiny na lipské burze žádná eurosmlouva nenutí, co je k tomu vede?

Je to čistě rozhodnutí české vlády. Je to nevýhodné respektování nařízení z Bruselu o jednotném energetickém trhu s elektrickou energií. My se proti tomu nechceme vymezit, jako to udělali Poláci a Francouzi. Naši politici si na žádnou revoltu netroufnou a upřednostňují tak cizácké zájmy před zájmy našich obyvatel – to je na hraně vlastizrady.

J. Lechnýř 5.5.2022 21:46

Ještě bych dodal,těch 30% akcionářů kdo to asi je? Řiditel a bývalý řiditelé Čezu ,náměstci ,sekretářky ,vedoucí provozů ,právníci ,jejich známí řiditelé podniků,ženy politiků atd ,no vono se těch 30% procent rozplyne jako dým a samozřejmně ty všichni budou lobovat aby se obchodovalo na Lipské burze jak doposud !!!

J. Janotová 5.5.2022 21:49

Nemáte přímo odkaz na článek, prosím? Nebo aspoň ,která vláda tuhle pitomost schválila?

P. Černý 5.5.2022 22:17

Když se kouknete na Parlamentní listy, ještě tam ten článek visí. Za které vlády obchodování s elektřinou přes burzu začalo, nevím. Ale třeba pan Kuras tvrdí, že Babišuv ministr Havlíček možnost zrušení těchto obchodů zavrhoval a argumentoval přitom tak, že vláda nemůže poškozovat zájmy obchodníků.

J. Janotová 5.5.2022 22:41

Díky za informaci.

P. Brich 5.5.2022 17:05

Tak toto dělalo naposledy nacistické Německo:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-univerzity-do-nekterych-oboru-neprijmou-rusy-a-belorusy-urady-jim-daly-navod-200894

"Jaderné technologie, energetika, letectví nebo nanomateriály. Tyto studijní obory řadí Finanční analytický úřad mezi rizikové z pohledu mezinárodních sankcí. Rusům a Bělorusům tak mohou školy zakázat je studovat. ..."

Petr

V. Novak 5.5.2022 17:23

Vzhledem k tomu, že čeští jaderníci jezdí studovat a pracovat do Spojeného ústavu jaderných výzkumů v Dubně u Moskvy, aspoň část toho Studienverbotu se míjí účinkem...

P. Černý 5.5.2022 17:26

Žijete v minulosti. Už dojezdili.

J. Sedlář 6.5.2022 10:33

Krása. A budoucnost? Světlá?

J. Černý 5.5.2022 15:07

Petr Fiala se stal profesorem už v 38 letech. Zázrak !!

J. Jurax 5.5.2022 17:42

Proč zázrak?

S. Ševeček 5.5.2022 18:17

na kariéru měl našlápnuto už ve 26 letech - v roce 1990 držel tašku Posseltovi, Habsburkovi a prosudeťáckým lidovcům - známá fotka na brněnské radnici.

V. Němec 5.5.2022 15:04

Nevím, zda se může smontované pětikolco ohánět mandátem občanů, když získalo:

43,416% hlasů z platných odevzdaných

a

28,2% hlasů od oprávněných voličů.

ČSÚ

https://www.volby.cz/pls/ps2021/ps2?xjazyk=CZ

P. Diviš 5.5.2022 16:33

Mají prostě nejvíc. To jsou takové ty zákonitosti demokratických voleb.

99,9% pro kandidáty NF už nebude.

V. Čermák 5.5.2022 19:11

Souhlas, kdo chce kam, pomožme mu tam. Mají voličskou Většinu. I Komouši měli kdysi většinu, později to fixlovali, až dofixlovali...;-DRv

J. Sedlář 6.5.2022 10:37

Safr. To korespondenční hlasování né a né projít parlákem. Až projde tak bude legra jak se súdruh přeceda "dajli mu medaily od Zuzanky" nejvyšší súdec vypořádá s protiústavností toho paskvilu.

V. Němec 5.5.2022 22:39

Pane Diviši, udělám výjimku a zareaguji.

Tak jsem si dal 2 minuty práci a trochu jsem projel pár diskuzí zde. Do žádné jste žádnou vlastní myšlenku nevnesl, jen vždy připlácnete nějaké moudro, asi máte rád poslední slovo. I ta frekvence vašich...přípisků o něčem svědčí. Ve vašem, zřejmě dospělém, věku se už s tím asi fakt nic dělat nedá.

Další reakci opravdu nečekejte.

P. Brecík 5.5.2022 22:44

R^ také mám s Divíškem "problém". Brouk pytlík, co ví všechno nejlíp a Rusko je zlé. Ovšem argumenty, těch se od něj nedočkáte. Jen vulgaritky ;-D

J. Černý 5.5.2022 14:57

Kalouskovi křivdite, přidal 40,- Kč. On by se pro lidi rozdal.

K. Filip 5.5.2022 19:03

Máte pravdu, nejlepší ministr financí, skutečně přidával 40Kč, viděl jsem to u matky na dopisu ČSSZ. Schovávala si všechny doklady o zvýšení.

V. Církva 5.5.2022 13:47

Tak ono v ČR věci nějak fungují ne díky vládě, ale vládě na vzdory. Ono je celkem jedno jestli Fiala nebo Babiš. Proto v každé krizi fungujeme hůř než okolní státy. Měli jsme kdysi půl roku bez vlády a koruna šla nahoru, lidé byli spokojení. No a teď je ta energetická a válečná krize

Pravda ke kecům Pekarové i věta "není chleba, ať jedí koláče" sedí.

D. Müller 5.5.2022 13:59

Není to výrok Pekarové, ale přisuzuje se Marii Antoanetě. Jenže ani ta to nikdy neřekla. Je to výmysl, který se užívá k dehonestaci, stejně tak i ve vašem případě.

J. Jurax 5.5.2022 14:54

Antoinettě.

Jinak ovšem ten výrok k Pekari sedí, ač jej nevyslovila.

J. Janotová 5.5.2022 17:22

Ministr Síkela byl taky dobrý: Stát tu není od toho aby se staral někomu o životní úroveň.

J. Jurax 5.5.2022 17:39

Jenže on od toho opravdu není. Stát je od toho, aby umožnil (legislativou, zajištěním vymahatelnosti práva a bezpečnosti, přístupem ke vzdělání etc.) každému dosáhnout patřičné životní úrovně vlastním přičiněním toho každého a neházel mu přitomklacky pod nohy.

P. Černý 5.5.2022 18:09

Ministr Síkela je poděs. Dříve strašil v bance nesolventní dlužníky. Teď straší obyvatelstvo.