28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Naše vláda je úplně nejlepší vláda na světě!

Mezi nakaženými koronavirem v ČR je aktuálně 10 % zdravotníků, ochranných pomůcek pro ně stále není dostatek, a u státních zakázek skandál stíhá skandál. Ale vláda prý vše zvládla jako nikdo na světě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Minarčík 29.4.2020 18:27

Zdechovký má tentokrát pravdu,KEN to pohnojil už od začátku,jen mi není jasné proč ho tam Babiš vyživuje,to že vláda se hned neobrátila na domácí výrobce mi vadí nejvíc,ty prachy-přemrštěné za nákup mohly pomoct naši výrobě a ne se až tak klanět ČÍNĚ,ovšem vydaje bude třeba zkontrolovat,bohužel opozice zas to s odsudkem přehání,sami nejsou schopni nic nového vymyslet-jen papouškují a prudí!

M. Panter 29.4.2020 20:10

Proč si nezjistite fakta o možnostech výroby třeba roušek u nás . V čase a množství zcela nereálné...

D. Müller 29.4.2020 20:42

Nabízí se jedno vysvětlení, že mu to nechce jít nikdo dělat. Něco jako ministerstvo dopravy. Premiér není schopen dát dohromady funkční tým a jako předseda ho vyvažovat a motivovat. Kde jsou ti všichni lidé z plakátů? Fuč a všichni ve zlém. A to na něj měli telefon, který pak nezvedal. :-)

M. Panter 29.4.2020 21:55

Píšete z hladu či z hlouposti...?

P. Hatina 29.4.2020 17:45

No tak to mají lidovci smůlu. Byli v naprosté většině tohoto státu. Ale na potvoru, když máme tu nejlepší vládu, tak v ní nejsou. A když jsme měli před lety toho nejlepšího ministra financí na světě (tak se neoznačoval Klaus, ale Kalousek v Topce za vlády Nečase), tak v té vládě taky nebyli.. Prostě smůla ...:)))

V. Bartl 29.4.2020 16:49

pane Zdechovský, použil jsem lidového výrazu, co bude s tím vaším nálezem. Smázli to.

L. Severa 29.4.2020 14:18

Domnívám se , že vláda některá opatření udělala dobře, ale pokud se týká zajišťování ochranných pomůcek, mohla udělat od začátku víc. Vůbec se nezabývala možnostmi jejich výroby u nás. Moje upozornění (N.P.)na tuto možnost byla označena jako blábol. Později Hamáček řekl, že výrobu u nás vláda nastartuje.

J. Novotny 29.4.2020 15:14

I optimistické odhady možné výroby z hlediska množství se s potřebným množstvím rozcházely o několik řádů.

O. Seliger 29.4.2020 18:05

Máte úplnou pravdu, jako je třeba poděkovati p.Zdechovskému za výčet prohřešků vlády a šéfa MZV. Jen několik poznámek. Žijem v kapitalizmu s neviditelnou rukou trhu, co prý všechno zvládne a vyřeší, tak na co něco plánovat. Plánování vize rozvoje státu v možných eventualitách jest nepřátelský akt. Proto prognostici zrušili v 92 prognosťák, aby jim do toho nikdo nekecal. Proto mě překvapil fijalovějící Fiala, že chce plán a další demoši se rychle přidali. Je jasné proč. Aby pak bylo možno zpochybňovat a zpochybňovat. Dále je možno předpokládat, že v ansámblu MZV jest řada "dobrých rádců", "přátel hnutí ANO", co se o výběr dodavatelů a j. radostně zasloužili. Jako autor článku s čapákem v Bruselské dluhové únii.

Příprava to pro NKÚ, co už asi s díky, vybral tým ke kontrole.

V. Braun 29.4.2020 19:24

Někdy v roce 1988 měl můj kolega povoleno vyjet za bratrem do USA, samozřejmě na náklady bratra. Bylo to v době pětiletých plánů a podobně. Pamatuji se na jeho větu po návratu "Jestli si myslíte, že se tady plánuje tak byste to měli vidět v Americe, tam se teprve plánuje."

Z. Lapil 29.4.2020 20:54

To se nám pokoušejí nakecat socialisti, totiž že si myslíme, že trh všechno vyřeší. Trh není od toho, aby něco řešil, trh je jen způsob, jak optimálně rozdělit nedostatkové zdroje: kdo to potřebuje nejvíc, zaplatí nejvíc a ostatní se buď obejdou, nebo hledají náhradu. Něco jako když v hospodě nemáte na biftek, tak si dáte polívku s rohlíkem. Co nemáte. Nejste ochoten zaplatit tu nehoráznou cenu.

O. Seliger 29.4.2020 22:13

No, on Václav Klaus nebyl soci a někteří ekonomové věří a hlásají, že pravidla neviditelné ruky trhu jsou přírodním zákonem jako přitažlivost zemská. Domnívám se, možná mylně, že jsou to pravidla vztahů mezi lidmi, tvořená lidmi k vyrovnání životních potřeb lidí s nabídkou určité produkce lidí. A k tržním vztahům mezi lidmi, jak správně říká HL by předně měly fungovat pravidla morálky a etiky. Jenže reál je úplně jinde a možná bude hůř. I dobrák maďarský američan milíjardář Soros tvrdí, že trhy nemají morálku. A v době bez morálky se nelze divit, že nejvýnosnější produkcí na světě je pro soukromý byznis výroba zbraní ... a války co vynáší pro někoho zisky...pro jiné smrt. A u nás v době nedostatku roušek a j. to byla plejáda chamtivosti.

Z. Lapil 30.4.2020 9:17

Trh nemá morálku, stejně jako ji nemá nůž: je na každém jednotlivém člověku, jak a k čemu ho použije.

Svého času tu ba až otravoval jistý pan Janyška s Hayekovskou zkratkou SŘLI neboli spontánní řád lidské existence. Vy máte pravdu, že trh tvoří lidé, ale pravdu má i Hayek, že jinak "to" nebude fugovat. Podobně nikde není psáno, že auto musí mít čtyři kola, ale ukázalo se to být ideální. Už trojkolka je nestabilní a víc kol dává smysl jen v případech větších nákladů.

Z "vaší" - řekněme morální - strany krásně charakterizoval trh Thomas Lewis (Myšlenky pozdě v noci; mělo by se vám to líbit): "Staráme se, jedni o druhé, v nesmírně složitém systému zahrnujícím mimo jiné automaty na Coca-colu u benzinových čerpadel".

Často se vracím domů autem pozdě v noci a málokdy opominu vzdát aspoň ezoterický vděk těm lidem, co mi na cestě připravili osvětlený a proti té sibérii venku útulný azyl s horkým kafem. A je mi úplně jedno, že to tam ten člověk udržuje z úplně sobeckých důvodů neboli kvůli své vlastní vejplatě.

O. Seliger 30.4.2020 12:17

Díky za názor a typ na Thomase Lewise.

Ś. Svobodová 29.4.2020 12:53

Dne nastoupili vojáci pomáhat do Mariánek. Všichni měli nátlamníky domácí výroby.

Š. Hašek 29.4.2020 13:33

Konečně!!!

Po jednom měsíci armádníci zjistili, kde je jejich místo. Rovněž studenti, nekadeřující kadeřnice. Nehercující herci (ti hrušínští asi ne).

Je to těžké ....... jedna paní mi tvrdila, že vir skáče jak klokan a vrtá se dlaní k plicím jak vrták vrtačky. Dveře vlaku otvírala gumovou botkou turisttyče (plivance na peroně) ....... možná teď stojí frontu na testy. Je to těžké.

O. Uživatel 29.4.2020 13:36

Uživatel požádal o vymazání
M. Šejna 29.4.2020 13:53

Ano, bolsevici to vidi jinak.

Podle nich maji herci dělat politiku, kadeřnice maji manifestovat s milionchvilkaři, a studenti mají stávkovat za lepší klima.

Š. Hašek 29.4.2020 13:55

Jo, pokud je ale nuda.

Milý občane, Vy teď jste byl v divadle, u kadeřníka. Vojáci mají cvičit vlevo v bok?

Jenom nesměle špitnu, že těmi, kdo mě déle a dobře znají, jsem nikdá nebyl označen za bolševika (chcete na to i papíry?, mám je).

Argumentujete jak Šabatovka a Minář. Mně to neva.

J. Novotny 29.4.2020 12:20

Paradoxně neschopnost zajistit ochranné pomůcky (která je společná pro všechny vlády s výjimkou Finska) přispěla k tomu, že opatření bylo relativně včasné a dostatečně razantní.

Ten zásadní krok ovšem udělala vláda dobře. Ostatní ve srovnání s jinými zeměmi průměr, i to shánění pomůcek nakonec bylo lepší, než u jiných zemí.

B. Lukáš 29.4.2020 12:04

Mimo poslední odstavec článku s kterým nemusí každý čtenář souhlasit, je zřejmě důvodem dehonestace autora, že je politikem KDU-ČSL. Často Ti, kteří nesnášejí odlišný názor a vůči oponentovi se vyjadřují vulgárně, sice umí "mluvit", ale neumí být slušní, nebo "mlčet".

F. De Winter 29.4.2020 11:50

Jen pro připomenutí, aby to nezapadlo. Pro toto hlasoval také pan Zdechovský:

Usnesení Evropského parlamentu ze dne 26. března 2019 o základních právech lidí afrického původu v Evropě (2018/2899 (RSP). To je vám počteníčko, samá perla:

„...vzhledem k tomu, že i když lidé afrického původu v dějinách významně přispěli k vybudování evropské společnosti, přesto velká část z nich čelí na pracovním trhu diskriminaci” (zajímelo by mě, čím přispěli?)...po členských státech požaduje „...podporovat přítomnost lidí afrického původu v televizních pořadech a sdělovacích prostředcích, a aby odpovídajícím způsobem řešily nedostatečné zastoupení lidí afrického původu, jakož i nedostatek vzorů pro děti afrického původu” ...bod 17: „...vyzývá členské státy, aby ve všech podobách prosazování trestního práva, protiteroristických opatření a kontroly přistěhovalectví ukončily všechny formy rasového nebo etnického profilování.” (takže se nesmíme dovědět, že pachatelem je černoch?)...bod 22 „žádá členské státy, aby řešily diskriminaci lidí afrického původu na trhu s bydlením a aby přijaly konkrétní opatření s cílem řešit nerovnosti v přístupu k bydlení a zajistily adekvátní bydlení“...bod 23. „Žádá Komisi a členské státy, aby s ohledem na stávající právní předpisy a postupy zajistily bezpečné a legální cesty pro přistěhovalce, uprchlíky a žadatele o azyl, kteří chtějí vstoupit do EU”.

Filozoficky je třeba se ptát, jestli lidé afrického původu mají jiná základní práva než lidé původu evropského či asijského? A dále zda mezi základní práva Afričanů patří právo na pozitivní diskriminaci, či měsíční festival vlastní rasové kultury? To chtějí europoslanci za ANO, ČSSD, TOP 09, STAN, KDU-ČSL a KSČM, kteří pro usnesení o základních právech lidí afrického původu ve Štrasburku hlasovali. Nebo doufali, že to jako spousta podobných šílených evropských usnesení a nařízení prostě zapadne?

P. Nemec 29.4.2020 14:19

děkuji za připomenutí

J. Jurax 29.4.2020 20:52

Stručně řečeno - pozitivní diskriminace černých. Vivat EU!

Tahle civilizace je bílá, což není rasismus, nýbrž fakt. Fakt, který těm blbečkům z putovního cirkusu nějak unikl. Kdyby zčernala, zanikne.

Mimoto nějak jim uniklo, že Asiaté bílí taky nejsou, ale s pozitivní diskriminací na ně zapomněli.

V. Čermák 29.4.2020 11:43

Babiš Maká, Zdechovský tlachá. Lidovecký hnidopych a EU žalobníček na Babiše v opozičním rozletu pokakal úspěšnou Babišovu vládu....

D. Müller 29.4.2020 12:41

Jako vždy, stačí vám jeden verš... , který jen obměňujete.

P. Staronový 29.4.2020 13:14

Jeden závit v palici, jeden verš. :-P

J. Jurax 29.4.2020 20:53

Přeceňujete ho. Na tohle stačí půlzávit.

V. Braun 29.4.2020 12:43

Tak Babiš, ale hlavne Vojtěch, makaji Hlavne ty předražené objednavky za miliardy bez zadávacího rizeni jim jdou skvele.

M. Šejna 29.4.2020 14:09

Jen idiot bude provádět zadávají řízení, když je potřeba nakupovat hned.

Podle vašeho návodu by nemocnice dostaly levný vysoutěžený zdravotní materiál až na podzim.