28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Naše krajina před generační výměnou

Pohyblivé písky české politické krajiny signalizují generační výměnu. A protože dle statistiků již od roku 2010 přibývá každý rok 100 tisíc nových voličů, těžiště třicátníků a jejich šéfů čtyřicátníků, jak ukazují nové koalice, začíná převažovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 3.4.2021 9:49

Hvížďalo, vy se ani nemusíte pod článek podepisovat, vy nejste schopen napsat něco, kam byste nezamotal Babiše.;-O

V. Klepetko 2.4.2021 19:22

Nechci žádnou koaliční vládu v čele s Pirátem, a nebude je volit ani žádné z mých dětí, takže nejsou ty řeči o "generační výměně" poněkud předčasné?

A kdo jiný než Babiš by to mohl zařídit, aby tu ta pirátská vláda nebyla?

J. Urban 2.4.2021 16:45

Njn. Bude se muset s tema piratama neco udelat. Prece si my stary od tech mladych nenechame znicit skvelou budoucnost! Spoleham na VK sen., VK jun., mozna i Livie by mohla neco udelat, nejakou stranu zalozit, treba v duchu Hlinkovych ludaku...

O. Uživatel 2.4.2021 17:02

Uživatel požádal o vymazání
J. Jurax 2.4.2021 18:18

Komsomol, Hitlerjugend, Rudé gardy, ČSM a Mládež vede Brno!

Nicméně mladí revolucionáři, stáří hófráti, toho si všiml již Goethe.

Nová generace jednou nastoupí a bude si věci courwit jinak, po svém a samozřejmě lépe a kvalitněji. Dokud nedoroste další nová mladá generace a nepodrobí tu nynější mladou oprávněné a zdrcující kritice, neboť to zjevně dělali zhola blbě. A tak dál furt pryč.

Neboť věci lze nekonečně mnoha způsoby zcourwit, ale správně je lze dělat jen jedním, tím správným způsobem. Akorát nikdo neví jakým.

F. Navrátil 2.4.2021 13:26

Nejvíce se mi líbí autorovo sdělení, že ideologie je Pirátům cizí a každé rozhodnutí pečlivě analyzují. Dalo by se s tím souhlasit, pokud by vítačství islámských nelegálů, vlezdobruselismus, genederismus, klimatický greténismus a aktivismus neziskovek, se nepovažovalo za ideologii. Bohužel ideologie to je. Zhoubná ideologie.

J. Jurax 2.4.2021 18:34

Ano.

Rudozeleným eurohujerným Pirátům je jakákoliv ideologie cizí kromě té jejich rudozelené a eurohujerné.

K. Salajka 2.4.2021 18:55

Ideologie je rovněž Ántifá, užívájící fášistických metod, proto není Bártoš jejím členem jen stoupencem, souputníkem nejvěrnějším.

P. Kubáč 2.4.2021 11:55

Bartoš se onehdá chlubil, že jsou jediná strana, která má zkušenosti s "velkými projekty". Neřekl, však, že to byly ze státních peněz financované projekty neziskového sektoru.

Politická non-reprezentace až pohrdání lidmi, kteří umí vydělat skutečné peníze vlastní prací - mě na současné politické scéně opravdu děsí.

Plus důvěra mladých Euro-sajuzovému politickému ptydepe - typu ( už zkrachovalé ) "Lisabonské strategie" s frázemi jako "průmysl 4.0" a "vzdělanostní ekonomika" = všichni čekají s kasičkou na státní prachy.

R. Tichý 2.4.2021 11:14

Volici Piratu jsou tricatnici....

....kteri do 30 pobyvali na VS a jezdili na skateboardu :-P

M. Šejna 2.4.2021 13:43

A živili je rodiče, kteří volí Babiše nebo ODS.

J. Jurax 2.4.2021 18:21

Takže generační vzpoura. Jako osmašedesátníci na tzv. Západě - revolucionáři s šekovymi knížkami svých rodičů v zadní kapse stylově otrhaných džínsů.

S. Pavuk 2.4.2021 10:24

Radšej viesť štát ako firmu, ako ho nevedieť riadiť vôbec. Odstrašujúci príklad je Slovensko. K moci sa dostali zruční mediálni manipulátori riadení zo zahraničia. Zlé jazyky tvrdia, že v záhrade Úradu vlády sa zriadi skleník a vysadia tam banány.

V. Hodorka 2.4.2021 10:05

Pokud se koronavirova situace pred volbami zlepsi a duchodci se nebudou bat jit k volbam, cemuz pomaha i jejich proockovanost, tak vyhraje volby ANO. Pokud to u nas bude porad bidne a bude mala ucast u voleb, tak maji sanci dnes opozicni strany.

J. Jurax 2.4.2021 18:23

Ano.

Již Lenin říkal čím hůř, tím líp.

J. Vágner 2.4.2021 9:19

Mládí vpřed? To už tu bylo. Mladí jsou bezesporu náchylnější podlehnout kdejakému ismu co se nám do té naší kotlinky valí tu z východu a aktuálně ze Západu. Jenomže vyptejte se paní Šiklove, co si myslí o svém nadšeném mládí v padesátých, v modré košili s rudým praporem na ereně. Věcně, nikdo mladým v těch pokrokových nesmyslech nedokáže zabránit. Byť jsou ještě o řád iracionálnějsi, než ty předešlé rudé. Dříve či později je uskuteční. Ale až z toho vystřízliví, čeká je minimálně stejně těžká hlava jako paní Šiklovou.

J. Nevrkla 2.4.2021 9:17

Jak napsal Miroslav Macek: jen ať si ti mladí zvolí pokrokáře, nic jiného si ti parchanti nezaslouží...

L. Harvánek 2.4.2021 8:02

Tak to zas budou mít soudy práce včetně toho ústavního. Angličtinu jsem se učil 5 let během studií, kvalita vyučujících valná nebyla a poté jsem neměl příležitost ji využívat a v ní se zdokonalovat. Po roce 1989 se mi naskytla jediná příležitost využít její zbytky k zodpovězení dotazu rodilých Angličanů. To se naštěstí povedlo a od té doby jsem zase úspěšně angličtinu (za přispění jistých chorob doprovázejících stáří) úspěšně zapomínal. Takže když uvážím, že se dožiji ještě nějakých 5 či 6 let, opravdu mi to za námahu nestojí. Co se mnou ale udělá prof. Fiala, když anglicky se už nedomluvím? Teoreticky by své sny a iluze měli měli do konce svého volebního období uskutečnit. To, že je volit nebudu, nic na věci nemění. Jak je zvykem v naší zemi, vítěz ohledy na své protivníky nebere.

R. Polášek 2.4.2021 3:17

Piráti už se na to cítí.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Ukazte-nam-kde-budeme-po-volbach-sedet-Pirati-nabehli-na-urad-a-zacali-poroucet-Urednik-vypovida-659194

J. Urban 2.4.2021 16:47

Psala to Pravda? Tak to musi byt pravda!;-D;-D

J. Prikner 2.4.2021 1:41

Článek je o tom, o čem sní aktivista ČR plus ve volebních snech. Ano, piráti a stan, ti držitelé pokroku a cíl mladé generace. To je ono. Proto se musíme všichni snažit aby tomu ta nebylo.,